Dogtooth στην τελική 5άδα

Reaction score
1
Τί να πώ... μεγάλη επιτυχία. Δείτε το γιατί μπορεί να μη ξανασυμβεί ποτέ.

Εϊμαι ήδη σίγουρος ότι θα βγούν πολλοί και θα πούν ότι σιχαίνονται τη ταινία κι ότι αδιαφορούν για τα Oscar, αλλά νομίζω ότι το γεγονός ότι είναι η πρώτη ελληνική ταινία που το καταφέρνει καθώς και το ότι είναι από τις πλέον 'extreme' που φτάνουν στην 5άδα του πλέον συντηρητικού από τους διαγωνισμούς ταινιών, θα πρέπει να τους προβληματίσει.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.202
Απάντηση: Dogtooth στην τελική 5άδα

Εϊμαι ήδη σίγουρος ότι θα βγούν πολλοί και θα πούν ότι σιχαίνονται τη ταινία κι ότι αδιαφορούν για τα Oscar, αλλά νομίζω ότι το γεγονός ότι είναι η πρώτη ελληνική ταινία που το καταφέρνει καθώς και το ότι είναι από τις πλέον 'extreme' που φτάνουν στην 5άδα του πλέον συντηρητικού από τους διαγωνισμούς ταινιών, θα πρέπει να τους προβληματίσει.
Είμαι από αυτούς που τη σιχαίνονται, αλλά λέω μπράβο! :109:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Dogtooth στην τελική 5άδα

Είμαι από αυτούς που τη σιχαίνονται, αλλά λέω μπράβο! :109:
Γι αυτό κι εγώ σε πάω αν και διαφωνούμε ορισμένες φορές :105:

Reaction score
1

Μπράβο για την επιτυχία, αν και δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου είδους.

Reaction score
8

Η Ιφιγένεια του Μιχάλη Κακογιάννη πριν 30 χρονια ηταν
υποψήφια για Οσκαρ ξενόγλωσσης & τωρα ο Κυνόδοντας.
Μπραβο στον Γιώργο Λάνθιμο & στους υπολοιπους συντελεστες.
Δυσκολη & αρρωστη ταινια,προσωπικα μου αρεσε.

Reaction score
4.909

Κι εμένα μου άρεσε η ταινία, κλασεις πάνω απο Αγγελόπουλο (υπο την έννοια ότι παρακολουθείται με ενδιαφέρον και όχι να κοιτάς συνέχεια το ρολόι για το πότε θα τελειώσει επιτέλους το μαρτύριο!)

Reaction score
397

Ξέρω πολλά απο τα παιδιά που συμμετείχαν πολύ στην παραγωγή και μερικοί απο αυτούς είναι φίλοι μου. Η ταινία δεν μου άρεσε. Ενδιαφέρουσα φόρμα, φωτογραφία, αισθητική (δανεισμένη αρκετά απο Haneke) αλλα απο περιεχόμενο η πλήρης σύγχυση. Νομίζω οτι η Στρέλλα του Κούτρα ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένη σαν ταινία.

Παρ ολα αυτά μόνο μπράβο αξίζει στα παιδιά. Μπράβο κυρίως γιατί για να φτιάξεις μια τέτοια ταινία στην Ελλάδα είναι παραπάνω απο άθλος, καθώς οι συνθήκες είναι τουλάχιστον τριτοκοσμικές. Πρέπει να το αγαπάς τόσο πολύ που πρέπει να κάνεις παρα πολλές θυσίες για να κάνεις κάτι τέτοιο. Οι Ελληνες εξάλλου δεν ενδιαφέρονται και ιδιαίτερα για τονν κιμηματογράφο, τρανή απόδειξη αυτού είναι οτι οι καλύτερες Ελληνικές ταινίες κάνουν καριέρα έξω.

Επαναλαμβάνοντας οτι σαν ταινία δεν μου άρεσε καθόλου, πρέπει να τονίσω οτι το να κάνεις κριτική είναι πολύ πιο εύκολο απο το να γνωρίσεις και να κατανοήσεις τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Επίσης να πω, πως και εγώ συχαίνομαι τα Oscar. Θεωρώ οτι πολύ λίγη σχέση έχουν με τον κινηματογράφο.

Reaction score
593

δανεισμένη αρκετά απο Haneke
Διαβαζοντας το σεναριο υπεθεσα οτι αυτη η ταινια πηγαινε κουτι στον αρχι-αρρωστο του παγκοσμιου κινηματογραφου.
Αν και μου φαινεται οτι επειδη η ολη υποθεση ειναι ηδη αρκετα αρρωστη, το να τη σκηνοθετουσε ο Χανεκε θα κατεληγε απλα σε μια κινηματογραφικη "χειροβομβιδα".

