EΡΤ ψηφιακή: Θα εκπέμψει σε MPEG4;

Reaction score
1
Κόψανε τη μετάδοση από Πάρνηθα όμως μετά από διαμαρτυρίες των σταθμών που απαρτίζουν τη Digea.....

Έτσι κάποιοι από μας θα πρέπει να δουν καθαρά μόνο όταν το επιτρέψουν κάποιοι.

Reaction score
4.909
Απάντηση: Re: EΡΤ ψηφιακή: Θα εκπέμψει σε MPEG4;

Κόψανε τη μετάδοση από Πάρνηθα όμως μετά από διαμαρτυρίες των σταθμών που απαρτίζουν τη Digea.....

Ηταν παρανομη η μετάδοση απο Παρνηθα με βάση το πλάνο ανάπτυξης της ψηφιακής, η ΕΡΤ επρεπε κατ αρχην να εκπέμψει απο Αιγινα.
Παντως να ξέρεις ότι κάποιοι άλλοι περιμένουν ακόμη να δούν και τα 4 θεματικά κανάλια της ΕΡΤ ψηφιακής....εδω και 4.5 χρόνια, ενω τα πληρώνουν κανονικά και με τον Νόμο, συνεπώς δεν θα πρέπει να έχετε παράπονα οι Αθηναίοι.
Σε μας....ποιός εμπόδισε την ΕΡΤ να εκπέμψει τόσα χρόνια;

Reaction score
114

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις ακριβως.
Εκπεμπουν κανονικα σε Mpeg-2 οπως ξεκινησαν.

Reaction score
786

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις ακριβως.
Εκπεμπουν κανονικα σε Mpeg-2 οπως ξεκινησαν.
Συνεχιζουν απο Υμηττο και νομιζω Αιγινα. Κοπηκαν Παρνηθα και Πηλιο που ηταν "παρανομα"

Reaction score
968
Λοιπόν, εκτός από τα sport+, prisma+, cine+, RIK (που δεν τα παρακολουθώ ποτέ), ..... σε ψηφιακά MPEG-2 πιάνω επίσης και τα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΒΟΥΛΗ.

Αυτό που παρατηρώ σε άμεση σύγκριση στην ίδια τηλεόραση, είναι η συντριπτικά ανώτερη ποιότητα της αναλογικής εικόνας των ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΒΟΥΛΗ!!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: EΡΤ ψηφιακή: Θα εκπέμψει σε MPEG4;

Δεν μου τα βγάζει..
Μάλλον κοιτάω Παρνηθα.

Reaction score
173

Λοιπόν, εκτός από τα sport+, prisma+, cine+, RIK (που δεν τα παρακολουθώ ποτέ), ..... σε ψηφιακά MPEG-2 πιάνω επίσης και τα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΒΟΥΛΗ.

Αυτό που παρατηρώ σε άμεση σύγκριση στην ίδια τηλεόραση, είναι η συντριπτικά ανώτερη ποιότητα της αναλογικής εικόνας των ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΒΟΥΛΗ!!!!!
Κι εγω το ιδιο. Το σημα ΝΕΤ-ΕΤ1 σκοτωνει. Σε ολα τα αλλα το αναλογικο για μενα ειναι καλυτερο. Μεχρι και γαυρο θα δουμε σημερα ψηφιακα εκτος κι αν στο tring tv ειναι 16/9 οποτε μαλλον θα παμε εκει.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Λανθανω ή εχω δικαιο; γιατι το αναλογικο σημα (αριστης ληψης) μου φαινεται πιο "γλυκο" απο το ψηφιακο; (και της Digea και της ΕΡΤ 1,2,3,Βουλη). Ενω τα παλαια ψηφιακα της ΕΡΤ (Πρισμα κλπ, πλην ΡΙΚ-αισχος!) ειχαν πολυ καλυτερη ποιοτητα! Η συγκριση γινεται σε crt Philips 32" αριστης ποιοτητας

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

άντε έλα να το κάνουμε vinyl vs cd να γουστάρουμε!!!!!!
Ασε, γιατι ακουσα προχθες βινυλατους (40€ το διπλο!) Dire Straits κι επαθα κατι τις:135:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: EΡΤ ψηφιακή: Θα εκπέμψει σε MPEG4;

Ασε, γιατι ακουσα προχθες βινυλατους (40€ το διπλο!) Dire Straits κι επαθα κατι τις:135:
ξέρεις, προσωπικά έχω βινύλια και έχω κάνει άπειρους πειραματισμούς σε τέτοια vs.
έχω καταλήξει οτι πάντα υπάρχει μία λογική εξήγηση και οτι είναι αδύνατον να παραβιαστούν οι νόμοι της λογικής.
ενώ απο τη μία μπορώ να σου αναλύσω σε βάθος το γιατί σου άρεσε το βινύλιο μπορώ και απο την άλλη να σου αναλύσω γιατί το πείραμα σου είναι εσφαλμένο με την τηλεόραση που έχεις.όχι οτι η τηλεόραση δέν είναι εξαιρετική αλλα ήδη κάνεις μετατροπή απο το ψηφιακό σε αναλογικό με το δεκτάκι με ότι συνεπάγεται αυτό.

αν θές βέβαια μπορείς να επαναλάβεις το πείραμα σε μία σύγχρονη τηλεόραση με ενσωματωμένο επάνω τον αποκωδικοποιητή(ψηφιακά) και να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα.:105:

Reaction score
968
Re: Απάντηση: EΡΤ ψηφιακή: Θα εκπέμψει σε MPEG4;

Λανθανω ή εχω δικαιο; γιατι το αναλογικο σημα (αριστης ληψης) μου φαινεται πιο "γλυκο" απο το ψηφιακο; (και της Digea και της ΕΡΤ 1,2,3,Βουλη). Ενω τα παλαια ψηφιακα της ΕΡΤ (Πρισμα κλπ, πλην ΡΙΚ-αισχος!) ειχαν πολυ καλυτερη ποιοτητα! Η συγκριση γινεται σε crt Philips 32" αριστης ποιοτητας

Ούτε και στα Prisma+, Cine+, κτλ μου άρεσε ποτέ η ποιότητά τους, αλλά νόμιζα ότι ήταν ιδέα μου (... δεν τα παρακολουθούσα κιόλας). Τώρα όμως που εκπέμπονται ψηφιακά τα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, κτλ, η απευθείας σύγκριση των ιδίων καναλιών στην ίδια τηλεόραση δεν μπορεί να ξεγελάσει το μάτι ή τον εγκέφαλο. Η ποιότητα του ψηφιακού μοιάζει με αυτό του Nova (μάπα δηλαδή) και δεν φτάνει το αναλογικό σήμα το λεκανοπεδίου. Κρίμα!

Reaction score
325

Να πω και τη δική μου εμπειρία: Χτες εγκατέστησα την καινούρια μου τηλεόραση (LG 55LE5500). Είδα τον αγώνα Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα στο ΣΚΑΙ. Η διαφορά ήταν εμφανής υπέρ του ψηφιακού. Την ίδια εντύπωση αποκόμισε και ο μεγάλος μου γιός.

Reaction score
968
Re: Απάντηση: EΡΤ ψηφιακή: Θα εκπέμψει σε MPEG4;

Ούτε και στα Prisma+, Cine+, κτλ μου άρεσε ποτέ η ποιότητά τους, αλλά νόμιζα ότι ήταν ιδέα μου (... δεν τα παρακολουθούσα κιόλας). Τώρα όμως που εκπέμπονται ψηφιακά τα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, κτλ, η απευθείας σύγκριση των ιδίων καναλιών στην ίδια τηλεόραση δεν μπορεί να ξεγελάσει το μάτι ή τον εγκέφαλο. Η ποιότητα του ψηφιακού μοιάζει με αυτό του Nova (μάπα δηλαδή) και δεν φτάνει το αναλογικό σήμα το λεκανοπεδίου. Κρίμα!

Να συμπληρώσω ότι η τηλεόραση είναι 50άρα πλάσμα pioneer. Αποκωδικοποιεί την εικόνα μόνον του mpeg2, η οποία είναι μουντή και άτονη συγκρινόμενη με την αναλογική των ιδίων καναλιών που είναι λαμπερή και ζωντανή.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: EΡΤ ψηφιακή: Θα εκπέμψει σε MPEG4;

Ηταν παρανομη η μετάδοση απο Παρνηθα με βάση το πλάνο ανάπτυξης της ψηφιακής, η ΕΡΤ επρεπε κατ αρχην να εκπέμψει απο Αιγινα.
Παντως να ξέρεις ότι κάποιοι άλλοι περιμένουν ακόμη να δούν και τα 4 θεματικά κανάλια της ΕΡΤ ψηφιακής....εδω και 4.5 χρόνια, ενω τα πληρώνουν κανονικά και με τον Νόμο, συνεπώς δεν θα πρέπει να έχετε παράπονα οι Αθηναίοι.
Σε μας....ποιός εμπόδισε την ΕΡΤ να εκπέμψει τόσα χρόνια;
Φίλιππε, δεν ξέρω αν είναι παράνομη για την ΕΡΤ, άλλωστε τα πρώτα ψηφιακά της ΕΡΤ βγήκαν χώρις να λαμβάνουν υπόψην τον ψηφιακό χάρτη.

Όταν ακούω τα πέρι "μπερδέματος των καταναλωτών" - λέω μας κοροιδεύουν αφού τι mpeg2 τι mpeg4. Καποιος που έχει Mpeg4 βλέπει και τα 2.

L

LLLEFTERIS

Guest

Και αυτοι που εδωσαν τα ωραια του λεφτακια να παρουν μηχανακι για τα mpeg2 οπως πχ ο πεθερος μου θα το πεταξει στα σκουπιδια για να παρει mpeg4?

Reaction score
325

Και αυτοι που εδωσαν τα ωραια του λεφτακια να παρουν μηχανακι για τα mpeg2 οπως πχ ο πεθερος μου θα το πεταξει στα σκουπιδια για να παρει mpeg4?
Όχι βέβαια, απλά θα βλέπει μόνο τα MPEG2 κανάλια!

Reaction score
7.089

σε απευθειας συγκριση αναλογικου και ψηφιακου σηματος βρισκω μια μικρη διαφορα υπερ του ψηφιακου,ελαχιστη ομως και σιγουρα τσαμπα γινεται τοσο θορυβος.Ισως οταν περασει σε mpeg4 να φτιαξουν τα πραγματα.Απο την αλλη η μεταδοση και των ραδιοφωνικων προγραμματων της ΕΡΤ ειναι κατι θετικο αρκει να ανεβασουν λιγο το bitrate

Reaction score
1.844

Να συμπληρώσω ότι η τηλεόραση είναι 50άρα πλάσμα pioneer. Αποκωδικοποιεί την εικόνα μόνον του mpeg2, η οποία είναι μουντή και άτονη συγκρινόμενη με την αναλογική των ιδίων καναλιών που είναι λαμπερή και ζωντανή.
Στη δική μου, Samsung B650, συμβαίνει το αντίθετο, όπως και σε μια LG ενός φίλου, με 40 και 42 ίντσες αντίστοιχα. Το ψηφιακό κανάλι είναι πιο φωτεινό και ζωηρό. Το ζωηρό βέβαια δείχνει περισσότερες λεπτομέρειες, οπότε αν η ποιότητα εικόνας που εκπέμπει το κανάλι είναι μάπα, όπως η Βουλή π.χ. τότε φαίνεται πιο χάλια.

Το αναλογικό σήμα ρετουσάρει κάπως τις ατέλειες. Όπως το βινύλιο ένα πράμα ...

Αν με το μηχανάκι εννοείς αποκωδικοποιητή, θα χρειαστεί νέο 50άρι για αγορά καινούργιου, που αποκωδικοποιεί mpeg4. Αν εννοείς tv, τότε πάλι θα χρειαστεί αποκωδικοποιητή με mpeg4. :403:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef