DIY κινεζικοι "κλωνοι hi end"

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το τροφοδοτικό στα αριστερά είναι για δευτερεύοντες λειτουργίες, όπως έλεγχο ρελέδων και δείχνει να έχει απλά πυκνωτές για επιπλέον εξομάλυνση της κύριας τροφοδοσίας.
Μια χαρά είναι η πλακέτα που ανέβασες για τροφοδοτικό με διακριτά στοιχεία. Από εκεί και πέρα βάζεις μπορείς να βάλεις ανεξάρτητα τροφοδοτικά στο κάθε κανάλι.
Πολύ καλή λύση και η παρακάτω, με το κλασικό LM317-337 που οδηγείται από τελεστικό σαν συγκριτή.
https://www.ebay.com/itm/LM317-LM33...712252&hash=item1a4aa142df:g:COEAAOSwNOJayIpX

D

Dimkal

Guest
Αφού σας ζαλισα με προενισχυτες και τελικους, σημερα θα σας παρουσιασω το dac που επελεξα.
Βασιζεται στο καλυτερο επεξεργαστη σημερα το ESS SABRE 9038PRO.
Επιστω την προσοχη σας γιατι υπάρχει και το 9038q2m που είναι κατι σαν celeron me i7.
O Pro εχει 8 καναλια επεξεργασιας, ο q2m μολις 2,.
Η πλακετα εχει σταθεροποιηση τροφοδοσιας, πολυ καλα υλικα wima mkp, elna ηλεκτρολυτικους, tcxo κρυσταλλο με option crystek.
Στο αναλογικο κομματι εχει buffer me NE 5534 και προενισχυση με 2 5532 ανα καναλι, για να δώσει και balanced εξοδο.
Παρεχει spdif kai optical καθως και option Amanero kai Xmos για usb.
Διεθετει επιλογεα εισοδων και τηλεκοντρολ..
Μη μπειτε σε τρυπάκι αλλαγής opamps απο Κινα, θα σας δωσουν παλι τανιδια με σταμπα ,burr brown.
Αν θέλετε αναβαθμιση ατην εξοδο, ρωτηστε και τον Πετρο τον Μανι.
opa 2134 αντι 5532 και το αντιστοιχο αντι του μονου 5534.
Ο Κινέζος βαζει τα τσιπ πάντα σε βασεις για ευκολες αλλαγες..
Επισης ποτέ μετασχηματιστες απο αυτους.
Ο Γιατρας σας φτιαχνει πανευκολα τοροινταλ με οσα τυλιγματα τασης χρειαζεται, 2x15ac και 2x9 ac, 50 VA υπεραρκετα.
Η πλακέτα usb κουμπωνει δεξια σταXLR δεξια

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/142862882607

Ελπιζω να σας αρεσει

Attachments

Last edited by a moderator:

Reaction score
12.543
Για τον τελικο Bryston και με δεδομένο ότι χρειάζονται ταιριασμένα τρανζίστορς για να λειτουργήσει σωστά, δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορεί να τον φτιάξει κάποιος και να παίξει σωστά.

D

Dimkal

Guest
Μπραβο Νικο, πολύ ευστοχη παρατηρηση.
Καταρχην να πάρουμε τανπραγματα απο τα ευκολα σστα δυσκολα με τη σειρα.
Το ευκολο και πιο ακριβο κομμάτι ενος τελικου ειναι
Μετασχηματιστης.
Πυκνωτες μεγαλοι τροφοδοσιας.
Κουτι με ψυκτρες.
Συνήθως δεν υπαρχει σταθεροποιηση τασης dc περα απο μια απλη ανορθωση.
Παμε τωρα στην πλακέτα καθε τελικου.
Ολα τα υλικα λιγο πολυ ευκολο να τα βρεις.
αν παμε σε ετοιμη πλακετα τελικου, ενας σοβαρος θα σου δωσει μια καλη αντιστοιχια.
Υπάρουν πχ περιπτωσεις που το σχεδιο εχεινστην εξοδο sanken 2922.
,Σε αυτη τηννπεριπτωση αν ειναι μαιμου μαιμου επειδη ειναι ειναι ακριβα τα γνησια, τα πετας και παιρνεις οριτζιναλ απο φανο, μαουζερ κλπ.
Παλι το κέρδος ειναι τεράστιο.
Ενα είναι το σίγουρο.
Οι πλακέτες και τανκυκλωματα αντιγραφονται πανευκολα στις μερες μας.
100/100 δεν πετυχαινεις τον ηχο
Υπαρχουν κατασκευές που ξεπερνουν τον κατασκευαστη επειδη ο ντιουης δεν κανει οικονομία σε καλα υλικα.
Σε άλλες περιπτώσεις πλησιαζει σχεδον απολυτα..
Πάντως στο ερωτημα σου ναι ακομα και απο εναν κατασκευαστη ή απο ενα τριτο κέντρο, μπορείς να βρεις ακομα και ενα πιο σπανιο τρανζιστοε.
Η ΝΑΙΜ πλέον φτιαχνει φτιαχνει μεσω σανκεν, δικα της τρανζιστορ για τα νεα μοντελα.
Δεν θα κατσει ο καθε χακερ να ασχοληθει, υπαρχουμ παρα πολλα μοντελα με κλωνους .
Παρανομα η μη, ετσι κκι αλλιως καθε σχέδιο διαφερει λιγο στο γνησιο για λόγους πατέντας.
This is life.
Parasound Plinius δεν θα δεις ποτε κλωνους γιατί προφανως έχουν αλλα νομικα τμηματα.
Σε αλλα αλλα μηχανακια βρισκεις .....
Ισως λιγο πιο παλιες υλοποιήσεις , αλλα ποιος νοιαζεται αν πχ ο naim nap 250 σου κοστισει 500 ευρω αντι 2000 σε μεταχειρισμενο;;;;

Reaction score
11.758
Τι εννοεις δεκα κανάλια να καταλαβω
Για πολυκάναλο ήχο, δεξί αριστερό, κεντρικό, πίσω άλλα 2, πάνω άλλα 4 ένα κανάλι χαμηλών συχνοτήτων. Και αν έπαιζε και από ASIO drivers ακόμα καλύτερα, για να αναθέσω τα κανάλια.

D

Dimkal

Guest
Ακουσε Πέτρο, εδω μιλαμε μονο για hi end stereo ηχο.
Τα καναλια του dac ειναι για την επεξεργασια των στερεο σηματων, μη τα συγχέεις για χομ σινεμα.
Ομως μιας που το εθεσες θα σου πω τα εξης
Αν εξαιρεσεις τα χαμηλα βαλαντια, θεωρω την αγορα ενος ακριβού ραδιοενισχυτη πεταμενα χρηματα.
Εγω αφηνω το ντακ ενος blue ray να κανει τη δουλειά του και να σου βγαλει τα καναλια προενισχυμενα με εσωτερικο η εξωτερικο volume control.
Συνδεση σε διάφορους τελικους ενισχυτες ή αυτοενισχυομενα ηχεια ενεργα.
Μια αλλη εξαιρετικη λυση ειναι η αποκτηση μιας καρταε ηχου με αναλογικες εξοδους οπως η καλη xonar που εχω.
Ανα πασα στιγμη ααναβαθμιζεις τα dolby σου ή και τα αφαιρουμενα opamps για καλυτερο καλυτερο ηχο.
στελνεις τα δυο καναλια στο κλασσικο σου συστημα προ.και τελικο και αφήνεις τα υπολοιπα σε αυτοενισχυομενα ή ενεργα με άλλους μικρους τελικους.
Η τεχνολογία αλλαζει συνεχεια γι αυτονκαι βλεπεις πια στο eBay να πουλανε παλαι ποτε αστρονομικης αξιας προενισχυτες classe parasound krell dolby digital ,για ενα κομματι ψωμι, 500 ευρω και κατω
Παντωε υπαρχουν πολυκαναλα dac home cinema αλλα κατ εμε δεν αξιζουν.
by the way δεν γεμίζω το σπιτι ηχεια λόγω γκρίνιας.
εχω ενα κρυμμένο ενεργο κεντρικο, δυο ενεργα δορυφορακια μεταχειρισμενα Tannoy, 150 sto ebay και σαμπ δεν χρειαζομαι λογω των εξαιρετιλων χαμηλων των μεγαλων ηχειων

Reaction score
11.758
Ακουσε Πέτρο, εδω μιλαμε μονο για hi end stereo ηχο.
Τα καναλια του dac ειναι για την επεξεργασια των στερεο σηματων, μη τα συγχέεις για χομ σινεμα.
Ομως μιας που το εθεσες θα σου πω τα εξης
Αν εξαιρεσεις τα χαμηλα βαλαντια, θεωρω την αγορα ενος ακριβού ραδιοενισχυτη πεταμενα χρηματα.
Εγω αφηνω το ντακ ενος blue ray να κανει τη δουλειά του και να σου βγαλει τα καναλια προενισχυμενα με εσωτερικο η εξωτερικο volume control.
Συνδεση σε διάφορους τελικους ενισχυτες ή αυτοενισχυομενα ηχεια ενεργα.
Μια αλλη εξαιρετικη λυση ειναι η αποκτηση μιας καρταε ηχου με αναλογικες εξοδους οπως η καλη xonar που εχω.
Ανα πασα στιγμη ααναβαθμιζεις τα dolby σου ή και τα αφαιρουμενα opamps για καλυτερο καλυτερο ηχο.
στελνεις τα δυο καναλια στο κλασσικο σου συστημα προ.και τελικο και αφήνεις τα υπολοιπα σε αυτοενισχυομενα ή ενεργα με άλλους μικρους τελικους.
Η τεχνολογία αλλαζει συνεχεια γι αυτονκαι βλεπεις πια στο eBay να πουλανε παλαι ποτε αστρονομικης αξιας προενισχυτες classe parasound krell dolby digital ,για ενα κομματι ψωμι, 500 ευρω και κατω
Παντωε υπαρχουν πολυκαναλα dac home cinema αλλα κατ εμε δεν αξιζουν.
by the way δεν γεμίζω το σπιτι ηχεια λόγω γκρίνιας.
εχω ενα κρυμμένο ενεργο κεντρικο, δυο ενεργα δορυφορακια μεταχειρισμενα Tannoy, 150 sto ebay και σαμπ δεν χρειαζομαι λογω των εξαιρετιλων χαμηλων των μεγαλων ηχειων
Άκουσε Dimkal, κι εγώ μιλάω για hi end πολυκάναλο ήχο. Άλλωστε δεν ορίζεται από την κατηγορία.
Όσα κανάλια έχουμε, τόσα DAC και χρειαζόμαστε, μη τα συγχέεις με το home σίνεμα. Και η μουσική μπορεί να είναι πολυκάναλη, αλήθεια, δεν το ξέρεις;
Όμως, μιας και τα μπέρδεψες στο μυαλό σου, να σου πω το εξής, ότι κι εγώ θεωρώ την αγορά ενος ακριβού ραδιοενισχυτή, ή και οποιουδήποτε ραδιοενισχυτή πεταμενα χρηματα.
Blue Ray δεν έχω και ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω, μιας και την πηγή αναλαμβάνει ένας υπολογιστής που παίζει τα πάντα.
Από εκεί και μετά, όπως σωστά λες, τελικοί ενισχυτές ή ενεργά ηχεία.
Μια αλλη εξαιρετικη λυση θα ήταν η απόκτηση μιας κάρτας ήχου με αναλογικές εξόδους όπως η καλή xonar που έχεις, ΑΝ αυτή είχε λίγα παραπάνω κανάλια. Άσε που δεν θέλω κάτι εσωτερικό στον υπολογιστή, αλλά USB.
Και στο κάτω κάτω αφού είναι τόσο καλή, γιατί να της αναβαθμίσω τα opamps;
Δεν γνωρίζω για πολυκάναλα DACs "home cinema", όπως τα λες, θα ήθελα κάποια πρόταση.
Εγώ το γεμίζω το σπίτι με ηχεία, γιατί δικό μου είναι και κάνω ό,τι γουστάρω.
Τα έχω εμφανή και μες στη μέση και sub ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ. Τελεία. Χωρίς να αναφέρω το μέγεθος των ηχείων.

D

Dimkal

Guest
Αποψεις ειναι δεν αντιδικουμε.
Η xonar μου ειχε κατι αρχαιολογιες τελεστικους και εβαλα 2134 για βελτιωση αναλογικης εξοδου.
Αυτονοητο οτι ενα ακριβο blueray player πεταμένα λεφτα, εγω εχω μεν ενα home.cinema.pc, το ειχα και το.κραταω λογο όμορφου.κουτιου, ασφαλώς ψηφιζω usb.
Ασε που επίσης προτιμω και λαπτοπ μιας που για να.μην εχεις ηλεκτρικο θορυβο σε desktop, πρεπει να πας σε εξωτικα τρφοδοτικα.
Δυστυχως μια που το θεμα μας εδω ειναι τα diy, δεν υπάρχουν ακομα πολυκαναλα dac βασισμένα σε sabre 9038 η ΑΚΜ.
Για την ωρα οπως γνωρίζεις, μονο τύπου asus 7.1 12.1 usb η pci.
Δεν βλεπω κατι πιο συμφερον

Reaction score
4.587
Αφού σας ζαλισα με προενισχυτες και τελικους, σημερα θα σας παρουσιασω το dac που επελεξα.
Βασιζεται στο καλυτερο επεξεργαστη σημερα το ESS SABRE 9038PRO.
Επιστω την προσοχη σας γιατι υπάρχει και το 9038q2m που είναι κατι σαν celeron me i7.
O Pro εχει 8 καναλια επεξεργασιας, ο q2m μολις 2,.
Η πλακετα εχει σταθεροποιηση τροφοδοσιας, πολυ καλα υλικα wima mkp, elna ηλεκτρολυτικους, tcxo κρυσταλλο με option crystek.
Στο αναλογικο κομματι εχει buffer me NE 5534 και προενισχυση με 2 5532 ανα καναλι, για να δώσει και balanced εξοδο.
Παρεχει spdif kai optical καθως και option Amanero kai Xmos για usb.
Διεθετει επιλογεα εισοδων και τηλεκοντρολ..
Μη μπειτε σε τρυπάκι αλλαγής opamps απο Κινα, θα σας δωσουν παλι τανιδια με σταμπα ,burr brown.
Αν θέλετε αναβαθμιση ατην εξοδο, ρωτηστε και τον Πετρο τον Μανι.
opa 2134 αντι 5532 και το αντιστοιχο αντι του μονου 5534.
Ο Κινέζος βαζει τα τσιπ πάντα σε βασεις για ευκολες αλλαγες..
Επισης ποτέ μετασχηματιστες απο αυτους.
Ο Γιατρας σας φτιαχνει πανευκολα τοροινταλ με οσα τυλιγματα τασης χρειαζεται, 2x15ac και 2x9 ac, 50 VA υπεραρκετα.
Η πλακέτα usb κουμπωνει δεξια σταXLR δεξια

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/142862882607

Ελπιζω να σας αρεσει
Εμένα γιατί μου φαίνεται απίστευτα ακριβό αυτό? Καταλαβαίνω την όρεξη και την αγάπη για το DIY αλλά αν είναι να σου βγει τελικά τρεις φορές ακριβότερο από ένα smsl su-8 ποιο είναι το νόημα? Μπορεί να έχει 2 9038q2m αντί για ένα pro αλλά δε νομίζω να υπάρχει θέμα αισθητής υποβάθμισης.

ΥΓ. Βρίσκω το νήμα αρκετά ενδιαφέρον κι ας μην είμαι diy τύπος.

D

Dimkal

Guest
Ποιο ειναι ακριβο;;;
οτι πληρώσεις παιρνεις.
Σιγουρα το dac που λες εχει εξαιρετικη τιμη, μια λυση με 2q2m ειναι αξιοπρεπέστατη για παρα πολλες αναγκες και σιγουρα καλυτερη απο καποια "επωνυμα".
Αν εχει και καποιους καλους τελεστικους χσρας Ευαγγελια.
Αν το diy ηταν ακριβο τοτε δεν θα ειχε κοινο.
Ενα dac δεν το κατασκευάζεις λογω μικροτεχνολογιας υλικων.
Απλα αγοράζεις μια μητρικη πλακέτα, ενα μενα μετασχηαμτιστη και ενα κουτι, οτι κανεις σε ενα pc δηλαδη.
Σε ενα πχ 9038 pro που θα στοιχιζε 500-600 ευρω, σου ερχετε ,max 300.
Χάνεις η κερδιζεις;;;;

Reaction score
4.587
Κάτσε λίγο, η πλακέτα που δείχνεις κοστίζει 190€ +μεταφορικά, τελωνείο (?) κτλ. Σε αυτή θα προσθέσεις ένα xmos, τροφοδοσία, κουτί, κουμπιά και δεν ξέρω τι άλλα. Δε το βλέπω να βγαίνει εύκολα στα 300€ που λες. Ένα κινέζικο dac με 9038pro κοστίζει κάπου στα 400-450€ στο aliexpress.

D

Dimkal

Guest
παρεξηγεις κάποια πραγματα.
Πρωτον δεν.ειμαι καποιος μεταπωλητης, προτεινω κατι που το εχω δουλεψει.και ξερω τι φοραει μεσα του.
Υπάρχουν φθηνότερες και ακριβωτερες υλοποιησεις, σε υλικα, κρυσταλους opamps, με χωρις τηλεχειρισμο.
Επωνυμο με 9038 θα βρεις και.με 5000, τι παει να πει αυτο.
Αν το q2m ηταν καλυτερο δεν θα υπηρχε ο ,PRO, τίμιο προιον μεν αλλα υπαρχουν και αλλα καλύτερα η πολυ καλυτερα.

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/254146465764

Εδω είναι μια τιμια υλοποιηση με 9038pro, με εξαιρετικα opamps για νανσου δωσουν αξιοπρεπη ηχο.
Χωρις xlr, χωρις spdif optical για μενα και.τον Νταλιπη που.παιζουμε μονο.pc.
Εγω προτιμω να φτιάξω κατι με δικους μου μετασχηματιστες.
Αυτο που μου έδειξες, φοραει ιιμιτασιον ταλεμα .
Αν σου καει , γιατι ειναι ψευτικοι, θα αναγκαστεις να αφορασεις γνησιο ,Τalema, και ρωτα ποσο κανει και τι εργατικα εγκατάστασης

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα παραπάνω. Είμαι φαν του DIY και πιστεύω ότι υπάρχουν διαμάντια που μπορεί κανείς να αγοράσει και να εξελίξει σε πολύ χαμηλές τιμές.
ΟΜΩΣ, μην ξεχνάμε ότι όλα μα ΟΛΑ περνάνε πλέον από τελωνείο. Υπάρχουν βέβαια κόλπα να παρακαμφθεί αυτή η παγίδα (διπλές αποδείξεις, επίσημη χρέωση στο όριο των 20 Ευρώ κα.) αλλά τα τσακάλια εκεί δεν τρώνε κουτόχορτο! Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ένα δέμα 2-3 κιλά και με διαστάσεις 30Χ20Χ10 εκ. Ή να αγοραστούν από Ευρώπη. Πολλοί ανατολικοί στο μπέι έχουν αποθήκες ή διανομείς στη Ευρώπη και που αν και η τιμή είναι λίγο τσιμπημένη είναι σίγουρη και γρήγορη η παράδοση.
Μετά είναι ο χρόνος αναμονής. Τυπικός χρόνος αυτή την περίοδο είναι 1.5-2 μήνες! Αν και τα δέματα από τους σχιστομάτηδες κάνουν 3-4 εβδομάδες να έλθουν Ελλάδα, κάθονται στο τελωνείο 1 μήνα μέχρι να σταλούν στον παραλήπτη.
Και καλά η κατασκευή αυτή καθαυτή, μετά τροφοδοτικό, Μ/Σ, κουτί και άλλα διάφορα μπλιμπλίκια πάνε το κόστος και την ψυχολογική "φθορά" σε όρια ίσως και πιο ψηλά από την αγορά καινούργιου. Λύση; Δεν ξέρω, τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο (γενικά σε αυτή εδώ την ζωή) ώστε η ζυγαριά κα πάει καθαρά προς την μια ή την άλλη πλευρά. Το μεταχειρισμένο είναι μια διέξοδος, έχω αγοράσει πολλά και καλά μηχανήματα με πολύ καλές τιμές. Το χαλασμένο είναι και αυτό μια λύση αλλά όχι για τους απλούς ντούιδες. Το μεταχειρισμένο ή απλά φτηνό και μετά βελτίωση με καλά υλικά ή και κυκλωματικές αλλαγές είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Ίδωμεν κατά περίπτωση.
Φιλικά,
Γιάννης

D

Dimkal

Guest
Γιαννη αυτονόητο οτι δεν φερνεις ποτε συσκευή αλλα μονο πλακετες
ή πλακετες με υλικα, οχι ομως μετασχημετιστες ή κουτια.
Ο χρόνος Κινα τελωνειο ειναι ακριβώς 7-10 ημερες οσες φορες εχω φερει.
Τελωνείο ελτα, αστα λα βιστα, και μηνας επειδη προφανώς δεν εχει ρευστο.
Συνήθως δεν υπάρχει εκτελωνισμος λογω 20ρικου, αλλα και να προκυψει απο 50-150 ειναι ελάχιστο ποσό.
Και το κέρδος μας τεράστιο αν αγοραζες κατι απο τους μεγαλους.
Γιατι diy δεν κανεις σε ενα γιαμαχακι των 200 ευρω, αλλα σε κατι τεραστιο

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis