Dmd διαλογης?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Κατα αυτο εδω το μηνυμα
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=765961&page=1&pp=30
στο Αμερικανικο φορουμ, η ΤΙ επιλεγει ιεραρχικα τα DMDs που διανεμει στις εταιρειες κατασκευης βιντεοπροβολεων.

Αλλης ποιοτητας δηλαδη σε Sim2 και Marantz και αλλης ποιοτητας(προφανως κατωτερης) σε Optoma και Benq.

Εσεις τι λετε?
Ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο?

Reaction score
2
Ναι, με ένα πρόσφατο παράδειγμα τον προβολέα της Projection Design που φοράει το κορυφαίο σε ποιότητα dmd της Texas και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την αυξημένη τιμή. Βασικά, σε αυτό το επίπεδο τιμών παίζει ένας συνδιασμός κορυφαίας ποιότητας διαθέσιμων υλικών, πολύ χαμηλών κατασκευαστικών ανοχών και εκτεταμένου ποιοτικού ελέγχου, για αυτό και τα dmd αυτά πωλούνται από την ίδια την Texas ακριβότερα και προορίζονται για χάι έντ μοντέλα. Σε χαμηλές κατηγορίες τιμής, όλες οι εταιρείες λίγο-πολύ αγοράζουν dmd της σειράς, κατασκευασμένα με χαλαρότερα ποιοτικά κριτήρια ελέγχου και αυξημένες ανοχές σε κατασκευαστικές ατέλειες.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Χμμ, ακομα και εαν ειναι ετσι Στεργιο(που δεν αμφιβαλλω πως μπορει να ειναι), θεωρεις πως μπορουν να δικαιολογηθουν οι τεραστιες αποκλισεις που υπαρχουν στις τιμες?

Reaction score
1
Πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία συνομωσίας. Έψαξα λίγο μπας και βρω την τιμή πώλησης του DMD, αλλά σιγά μην την έβρισκα.

Yποθέτω ότι η τιμή του chip είναι 3ψήφια. Σύμφωνα με το θέμα, η τιμή διπλασιάζεται μεταξύ των grade1 και grade7 chips. Άρα, εάν η Optoma χρησιμοποιεί g7 και πληρώνει, ας πούμε, $250 και η Sim2 χρησιμοποιεί g1, τότε πληρώνει $500. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο D80 έχει $10.000 και ο HD81 $5000; Επίσης, από τη στιγμή που ο HD81 αποδεικνύεται στην πράξη super-duper, τι μας κόφτει αν χρησιμοποιεί τελευταίας τάξης DMD;

Το πιο περίεργο απ' όλα είναι ο κατασκευαστής Χ να πληρώνει τον κούκο αηδόνι και να μην μπορεί να το διαφημίσει!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Συνομοσία;
Δεν νομίζω. Πιστεύω όμως οτι επειδή κάποιες εταιρίες πάιρνουν πρώτες-πρώτες τα Chips δεν είναι απίθανο οχι μόνο να πληρώνουν παραπάνω αλλά και να παίρνουν πιο Verified από τις υπόλοιπες.
Τώρα να υπάρχουν 2 γραμμές κατασκευής το βρίσκω λίγο δύκολο, πιο πολύ για το κόστος που θα συνεπαγόταν για μια εταιρία. Για αυτο εστιαζω τη διαφορα μόνο στο quality control.

Reaction score
1
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι εαν υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα της εικόνας και ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές, μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών DMD.:confused:

Εαν είναι απλά θέμα batch quality control, όπως το καταλαβαίνω, αυτό σημαίνει ότι οι εταιρίες που πληρώνουν περισσότερα το κάθε DMD, ίσως έχουν λιγότερα προβληματικά DMD(άνενεργά/κολλημένα καθρεφράκια κλπ). Αρα δεν υπάρχει θέμα επιστροφών από μη ικανοποιημένους πελάτες.

Σε αντίθεση, στα πιο φθηνά υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα προβληματικών, τα οποία και θα διοχετευθούν στην αγορά με αποτέλεσμα ο πελάτης ενδεχομένως να μην τα δεχθεί και να τα επιστρέψει πίσω για ανταλαγή στα πλαίσια της εγγύησης.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Δυο γραμμες παραγωγης σιγουρα οχι . Διαλογης σιγουρα υπαρχουν .

Για σκεφτειτε ...στις LCD TV της SONY και της SAMSUNG , πως προκυπτει η διαφορα τιμης ; Μονο απο τα ηλεκτρονικα παρελκομενα (αφου κατασκευαζονται οι οθονες στο ιδιο εργοστασιo) . Το ιδιο ισχυει και για PHILIPS με LG (ως ερωτημα) .

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Οπως με εχω πληροφορηθει οι κατασκευαστες υλικων (πχ πυκωτες , αντιστασεις κλπ) εχουν κλιμακωση ποιοτητας ως προβληματικα ανα χιλιαδα .

Reaction score
2
http://www.htprojectors.com/Web/HtprojectorsENG/prod_det_online.asp?ID=2894

Ένα αρκετά ενδιαφέρον λινκ. Δεν νομίζω να μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις στα εργοστάσια της Benq και της Optoma.

Another interesting point: TI’s DMD are not equal, and there are seven different classes available, where # 1 has zero defects, # 2 some minor ones (mainly some gray state for the mirrors) and so on, where # 7 has black and white issues. Prices can even double when choosing from top to bottom quality…

Reaction score
51
Πάντως, ένα τέτοιο σχόλιο (περί.....διαλογής) μόνο εντύπωση δε μου κάνει. Όσο και να θέλω να μην ισχύει, δεν είναι τυχαία η αξιοπιστία κάποιων εταιριών σε σχέση με κάποιες άλλες.
Και σε τελική ανάλυση, πως αλλιώς θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε διαφορές των 500 ή 1000€ για μηχανήματα παραπλήσιων δυνατοτήτων??

Αυτό που ίσως θα με απασχολούσε περισσότερο είναι το εξής (και θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας)
Υποθέτω ότι (καλώς ή κακώς) αγόρασα ένα μηχάνημα ακριβό για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και μου βγαίνει πρόβλημα (εντός ή εκτός εγγύησης, δεν έχει σημασία). Η αντιπροσωπία θα μου δώσει "καλό" ανταλλακτικό ή "διαλογής"?
Και σε τι τιμή θα το πληρώσω? Χρυσάφι ή ατσάλι?? :confused:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.517
Members