DIY – MONACOR LS5/19 έναντι BBC LS3/5A

Μηνύματα
398
Reaction score
1.207
Κοντεύει μισός αιώνας από την εμφάνιση των BBC LS3/5A υπό τον μανδύα είτε της Rogers, είτε της Harbeth, είτε της Spendor (…… της Falcon, της KEF, της Linn, της Sound Artist, της Dady ……) και το ενδιαφέρον της κοινότητας ακόμη, καλά κρατεί.
https://en.wikipedia.org/wiki/LS3/5A
Παρουσιάζω έναν «γερμανικό κλώνο» που άκουσα παλιότερα και με είχε εντυπωσιάσει το γεγονός πως ενώ διατηρούσε απόλυτα τον «χαρακτήρα» του πρωτοτύπου, ταυτόχρονα ακουγόταν σαν μια –απόλυτα– επιτυχημένη «αναβάθμισή» του:
https://www.hifitest.de/test/lautsprecherbausaetze/monacor-ls-519-5935
Η ξυλεία είναι από κόντρα-πλακέ, στο κροσόβερ πρέπει να χρησιμοποιηθούν ποιοτικά υλικά και η καμπίνα πρέπει να γίνει απολύτως «στεγανή».
Για όσους θελήσουν να προχωρήσουν «παρακάτω» και να «τονώσουν» λίγο το «αναιμικό μπάσο» της αρχικής σχεδίασης, χωρίς περαιτέρω ακουστικές «απώλειες», δίνω την επιλογή της μετατροπής, από κλειστή, σε καμπίνα μπας-ριφλέξ.
 

Attachments

Last edited:

Μηνύματα
4.003
Reaction score
3.833
Aυτό έχω, το κουρδισμά του είναι ίδιο με του falcon. Κάθονται πάνω στα σαμπ τους, αλλά τελευταίως τα αποσύνδεσα και είναι περισσότερο απολαυστικά, σε 12τμ δωμάτιο.
 


Μηνύματα
398
Reaction score
1.207
Όσοι επιθυμούν tweeter με μεταλλική πρόσοψη, που να συμβαδίζει με την ποιότητα κατασκευής του woofer, μπορούν να επιλέξουν το αντίστοιχο της VISATON. Οι διαφορές στα crossover είναι σημαντικές και πρέπει να εφαρμοστούν.
 

Attachments



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.612
Μηνύματα
2.867.934
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top