DSLR μεχρι 1000 ευρω

Reaction score
38
Απάντηση: DSLR μεχρι 1000 ευρω

Πάντως εγώ νομίζω ότι στο χιλιάρικο η καλύτερη επιλογή είναι η Nikon D90 κιτ με το φακό 18/105VR. Και ως bonus έχεις και τη δυνατότητα video...

Reaction score
1
Πήρε σήμερα η κοπέλα μου την 1000d. Σούπερ μηχανούλα δεν μπορώ να χωνέψω που έχουμε φτάσει πλέον. Πατάει την 20d που είχα πληρώσει 1500ευρώ κάποτε.
Υβρίδιο compact-slr... με τα ρέστα του 1000ρικού, (600ευρώ ρέστα) χτυπάς 2 αξιοπρεπείς φακούς (sigma 18-125 OS HSM που τον έχω και τον προτείνω) και έναν επιπλέον και είσαι άρχοντας.

Αν θές ποιοτικότερο σώμα σαν κατασκευή και πιο στιβαρό (γιατί ποιότητα εικόνας διαφορά δεν έχει) πάρε την 40D και μένεις με έναν φακό.

Να ξέρετε, το σώμα είναι αναλώσιμο, ο φακός όχι.

Reaction score
12.136
Τι εκανες valter, αγορασες ψηφιακη μηχανη;

Φιλε unforgiven, σημερα ειδα καθαρα τι εννοουσες οταν ελεγες

"Ναι, αλλά δεν είναι καλύτερη για ξεκίνημα, από ένα σύγχρονο, πιο ασφαλές αυτοκίνητο, πιο φτηνό, με χαμηλότερη συντήρηση, χαμηλότερους ρύπους και περισσότερες ανέσεις."

Να σημειωσω εδω οτι εχεις δικιο για καποιον που ξεκινα τωρα το χομπι της φωτογραφιας. Εγω απαντησα προηγουμενως, εχοντας στο μυαλο μου εμενα, δηλαδη καποιον που τραβα με αναλογικη manual SLR απο το 1996 και με αυτοματη SLR απο το 2001, οποτε εχω καποιες απαιτησεις σε θεματα ρυθμισεων-ευκολιας-ταχυτητας απο μια DSLR.

Οι πρωτες μου ψηφιακες (βασικα, ο αδερφος μου τις αγορασε για παρτη του, αλλα τις χρησιμοποιουσα και εγω) ηταν:
1) Μια Sony Cyber-shot DSC-N1, που δεν με καλυπτε το 3x οπτικο ζουμ και
2) Μια Panasonic Lumix DMC-FZ50. Αυτη ηταν αρκετα καλη για μη DSLR και δεν πολυκαταλαβα ποτε γιατι την πουλησε ο αδερφος μου. Ακομα και σημερα, μερικες μακρινες φωτο με μεγαλο ζουμ τολμω να πω οτι ισως ειναι λιγο καλυτερες απο τις αντιστοιχες με 300mm φακο στην D200, ισως λογο του γεγονοτος οτι η Lumix ειχε οπτικο σταθεροποιητη εικονας. (αλλα μαλλον οφειλεται στον φακο της, που ηταν ο,τι πρεπει για την αισθητηρα της)

Reaction score
186
Απάντηση: Re: DSLR μεχρι 1000 ευρω

(sigma 18-125 OS HSM που τον έχω και τον προτείνω)
Για το θεμα της συνεχους λειτουργιας του σταθεροποιητη για τον συγκεκριμενο φακο που ειχε ακουστει, ισχυει τελικα?

Reaction score
0
Πήρε σήμερα η κοπέλα μου την 1000d. Σούπερ μηχανούλα δεν μπορώ να χωνέψω που έχουμε φτάσει πλέον. Πατάει την 20d που είχα πληρώσει 1500ευρώ κάποτε.
Υβρίδιο compact-slr... με τα ρέστα του 1000ρικού, (600ευρώ ρέστα) χτυπάς 2 αξιοπρεπείς φακούς (sigma 18-125 OS HSM που τον έχω και τον προτείνω) και έναν επιπλέον και είσαι άρχοντας.

Αν θές ποιοτικότερο σώμα σαν κατασκευή και πιο στιβαρό (γιατί ποιότητα εικόνας διαφορά δεν έχει) πάρε την 40D και μένεις με έναν φακό.

Να ξέρετε, το σώμα είναι αναλώσιμο, ο φακός όχι.
H D90 είναι καλύτερη μηχανή από την 1000D και ισάξια με την 40D.. Το θεμα ειναι τι ακριβώς θέλει καποιος.. Και τα 2 συστήματα (Canon/Nikon) εχουν αριστα σώματα και φακους για ολα τα γουστα και βαλάντια...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.692
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis