diy full balance power amplifier 4xKT120 160 watt rms!

Reaction score
1.789
Οι πολυ κολλητοι φιλοι γνωριζουν εδω και πολυ καιρο οτι ετοιμαζω εναν λαμπατο ενισχυτη μεγαλης ισχυος.

Προκειται για εναν τελικο που τον εχω σχεδιασει εγω απο το α εως το ω.
Οπως εχω πει και για αλλες κατασκευες μου σκοπος δεν ειναι να κοντραρουμε καποιο ιδιο επωνημο μηχανημα, αλλα κυριος να δουμε που μπορει εν τελει να φτασει μια πολυ καλα σχεδιασμαινει υλοποιηση .

Μετα απο πολυ καιρο τελειωσα το σχεδιο που ειναι απο την αρχη μπαλανς , και οχι με καποιον μετασχηματιστη , η καποιο κυκλωμα που να εχει εισοδο μπαλανς και μετα να το κανει αζυγιστο!!

Οπως κανω αναφορα, στην εξοδο θα υπαρχουν τα γνωστα τερατα kt-120
4 ανα καναλι σε ultra linear, αλλα και triode αμα θελουμε να τον παιξουμε μετην μιση ισχυ σε ταξη Α. Οι μετασχηματιστες εξοδου ειναι της AUDIO NOTE που τους εφτιαχνε ως αφτερ μαρκετ για τους DYNACO ST-120.Μιλαμε για 12 κιλα ο ενας με παρα πολυ καλο σιδηροπηρυνα 1,5 Τεσλα και με πολυ καλη συχνοτικη αποκριση σε ολο το φασμα, χωρις καποια σκαλοπατια στο ενδιαμεσο του φασματος!!! το εχουμε δει και αυτο.

Στην τροφοδοσια τα πραγματα ειναι επισης εξισου σοβαρα , δυο τοροηδεις 630va [dual mono] μονο για τις λυχνιες εξοδου, ενω και δυο 250va για τις driver. στην κυριος τραπεζα ρευματος εχουμε 2000 mf ανα καναλι, και 3χ100 mf scr πλαστικους στην μασαια ταπα του καθε μετασχηματιστη εξοδου!!
επισης υπαρχουν ακομα καποια τροφοδοτικα για τις πολωσεις των λυχνιων εξοδου [ξεχωριστα γιακαθε λυχνια 8 στο συνολο!!] αλλα και καποια σταθεροποιημενα για τις πηγες ρυματος του πρωτου σταδιου!!!

το σχηματικο θα το ανεβασω το απογευμα και θα ηταν πολυ ενδιαφερον να παρουν μερος στην κουβεντα ολοι οσοι ασχολουνται με ιδιοκατασκευες.

μερικες φωτο που ακριβως ειναι η κατασκευη.......το βαρος κρατιεμαι να μην φτασει τα 50 κιλα!!!!:108:

Reaction score
1.789
Απάντηση: diy full balance power amplifier 4x 120 160 watt rms!

kαποιος διαχειριστης μπορει να συμπληρωσει στον τιτλο 4Χkt 120;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: diy full balance power amplifier 4xKT120 160 watt rms!

γεια σου Τακη με τα ωραια σου :607:

Reaction score
1.173

Bravo σε όλα...... :622:

Reaction score
1.789

Eυχαριστω πολυ παιδια!!

Σε λιγο , να πανε τα μικρα για υπνο , ανεβαζω το σχηματικο και την λεπτομερη αναλυση ολης της σκεψης για την υλοποιηση.

Το χρωσταω στον φιλαρακι μου τον Βλαση!!!!!!!!!!!!! που εισαι βρε παλιοκορινθιε!!!!!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.543
Καλά τι ώρα πάνε για ύπνο τα μικρά?
Πάλι σε μπουζουκλερί ήταν?:103::103::103:
Φιλαράκο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ υλοποίηση!!!

Reaction score
1.789

Πετρο καλημερα.

Τελικα πηγα εγω για υπνο πρωτος!!!!!
Εσυ βρε το εχεις δει απο κοντα το σχηματικο!!! θα εχει ομως πολυ ενδιαφερον να το αναλυσουμε στον αερα!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Λόγω της πολιτικής συγκυρίας προτείνω να ονομάσουμε το "μηχανάκι" Abrahams(αμερικάνικο τανκς) και να ξεχάσουμε το "πάντσερ"που προκαλεί αντιμνημονιακούς συνειρμούς.
Τώρα μένει να το ακούσουμε.......οχι όμως δραχμική ακρόαση:120:

Τέλειωνε βρε..............:607:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.546
Μπραβο Τακη μας!! Τελειο!! τουλαχιστον οπτικα, φαινεται ωραιο το ρημαδι!!!

το τελειωσες? η οχι ακομα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.342

Μπράβο χρυσοχέρη!!!

πες μας και πόσο σου βγήκε το μαλλί;

Reaction score
1.789

Kωστα τα ακριβα υλικα [εξοδου, και τοροινταλ ττα εχω απο το '99] αν θυμασαι επι av foroum ειχα παρουσιασει κατι μονομπλοκ 4χ6550 . Το συνολο τοτε ειχε φτασει καπου 550.000 δρχ. Οι εξοδου μονο ειχαν παει καπου 240.000 δραχμες !!!!!!!

Δεν θα ξεκινουσα να κανω κατι τετοιο σημερα, αν δεν ειχα τα περισσοτερα υλικα!!!!

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596

Δεν εχουν οχι μονο να ζηλεψουν τιποτα, αλλα μαλλον μπορουν να δωσουν παραδειγματα
προς "cLopyright".
Αδικήσε Τακη................

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.359
Members
38.688
Νεότερο μέλος
georgetsiakalakis