Reaction score
397

Διαβαζοντας το σεναριο υπεθεσα οτι αυτη η ταινια πηγαινε κουτι στον αρχι-αρρωστο του παγκοσμιου κινηματογραφου.
Αν και μου φαινεται οτι επειδη η ολη υποθεση ειναι ηδη αρκετα αρρωστη, το να τη σκηνοθετουσε ο Χανεκε θα κατεληγε απλα σε μια κινηματογραφικη "χειροβομβιδα".
To τι είναι άρρωστο και τι όχι αγαπητέ nmtray2 είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο θέμα και αυτό στο λέω έχοντας επαγγελματική σχέση με την ψυχική υγεία. Επίσης κάτι φοβερά σημαντικό, ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο τρόπος που βλέπουμε, διαβάζουμε κτλπ το ίδιο το περιεχόμενο. Σε ένα πολύ απλό παράδειγμα, αν βλέπουμε μια ταινία που νομίζουμε οτι περιγράφει κάτι 'άρρωστο' αυτό σε καμμία περίπτωση δεν κάνει την ίδια την ταινία 'άρρωστη'. Ενας απο τους βασικούς άξονες στον κινηματογράφο του Haneke για παράδειγμα είναι η κρυμμένη βία κάτω απο την αστική κοινωνία. Μόλις κάποιος αποφασίζει για παράδειγμα να φέρει αυτήν την βία στο προσκήνιο εμάς μας φαίνεται 'άρρωστο'. Ακριβώς δηλαδή οτι ήθελε ο σκηνοθέτης, τα τονίσει την απόσταση και το κρύψιμο αυτών των πραγμάτων απο εμάς. Μερικοί θα το δουν αυτό και άλλα πολλά και άλλοι όχι. Αλλά ακόμα και γι αυτούς που δεν θα το δούν δεν νομίζω να είναι τόσο κακό το άρρωστο. Σε τελική ανάλυση το άρρωστο προκαλεί, ξεκουνάει και προβληματίζει που συνολικά είναι πολύ καλύτερο απο το να δεις κάτι συνηθισμένο.

Εξαλου οταν θα μιλήσουμε για τον haneke με καθαρά κινηματογραφικά κριτήρια είναι μάλλον ο πιο σημαντικός σκηνοθέτης της γενιάς του. Ούτε και εγώ τρελαίνομαι αλλά δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζω την αξία του και τα πράγματα που έχει κάνει για τον σύγχρονο κινηματογράφο.

Πολλά απο τα παραπάνω ισχύουν και για τον Κυνόδοντα.

Reaction score
593

Aναφερομαι ξεκαθαρα στα μεσα που χρησιμοποιει και οχι στο που στοχευει.
Φανταζομαι οτι και ο "αρρωστος" στο Seven ειχε πολλα να πει και να εκφρασει,
αλλα τα εξεφραζε με αρρωστο τροπο, πραγμα που τον εκανε αρρωστο τον ιδιο.
Κι αυτος αναλογα (και με τη σκοπια που τα εβλεπε) προσπαθουσε να ξεκουνησει και να ταρακουνησει, αλλα πετυχε ΤΙ?
Τελειωνω λεγοντας οτι τα μεσα που χρησιμοποιουμε δεν προσδιοριζονται απο το σκοπο, αλλα απο το αποτελεσμα. Αν πιστευεις οτι ο Χανεκε πετυχε εστω και 10% απο αυτα που λες, παω πασο.

Να προσθεσω μονο οτι σαν μουσικος, με ενδιαφερουν πολυ και αμεσα τα εκφραστικα μεσα.

Reaction score
2

εγω την ειδα μεχρι 30 λεπτα θεασης αντεξα.συγχωρεστε με αλλα εχω την εντυπωση ή εγω δεν σκαμπαζω και πολλα ή η ταινια απυθυνεται σε pcycho

Reaction score
1

εγω την ειδα μεχρι 30 λεπτα θεασης αντεξα.συγχωρεστε με αλλα εχω την εντυπωση ή εγω δεν σκαμπαζω και πολλα ή η ταινια απυθυνεται σε pcycho
Πρέπει να είσαι τρελλό κομμάντο για να άντεξες τόσο :137:

Μιά χαρά είσαι !

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas