DVD - Οπερα από τον Νίκο Κανελλόπουλο!!!

Reaction score
77
Τι θα λέγατε για μια παραγωγή "ραδιοφωνικού τύπου", για την όπερα Don Carlo, τώρα που τελείωσε στο Μέγαρο;
Εννοώ μία πλήρη ανάλυση της όπερας, με ιστορικά στοιχεία και επεξήγηση για το τι γίνεται κάθε στιγμή. Π.Χ. αυτή τη στιγμή η υπόθεση έχει το τάδε στοιχείο και τραγουδούν τη "δείνα" άρια. Κάπως σαν μια αναλυτική εκπομπή, που μπορώ να περικόψω αργότερα και να μεταδώσω στο ραδιόφωνο σε δύο 50λεπτα. Αλλά εσείς μπορείτε να έχετε την πλήρη ανάλυση, ολόκληρης της όπερας σε DVD/mp3.
Στο DVD μπορώ να περιλάβω και το πλήρες λιμπρέτο, ώστε να το παρακολουθήσει κανείς λέξη-λέξη.
Εάν ενδιαφέρει να το ετοιμάσω. Μάλιστα μπορώ να βάλω δύο πλήρεις όπερες σε ένα DVD (π.χ Μαγικό Αυλό, Τουραντότ, Τόσκα κτλ).
Περιμένω ανταπόκριση και πιθανό ενδιαφέρον.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Re: Giuseppe Verdi: Don Carlo στο Μεγαρο Μουσικής!!

Κύριε Κανελλόπουλε (Νίκο), μας κακομαθαίνετε με όλες αυτές τις προσφορές...

Εγώ είμαι εντός, μια που δεν μπόρεσα να πάω στο Μέγαρο... :D

Reaction score
5

ναι, Ναι, ΝΑΙ!!! Έχοντας παρακολουθήσει και το Die Zauberfloete και το Turandot (και άλλα) στο Royal Opera House, έχω γίνει πολύ fan της όπερας. Μια ανάλυση όπως προτείνετε θα ήταν ιδανική!

Προσφέρομαι να φτιάξω κόπιες για όποιον θέλει!

κ. Κανελλόπουλε συζητάμε για μία όπερα μόνο, ή για μια σειρά που θα αναλύετε έναν συγκεκριμένο αριθμό από τις διάσημες όπερες;

Edit: Μου έφαγε το γερμανικό "ο" το internet :D

Reaction score
77

Αγαπητέ φίλε ak1s, πρώτα απ' όλα μιλάμε για δανεικές ακροαάσεις, έτσι για να μην παραξηγούμεθα από κακόβουλους αναγνώστες.
Ύστερα, αναφέρομαι σε πλήρεις αναλύσεις, σε ολοκληρωμένες όπερες. Έτσι ξεκινάω να ετοιμάζω τις εκπομπές και στη συνέχεια κόβω και ξανακόβω, ώστε να τις προσαρμόσω σε δύο πενηντάλεπτα.
Εσείς, όμως, στο φόρουμ μπορείτε να τις ακούσετε πλήρεις και ολοκληρωμένες από το DVD.

Για το πόσες χωράνε δεν μπορώ να υπολογίσω γιατί άλλη όπερα είναι μεγάλη και άλλη μικρότερη και ύστερα θα συμπιεστούν σε mp3/320 kB για να γραφτούν στο δίσκο.

Θα δούμε πώς θα γίνει, αρκεί να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον.Μην ξεχνάτε ότι απαιτούνται δεκάδες ώρες δουλειάς για κάθε μια (κείμενα-αναλύσεις, ηχογράφηση, μοντάζ, burning).

Reaction score
5

Καταλαβαίνω το μέγεθος της δουλειάς, αλλά πιστεύω ότι θα μείνει μνημειώδης! Ευχαρίστως να βοηθήσω σε ότι μπορώ, για να φτάσει το αποτέλεσμα σε όσον το δυνατόν περισσότερους από εμάς. Περιμένουμε με αγωνία!

Ακης

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

N Kanellopoulos said:
Τι θα λέγατε για μια παραγωγή "ραδιοφωνικού τύπου", για την όπερα Don Carlo, τώρα που τελείωσε στο Μέγαρο;
Εννοώ μία πλήρη ανάλυση της όπερας, με ιστορικά στοιχεία και επεξήγηση για το τι γίνεται κάθε στιγμή. Π.Χ. αυτή τη στιγμή η υπόθεση έχει το τάδε στοιχείο και τραγουδούν τη "δείνα" άρια. Κάπως σαν μια αναλυτική εκπομπή, που μπορώ να περικόψω αργότερα και να μεταδώσω στο ραδιόφωνο σε δύο 50λεπτα. Αλλά εσείς μπορείτε να έχετε την πλήρη ανάλυση, ολόκληρης της όπερας σε DVD/mp3.
Στο DVD μπορώ να περιλάβω και το πλήρες λιμπρέτο, ώστε να το παρακολουθήσει κανείς λέξη-λέξη.
Εάν ενδιαφέρει να το ετοιμάσω. Μάλιστα μπορώ να βάλω δύο πλήρεις όπερες σε ένα DVD (π.χ Μαγικό Αυλό, Τουραντότ, Τόσκα κτλ).
Περιμένω ανταπόκριση και πιθανό ενδιαφέρον.

Καταπληκτική σκέψη.
Μοναδικό αρχείο για κάθε ένα από εμάς πιστεύω. Σίγουρα θα το ήθελα!...

Reaction score
3

Με την Οπερα τολμώ να ομολογήσω,ότι δεν τα πηγαίνω και τόσο καλά,όμως αυτή και με την ανάλυσή της ακούγετε φοβερά ενδιαφέρουσα,οπότε θα ήθελα να είμαι μέσα. :)

Νίκο είσαι άψογος,όμως μας κακομαθαίνεις... :lol: :lol:

Reaction score
0

κ .Κανελλόπουλε καταπληκτική ιδέα.
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με την όπερα.
Ευχαριστούμε για την προσφορά.

Reaction score
51

Οπως πάντα ο Νίκος μας σκλαβώνει με τις ιδέες του και την προσφορά του!!!!! :D

Reaction score
5

κ.κ. Συντονιστές, προτείνω να ξεχωρίσετε (split) την πρόταση του κ. Κανελλόπουλου σε ξεχωριστό topic, για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του project πιο εύκολα. ;)

Reaction score
51

ak1s said:
κ.κ. Συντονιστές, προτείνω να ξεχωρίσετε (split) την πρόταση του κ. Κανελλόπουλου σε ξεχωριστό topic, για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του project πιο εύκολα. ;)
Κύριε συντονιστά μου πολύ σωστή παρατήρηση και εξετελέσθη πάραυτα!!! :D

V

VIDEOMIX

Guest
Super και αυτή η προσπάθεια προβλέπεται. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά. :D

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ειμαι απαραδεκτος διοτι μολις τωρα καταφερα και διαβασα αυτο το θεμα διοτι με τον χαμο που γινεται τελευταια...δεν προλαβαινω πλεον ουτε τα μισα να διαβασω.
Νικο , δεν ξερω τι να πω.
Οπως σου εχω δηλωσει και στις κατ' ιδιαν συζητησεις μας ειμαι λατρης του συγκεκριμενου ειδους.
Νομιζω πως η προσφορα σου θα δωσει την δυνατοτητα σε πολλους ακροατες να αγκαλιασουν αυτον τον χωρο.
Παντα τετοια!

LM

Reaction score
4
Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΗ ιδέα. :)

Κύριε Κανελλόπουλε, σας ευχαριστούμε!

Και μία παρατήρηση: Η εκπομπή σας με μύησε στο θαυμαστό κόσμο της κλασσικής μουσικής (την ακροώμην επί μία δεκαετία από "ιδρύσεώς" της και προσφάτως επανακάμπτω :)).

Reaction score
77
Αφού λοιπόν υπάρχει το σχετικό ενδιαφέρον, τότε να στρωθώ στη δουλειά...
κι έχω πάρα πολλή, αλλά όμως με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Να είστε συντονισμένοι!

Reaction score
0
Πολύ καλή ιδέα!

Πολλά ευχαριστώ και συγχαρητήρια στον κ. Κανελλόπουλο που μας σκλαβώνει για άλλη μια φορά.

Reaction score
77
Ήδη ετοιμάζονται αναλύσεις σε 4 γνωστές όπερες, που θα μπουν σε 1 DVD (σε wav).
Σύντομα!
Keep watching...

* Πάντως, αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκπομπές μου θα είναι αφιερωμένες στα μέλη του avsite. Δώστε τις προτιμήσεις σας στο παρακάτω link, μέχρι την Παρασκευή στις 3 μμ.
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=12231.0

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas