DSLR: Nikon ή Canon?

Reaction score
0
Καλημέρα,

Είναι το πρώτο μου Post καλώς σας βρήκα. Θα μπώ κατευθείαν στο θέμα:
Εχω μια Canon PowerShot S5 IS

το τελευταίο καιρό σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά μιας DSLR:
Το ερώτημα είναι Nikon ή Canon???
Για να είμαι ειλικρινής επειδή έχω Canon δεν έχω μείνει πολύ ικανοποιημένη ίσως επειδή δεν είναι SLR.
Για Nikon μου αρέσει η D90 αλλα έχω ακουσει οτι στις SLR η Canon είναι καλύτερη.
So Help me......
Thanks!!

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Απάντηση: DSLR: Nikon ή Canon?

Δεν υπάρχει "καλύτερη" εταιρεία ανάμεσα σε αυτές τις δύο. Με όποια και να πας, λάθος δε θα κάνεις. Θα είχε νόημα να δεις αναλυτικά το θέμα στην περίπτωση που είχες πολύ εξειδικευμένες ανάγκες, είτε από τη μηχανή είτε από τους φακούς που θα πάρεις.

Εφ'όσον όμως πας να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο χώρο της dslr, δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπεις σε τέτοιο βάθος ανάλυσης. Θα σου πρότεινα να τσεκάρεις δύο μηχανές αντίστοιχου επιπέδου, μία από κάθε στρατόπεδο, και να πας να τις πιάσεις στα χέρια σου σε κάποιο κατάστημα. Όποια σου "κάθεται" καλύτερα στο χέρι σαν αίσθηση τσάκο την.

:)

Reaction score
0
Πες και μια τιμή, ή χρήση που θες μήπως θες κάτι εξειδικευμένο...

Reaction score
2
καλησπερα!
στην Canon PowerShot S5 IS τι δεν σου αρεσε?
ισως ετσι καταλαβουμε τι θες απο μια μηχανη και δουμε πιο μοντελο σου ταιριαζει καλυτερα.

παντως αφου εχεις ηδη Canon εγω θα σου ελεγα να πας παλι σε Canon αφου θα εχουν πανω κατω τα ιδια μενου και δεν θα χρειαστει να μαθεις την μηχανη απο την αρχη.
επισης στις dSLR σιγουρα το μοντελο απο το σωμα παιζει ρολο, αλλα πολυ μεγαλυτερο ρολο παιζει ο φακος που θα της βαλεις.

ακριβο σωμα - φτηνος φακος = μαπα φωτογραφιες
φτηνο σωμα - ακριβος φακος = πολυ καλες φωτογραφιες

απο την αλλη βεβαια ισως τον πιο σημαντικο ρολο τον εχει αυτος που ειναι πισω απο την μηχανη, δηλαδη εσυ! ακομα και την καλυτερη μηχανη να εχεις, εαν δεν ξερεις να την χειριστεις το ιδιο και το αυτο...

γενικα παντως να ξερεις οτι τα ακριβοτερα σωματα αυτο που προσφερουν συνηθως ειναι καλυτερη αποδοση σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου χωρις φλας (υψηλα ISO χωρις "χιονια"), βελτιωμενα συστηματα focus για να μην χανεις φωτογραφιες λογω λαθους focus point, πιο γρηγορες διαδοχικες φωτογραφιες "κατα ρυπας" για σπορ, όπως και πιο στιβαρες κατασκευες για χρηση σε εξωτερικο χωρο (βροχη, χιονι, κλπ.) ή σε στουντιο.

οι ακριβοι φακοι λογω μεγαλυτερου διαφραγματος f (οσο μικροτερο, τοσο καλυτερα) σου επιτρεπoυν να βγαζεις καθαρες φωτογραφιες χωρις φλας το βραδυ, μπορεις να διαχωρισεις καλυτερα το φοντο απο το κυριως θεμα, εχουν πιο γρηγορο focus, και γενικα βγαζουν φωτογραφιες με καλυτερα χρωματα και λιγοτερες ατελειες επειδη εχουν καλυτερο γυαλι.
ειναι ομως σημαντικα βαρυτεροι και ογκωδεις απο τους αντιστοιχους φτηνους, το οποιο ειναι προβλημα αν τους κουβαλας συνεχεια μαζι σου.

και κατι τελευταιο, δες τι φωτογραφιες σου αρεσει περισσοτερο να βγαζεις (πορτρετα, τοπια, νυχτερινες χωρις φλας, σπορ με κινηση, κλπ.) και παρε με βαση αυτη την προτιμηση σου.
δυστυχως δεν γινεται μια μηχανη να τα κανει ΟΛΑ μαζι καλα, εκτος βεβαια και εαν εχεις τα απειρα λεφτα να δωσεις σε φακους...

ελπιζω να σε μπερδεψα λιγακι!:116:

Reaction score
0
Στο δίκτυο υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες σε φωτογραφικά sites και στο flicker. Ανάλογα με το πιο είδος σου αρέσει περισσότερο κάτσε δες όσο περισσότερες μπορείς. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλές επεξεργασμένες, αλλά θα σχηματίσεις μια εικόνα για το "ύφος" της κάθε εταιρίας.
Δες όσο περισσότερες μπορείς και χωρίς προκατάληψη απέναντι σε μάρκες. Μπορεί μια pentax ή μια olympus να σε βολέψει καλύτερα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: DSLR: Nikon ή Canon?

Αρχικά συγγνώμη για το αργοπορημενο ποστακι αλλα ελειπα και τωρα είδα τα μηνυματα σας και σας ευχαριστώ όλους για την ενασχοληση σας με το θεμα μου. Οταν εννοώ δεν είμαι πολυ ικανοποιημενη εννοώ πως δεν είναι πολυ γρήγορη η ανταπόκριση της φωτογραφικής με το φλάσ, κάνει πολυ ωρα οταν έχω φλάσ να τραβηξει μια φώτο. Επίσης ο χρόνος που χρειάζεται να επανέλθει το κλήστρο (αν το λέω καλα δεν ξέρω, συγχωρέστε με) σε κατασταση λήψης είναι μεγάλος με αποτέλεσμα να χάνω αρκετές καλές στιγμές που απαιτούν απο μια μηχανή αντίδραση δευτερολέπτων. Επίσης όταν ζουμάρω πολυ πάνω στην φώτο φαίνονται κάποιες κουκίδες. Αρα αυτό που με απασχολεί ιδαιτερα είναι γρήγορη αντίδραση και ποιότητα.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913

Όλα αυτά που αναφέρεις είναι συμπτώματα των compact μηχανών. Με οποιαδήποτε dslr τέτοια προβλήματα δε θα έχεις.

cbk

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: DSLR: Nikon ή Canon?

... δεν είναι πολυ γρήγορη η ανταπόκριση της φωτογραφικής με το φλάσ, κάνει πολυ ωρα οταν έχω φλάσ να τραβηξει μια φώτο. Επίσης ο χρόνος που χρειάζεται να επανέλθει το κλήστρο (αν το λέω καλα δεν ξέρω, συγχωρέστε με) σε κατασταση λήψης είναι μεγάλος με αποτέλεσμα να χάνω αρκετές καλές στιγμές που απαιτούν απο μια μηχανή αντίδραση δευτερολέπτων.
.......Αρα αυτό που με απασχολεί ιδαιτερα είναι γρήγορη αντίδραση και ποιότητα.
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά αντιμετωπίζω κι' εγώ τα ίδια με μια Sony DSC-717, είναι λογικό;

Reaction score
0

Η πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ Canon και Nikon στην Ελλάδα μέχρι πριν λίγα χρόνια τουλάχιστον ήταν η ποιότητα του service. Για αυτό της Canon είχαν ακουστει πολλά....

Η ποιότητα των μηχανών ίδια είναι, όλες είναι μια χαρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός