dynavector 20XH vs blue point special

Reaction score
3.478
Οι Αγγλοι δεν έχουν χιούμορ. Μην προσβάλεις τους Ελληνες. Εμεις οι Ελληνες μάθαμε τους Αγγλους τι είναι χιούμορ και φυσικά τι είναι κωμωδία και δράμα.

Αυτά για την ιστορία.

Οσο για τα επαγγελματικά CD΄, όταν θα έρθουν Αθήνα θα κάνουμε και μία κόντρα με βινύλιο.

Ο χρωματισμός και η παραμόρφωση του βινυλίου και σε εμένα αρέσει πολύ. Με ξεκουράζει η παραμόρφωση ειδικά όταν ακολουθείται από παραμόρφωση λάμπας.

Μας ενοχλεί οτιδήποτε είναι τέλειο. Αυτό είναι στη φύση μας. Η ακαταστασία μας αρέσει, γιατί άραγε ?

Reaction score
3.478
jadisboy, οι κεφαλές στα πικάπ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, γιατί κάθε μία έχει τον δικό της μουσικό χαρακτήρα.
Είναι σαν να ρωτάει ένας μουσικός έναν άλλο μουσικό το χορδές να βάλει στην κιθάρα του. Η απάντηση που παίρνει συνήθως είναι ποιες χορδές χρησιμοποιεί ο ίδιος όταν παίζει.

Οταν ξεκίνησα να μαθαίνω κλασική κιθάρα έκανα κι εγώ τέποιου είδους ερωτήσεις στον δάσκαλό μου. Πέρασε πολύ καιρός για να καταλήξω αλλά ποτέ δεν βασίστηκα στα γούστα άλλων. Αυτό ήταν από τα πρώτα μαθήματα που διδάχτηκα. Στον ήχο κουμάντο κάνουμε εμείς.

Το κακό με τις βελόνες των πικάπ είναι το γεγονός ότι δεν μπορούμε να τις ακούσουμε στο δικό μας πικάπ πριν τις αγοράσουμε.
Κοστίζουν και ακριβά.

Reaction score
3.478
Πάντως η κεφαλή σου έπαιξε πολύ όμορφα και με ομοιογένεια σε όλο το συχνοτικό φάσμα.

Το σύστημά σου γενικώς, με τα ηχεία της Proac και τα Jadis ενισχυτικά είναι σε πολυ υψηλό μουσικό επίπεδο. Ο χώρος σου επίσης βοηθάει πολυ το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Επρεπε κανονικά τότε να είχαμε ξεκινήσει ένα θέμα ειδικά αφιερωμένο στην συνάντηση που είχαμε εκείνη την ημέρα στο σπίτι σου. Δεν θυμάμαι όμως πως έγινε και τελικά κανείς μας δεν άνοιξε ένα καινούργιο θέμα.
Εγώ παραγματικά πέρασα πολυ όμορφα, εντυπωσιάστηκα με το σύστημά σου και σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Ευχαριστώ και τη σύζυγό σου που μας περιποιήθηκε.

Ελπίζω να ξανασυναντηθούμε σύντομα.

Καλό Σ/Κ

Reaction score
0
jadisboy, οι κεφαλές στα πικάπ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, γιατί κάθε μία έχει τον δικό της μουσικό χαρακτήρα.
Είναι σαν να ρωτάει ένας μουσικός έναν άλλο μουσικό το χορδές να βάλει στην κιθάρα του. Η απάντηση που παίρνει συνήθως είναι ποιες χορδές χρησιμοποιεί ο ίδιος όταν παίζει.

Οταν ξεκίνησα να μαθαίνω κλασική κιθάρα έκανα κι εγώ τέποιου είδους ερωτήσεις στον δάσκαλό μου. Πέρασε πολύ καιρός για να καταλήξω αλλά ποτέ δεν βασίστηκα στα γούστα άλλων. Αυτό ήταν από τα πρώτα μαθήματα που διδάχτηκα. Στον ήχο κουμάντο κάνουμε εμείς.

Το κακό με τις βελόνες των πικάπ είναι το γεγονός ότι δεν μπορούμε να τις ακούσουμε στο δικό μας πικάπ πριν τις αγοράσουμε.
Κοστίζουν και ακριβά.
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΛΕΣ [ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ]ΡΩΤΑΣ ΔΕΚΑ ΕΙΚΟΣΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΗ.
ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ [ΘΥΜΑΣΕ ΤΟ BLAIN TEST ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ.ΟΛΟΙ Η ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ]

Reaction score
3
Τα πράγματα με την επιλογή της κεφαλής του πικάπ δεν είναι τόσο απλά όπως στο τεστ που κάναμε με τα player στην Stepcom.
Eδώ εκτός απο το προσωπικό γούστο,παίζουν ρόλο και άλλα ουσιώδει πράγματα.
Τον κυριώτερο λόγο παίζει το ταίριασμα του βραχίoνα με την κεφαλή και το ταίριασμα της κεφαλής με το phono stage.

Για την συνάντηση που κάνατε και δεν γράφτηκε τίποτα,είναι σαν να μην έγινε,οπότε μας χρωστάς μια επίσκεψη... :wink: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Τον κυριώτερο λόγο παίζει το ταίριασμα του βραχίoνα με την κεφαλή και το ταίριασμα της κεφαλής με το phono stage.

Για την συνάντηση που κάνατε και δεν γράφτηκε τίποτα,είναι σαν να μην έγινε,οπότε μας χρωστάς μια επίσκεψη... :wink:  :lol:  :lol:  :lol:
ΤΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑΥΤΟ ΗΔΗ ΕΙΧΑ ΑΛΑΞΕΙ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΚΑΙ PHONO.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΠΟΡΤΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΙΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ .
ΟΠΟΤΕ ΑΦΗΝΩ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΙΣ 14/4 ΓΙΑ
5-6 ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙ

Reaction score
0
14/4?
Τι μέρα πέφτει?
Εάν είναι καθημερινή,μήν αργήσουμε να γυρίσουμε και δεν πάμε την άλλη μέρα για δουλειά... :lol: :lol: :lol:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ .

ΟΠΟΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Reaction score
3.478
JadisBoy, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ολοι πέφτουμε στην παγίδσ, κι εγώ μαζί, όταν ζητάμε  αριστερά δεξιά γνώμες για  κάτι που είναι ετσι κι αλλιώς υποκειμενικό.

Η κεφαλή από μόνη της δεν μπορεί να παίξει. Καμία κεφαλή δεν έπαιξε ποτέ από μόνη της. Χρειάζεται πολυ καλή ρύθμιση και στήριξη σε έναν βραχίονα που πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με τα μηχανικά χαρακτηριστικά της κεφαλής.
Το πλατώ και το phono stage, αν και αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο, το βγάζω προς το παρόν από την εξίσωση.

O Αναμουρλίδης τοποθετήθηκε πολύ σωστά σε αυτό το θέμα.

Ο ήχος του συστήματός σου, που περιλαμβάνει και την κεφαλή Dynavector, να ξέρεις ότι είναι μοναδικός στον κόσμο. Δηλαδή, την Dynavector δεν την είχε ακούσει ποτέ κανείς με το setup που έχεις εσύ σήμερα.

Η Dynavector μπορεί στο δικό μου πικάπ ή στου Αναμουρλίδη να μην παίξει σωστά.
Εμάς, ας πούμε, μας κάθησαν πολύ καλά οι κεφαλές της Denon. Eιδικά ο Αναμουρλίδης είχε Denon και αγόρασε πάλι Denon. Αυτή την κίνηση ελάχιστοι από εμάς το κάνουν.
Πρέπει να είσαι πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο μιας σχολής για να ξαναπάς στην ίδια σχολή.
Εύχομαι JadisBoy να μείνεις ικανοποιημένος με την Dynavector και όταν θα έρθει η ώρα, λόγω φυσικής φθοράς, να την αντικαταστήσεις, να ξαναπάς σε Dynavector.

To Blind test που έγινε στην Stepcom για τα cd players, δεν μας βοηθάει στο να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τις κεφαλές των πικάπ. Σε αυτό το test έγινε τυφλή ακρόαση κι όχι διάλογος για το ποιο cd player πιστεύει ο κόσμος ότι είναι το καλύτερο.

Ενα blind test για κεφαλές είναι σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιηθεί με αξιοπιστία.
Θα μπορούσε να γίνει μόνο με ένα συγκεκριμένο πλατώ και βραχίονα επάνω στον οποίο θα τοποθετούσαμε διαφορετικές κεφαλές.
Το αποτέλεσμα του blind test δεν θα έβγαζε ποια κεφαλή είναι καλύτερη αλλά ποια κεφαλή παίζει καλύτερα με το συγκεκριμένο setup πλατώ βραχίονα phono stage.

