DLNA ερωτηση...

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202
Καλησπερα σας φιλοι μου.
Η τεχνολογια προχωραει και δυστηχως εχω μεινει λιγο πισω οποτε θα χρειαστω λιγο τη βοηθεια σας σε αυτο.

Εχω 3 δωματια (2 υπνοδωματια και 1 σαλονι). Επειδη τωρα κανω αναικαινηση του σπιτιου σκεφτομαι να βαλω σεναν ηλεκτρολογικο πινακα το ρουτερ μου και απο εκει μεσα να βγαινουν 3 διαφορετικα καλωδια δικτυου οπου το καθε ενα απο αυτα θα καταληγει σε ενα απτα 3 δωματια σε πριζα δικτιου.
Θα μπορω μια συσκευη που μπαινει στο ιντερνετ (π.χ. ps3) και βρισκεται σε οποιοδηποτε απτα 3 δωματια, απλα να το συνδεσω στην πριζα δυκτιου και να ειναι online!

Η ερωτηση μου ειναι η εξης...
Αν υποθεσουμε οτι στο σαλονι και στο ενα υπνοδωματιο εχει απο μια τηλεοραση...
και στο αλλο υπνοδωματιο ενα πισι...
πως μπορει να streamαρει το pc στις τηλεορασεις mkv αρχεια για αναπαραγωγη;
αυτο ειναι το DLNA νομιζω;

τι ακριβως πρεπει να κανω;

Reaction score
14
Απάντηση: DLNA ερωτηση...

Σίγουρα οι τεχνικοί του Avsite θα έχουν πολλές λεπτομέρειες. Εγώ θα σου πω τι έχω στο δικό μου.

Στο δωμάτιο που χρησιμεύει ως γραφείο έχω μαζεμένες όλες τις τηλεφωνικές γραμμές. Σε κάθε άλλο δωμάτιο (υπνοδωμάτιο, σαλόνι, επάνω όροφος κα) έχω στους τοίχους πρίζες για δίκτυο. Από εδώ, έχει συνδεθεί το router που δίνει σήμα σε όλες τις γραμμές. Έτσι στο σαλόνι συνδέεται η τηλεόραση με την πρίζα δικτύου και έχει ιντερνετ. Επίσης, από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή παίζει όλες τις ταινίες mkv που είναι στον κοινόχρηστο φάκελο. Τα αρχεία τα διαβάσει το mede8er

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Oποτε η ερωτηση μου ειναι η εξης.
ΤΙ ακριβως εκανες και "βλεπει" η τηλεοραση τον κοινοχρηστο φακελο του πισι;
Απλα ενεργοποιεις το dlna και βαζεις τις συσκευες στις πριζες δικτυου σου;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

To DLNA,ως πρωτόκολο, δεν διαβάζει mkv,ούτε dts ήχο,ούτε ελληνικούς υπότιτλους.
Αν θες να έχεις ήχο και εικόνα στις τηλεοράσεις απροβλημάτιστα(τουλάχιστον όσον αφορά τα είδη των αρχείων) καλύτερα να αγοράσεις κάποιο media player που υποστηρίζει δικτύωση μέσω samba(dune,popcorn,med8er κτλ..) και να τα βλέπεις μέσω αυτού στην τηλεόραση σου.
Όλες οι συσκευές πρέπει να είναι πάνω στο ίσιο ρούτερ.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Ενα τετοιο media player για να κανει αυτη τη δουλεια τι απαιτησεις εχει απτις τηλεορασεις στις οποιες θα συνδεεται;
πρεπει να υποστηριζουν καποιο προτοκολο ή τεχνολογια;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.769

Σαν πιο σωστή λύση θα σου προτείνω το εξής:

1. Να αποθηκεύσεις τα αρχεία σου σε κάποιο δικτυακό σκληρό (κατά προτίμηση Qnap ή Synology λόγω καλύτερου επεξεργαστή). Έτσι δεν θα χρειάζεται καν να έχεις ανοιχτό το pc σου, παρά μόνο όταν θα θέλεις να περνάς στον/στους δικτυακούς τα αρχεία.
2. Όπως σου είπε ο gstriftos, αγορά media player για κάθε tv ή προβολικό που έχεις, με ικανότητα δικτύωσης.
3. Αν οι συσκευές που θες να δικτυώσεις είναι άνω των τεσσάρων, αγορά gigabit switch, επειδή δεν αρκούν οι θύρες του ρούτερ.
4. Διαμοιρασμός των αρχείων μέσω samba (SMB). Aυτή τη δυνατότητα την έχουν τόσο τα media players, όσο και οι δικτυακοί δίσκοι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.769

Ενα τετοιο media player για να κανει αυτη τη δουλεια τι απαιτησεις εχει απτις τηλεορασεις στις οποιες θα συνδεεται;
πρεπει να υποστηριζουν καποιο προτοκολο ή τεχνολογια;
Σύνδεση μόνο με HDMI. Tην δικτυωση και την αποκωδικωποίηση των φορμά ήχου/εικόνας θα τα αναλάβει το media player.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.769

Πάντως, για να μην τρομάξεις, αν θελήσεις να ασχοληθείς λίγο, τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Να σκεφτείς ότι εγώ, που δεν είμαι και ειδικός, έχω δικτυώσει στο σπίτι μόνος μου (πάρε ανάσα):
3 pc, ps3, 2 media players, 2 bluray players, 3 δικτυακούς σκληρούς, 1 ενισχυτή, 1 εκτυπωτή.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

DAMN!!! Πολυ δικτυωση εχεις ριξει,ετσι; χαχα!
Οκ ωραια και κατανοητα ολα αυτα που μου ειπες. Οποτε πες οτι εχω αγορασει ολα αυτα που ειπες.
Οι ρυθμισεις τις δικτυωσης πως γινονται;
ή απλα βαζω τα παντα στις πριζες δικτυου και βλεπουν τους δικτυακους δισκους αυτοματα;;

ευχομαι το τελευταιο:105:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.617
Πάντως, για να μην τρομάξεις, αν θελήσεις να ασχοληθείς λίγο, τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Να σκεφτείς ότι εγώ, που δεν είμαι και ειδικός, έχω δικτυώσει στο σπίτι μόνος μου (πάρε ανάσα):
3 pc, ps3, 2 media players, 2 bluray players, 3 δικτυακούς σκληρούς, 1 ενισχυτή, 1 εκτυπωτή.
Απο βδομάδα παραλαμβανω το qnap ts-459 pro II. Για αρχή θα του ρίξω πάνω 2 hdd 3tb. Αλήθεια μπορω κατόπιν (όταν θα βάλω τρίτο δίσκο-εννοείται κι αυτός ίδιο μεγεθος) να φτιάξω σύστημα raid5 χωρίς να χρειαστώ να κάνω format; Γιάννη μου φαίνεται πρέπει να φτιάξεις ένα θέμα για τα qnap να δώσεις καμία πληροφορία. Το cloud τι ακριβώς κάνει;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.769

DAMN!!! Πολυ δικτυωση εχεις ριξει,ετσι; χαχα!
Οκ ωραια και κατανοητα ολα αυτα που μου ειπες. Οποτε πες οτι εχω αγορασει ολα αυτα που ειπες.
Οι ρυθμισεις τις δικτυωσης πως γινονται;
ή απλα βαζω τα παντα στις πριζες δικτυου και βλεπουν τους δικτυακους δισκους αυτοματα;;

ευχομαι το τελευταιο:105:
Τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Το πρώτο που χρειάζεται είναι να γνωρίζεις την ip του ρούτερ (συνήθως 192.168.1.1). Αυτό θα το δεις όταν πάρεις το ρούτερ σου.
Το δεύτερο είναι να δώσεις στους δικτυακούς δίσκους και τα media players static ip.

Όταν φτάσεις στο "δια ταύτα" εδώ είμαστε.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.769

Απο βδομάδα παραλαμβανω το qnap ts-459 pro II. Για αρχή θα του ρίξω πάνω 2 hdd 3tb. Αλήθεια μπορω κατόπιν (όταν θα βάλω τρίτο δίσκο-εννοείται κι αυτός ίδιο μεγεθος) να φτιάξω σύστημα raid5 χωρίς να χρειαστώ να κάνω format; Γιάννη μου φαίνεται πρέπει να φτιάξεις ένα θέμα για τα qnap να δώσεις καμία πληροφορία. Το cloud τι ακριβώς κάνει;
Γιώργο, ευτυχώς το site της Qnap έχει αναλυτικές οδηγίες με παραδείγματα διαφόρων "σεναρίων".

Για την προσθήκη 3ου δίσκου και δημιουργία raid5, φυσικά και γίνεται. Θα το βρω και θα στο δείξω.

Για να πάρεις μια ιδέα του τι είναι το cloud, υπάρχει μια αναλυτική περιγραφή εδώ. Ουσιαστικά με το cloud της Qnap μπορείς να διαχειρίζεσαι όλα τα αρχεία του δικτυακού σου δίσκου από οπουδήποτε.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.769

Και εδώ στο τελευταίο σενάριο, η επέκταση της χωρητικότητας και η δημιουργία raid5

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.769

Γιάννη μου φαίνεται πρέπει να φτιάξεις ένα θέμα για τα qnap να δώσεις καμία πληροφορία.
Γιώργο, είναι τόσο πολλές οι δυνατότητές τους, που χρειάζονται σελίδες ολόκληρες. Ακόμα δεν έχω αξιοποιήσει ούτε το 1/4 αυτών που μπορούν να κάνουν.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Να ρωτησω κατι ακομα....
πως ξερουμε αν οι τηλεορασεις μας και τα media players μας εχουν samba?
Νομιζω οταν κοιτας τα χαρακτηριστικα μιας τηλεορασης σε καποιο μαγαζι στο νετ δεν αναφερεται το αν υποστηριζει samba,εγω τουλαχιστονδ ε τοχω δει ποτε.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Εξ όσων ξέρω δεν υπάρχει τηλεόραση με samba.
Για τα media players κοιτάς στην επίσημη ιστοσελίδα του εκάστωτε προϊόντος.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

θα "φτιαξω" δικτυακο σκληρο περνοντας ή το Synology DS110j ( http://www.amazon.co.uk/Synology-DS...2XD6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1330955451&sr=8-1 )
ή το D-Link ShareCenter Pulse ( http://www.amazon.co.uk/D-Link-Shar...1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1330955478&sr=1-1 )
ή το Zyxel NSA 210 ( http://www.amazon.co.uk/ZyXEL-NSA-2...1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1330955604&sr=1-1 )

Το πρωτο περνει μαξιμουμ 2ΤΒ σκληρο αλλα ειναι DLNA certified
το δευτερο περνει μεχρι 4ΤΒ σκληρο αλλα ΔΕΝ ειναι DLNA certified
To τριτο Περνει μεχρι 2ΤΒ και ειναι DLNA certified.

Απτη στιγμη που εχουν ethernet, το DLNA τι παραπανω θα μου δωσει;
Ποιο να προτιμησω απολα?

Η δουλεια που το θελω ειναι να βαλω σε shared folder 1080p ταινιες και να τις "βλεπουν" μεσω του δικτυου 2 media player σε 2 διαφορετικα δωματια ωστε να μπορουν να τις παιξουν στις τηλεορασεις των δωματιων.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.980
Members
38.524
Νεότερο μέλος