DIY clamp απο αλουμινιο

Reaction score
1.817
Η διαδικασια ειναι απλη, απο το σχεδιαστικο του υπολογιστη περνας το σχεδιο με αυτο που θες να κανεις (πχ το λογοτυπο) στην cnc φρεζα και με το ειδικο κονδυλι κανεις την κατασκευη.
Τέλεια!
Για στείλε μου με pm το τηλέφωνό σου, να τα πούμε από κοντά...:D

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.593
Αρχικά να πω ότι είναι πολύ όμορφο αλλά...
Είναι εντελώς ακατάλληλο για πικάπ ανάρτησης μιας και αλλάζει τη συχνότητα συντονισμού.
Επιπλέον το μεγάλο βάρος προκαλεί πολύ εντονότερη φθορά στο πηγάδι οπότε καλό είναι να μην υπερβαίνει τα 300 γραμμάρια ή να είναι τύπου σφιχτήρα όπως της Mitcell.

Last edited by a moderator:

Reaction score
44
Είναι εντελώς ακατάλληλο για πικάπ ανάρτησης μιας και αλλάζει τη συχνότητα συντονισμού.
Επιπλέον το μεγάλο βάρος προκαλεί πολύ εντονότερη φθορά στο πιγάδι οπότε καλό είναι να μην υπερβαίνει τα 300 γραμμάρια ή να είναι τύπου σφιχτήρα όπως της Mitcell.
Επειδη μου την ειπες εφιαξα κι ενα τυπου σφιχτηρα οπως της Mitcell!!!!!!!! χαχαχα αστειευομαι φυσικα, απλα το ειχα στο προγραμμα να φιαξω ενα τετοιο και επεσε στη περιπτωση. Βαρος ακριβως 300 γρ.
DSC_0386.JPG
DSC_0387.JPG
DSC_0388.JPG

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.867
Δε θα μπορουσε να κατασκευαστει απο ενα πολυ πολυ ελαφρυ υλικο, το οποιο να βιδωνει στον αξονα;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.234
Αυτό το ξέρω. (για όσους δεν γνωρίζουν, φιλιέρα λέγεται)
Για βάλτο στο πλατό και κάντο ίσιο, ή βγάλε το πλατώ και βάλτο στον τόρνο να το κάνεις σπείρωμα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.356
Μα έγραψες ''όχι και τόσο εύκολο'', δεν έγραψες ακατόρθωτο! :p

Ξεκίνα με το πικάπ του Σκαλ. :whistling:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.593
Δε θα μπορουσε να κατασκευαστει απο ενα πολυ πολυ ελαφρυ υλικο, το οποιο να βιδωνει στον αξονα;
Δεν είναι απαραίτητο να βιδώνει στον άξονα για να σφίγγει σταθερά. Μπορεί να γίνει και με τον τρόπο που το κάνει η Mitcell και σταθεροποιεί πλήρως το δίσκο.
Ο σφιγκτήρας αποτελείται από δύο μέρη. Ένα σταθερό και ένα κινητό.
Το σταθερό είναι το πλατύ, που έρχεται σε επαφή με την ετικέτα του δίσκου. Αυτό έχει βόλτες στο επάνω μέρος, στις οποίες υπάρχουν ανοίγματα στο σημείο επαφής με τον άξονα.
Έρχεται λοιπόν το κινητό και όσο περισσότερο σφίγγει τόσο μειώνεται το κενό που υπάρχει στις βόλτες οπότε και σφίγγει στον άξονα.

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.847
Αυτό που έδειξε ο Σταύρος παραπάνω

κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Είναι σαν τσοκ δραπάνου ή καλύτερα σαν τσοκ που έχουν οι εργαλειομηχανές και σφίγγουν τα κοπτικά εργαλεία. Αν σφίξει καλά πιάνεις το clamp και σηκώνεις όσο αντέχουν τα χέρια σου, 40-50 κιλά. ;)

Reaction score
44
Αυτό που έδειξε ο Σταύρος παραπάνω

κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Είναι σαν τσοκ δραπάνου ή καλύτερα σαν τσοκ που έχουν οι εργαλειομηχανές και σφίγγουν τα κοπτικά εργαλεία. Αν σφίξει καλά πιάνεις το clamp και σηκώνεις όσο αντέχουν τα χέρια σου, 40-50 κιλά. ;)
====================================================
Ακριβως αυτο που λεει ο anemelos σας δειχνω. Αποτελειται απο τρια τεμαχια, το δε υλικο κατασκευης ειναι κατ' επιλογη.
IMAG0412.jpg

Reaction score
44
Επιπλέον το μεγάλο βάρος προκαλεί πολύ εντονότερη φθορά στο πηγάδι οπότε καλό είναι να μην υπερβαίνει τα 300 γραμμάρια ή να είναι τύπου σφιχτήρα όπως της Mitcell.
Η thorens δινει το stabilizer το οποιο ειναι 550 γρ. Τι γινεται με αυτη την περιπτωση; Δεν ειναι πολυ το βαρος; http://www.stefanopasini.it/Thorens_Stabiliser.htm

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.593
Γνώμη μου είναι πως, σε γενικές γραμμές, είναι πολύ.
Βέβαια άλλο το πλατό των 10 κιλών και άλλο του ενός, Στα δέκα δεν θα φανεί διαφορά.
Η Thorens έχει πλέον στη γκάμα της πικάπ και ανάρτησης και χωρίς όπως και με ελαφριά πλατό και με βαριά και το μόνο που αναφέρει είναι για ανάγκη ρύθμισης της ανάρτησης.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έχουν κάνει μακροχρόνιες δοκιμές αντοχής των πηγαδιών τους, αφού τα πικάπ της τα κατασκευάζουν διαφορετικές εταιρίες.

Περίπου το 2004 είχα φτιάξει μια σειρά από, διαφορετικού βάρους, αλουμινένιους σφιγκτήρες μάζας για ένα πικάπ Roksan Radius που είχα τότε.
Σε επικοινωνία που είχα με την εταιρία μου είχαν επιστήσει την προσοχή στο ότι θα φθαρεί πρόωρα το πηγάδι ακόμα και με 200 γραμμάρια βάρους.

Last edited:

Reaction score
1.817
Γι αυτό προτιμάμε direct drive!
Για να μη χαμπαριάζουν!:D

Εξ' άλλου η λαϊκή - σοφή - παροιμία λέει:
"Οι κουβάδες χαλάνε όχι τα πηγάδια!":laugh:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.593
Δεν αλλάζει κάτι αφού και τα πικάπ απευθείας οδήγησης έχουν ρουλεμάν στο μοτέρ, όπως και ελαφριά πλατό στη συντριπτική τους πλειοψηφία γιαυτό το λόγο, συν τα όποια ηχητικά θεματάκια τους!

Reaction score
275
Υπαρχουν και direct drive χωρις ρουλεμαν (με κουζινετα και κλασσικη μπιλια) με βαρια πλατω που αντεχουν
ΠΟΛΥ βαρος.
Συμφωνω οτι στα ελαφρια πικαπ αναρτησης αλλαζει η συχνοτητα συντονισμου της αλλα τα οφελη ειναι τοσα που αξιζει μια μικρη ερευνα με αλλαγμενα ελατηρια η εστω την χρηση ενος clamp πιεστικου τυπου που θα επιβαρυνει
λιγο το πηγαδι.

Reaction score
1.686
Σταυρο, προσπαθησε να φτιαξεις το κυριως clump απο acetal, διατηρωντας τα υπολοιπα για το σφιξιμο του στον αξονα (τετοιο χρησιμοποιω κι εγω).
Θα εχεις τα ιδια αποτελεσματα στην συμπεριφορα του, και πολυ μικροτερο βαρος.

xristos twin

Music, Serials
Reaction score
521
πολυ ωραιο Μιχαλη.πηγα σημερα τον orpheus audio για clamp και μου ειπε 60 ευρω κοστιζει ενα τετοιο ,μου φανηκαν πολλα για ενα μεταλο.εχω το pro-ject audio debut carbon dc και θελω ενα clamp, μπορεις να μου στειλεις το σχεδιο να το κανω και εγω??

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.641
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale