Dune HD Base 3D & Dune HD TV-303D

melina

Cargo 200
Reaction score
46.667
το emplexer δουλεύει μια χαρά στο dune, το μόνο που δεν έχει όμως είναι η επιλογή subtitles στο pop up menu από το τηλεκοντρόλ, που σημαίνει ότι αν για κάποιο λόγο δεν τραβήξει τους υπότιτλους που θες δεν μπορείς να πας από το μενού και να τους επιλέξεις ή επίσης δεν μπορείς να τους επεξεργαστείς δλδ να μεγαλώσεις το μέγεθος, να τους αλλάξεις χρονισμό κ.α. Αυτή είναι μια λειτουργία που την έχει το dune και δεν την έχει δώσει στο Plex ενώ την έχει δώσει στο Yadis.
Επίσης, όταν βλέπεις τη λίστα με τις ταινίες στο emplexer πατώντας enter δεν σε πάει στην εικόνα που σου δίνει τις πληροφορίες της ταινίας ή μάλλον πιο σωστά σε πάει εκεί αλλά δεν στέκεται το προσπερνάει πάρα πολύ γρήγορα και πάει στο playback. Αυτό τώρα μπορεί και να διορθώνεται από κάπου αλλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω για να δω 'τι και πως'. Το θέμα με τους υπότιτλους το θεώρησα πολύ σημαντικό για να κάτσω να ασχοληθώ άλλο μαζί του.

Reaction score
1.460
Αυτό με τους υπότιτλους είναι σοβαρό.Δηλ. αν στο φάκελλο της ταινίας έχεις τον υπότιτλο με ακριβώς το ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας δεν εμφανίζεται από το emplexer κάποιες φορές?

melina

Cargo 200
Reaction score
46.667
Παρατήρησα τα εξής.
Αν είναι mkv και έχει δικούς του ενσωματωμένους υπότιτλους προτιμά αυτούς και παίζει τα αγγλικά δεν ξέρω με ποια προτεραιότητα. Αν δεν έχει ενσωματωμένους τότε δεν βλέπει τους εξωτερικούς που είναι στο ίδιο folder.
Αν τώρα είναι m2ts και έχει και τους υπότιτλους srt στο ίδιο folder με το ίδιο όνομα τότε τους παίζει κανονικά.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι ότι η επιλογή για τους υπότιτλους από το μενού του remote είναι απενεργοποιημένη.

Reaction score
1.460
Θυμάμαι στο μενού των Dune υπάρχει επιλογή για εξωτερικούς ή εσωτερικούς υπότιτλους κατά προτεραιότητα.Μήπως αν επιλέξεις εκεί εξωτερικούς θα τους βλέπει και το emplexer άμεσα?

melina

Cargo 200
Reaction score
46.667
Θυμάμαι στο μενού των Dune υπάρχει επιλογή για εξωτερικούς ή εσωτερικούς υπότιτλους κατά προτεραιότητα.Μήπως αν επιλέξεις εκεί εξωτερικούς θα τους βλέπει και το emplexer άμεσα?
έπαιξα και με αυτές τις επιλογές αλλά δεν κατάφερα κάτι καλύτερο από αυτό που περιέγραψα...αν θες να δοκιμάσω κάτι συγκεκριμένο πες μου, γιατί όπως έγραψα δεν ασχολήθηκα σε πολύ βάθος και με σκοπό να λύσω το πρόβλημα γιατί διάβασα σε κάποιο φόρουμ ότι η dune δεν έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα στο plex.

Reaction score
1.188
δοκίμασε με αλλαγή της κατάληξης σε .mp4
Φυσικά και δεν δούλεψε αυτό. Δεν αρκεί ένα απλό rename από .flv σε .mp4 για να παίξουν τα αρχεία.
Παίζει ρόλο και τι codecs έχουν μέσα αλλά και η δομή του αρχείου.

Πάντως όσο και αν φαίνεται περίεργο το Dune HD Base 3D υποστηρίζει σαφώς λιγότερα codecs από ότι υποστήριζε το TurboX Oscar !!!

Reaction score
1.460
έπαιξα και με αυτές τις επιλογές αλλά δεν κατάφερα κάτι καλύτερο από αυτό που περιέγραψα...αν θες να δοκιμάσω κάτι συγκεκριμένο πες μου, γιατί όπως έγραψα δεν ασχολήθηκα σε πολύ βάθος και με σκοπό να λύσω το πρόβλημα γιατί διάβασα σε κάποιο φόρουμ ότι η dune δεν έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα στο plex.
Δοκίμασε να βάλεις (αν δεν τόχεις κάνει ήδη) στο Plex Media Server στα Preferences/Γλώσσες Επιλογή υποτίτλων Πάντα Ενεργοποιημένο Και Προτίμηση υποτίτλων σε Ελληνικά.
Μήπως αλλάξει κάτι με το Emplexer.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.667
Το έκανα αλλά δεν βλέπω αλλαγή συμπεριφοράς στο ντιουν. Πως διασφαλίζω ότι έγινε update η βάση που βλέπει το dune από το plex?

Reaction score
1.460
Το emplexer λογικά (μιας και δεν το έχω δοκιμάσει και δεν έχω dune πλέον) πρέπει να συμπεριφέρεται όπως το Plex Home Theater,οπότε ότι βλέπει από το plex media server αυτό αναπαράγει.Στο plex media server δοκίμασε να κάνεις update library και ξαναδοκίμασε πάλι.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.667
καμία βελτίωση....

'off topic on' την ερώτηση μου για το dunex την είδες; έβαλα αυτό που έχει στο site αλλά δεν κάνει scrape!! 'off topic off'

Reaction score
1.460
Πάντως μου κάνει εντύπωση,αν και η Hdi δε μας είχε συνηθίσει ποτέ σε συχνά firmware update,πως για τις τελευταίες σειρές έχουν να βγάλουν απ'το Μάιο!!!Και μάλιστα το τελευταίο είναι και beta!
Τι λέτε το παράτησαν το σπορ ή ετοιμάζουν κάτι που θα κάνει τι διαφορά με τους ανταγωνιστές?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.737
Μάλλον τρώνε τα λεφτά που τσίμπησαν από τα τελευταία πελατάκια εκ Ρωσίας.

Reaction score
1.460
Το περίεργο είναι Γιάννη,ότι τα zappiti media players που βασίζονται στην τελευταία γενιά τως Dunes,έχουν βγάλει 2-3 firmware μετά τον Μάιο!Και όπως λένε και οι ίδιοι,το firmware βασίζεται στην Hdi που τους το δίνει και προσθέτουν μετά τα δικά τους!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.737
Έτσι κι αλλιώς η HDI αποφάσισε, αγνωστο για ποιούς λόγους, να μην προσθέσει βασικά πράγματα από την αρχή. Το να βγάλει νέα firmware προσθέτοντας ανούσιες εφαρμογές, δεν μου λέει κάτι.

Καλύτερα έτσι, με σταθερό λειτουργικό, χωρίς bugs.

Αν πάλι αποφασίσει επιτέλους να υποστηρίξει εξωτερικούς υπότιτλους σε bluray, ευχαρίστως να αλλάξω firmware. Αλλιώς το κρατάω κλειδωμένο.

Reaction score
1.460
Νομίζω το zappiti firmware μπορεί να περάσει μόνο στα τελευταίας γενιάς Dune,όχι στα παλαιότερα όπως το Prime 3!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.259
Members
38.672
Νεότερο μέλος
Christos Kourmouzoglou