DIY κινεζικοι "κλωνοι hi end"

D

Dimkal

Guest
Αγαπητοι ντιουηδες και λοιποι ακροατες.
Στην χωρα του όλα τα παραγουμε δηλ Κινα, εχει γινει γινει εδω και λιγα χρόνια, μια κινηση αντιγραφης hi end συσκευων με διαθεση τους μεσω ebay και AliExpress.
Στα δυο χρόνια ενασχολησης μου εχω εντοπισει κουδουνιστρες που μιλανε, και δεν χρειαζεται καν να τις αγορασεις για να δεις οτι με 20 ευρώ δεν βλεπεις τον ποπό της Βασιλισας.
Επισης μετριες κατασκευές αλλα και ορισμενες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ που πιστευω οτι αξιζει να ασχοληθει ασχοληθει κανεις.
Σε όλες τις περιπτωσεις, χρειαζεται γνωση και εμπειρια για να καταλαβει κανεις πχ οτι με 4 5200 τρανζιστορ δεν μπορεις να βγαλεις σοβαρο.μηχανημα.
Ουτε επισης με 60 ευρω αγοράζεις τελικο με 4 Σανκεν 2sc9922 ,οταν το καθενα κοστιζει στην χονδρικη των 1000 τεμαχιων, 15 ευρω το ενα (μαιμουδες που φωναζουν).
Ομοιως ατα dac γίνεται ο μεγας χαμος.
Αυτονόητο οτι αποφευγεις να αγοράζεις μετασχηματιστές με αθλια ποιοτητα οταν με τα ιδια χρηματα εχεις τον Γιατρα στο πλάι σου.
Ηλεκτρολυτικους μεγαλους με ρισκο 75/100 να είναι fake.
Θα αναρωτηθειτε, τοτε τι να δω??
Επελεξα καποια που εχω δοκιμασει εδω οπως και καποιοι φίλοι στην Ρουμανια, που ειναι ειναι μια χωρα πιστη στο diy λογω ακριβειας και φορολογιας σε χλιδατα κομματισ αφενος, και ανυπαρξίας μεσαιας ταξης .
Περισσοτερα αργοτερα οταν ξεμπλεξω απο δουλεια

Reaction score
12.543
Και που να δεις τί γίνεται στο ebay απο καλώδια που πουλάνε οι Κινέζοι. Ο χαμός ο ίδιος. Κατά τη γνώμη μου όμως, είναι μια καλή πηγή για πλακέτες.

Reaction score
706
Και που να δεις τί γίνεται στο ebay απο καλώδια που πουλάνε οι Κινέζοι. Ο χαμός ο ίδιος. Κατά τη γνώμη μου όμως, είναι μια καλή πηγή για πλακέτες.
Αυτό και μετά παίρνεις δικά σου υλικά και χτίζεις.

Reaction score
448
Αυτό και μετά παίρνεις δικά σου υλικά και χτίζεις.
Σωστα..Αλλα το προβλημα ειναι, οτι αν καποιος δεν εχει μεγαλες γνωσεις ηλεκτρονικων, θελει ενα σχεδιακι το οποιο να παιζει με το ελαχιστο ρισκο.. ειναι και δυσκολες εποχες για πειραματισμους και εξοδα..
Οποτε μια λιστα με δοκιμασμενα σχεδια κιτακια κτλ, ειναι πολυτιμη. εχω και γω δοκιμασει διαφορα. θα ποσταρω με την πρωτη ευκαιρια..

Reaction score
706
Σωστα..Αλλα το προβλημα ειναι, οτι αν καποιος δεν εχει μεγαλες γνωσεις ηλεκτρονικων, θελει ενα σχεδιακι το οποιο να παιζει με το ελαχιστο ρισκο.. ειναι και δυσκολες εποχες για πειραματισμους και εξοδα..
Οποτε μια λιστα με δοκιμασμενα σχεδια κιτακια κτλ, ειναι πολυτιμη. εχω και γω δοκιμασει διαφορα. θα ποσταρω με την πρωτη ευκαιρια..
Αν κάποιος δεν έχει γνώση ηλεκτρονικών καλά θα κάνει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός γιατί πολλά από αυτά τα κιτ έχουν και λάθη! Επίσης όσο ανεβαίνει η ισχύς τα πράγματα μπορεί να γίνουν έως και επικίνδυνα.

Reaction score
448
Αν κάποιος δεν έχει γνώση ηλεκτρονικών καλά θα κάνει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός γιατί πολλά από αυτά τα κιτ έχουν και λάθη! Επίσης όσο ανεβαίνει η ισχύς τα πράγματα μπορεί να γίνουν έως και επικίνδυνα.
Αυτο ακριβως ενοω..

D

Dimkal

Guest
Σωστα Νικόλα, οι πλακετες τους ειναι ΑΡΙΣΤΕΣ, εχουν εξαιρετικη βιομηχανια pcb εχω συνεργαστει σε αλλους τομεις ηλεκτρονικων οπως τα τοπογραφικα

D

Dimkal

Guest
Μιας που βρηκα λιγο χρονο, εξηγουμαι στα εξης
Ηλεκτρονικοι επιπεδου και απαιτησεων δεν θα ασχοληθουν γιατι θα πανε σε πολυ hi end λυσεις ή σε λαμπατους ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΥΛΙΚΑ και φυσικα με δικα τους σχεδια ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ
Το συγκεκριμενο ποστ αναφερεται σε πιο value for money λυσεις.

Θα αρχισω με καποιες οδηγιες.
Α) Μην επιχειρησετε εαν δεν γνωρίζετε τα βασικα στοιχειωδη και δεν εννοω κολλησεις.
Ειδικα σε λαμπατους με υψηλες τασεις μπορειτε μεχρι και να σκοτωθειτε !!!!!!!!!!!!
Καντε το με φιλο ηλεκτρονικο εαν εχετε
Β) Προτιματε συνηθως κιτ και οχι μονταρισμενα, γιατι θα χρειαστει να αλλαξετε καποια υλικα που ειναι μετρια πχ πυκνωτες ΜΚΤ κλπ
Γ) Ποτε τροφοδοτικα μετασχηματιστες και μεγαλους ηλεκτρολυτικους γεφυρες απο αυτους
κλπ. Η Ελληνική αγορα εχει στους γνωστους μας προμηθευτές Γιατρας, Φανος κλπ δε ξερω σε Θεσνικη κλπ
Μην ξεχνατε οτι η ποιοτητα τροφοδοσιας ειναι ο μισος τελικος ή προ
Δ) Ενας τυπος κλωνου μπορει να εχει απο την τρισαθλια ως την πολυ καλη εκδοχη, φαινεται απο χλμ με την πειρα
Πχ Musical Fidelity buffer X10D, απο 12 eyros με κατι αθλιες 6J1 και αθλια υλικα ως εξαιρετικες υλοποιησεις καλυτερες κα ιαπο τις πρωτοτυπες με καλα υλικα που σου λενε "παρε απο εμας το κιτ με 50 ευρω και καλα υλικα και παρε οτι λαμπα γουσταρεις. 6922, E88cc 99CC κλπ και οποιου προμηθευτη θελεις.
Ε) Πριν προβουμε σε μια επιλογη, κοιταζουμε αν υπαρχει ενα ηλεκτρονικο σχεδιο πρωτοτυπο σχεδιο, να δουμε αν ο Κινεζος λεει μλκιες ή αν ο κλωνος εχει μια λογικη
ΠΧ marantz τελικος 9S2 η βουρτσα με την λουτσα με γνησιο
Νaim Nac 152 ZERO ZONE , ΝAP 250 ZEROZONE τιμιες υλοποιησεις
ΜARANTZ P7 λυχνιακος προενισχυτης, Απο μπουρδα ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ υλοποιηση αλλα με 170 ευρω χωρις λαμπες τροφοδοτικα κλπ
ΣΤ) ΚΑτασκευες με OPAMPS μακρυα απο τυπου παρε με το ΝJR 5532 και πληρωσε διαφορά να σου δωσουμε Analoge device burr brown klp, θα πληρωσεις 5532 tvn 30 λεπτων, με μεταξοτυπια πανακριβου μοντελου, ψευτες και απατεωνισκοι, ειπαμε αγοραζεις αυτα που θελεις ΕΣΥ
Θα ακολουθησει μια λιστα απο κιτ που τουλαχιστν εγω και καποιοι αλλοι εχουν δει αποτελεσματα
[DOUBLEPOST=1553778718][/DOUBLEPOST]
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΗΦΗ
[DOUBLEPOST=1553779154][/DOUBLEPOST]Καλωδια απο ebay χαχαχα κλαιω! Αστα Νικο, Παντως υπαρχερι στη Γερμανια dealer του Van den hool που σου δινε ιμε το μετρο και με καλα neutrek αξιοπρεπη,, εξαιρετικες λυσεις, καμμια σχεση με Ελλαδα, δυστυχως εχασα την συσταση του, ειχα φερει πριν χρονια αλλα θα ρωτησω γερμανο φιλο .
Ειδικα σε καλωδια δεδομενων, μια επισκεψη στο σαιτ του John Broskie (AIKIDO) περα απο τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΑΜΠΑΤΑ ΚΙΤ, θα δειτε τον παικταρα John να σου λεει και πια usb καλωδια για dac ειναι καλα με 20 δολλαρια
[DOUBLEPOST=1553779282][/DOUBLEPOST]Σωστα..Αλλα το προβλημα ειναι, οτι αν καποιος δεν εχει μεγαλες γνωσεις ηλεκτρονικων, θελει ενα σχεδιακι το οποιο να παιζει με το ελαχιστο ρισκο.. ειναι και δυσκολες εποχες για πειραματισμους και εξοδα..

Βεβαιως Σηφη, να κανουμε μια λιστα των δοκιμασμενων, μη νομιζεις οτι ειναι και πολλα στις χιλιαδες λυσεις !!!!!!!!!!!!

D

Dimkal

Guest
Θα αρχισω πρωτα με τους τελικους ενισχυτές που θεωρω δοκιμασμενους.
Κανενας απο αυτους δεν ειναι λυχνιακός, οποιος θελει λυχνια ξερει που θα βρει λυσεις

Α) Λυση χαμηλού κοστους JLH 2003 version σε ταξη Α στα 50 ευρω στερεο
Προκειται για τον αριστουργηματικο μικρο, με 4 Χ 2Ν3055 trans εξοδου ανα καναλι
Προσοχη μονο μεταλλικα τρανζιστορ εξοδου, μακρυα απο πλαστικα και μακρυα απο σειρηνες τυπου Sanken 2922, ολα μαιμουδες/
Θελει μεγαλες ψυκτρες και γερο τροφοδοτικο, αλλιως απλα δεν παιζει
Ο Κινεζος μιλαει για 2 χ 25 βατς αλλα τον μετρησαμε 15, not bad!!!!!

B) Λυσεις μεσαιου κοστους
QUAD 405 κατω απο 100 το ζευγαρι πλακετες
Εξαιρετικο ενισχυτακι 2χ100 βατς σε ΑΒ
Θα προτιμουσα να του εχουν 4 τρανζιστορ στο καναλι για να μοιρασει φορτιο οχι για πιο πολλα βατς.
Η καλη υλοποιηση φορας ΜJ 15023 24 25 δεν θυμαμαι, μεταλλικα.
Μακρυα απο Sanken μαιμουδες, βεβαια υπαρχει καλο σχεδιο με Sanken 2922 , ο Φανος εχει τα γνησια, καπου 20 το ενα
Φυσικα τα γνησια μεταλλικα RCA δεν υπαρχουν εδω και δεκαετιες
Εχω ακουσει αρκετους απο αυτους σε φιλους στη Ρουμανια, αξιζει τον κοπο

Γ) NAIM NAP 250 2x 80 βατς, ZEROZONE ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
Παρα πολυ κοντα σε εναν γνησιο NAIM
Δυο πλακετες ο ενισχυτης και αλλες δυο τα ragulators τροφοδοσίας.
Φυσικα θελει και ενα καλο DC τροφοδοτικο με καλη ανορθωση και πυκνωτες
Το κινεζικο καλαθι εχει ναιμ ναπ 140 180 kai 200, keep your hands off

Δ) λυσεις μεγαλυτερου κοστους
Krell KSA 50 & KSA 100
Της μαιμους το καγκελο
Υπαρχει μονο μια υλοποιηση, αυτη με τα μεταλλικα τρανζιστορς
Ο 100 εχει 8 στο καναλι ο 50 εχει 6
Ειναι σε ταξη Α ή ΑΒ αναλογα την πολωση.
Οπως προειπε φιλος, εδω θελει παρα πολυ προσοχή γιατι εχουμε και υψηλοτερες τασεις και ρευματα και μπορει να καει πανευκολα
Και εδω μιλαμε για 200 ευρω κατασταση που ειναι τριχες μπροστα σε αξια κουτιου με ψυκτρες, μετασχηματιστες πυκνωτες κλπ κλπ
Χωρια την κατασκευή frond end πλακετας balanded σε single ended για οποιον το θελησει
Ειναι τα μονα μοντελα που εχουν και ρελε εξοδου, εννοειται στα αλλα παραπανω παμε σε δικες μας κατασκευες προστασίας.

D

Dimkal

Guest
ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΕΣ
Εδω θα δουμε λιγες λυσεις που πιστευω αξιζουν τον κοπο.
Ολα ειναι line stage χωρις RIAA, τροφοδοτικα μετασχηματιστες και εχουν ενα in-out που σημαινει καυασκευη επιλογεα πηγης για οποιον θελει

Α) NAIM Nac 152 ΖΕRΟΖΟΝΕ
Ισως ο πιο καλος κλωνος.
Υπαρχει και το σταθεροποιημενο του τροφοδοτικο σε δευτερη πλακετα
Αν μαλιστα πας σε κουτι του Ιταλου Modu, Μπορει να σου φτιαξει προσοψη 100% ιδια

Β) John Curl JC2 Mr Parasound Και Χ MArk Levinson
Εδω θελει προσοχή υτπαρχουν πολλα και διαφορα ψευτοφτηνιαρικα JC2 , απο αχρηστα ως ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ καλο στα 150 δολλαρια
Φαινεται σαν την μυγα στο πιλαφι, απο τους 4 μεγαλους λευκους ΕC πυκνωτες στην εισοδο του σηματος, μετα την ανορθωση σταθεροποιηση .
Εχει 16 (!!) πυκνωτες μετα την ανορθωση, 4 σταθεροποιητες τασης, δουλεει σε ταξη Α, 4 μοσφετ στην εισοδο, και τα HDAM modules στην εξοδο με τα ρυθμιστικα πολωσης.
Προσοχή μην περιμενετε κανενα parasound JC2 HALO, οι ανθρωποι δινουν ΜΟΝΟ τα line stage
Αυτον θελω να τον φτιαξω!! Ειναι ενα σχεδιο που κυκλοφορει χρονια στο ιντερνετ, οποτε το τσιμπησε ενας Κινεζος

Γ) PASS LABS Aleph 1,7 και Aleph 2.0
Αυτα και αν ειναι ελευθερα σχεδια απο τον Νελσονα μας.
Λυσεις απο 150 ως 250 ευρω, σε εκδοσεις single ended και balanded

Δ) Bryston MP 26
Τωρα βγηκε δεν εχω εμπειρια υπαρχει μονο η πλακετα, ειναι full balanced και φαινεται

Ε) Maranrz HDAM
Eδω και αν γινεται χαμος, μακρυα και αλλαργα απο μπουρδες, αλλα ο diyerline.com εχει εναν εξαιρετικο κλωνο στα 200 δολλαρια μονταρισμενο με φοβερο ποτυεσιομετρο ρελεδες.

Αυτονοητο επισης το γεγονος οτι μακρυα απο ALPS μου μου η μαιμου ποτενσιμετρα, ειναι τελειως fake και μαλιστα υπαρχει και ειδικη φωτογραφια που σας δειψνει ακομα και πως ειναι η γνησια γραμματοσειρα στην πισω οψη.
Μπορει ναπαζουν καλα στην αρχη αλλα μετα αρχιζουν τα χρατσα χρουτσα.
Στην λυχνια υπαρχει και ενας εξαιρετικος Μαραντζ 7 αλλα εχω χασει προσωρινα τα ιχνη του

Επισης ξεχασα και τον JLH 2003 preamp που ταιριαζει με τον τελικο JLH, ειναι παμφθηνος και καλος
Φτιαχνεις ανετα ενας ολοκληρωμενο ενισχυτακο με τον τελικο του, σε μικρο κοστος

Last edited by a moderator:

Reaction score
87
Έχω διαβάσει ανάμεικτες κριτικές για τη συγκεκριμένη μαρκα και το συγκεκριμένο προενισχυτη. Βλέπω αρκετους που τα παίρνουν και αλλάζουν κάτι απο δω, κάτι απο κει και σχεδόν όλοι λάμπες. Έχει κανεις άποψη?? Θα ηθελα να δοκιμασω ενα λαμπατο phono να δω αν θα κανει καμμια διάφορα και γυροφερνω αυτο

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com.au/ulk/itm/113051640985

D

Dimkal

Guest
Γεια σου Μακη, απ οτι είδα, ουτε φθηνο το λες, αφου κοστιζει 180 ευρω χωρις πιθανους εκτελωνισμους , εθναι βαρυ 2.5 κιλα, δεν περναει και απαρατηρητο.
Χρησιμοποιεί κλασικες λυχνιες λν και δεν ξερουμε τοπολογία τασεις λειτουργιας αχεδιο κλπ.
Βγαζει 2 βολτς που σημαινει οτι δεν ειναι προ προ αλλα οδηγει τελικο ααπευθειας χωρις αναγκη line προενισχυσης.
Εγω θα σου προτεινα να πας εκ του ασφαλους σε εναν aikido phono, του John Broskie. tubecad το σαιτ ττου.
Παρε μονο πλακετα με πυκνωτες χωρις λυχνιες, είναι αμερικανος βαζει κορυφαία υλικά !!!
Λαμπες και μετασχημαριστη απο εδω.
Οτι Οες μου λες

D

Dimkal

Guest
Εδω σας παρουσιάζω εναν κλωνο του θρυλικου Bryston BP 26.
Ειναι καθαρος full balanced με είσοδο και εξοδο, επισης εχει αλλες αλλες τρεις single ended.
Το.σημα απο εισοδο εισοδο περναει σε ενα κυκλωμα buffer δεξια κατω στην εικονα και απο το σταδιο προενισχυσης +/-.
Ξεχωριστά υπαρχει υ πλακέτα σταθεροποιησης τροφοδοτικου καθως και riaa προαιρετικη..
Επανω βλεπουμε τουε ρελεδες εισαγωγης ροζ,..
Σε κιτ κοστιζει 140 ευρω χωρις κονεκτορες τροφοδοτικο τροφοδοτικο μερασχηματιστες και riaa.
Ψηνομαι αγρια να τον κατασκευάσω.
Αντιστοιχα υπαρχει και ο τελικος 4Β SST, δυο πλακέτες καναλιων, πλακετα τροφοδοσιας και πλακετα frond end xlr to rca.
Δεν βλεπω κινηση απο φιλους και μαλλον δεν υπάρχει ενδιαφερον στη θεματολογια

Attachments

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Πολύ καλή τιμή τα 140 ευρώ για τον συγκεκριμένο προ. Η σταθεροποίηση είναι επάνω στην πλακέτα και επιπλέον η επιλογή εισόδων γίνεται με ρελέδες και όχι με περιστροφικό επιλογέα. Μια λύση με τηλεχειρισμό και έχεις ένα σούπερ μηχάνημα σε τιμή χώμα.
Δώσε και σύνδεσμο που τον βρήκες μήπως ενδιαφέρει κάποιον.

D

Dimkal

Guest
Πετρο εγω ειμαι ενας καλος υποηλεκτρονικος, πως λεμε υπολοχαγός, εσυ ομως και ο Σακης εισαστε Συνταγματάρχαιοι σε αυτα.
Χτυπα e bay Bryston BP 26 diy.
Υπαρχει αδεια πλακέτα στα 25 ευρω εστειλα μεηλ και μου ειπε αμονταριστο 140 ευρω, μονταρισμενο 170.
Βεβαια προτιμω αμονταριστο για να μην ξεκολας μετρια υλικα, οπως ξέρεις.
Προτεινει 2x24 dc οποτε μαλλον η σταθεροποιηση ειναι αριστερα στην πλακετα αν και αυτος δινει ενα σταθεροποθημενο κιτακι τροφοδοσιας, αντιγραφο απο jc-2.
Αν τον φτιαξω, παω τον mpp 206 στον ροτελ μεσα και αυτον στον παρασαουντ

τροφοδοτικό

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/113700322365

πλακετα κιτ

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/113409335223

Last edited by a moderator:

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads