DIY οθόνη 86" με blackout cloth

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Blackout είναι ύφασμα για ρολά συσκότισης επενδεδυμένο με λευκό πλαστικό απο πίσω. Ανάποδα είναι πανί προβολής. :)

Grrrrr, roooose! >:(
Υπάρχει ύφασμα black out που είναι μαύρο και στις 2 πλευρές.

Reaction score
250
ήρθε η ώρα για το ρουτερ...αν μπορείτε πείτε σε έναν μαραγκό να σας το κάνει θα γλυτώσετε κόπο,μπουσουλητά μέσα στη σκόνη,χρόνο γιατί θέλει τρία περάσματα κάθε κομμάτι ,κ φασαρία...θα πάρει από τίποτα έως λίγα ευρώ!! ήταν Σάββατο όμως κ η υπομονή μου δεν θα κράταγε μέχρι την δευτέρα...

δυστυχώς από το κάρφωμα του βελούδου κ του πανιού δεν έχω φωτογραφίες γιατί είχε πάει αργά κ ήθελα να τελειώνω,προσοχή στην φορά της πλέξης αν κάνετε ένωση στις μεγάλες πλευρές για να μην "φαίνεται"

et voila

bollocks,είχα μια κρυφή ελπίδα πως θα το αποφύγω αλλά μπά,το τέντωμα το πανιού λύγισε τις μεγάλες πλευρές κ στην μέση το κάδρο ήταν 8mm στενότερο...ευτυχώς το περίμενα κ δεν είχα καρφώσει κ τα πλάγια ( τα οποία δεν έχουν πρόβλημα αλλά δεν ήθελα να έχω να ξηλώνω κ αυτά )
τα άφησα έτσι πανί κ ξύλα να τα πούν το βράδυ αλλά τίποτα,το πανί ανένδοτο το ξύλο υποχώρησε κ άλλο!
οπότε ξήλωμα η μία πλευρά,ένα στήριγμα στην μέση κ κάρφωμα από την αρχή
and perfect to the milimeter

δεν το έκανα από την αρχή τον πίσω σκελετό γιατί δεν ήθελα να χάσω απόσταση από τον φακό,βλέπετε από εκεί που έβλεπα στις 24" με μεγαλωμένους υπότιτλους μέχρι πριν λίγες μέρες τώρα με χάλαγε να πάω από τις 86 στις 85 στον ίδιο χώρο...διανοητική καθυστέρηση ??δεν ξέρω μάλλον!!

αυτάαα...κόστος περίπου 70 ευρώ ΠΟΥ πρέπει να γίνει 75...κάντε μια χάρη στον εαυτό σας κ χρησιμοποιήστε κόλλα σε spray για το βελούδο κ όχι το καρφωτικό,θέλει πολύ λιγότερο χρόνο κ επίσης ο αντίχειράς μου είναι ακόμα πρησμένος μετά από 2 μέρες!!
οποιαδήποτε απορία στην διάθεσή σας

Δεν ξέρω αν το πιάνει η κάμερα του κινητού αλλά το μεσαίο στήριγμα φαίνεται πίσω από το πανί,σε ταινία δεν ξέρω ακόμα πως δείχνει...φταίει το πανί,δεν βρήκα blackout καλής ποιότητας σε λευκό ( αδιαφανή λευκά σε καλή ποιότητα δεν είχε,στα υπόλοιπα που ήταν τελείως αδιαφανή φαινόταν η πλέξη...αυτό ήταν ωραίο σαν χιονισμένο αλλά κάπως "see through")
αν δημιουργεί πρόβλημα θα ντύσω το ξύλο με το ίδιο πανί φαίνεται πολύ λίγο έτσι,το δοκίμασα...αν πάλι φαίνεται βλέπουμε!!
ωραία δουλεια φίλε

Reaction score
2
γνωριζει καποιος καποιο καταστημα να παραγειλω και γω blackout υφασμα?
αυτο με το πλαστικο απτη μια μερια θελω αλλα οπου πηρα τηλ και το ζητησα δεν ειχαν.

Reaction score
13
Δεν θα βρεις εύκολα (μπορεί και καθόλου!) φίλε. Έψαχνα πριν από 2 χρόνια για μήνες αλλά είχαν ελάχιστα καταστήματα με ακριβές τιμές (πάνω από 30 - 35 € το τ.μ.) όποτε ήρθε η απογοήτευση και τα παράτησα! Μια άλλη λύση για πειραματισμό είναι η χρήση μουσαμά που χρησιμοποιούν για μεγάλες εκτυπώσεις.

Reaction score
3
Παιδιά χίλια συγνώμη που επαναφέρω τόσο παλιό θέμα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω (χωρίς να βαρέσετε παρακαλώ καθότι άσχετος με τα περί προβολής...) αυτό https://www.leroymerlin.gr/gr/diako...urtina-plirous-suskotisis-black-out-61737802/ θα υπήρχε περίπτωση να κάνει για diy οθόνη για έναν απλό φτηνό προβολέα?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.638
Παιδιά χίλια συγνώμη που επαναφέρω τόσο παλιό θέμα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω (χωρίς να βαρέσετε παρακαλώ καθότι άσχετος με τα περί προβολής...) αυτό https://www.leroymerlin.gr/gr/diako...urtina-plirous-suskotisis-black-out-61737802/ θα υπήρχε περίπτωση να κάνει για diy οθόνη για έναν απλό φτηνό προβολέα?
Αν είναι λευκό ή γκρι, γιατί όχι;

Reaction score
2
Craven αυτό έλεγα να αγοράσω και εγώ. Μήπως το πήρες να μας πεις;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm