Dual 505-4 πρόβλημα με βραχίονα....

Reaction score
1.293
Πήγα στην αποθήκη και ψέθαψα ένα Dual 505-4 που είχα . Το είχα στην αποθήκη γιατί δεν μου άρεσε ο ήχος του.
Το έβγαλα και το έβαλα πάνω στον πάγκο εργασίας, και το κατσαβίδιασα κανονικότατα.
Το πρόβλημα που εντόπισα είναι στο ότι ο πλαστικός βραχίονας χαμηλής μάζας έχει σπάσει.
Έχει σπάσει εκεί που πιάνει η κάτω μεταλλική πλάκα με τον πλαστικό βραχίονα. Έχει δύο σαν φωλιές που μπαίνει μέσα σφηνοτή η μεταλλική πλάκα, ε λοιπόν εκείνες οι κυλινδρικές φωλιές έχουν σπάσει....
Κόστος ανταλλακτικού καινούργιου βραχίονα είναι πολύ περισσότερο από την αξία του οπότε δεν το συζητάμε.
Τι μπορώ να κάνω λοιπόν το πλατό ?
Μήπως υπάρχει κανένας ΜΤΧ βραχίονας σε λογική τιμή έτσι ώστε να μην το πετάξω ?
Τι άλλο βραχίονα μπορώ να βάλω πάντα σε λογικά πλαίσια καθώς το πικάπιον τούτο θα είναι το 3ο μέσα στο σπίτι ???
Ευχαριστώ.

Reaction score
1.293
Λοιπόν το σπασμένο κομμάτι είναι η βάση του βραχίοχα .Το μαύρο αυτό πλαστικό ενώνεται με την μεταλλική βάση του. Ανάμεσά τους είναι το επίπεδο του πικάπ και δεν μπορώ να το κολλήσω . Έχουν σπάσει το μαύρο πλαστικό (σαν κυλινδράκι ) που μέσα του φωλιάζουν οι μεταλλικοί πίροι της βάσης. 20180202_115520.jpg
Αυτό που είδα είναι ότι έχει σπάσει και σε άλλο μέρος.. ( κλάψ)
Μία λύση είναι να κολλήσω μόνιμα τους πίρους στην πλαστική βάση και μετά να τους βιδώσω στην μεταλλική βάση
20180202_115535.jpg Η λύση αυτή είναι λύση, αλλά δεν είναι η σωστή λύση
Εάν βρω ένα τέτοιο ανταλλακτικό με 10-15 € το βάζω πάνω, αλλιώς θα δουλέψει η κόλλα..

Reaction score
1.293
Για ενημέρωση του Thread...
Τον βραχίονα τον έφτιαξα με κόλλα δύο συστατικών.
Στην επισκευή με βοήθησε και ένας γείτονας που μου είπε ότι και έχει δίσκους αλλά όχι πικάπ.
Το πικαπ λοιπόν το χαίρεται τώρα ο Κος Κανέλος που μένει στον 2ο όροφο και ακούει την παλιά συλλογή του με δίσκους ( συνταξιούχος...)
Δεν είναι και άριστο καθώς το test record δεν το πέρασε ... με πολύ επιτυχία, αλλά για τα αυτιά του είναι αηδόνι που κελαηδεί περιττό να σας πώ ότι η γυναίκα του έχει βρεί τον μπελά της....
Τέλος καλό όλα καλά.

Reaction score
1.738
Πράματα που εμείς τα πετάμε στα σκουπίδια, για κάποιους άλλους είναι ένα άφταστο όνειρο και η απόλυτη ευτυχία.

Δε θα ξεχάσω ποτέ την ικανοποίηση και ευτυχία που ένιωθα, ακούγοντας μουσικούλα από μονοφωνικό ραδιοφωνάκι ΑΜ ή από μονοφωνικό ραδιοκασετόφωνο Panasonic, σπασμένο και ξανά-κολλημένο με χανζαπλάστ (!) από κασέτα φτήνια, γραμμένη περίπου 600 φορές, όταν ήμουν παιδάκι και έφηβος.

Δε θα ξεχάσω ποτέ, το πρώτο μου "στέρεο" το 1980 (Dual - Nikko - Condore), που κάνανε ένα πάρτι κάτι φίλοι μακριά από εμένα και επειδή δεν είχανε πικάπ, πήρα το Dual CS508 (που το είχα αγοράσει καινούργιο από το Studio 82), να το πάω με το μηχανάκι που είχα, και το έδεσα στην σκάρα μ'ένα χταπόδι.
Όπως πηγαίνω λοιπόν με το μηχανάκι, σκάω σ'ένα σαμαράκι, φεύγει το πικάπ απ'τη σκάρα, σκάει κάτω και ενώ εγώ φρενάρω για να το μαζέψω, με προσπερνάει σερνόμενο ανάποδα πάνω στο κάλυμα του για καμιά 200αριά μέτρα.
Σκύβω, το μαζευώ, το φυσάω (!!), το πάω στο πάρτι, μια χαρά έπαιξε και περάσαμε μια χαρά περάσαμε,.

Την επομένη πήγα να ρωτήσω πόσο έχει το κάλυμα στην αντιπροσωπεία (ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ) και μόλις έμαθα πόσο είχε το άφησα ώς ήταν και το κράτησα έτσι καμιά δεκαριά χρόνια.
Το πούλησα σ'έναν φίλο μου που το'χει ακόμα και παίζει μια χαρά (με το ίδιο κάλυμα).

Και προχθές, φτερνίστηκα δίπλα στο Linn και φώναξα τον τεχνικό για να κοιτάξει μήπως ξερυθμίστηκε!

:) :)

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67