Πιστεύω να έγινα κατανοητός.

Reaction score
3
jadis boy,λόγω του ότι καταλαβαίνω ότι το πικάπ θα σε κουράσει και ως προς το ματσάρισμα,την ρύθμιση και την τοποθέτηση,πούλησέ μου τους κακούς και μαύρους δίσκους που έχεις,για να γλυτώσεις απο το μαρτύριο... :lol: :D
Να σε βοηθήσω θέλω,μην το πάρεις στραβά,έτσι?!!! :lol:

Reaction score
0
jadis boy,λόγω του ότι καταλαβαίνω ότι το πικάπ θα σε κουράσει και ως προς το ματσάρισμα,την ρύθμιση και την τοποθέτηση,πούλησέ μου τους κακούς και μαύρους δίσκους που έχεις,για να γλυτώσεις απο το μαρτύριο... :lol: :D
Να σε βοηθήσω θέλω,μην το πάρεις στραβά,έτσι?!!! :lol:
ΤΟ 1985 EIXA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ 3 ΠΙΚΑΠ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΤΟ ΠΟΜΠΟ.
ΤΟ 87 ΜΕ ΓΡΑΠΩΣΑΝΕ
ΤΟ 92 ΕΩΣ ΤΟ 95 ΗΜΟΥΝ DJ ΣΕ CLUB ΕΠΑΙΖΑ ΜΕ 2 ΜΚII KAI NUMARK ΜΙΚΤΗ .
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 99 ΠΑΛΕΥΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΟ PESPECTIVE ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ[ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ]ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.ΕΧΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ CD ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ .ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΟΥΩ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 3 ΩΡΕΣ ΠΛΑΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ .ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 3000ΧΙΛ.ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MAXI SINGLE 45 ΑΡΙΑ

Reaction score
0
14/4,Παρασκευή  είπαμε είναι έτσι? :)
ΝΑΙ.ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ .ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Reaction score
3.478
Θελω πολύ να έρθω. Μια θεση παρακαλώ και για μένα.

Ελπίζω μέχριι τότε να έχω παραλάβει το επαγγελματικό CD-01-PRO της Tascam.
Θα φέρω το Tascam μαζί με το Behringer και θα τα βάλουμε να πάιξουν με ψηφιακή σύνδεση AES/EBU.

Προτείνω να κάνουμε μια κόντρα με το πικάπ .
Θα έχουμε την ίδια ηχογράφηση σε παρθένο βινύλιο 180gr και σε XRCD (JVC). Η ηχογράφηση έγινε το 1959.
Carmen Fantasie , Ricci (violin)

Σας ενδιαφέρει ?

Reaction score
0
g.kar said:
Θελω πολύ να έρθω. Μια θεση παρακαλώ και για μένα.

Ελπίζω μέχριι τότε να έχω παραλάβει το επαγγελματικό CD-01-PRO της Tascam.
Θα φέρω το Tascam μαζί με το Behringer και θα τα βάλουμε να πάιξουν με ψηφιακή σύνδεση AES/EBU.

Προτείνω να  κάνουμε μια κόντρα με το πικάπ .
Θα έχουμε την ίδια ηχογράφηση σε παρθένο βινύλιο 180gr και σε XRCD (JVC).  Η ηχογράφηση έγινε το 1959.
Carmen Fantasie ,  Ricci (violin)

Σας ενδιαφέρει ?
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ.ΑΛΩΣΤΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΣΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΩ ΠΑΛΙ.

SORY G.KAR
αλλα το βινυλιο σε παρακαλω φερτο

Reaction score
3
g.kar,μην τρώγεσαι με το βινύλιο και το xrcd,αφού τις ακούσαμετις διαφορές και ο jadis λέει ότι ακούει μόνο πικάπ. :)
Για την παρέα και την ταβέρνα θα πάμε ούτως ή αλλοιώς.
Εγώ είμαι μέσα πάντος.

Reaction score
0
οποτε την παρασκευη 14/4 μετα τισ 7 σας περιμενω και οποιος αλλος μπορει ας ερθει ειναι ευπροσδεκτοι ολοι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos