Dolby digital 5.1 (enchaced) = Μουφα.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Παιδια αν και οι περισσοτεροι θα το ξερουν προσοχη στις ταινιες που γραφουν dolby digital enchaced.
Ειναι ταινιες 2.0 που απλα γινονται enchaced σε 5,1
Δηλ μουφο 5.1
Στο 5.1 enchaced δεν υπαρχει κεντρικο. Παιζει αλλα μαζι του τους διαλογους τους παιζουν και τα left right οποτε χανετε η αισθηση του πραγματικου dolby digital.
Πηρα εχτες να δω το ΜΑΤΙ το 3 και ξενερωσα...
Ηταν enchaced σε 5.1 και δεν το προσεξα πριν το νοικιασω...
Δεν καταλαβαινω εν ετη 2006 γιατι υπαρχουν ταινιες καινουριες που βγαινουν σε απλο digital 2.0 :shock: :shock: :shock:

Οπως θα καταλαβατε δεν ειδα την ταινια και την γυρισα αμεσα πισω...

Reaction score
164
Και γιατί τη γύρισες; Επειδή δεν είχε κεντρικό; Τις ταινίες τις βλέπεις μόνο για τον ήχο;
Χίτσκοκ δηλαδή ή την Καζαμπλάνκα δεν θα την δεις ποτέ; :?

H

HomeCinema-Maniac

Guest
unforgiven said:
Και γιατί τη γύρισες; Επειδή δεν είχε κεντρικό; Τις ταινίες τις βλέπεις μόνο για τον ήχο;
Ε.................. Αφου την ξερεις την ανωμαλια μου τι ρωτας και εσυ? :lol:
Εχω δαπανησει 5.500 μεχρι στιγμης για εικονα και για ηχο. Τα εσκασα αδρα γιατι μου αρεσει το home cinema και η αισθηση που προσφερει μια 5.1 ταινια dolby & dts.
Αμα ηθελα να ακουω στερεο η ψευτο - dolby τοτε δεν θα εδινα 5.500 αλλα 1.000 και θα βολευομουν με αυτα.
Δεν ειναι κοροιδια να εχουμε δωσει τοσα χρηματα και να βγαινουν ακομα ταινιες που δεν υποστηριζουν dolby digital 5.1 ???

Tωρα το καζαμπλανκα κτλ θα το δω στην crt 32'' και θα την ακουσω απο τα left right.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751
HomeCinema-Maniac said:
unforgiven said:
Ε.................. Αφου την ξερεις την ανωμαλια μου τι ρωτας και εσυ? :lol:
Εχω δαπανησει 5.500 μεχρι στιγμης για εικονα και για ηχο. Τα εσκασα αδρα γιατι μου αρεσει το home cinema και η αισθηση που προσφερει μια 5.1 ταινια dolby & dts.
Αμα ηθελα να ακουω στερεο η ψευτο - dolby τοτε δεν θα εδινα 5.500 αλλα 1.000 και θα βολευομουν με αυτα.
Δεν ειναι κοροιδια να εχουμε δωσει τοσα χρηματα και να βγαινουν ακομα ταινιες που δεν υποστηριζουν dolby digital 5.1 ???
Aυτο ειναι το προβλημα .Η αγορα ειναι hardware driven.Dηλ. πρωτα βγαζουμε το συστημα π.χ. 7.2 και δημιουργουμε ζητηση και μεταααααααααα σκεφτομαστε πως δεν υπαρχει software να το υποστηριξει.Και πληρωνει ο κοσμος για επιπλεον ηχεια και decoders που ,ισως ,δεν χρησιμοποιησει ποτε.

Reaction score
3
Πάντως το κακό τώρα τελευταία έχει παραγίνει.
Chevaliers du Ciel (http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=13546.msg157455#msg157455)
Κι εγώ είχα δει κάποια πρόσφατα (δεν θυμάμαι πια) που ήταν 4:3 ! !
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν, διαβάζουμε πάντα το οπισθόφυλλο και βλέπουμε τα χαρακτηριστικά.

NIX

Reaction score
0
Είναι πολύ κακό αυτό το κόλπο που κάνουν οι εδώ εταιρείες.
Για να συμπιέσουν το κόστος αγοράζουν την φτηνή Dolby Prologic μπάντα ήχου και μετά σου μοστράρουν ένα αυτοκόλητο "ΝΑ",με το συμπάθειο,διαφημίζοντας τον καταπληκτικό DTS ήχο της ταινίας.Που βέβαια είναι σκέτη μαΐμου.

Εκτιμώ πάντως όταν τουλάχιστον το λένε γράφοντας στα μενου επιλογής γλώσσας enchanced και έτσι μπορείς τουλάχιστον να επιλέξεις την αυθεντική prologic μπάντα,που συνήθως την συμπεριλαμβάνουν.

Βέβαια το έχουν τόσο ξεφτυλίσει το θέμα,που όταν βλέπω suround και 5.1 επιλογές,για τον ήχο μιας ταινίας,είμαι σε μεγάλο δίλημα για το πια είναι η σωστή μπάντα ήχου και πια πρέπει να επιλέξω για να δω σωστά την ταινία.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για επίσημες και επιμελής μετατροπές (χρησιμοποιώντας τις αυθεντικές μήτρες ήχου) του εξωτερικού όπου ο αυθεντικός μονοφωνικός ήχος μετατρέπεται σε 5.1.Συνήθως ακούγεται απαίσια.

Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει η αυθεντική μονοφωνική μπάντα και πρέπει να υποστείς το μαρτύριο όλης αυτής τις υπερεπεξεργασίας,που κάνει τον ήχο να ακούγεται τελείως ψηφιακορομποτικός.
Τα πράγματα είναι καλύτερα όταν η ταινία ήταν αρχικά stereo.Το σωστό θα ήταν όμως,ΠΑΝΤΑ να υπάρχει και η αυθεντική μπάντα ήχου.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν, διαβάζουμε πάντα το οπισθόφυλλο και βλέπουμε τα χαρακτηριστικά.

Μα το εκανα με το ΜΑΤΙ το 3 και ξερεις τι εγραφε πισω? Εγραφε dolby digital 5.1
Kαι μετα μεσα στο menu της ταινιας φανερωνει οτι ειναι 2.0 και 5.1 enchaced. :(
Απατεωνες δεν ειναι?
Πως θα προστατευτουμε απο ολα αυτα?
Της audio visual ειναι η ταινια...
Μπορουμε να εποικινωνησουμε με την Ελληνικη audio visual και να κανουμε παραπονα η δεν εχουν σχεση αυτοι?
Δεν μπορει να σε κοροιδευει στο οπισθοφυλλο και να γραφει 5.1 dolby digital. Ουτε καν το enchaced δεν γραφει για να την αποφυγουν αυτοι που ξερουν.
Μεγαλη αλητεια εκ μερους τους.
Ειναι 2 ευρω που θα πληρωσει ο πελατης για να δει και να ακουσει κατι που δεν ειναι οπως το λενε...
Ενας δικηγορος θα βοηθαγε εδω...
Να μας πει τι μπορουμε να κανουμε...

Reaction score
4
Οπως και το "END GAME" της γνωστής εταιρείας που έχει αναφερθεί και στο παρελθόν και το ονομά της συνδιάζετε με ...τραπουλόχαρτο, ή έστω μάρκα τσιγάρων...

Ξεφτύλες....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO