DOLBY TRUE HD VS DTS HD MA.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
106.309
Απάντηση: DOLBY TRUE HD VS DTS HD MA.

O Κοντολέτας, όταν πήγε να φτιάξει καφέ ο Γιάννης, μάλλον τα δυνάμωσε! :405:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.070
Re: Απάντηση: DOLBY TRUE HD VS DTS HD MA.

O Κοντολέτας, όταν πήγε να φτιάξει καφέ ο Γιάννης, μάλλον τα δυνάμωσε! :405:
Γιώργο, βάλε μου ένα αυγουλάκι πασχαλιάτικο στην τσ@που του Homer.

Reaction score
209

Γιατί ρε Σωτήρη δεν εχει να κάνει το bit rate?
Νομίζω οτι εχει σχέση με το 24bit length, με την έννοια οτι το μήκος λέξης των 24 bit εχει σαφώς περισότερο περιεχόμενο απο το αντίστοιχο των 16 bits. Το 48 φυσικά δεν λέει κάτι.
Είχα την αίσθηση ότι τα 24bit έχουν μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Το περισσότερο περιεχόμενο πόθεν προκύπτει; Θα έλεγα ότι τα KHz είναι εκείνα που προσφέρουν περισσότερο περιεχόμενο, καθώς αυτά έχουν να κάνουν με τη δειγματοληψία. Το 48 γενικώς χρησιμοποιείται από την εποχή του DVD, καθώς μπορεί να γίνει ακέραιο πολλαπλάσιο 48x2=96 48x4=192.

Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.

Reaction score
433

Μια απλή ερώτηση off topic μιας και μιλάμε για τα 2 συστηματα. Με ένα blue δισκακι που υποστηρίζει ας πούμε true hd και εφόσον έχεις πηγή και ενισχυτη που το υπστηριζουν, χρειάζεται να κανείς κάποια συγκεκριμένη επιλογη για να ακούσεις με το συγκεκριμενο φορμα? η ένδειξη του εμφανίζεται στην οθόνη? εχω τον yamaha 671. Γιατι ότι και να εχω κάνει δεν μου βγάζει αυτη την ένδειξη
Καμία απαντηση pls...

Reaction score
150
Re: Απάντηση: DOLBY TRUE HD VS DTS HD MA.

Γιατί ρε Σωτήρη δεν εχει να κάνει το bit rate?
Νομίζω οτι εχει σχέση με το 24bit length, με την έννοια οτι το μήκος λέξης των 24 bit εχει σαφώς περισότερο περιεχόμενο απο το αντίστοιχο των 16 bits. Το 48 φυσικά δεν λέει κάτι.
Το bit rate δεν έχει να κάνει με το codec και αν είναι καλύτερο όσον αφορά το τελικο αποτέλεσμα - θέμα efficiency είναι. Το πόσο καλό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται από το mastering και την ποιότητα των master αρχείων ήχου.

Το αν θα χρησιμοποιήσουν zip ή rar μετά δεν αλλάζει το τι θα βγεί στην αποσυμπίεση ούτε έχουν καμιά τέτοια διαφορά στο efficiency συμπίεσης. Το 9.2 το ίδιο θα ήταν και με DTS HD MA.

Πάντως η Dolby πιέζει φαίνεται και ίσως ειναι ο λόγος που βλέπουμε σιγά σιγά τίτλους 7.1 και παραδόξως με True HD όχι επειδή είναι καλύτετο (ούτε χειρότερο) αλλά γιατί κάποιος βάζει δάχτυλο.

Δείτε εδώ

48,000(samples per second) x 16(bits per sample) x 6(channels) = 4.6Mbps
48,000(samples per second) x 20(bits per sample) x 6(channels) = 5.8Mbps
48,000(samples per second) x 24(bits per sample) x 6(channels) = 6.9Mbps
48,000(samples per second) x 16(bits per sample) x 8(channels) = 6.1Mbps
48,000(samples per second) x 20(bits per sample) x 8(channels) = 7.7Mbps
48,000(samples per second) x 24(bits per sample) x 8(channels) = 9.2Mbps
96,000(samples per second) x 24(bits per sample) x 8(channels) = 18.4Mbps

Το 18.4 είναι και το max του Dolby ενώ το DTS HD MA πάει και παραπάνω στα 24 που φυσικά δεν έχει σημασία για το BD γιατί ακόμα και τα 96/24 να δούμε να γίνεται standard (λέμε τώρα) πολύ θα είναι. Υπάρχουν τίτλοι με 24/96 πάντως.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Μια απλή ερώτηση off topic μιας και μιλάμε για τα 2 συστηματα. Με ένα blue δισκακι που υποστηρίζει ας πούμε true hd και εφόσον έχεις πηγή και ενισχυτη που το υπστηριζουν, χρειάζεται να κανείς κάποια συγκεκριμένη επιλογη για να ακούσεις με το συγκεκριμενο φορμα? η ένδειξη του εμφανίζεται στην οθόνη? εχω τον yamaha 671. Γιατι ότι και να εχω κάνει δεν μου βγάζει αυτη την ένδειξη

κοίτα εδω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.539
Members
38.459
Νεότερο μέλος