Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Ηταν παρανομη η μετάδοση απο Παρνηθα με βάση το πλάνο ανάπτυξης της ψηφιακής, η ΕΡΤ επρεπε κατ αρχην να εκπέμψει απο Αιγινα.Κόψανε τη μετάδοση από Πάρνηθα όμως μετά από διαμαρτυρίες των σταθμών που απαρτίζουν τη Digea.....
Έτσι κάποιοι από μας θα πρέπει να δουν καθαρά μόνο όταν το επιτρέψουν κάποιοι.
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις ακριβως.Κόψανε τη μετάδοση από Πάρνηθα όμως μετά από διαμαρτυρίες των σταθμών που απαρτίζουν τη Digea.....
Έτσι κάποιοι από μας θα πρέπει να δουν καθαρά μόνο όταν το επιτρέψουν κάποιοι.
Συνεχιζουν απο Υμηττο και νομιζω Αιγινα. Κοπηκαν Παρνηθα και Πηλιο που ηταν "παρανομα"Δεν καταλαβαινω τι εννοεις ακριβως.
Εκπεμπουν κανονικα σε Mpeg-2 οπως ξεκινησαν.
Κι εγω το ιδιο. Το σημα ΝΕΤ-ΕΤ1 σκοτωνει. Σε ολα τα αλλα το αναλογικο για μενα ειναι καλυτερο. Μεχρι και γαυρο θα δουμε σημερα ψηφιακα εκτος κι αν στο tring tv ειναι 16/9 οποτε μαλλον θα παμε εκει.Λοιπόν, εκτός από τα sport+, prisma+, cine+, RIK (που δεν τα παρακολουθώ ποτέ), ..... σε ψηφιακά MPEG-2 πιάνω επίσης και τα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΒΟΥΛΗ.
Αυτό που παρατηρώ σε άμεση σύγκριση στην ίδια τηλεόραση, είναι η συντριπτικά ανώτερη ποιότητα της αναλογικής εικόνας των ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΒΟΥΛΗ!!!!!
Ασε, γιατι ακουσα προχθες βινυλατους (40€ το διπλο!) Dire Straits κι επαθα κατι τις:135:άντε έλα να το κάνουμε vinyl vs cd να γουστάρουμε!!!!!!
ξέρεις, προσωπικά έχω βινύλια και έχω κάνει άπειρους πειραματισμούς σε τέτοια vs.Ασε, γιατι ακουσα προχθες βινυλατους (40€ το διπλο!) Dire Straits κι επαθα κατι τις:135:
Λανθανω ή εχω δικαιο; γιατι το αναλογικο σημα (αριστης ληψης) μου φαινεται πιο "γλυκο" απο το ψηφιακο; (και της Digea και της ΕΡΤ 1,2,3,Βουλη). Ενω τα παλαια ψηφιακα της ΕΡΤ (Πρισμα κλπ, πλην ΡΙΚ-αισχος!) ειχαν πολυ καλυτερη ποιοτητα! Η συγκριση γινεται σε crt Philips 32" αριστης ποιοτητας
Ούτε και στα Prisma+, Cine+, κτλ μου άρεσε ποτέ η ποιότητά τους, αλλά νόμιζα ότι ήταν ιδέα μου (... δεν τα παρακολουθούσα κιόλας). Τώρα όμως που εκπέμπονται ψηφιακά τα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, κτλ, η απευθείας σύγκριση των ιδίων καναλιών στην ίδια τηλεόραση δεν μπορεί να ξεγελάσει το μάτι ή τον εγκέφαλο. Η ποιότητα του ψηφιακού μοιάζει με αυτό του Nova (μάπα δηλαδή) και δεν φτάνει το αναλογικό σήμα το λεκανοπεδίου. Κρίμα!
Φίλιππε, δεν ξέρω αν είναι παράνομη για την ΕΡΤ, άλλωστε τα πρώτα ψηφιακά της ΕΡΤ βγήκαν χώρις να λαμβάνουν υπόψην τον ψηφιακό χάρτη.Ηταν παρανομη η μετάδοση απο Παρνηθα με βάση το πλάνο ανάπτυξης της ψηφιακής, η ΕΡΤ επρεπε κατ αρχην να εκπέμψει απο Αιγινα.
Παντως να ξέρεις ότι κάποιοι άλλοι περιμένουν ακόμη να δούν και τα 4 θεματικά κανάλια της ΕΡΤ ψηφιακής....εδω και 4.5 χρόνια, ενω τα πληρώνουν κανονικά και με τον Νόμο, συνεπώς δεν θα πρέπει να έχετε παράπονα οι Αθηναίοι.
Σε μας....ποιός εμπόδισε την ΕΡΤ να εκπέμψει τόσα χρόνια;
Όχι βέβαια, απλά θα βλέπει μόνο τα MPEG2 κανάλια!Και αυτοι που εδωσαν τα ωραια του λεφτακια να παρουν μηχανακι για τα mpeg2 οπως πχ ο πεθερος μου θα το πεταξει στα σκουπιδια για να παρει mpeg4?
Παλι καλα τουλαχιστον παμε σε καδρο 16:9 αν και θυμαμαι καλα ελεγαν πως θα παμε σε αυτο το καδρο απο τοτε που πρωτοβγηκαν crt 16:9 τηλεορασεις.
Στη δική μου, Samsung B650, συμβαίνει το αντίθετο, όπως και σε μια LG ενός φίλου, με 40 και 42 ίντσες αντίστοιχα. Το ψηφιακό κανάλι είναι πιο φωτεινό και ζωηρό. Το ζωηρό βέβαια δείχνει περισσότερες λεπτομέρειες, οπότε αν η ποιότητα εικόνας που εκπέμπει το κανάλι είναι μάπα, όπως η Βουλή π.χ. τότε φαίνεται πιο χάλια.Να συμπληρώσω ότι η τηλεόραση είναι 50άρα πλάσμα pioneer. Αποκωδικοποιεί την εικόνα μόνον του mpeg2, η οποία είναι μουντή και άτονη συγκρινόμενη με την αναλογική των ιδίων καναλιών που είναι λαμπερή και ζωντανή.
Αν με το μηχανάκι εννοείς αποκωδικοποιητή, θα χρειαστεί νέο 50άρι για αγορά καινούργιου, που αποκωδικοποιεί mpeg4. Αν εννοείς tv, τότε πάλι θα χρειαστεί αποκωδικοποιητή με mpeg4. :403:Και αυτοι που εδωσαν τα ωραια του λεφτακια να παρουν μηχανακι για τα mpeg2 οπως πχ ο πεθερος μου θα το πεταξει στα σκουπιδια για να παρει mpeg4?