DVD recorder για Ιατρική χρήση...

Reaction score
0
Θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω θέμα.
Είμαι Χειρουργός Ω.Ρ.Λ. και έχω στο ιατρείο μου ένα
ενδοσκοπικό πύργο, δηλαδή μια κάμερα, εξωτερικό φωτισμό και μια οθόνη Sony επαγγελματική. Με τα παραπάνω μηχανήματα μπορώ και ενδοσκοπώ τη μύτη, το λάρυγγα , ακόμα και τά αυτιά των ασθενών μου.
Θέλω να αγοράσω ένα DVD recorder προκειμένου να εγγράφω την εικόνα που βλέπω και να μπορώ να την δείξω επιτόπυ στον ασθενή αλλ΄ακαι να μπορώ να ανατρέξω με ευκολία στο μέλλον για να συγκρίνω την πρόοδο της νόσου.
Μπορεί κανείς να με βοηθήσει να μην πάρω καμία πατάτα??:107:

Reaction score
73
πρεπει πρωτα να δεις τι εξοδο σηματος εχει το μηχανημα ενδοσκοπησης για το βελτιστο σημα...
τι αρχεια εικονας βγαζει... ωστε να κανεις επιλογη recorder... το οποιο να εχει τετοια εισοδο σηματος
ωστε να μη χρειαζεται να παρεμβληθει Η/Υ ενδιαμεσα για τη μεταφορα του σηματος...

Reaction score
3
Απάντηση: DVD recorder για Ιατρική χρήση...

Doctor καλώς ήρθες, :437:
βάλε μας ένα link που να έχει τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής σου, μήπως μπορέσουμε να βρούμε κάποια λύση.

Reaction score
49

Καλώς ήρθες γιατρέ!! :107:

Θεωρώ ότι ιδανικά θα ήταν να αγοράσεις κάποιο DVDr με σκληρό δίσκο. Καθαρά για λόγους ασφαλείας.
Γράφεις το υλικό στον σκληρό δίσκο, στο τέλος της εγγραφής γράφεις το όνομα του ασθενούς και στο τέλος της μέρας τα περνάς όλα σε ένα ή δύο δισκάκια (λογικά η κάθε εξέταση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 200 με 300ΜΒ, οπότε σε ένα δισκάκι μπορείς να γράψεις την εξέταση 10-20 ασθενών και συνεπώς όχι μόνο μιας ημέρας).
Πέρα από το βολικό της υπόθεσης είναι και πιο ασφαλές αφού μπορεί κατά τύχη να πετύχαινες "ελαττωματικό" δισκάκι με αποτέλεσμα είτε να μην γινόταν η εγγραφή ή να σε καθυστερούσε πάρα πολύ στην φάση του φορμαρίσματος πριν την εγγραφή.
Πρόσεχε τι δισκάκια αγοράζεις (απέφυγε του κιλού. Προσωπικά θα επέλεγα είτε Taiyo Yuden που είναι και Ιαπωνικά και απολύτως αξιόπιστα είτε TDK) και μακρυά από ηχεία ή μαγνητικά φάσματα.
(λεπτομέρεια: Taiyo Yuden & That's είναι η ίδια εταιρία)

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι έξοδο εικόνας έχουν τα μηχανήματα της εξέτασης (όπως πολύ σωστά αναφέρουν τα παιδιά παραπάνω) όπως και τι αρχεία δίνουν (mpg2, avi κλπ)

Reaction score
0
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη φιλοξενία.
Θα βγάλω φωτογραφίες των υποδοχών και θα τις post, να μου πει κανείς το πως πρώτα!!!!:114:
είναι παλιά η κάμερα και το monitor eιναι PVM.
μπορείτε να δείτε εδώ πως είναι το μονιτορ
http://cgi.ebay.com/Sony-13-Color-V...ryZ21517QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

και η camera

http://cgi.ebay.com/DYONICS-DYOCAM-...yZ100001QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

είναι RGB ανδ δεν κανω λάθος...

Reaction score
0
η πρώτη φωτογραφία είναι οι συνδέσεις του monitor, Η δεύτερη είναι οι συνδέσεις της camera και η τρίτη από τον ιατρικό PRINTER!
Περιμένω βοήθεια από τους EXPERTS!!!!
Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έλειπα σε συνέδριο...

Attachments

Reaction score
3

Εάν τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο νομίζω, ίσως από τη δεύτερη έξοδο της κάμερας μπορείς με ένα ομοαξονικό να κάνεις δουλειά εύκολα και οικονομικά με ένα απλό DVD recorder με τέτοια είσοδο και σκληρό δίσκο.

Reaction score
49

Νομίζω ότι η έξοδος "video ausgang" είναι έξοδος composite.
Επομένως ένα οποιοδήποτε DVDr θα κάνει δουλειά!!!

Από ό,τι καταλαβαίνω, η άλλη έξοδος εικόνας (εκεί που υπάρχει καλώδιο) πηγαίνει στο monitor??

Αν είναι έτσι μπορείς πολύ απλά να παρεμβάλεις το DVDr ανάμεσα στην κάμερα και το monitor.....
Δηλαδή η σύνδεση να γίνει ως εξής:
κάμερα--->DVDr--->monitor (όλες οι συνδέσεις μέσω composite)

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι για να έχεις εικόνα στο monitor θα πρέπει να είναι ανοικτό το DVDr.

Ψάξε για προσφορές DVDr.
Κυκλοφορούν πλέον καλά μηχανήματα με σκληρό δίσκο 200GB(+) κάπου στα 200€. Θα ψάξω και αν σου βρω βάζω το link εδώ!!

Reaction score
73
ετσι οπως τα βλέπω... και εγω νομιζω ότι οι συνδεσεις ειναι composite... οποτε με οποιοδήποτε ομοαξονικό
παει σε οποιοδηποτε DVD-Recorder...

Εγω στη θεση σου θα αγγαρευα εναν φιλο μου να φερει στο μηχανημα σου το DVD-rec του...και ενα
ομοαξονικό για μια δοκιμή...

Η πιο σωστη λυση ειναι το DVD-rec να εχει σκληρό... ώστε να αποφυγεις την περιπτωση ελλατωματικου΄DVD - CD
οπότε να εχεις την ασφαλειστική δικελιδα ...του δισκου...

ΠΡΟΣΟΧΗ.... νομιζω οτι τα βυσματακια του ομοαξονικου ειναι BNC με περιστροφικό κλειδωμα
και όχι απλά ομοαξονικά... βλέπω στις φωτό τα δοντάκια του κλειδωματος των BNC επαφών...

(BNC ... δεν τα λενε αυτά..??.. η κανω λάθος..??...)

Reaction score
1

Δεν είμα απόλυτα σίγουρος, αλλά νομίζω ότι η έξοδος Y-C Ausgang της κάμερας είναι απλή S-video. Συνεπώς, ένα απλό s-video καλώδιο και ένα οποιοδήποτε dvd recorder της αγοράς θα κάνουν τη δουλειά τέλεια.

(Εμείς στο δικό μας το χειρουργείο έτσι είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα και μάλιστα, καλύτερα από το παρεχόμενο από τη Stortz ιατρικό DVD-r το οποίο συχνά πυκνά κολλούσε..)

Reaction score
0

λοιπον, ηρθε ο ειδικος και αντιπροσωπος ενδοσκοπικων και αρθροσκοπικων πυργων στην Ελλαδα!!

Ολοι η πυργοι εχουν απλη Svideo εξοδο που την ονομαζουν Y/C. Απο εκει και περα μπορεις πανευκολα να συνδεσεις οποιοδηποτε dvd recorder της αγορας. Και εμεις αυτο κανουμε στα νοσοκομεια που θελουμε να ριξουμε το κοστος.

Υπαρχει ομως και η επιλογη ενος DVD για Ιατρικη χρηση η οποια στην ουσια ειναι ενας υπολογιστης με touch screen για την εισαγωγη δεδομενων και 400 γιγα σκληρο οπου αποθηκευεις ολο το ιατρικο αρχειο του ασθενη και σου επιτρεπει να τραβας και φωτο, βιντεο και αποθηκευση σε usb stick dvd cd κλπ και συνδεση Lan για τον υπολογιστη σου. Αυτο βεβαια κοστιζει μια περιουσια αλλα σε οποιο νοσοκομειο και αν το εχω παει εχουν τρελαθει ολοι οι ειδικευομενοι!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef