EΡT - ΨΗΦΙΑΚΑ.

Reaction score
5
Re: Απάντηση: EΡT - ΨΗΦΙΑΚΑ.

Δοκίμασα εσωτερική κεραία με ενισχυτή, ανέβηκε η ένταση από 67 σε 77% αλλά τίποτα. Πουθενά τα νέα κανάλια της κρατικής. Όλα τα υπόλοιπα ΟΚ. Ο δέκτης είναι ένας turbo-x sd 1000.. Μήπως αυτός είναι ο αδύναμος κρίκος;; :411:
Kαι εγω τα ιδια με εσωτερικη κεραια και σημα 90 και ποιοτητα 100 ολα τα digea εκτος αυτων της αιγινας και ολα τα + ,ρικ αλλα ερτ νετ ετ3 βουλη, τιποτα... γιατι ρε γαμωτο?

με Pc tuner avermedia τα παραπανω...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.530
Απάντηση: EΡT - ΨΗΦΙΑΚΑ.

Ο δέκτης είναι ένας turbo-x sd 1000.. Μήπως αυτός είναι ο αδύναμος κρίκος;; :411:

Πάρε ένα τηλέφωνο το πλαίσιο 8001112345 και ρώτα τους.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: EΡT - ΨΗΦΙΑΚΑ.

Έμαθα ότι η διαμόρφωση αυτή τη στιγμή είναι QAM 16 αλλά θα δοκιμαστεί και QAM 64.
......
Όπως είχα γράψει παραπάνω (http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1173915&postcount=48), στην συχνότητα 52 η ΕΡΤ εκπέμπει (από την Κυριακή που το έπιασα) με QAM64 (ενώ αντίθετα στην συχνότητα 48 εκπέμπει με QAM16!!!)
Η διαφορά αυτή, δίνει έναν "αέρα" 3,5Mbps παραπάνω bitrate, αλλά κάνει πιο δύσκολη την λήψη σε "δύσκολα" σημεία...

Καλησπερα και απο Γλυφαδα...
Μια απο τα ιδια και εδω με Panasonic G10Ε, ενω πιανω ολα τα αλλα ψηφιακα (Digea-Digital Union-mpeg2 ), τα της ΕΡΤ καθολου.
Κεραια προς τον Υμμητο. Την πατησαμε ??
H 46G10E που έχω, δεν έχει πρόβλημα με το QAM64 και την πιάνει μια χαρά την συχνότητα 52 , βρίσκει όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ ,με την κεντρική κεραία της πολυκατοικίας (περιοχή Κορυδαλλός / καθαρή οπτική επαφή από την ταράτσα προς Υμηττό). Το μόνο που μπορώ να υποθέσω για την περίπτωσή σου, είναι ότι το σήμα της ΕΡΤ είναι προσανατολισμένο προς την Αθήνα και όχι "κυκλικό", ίσως εν αναμονή ενεργοποίησης στο κοντινό μέλλον και άλλου πομπού από Πάρνηθα ή και Αίγινα... (καιι γύρισμα ίσως σε Mpeg-4???)

Τα κανάλια της ΕΡΤ τα πιάνω επίσης μια χαρά (όπως και της Digea) και με το USB δέκτη "Terratec Cinergy USB XS" συνδεδεμένο στο laptop, στο μπαλκόνι, με την μικρή κεραιούλα που είχε μαζί το usb tuner κολλημένη (με μαγνήτη) στα κάγκελα, χωρίς να έχω καν οπτική επαφή με Υμηττό ή Αίγινα ή Πάρνηθα! (είμαι στον 2ο όροφο σε στενό, και πιάνω καθαρά από ανακλάσεις!)

Όσοι δεν μπορείτε να τα πιάσετε λοιπόν, κατά 99% φταίει το σήμα ή η τοποθεσία σας, αφήνω όμως και ένα ενδεχόμενο να φταίει το QAM64 (και άρα η τηλεόρασή/δέκτης σας ,απίθανο όμως ,καθώς είναι στις προδιαγραφές του DVB-T που θα έπρεπε να υποστηρίζουν όλες οι τηλεοράσεις! (ακόμα και οι "παλαιότερες" Mpeg-2!!!)

Reaction score
0
Καλημέρα. Επομένως συμβατότητα μηδέν (0) στο ψηφιακό Ελλαδιστάν.
'Αλλο η Digea, άλλο η ΕΡΤ παλιοψηφιακή (cine, plus κ λοιπές αηδίες) και άλλο φυσικά η ΕΡΤ νεοψηφιακή (αδύνατο σήμα κ QAM τρέχα γύρευε!)
----------------------------------------
ΟΧΙ ΡΕ! ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ NOVA ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΕΡΤ-ΦΟΡΟΣ... ----------------------------------------
ταινίες κ σειρές--> torrents OEO!
αθλητικά--> ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (κι όχι τη superpamestoixhmasthmenoleague)--->streaming

KAI ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ!

Reaction score
16

Πήρα στο Πλαίσιο, αλλά δεν έχουν κάποια σαφή εικόνα, ίσως γιατί είναι ακόμα νωρίς...

Reaction score
0
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Ξέθαψα μιά παλιά εσωτερική κεραία, την σύνδεσα και αμέσως συντονίστηκε και στα 4 ψηφιακά της ΕΡΤ, και στα 5 ραδιόφωνα. Η ισχύς δε του σήματος με την (προβληματική όπως αποδείχτηκε) κεντρική κεραία στα κανάλια της DIGEA ήταν περίπου 65%, ενώ με την εσωτερική πήγε στο 100%. Και έτσι έπιασε και την ΕΡΤ. Οπότε είμαι μιά χαρά τώρα, και ας μείνει η παλιά κεντρική κεραία στην άκρη!

Γιάννης

Reaction score
0

Εγώ πάντως με G10, στην Μεταμόρφωση με κεραία προς Πάρνηθα, τα πιάνω όλα τα ψηφιακά. (Digea, EΡΤ νέα & παλιά)

Reaction score
16

Και γω μετά από λίγη περισσότερη επιμονή, κατάφερα να τα πιάσω τα νέα της ΕΡΤ, με εσωτερική κεραία και με ένταση σήματος κοντά στο 74%-75%. Οριακά πάντως... Δεν ξέρω γιατί αυτή η διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα...

Reaction score
7.089

Παντως τα ψηφιακα καναλια εχουν μια μικρη καθυστερηση (2-3 sec) οποτε οσοι δειτε αποψε τον ΠΑΟ μην παραξενευτειτε αν ακουσετε το γκολ απο τους γειτονες και μετα απο την τηλεοραση.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.530

Αποκλείεται να ακούσουμε τους γείτονες!

Σιγά μη βάλει γκολ ο Παο! :138:

Reaction score
2

Εγώ πάντως από Χαϊδάρι, με φάτσα κάρτα τον Υμητό από τους πρόποδες ως την κορυφή, πιάνω τα πάντα τέλεια (με κεραία 20ετίας και καλώδιο 20ετίας και με χίλια δυο μπαλώματα).
Αν και χθες στον αγώνα του Αγιαξ, παρά την (τηρουμένων των αναλογιών) πολύ καλή ποιότητα εικόνας (επιτέλους αναμορφικό 16/9 από το Μέγκα) είδα κάποια είδωλα. Υπήρχε μια αχνή κατακόρυφη μαύρη γραμμή στο μέσο της οθόνης, και δεν ξέρω αν έφταιγε το downscale του Mega ή η μετάδοση από τη Digea

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Βλέπει κανείς διαφορές στην εικόνα σε σχέση με προηγούμενες μεταδόσεις;

Προσωπικά έχω καλύτερη συμπεριφορά στα χρώματα(ειδικά στο λευκό) αλλά οι παίκτες ορισμένες φορές κάνουν ''είδωλα'' σε μακρινά πλάνα.

Reaction score
1.458

Καλύτερα χρώματα μακράν από παλιότερα έχω κι εγώ.Είδωλα καθόλου!
Μπορώ να πω άψογη μετάδοση για SD.
Με κεραία ξεχαρβαλωμένη 15ετίας (με πολλά είδωλα στα αναλογικά), Vantage 8000TS & Sharp 52DH65E
Περιοχή Καλλιθέα.

Reaction score
187

καθομαστε και χαιρομαστε για τα αυτονοητα!

επιτελους απολαυστικο 16/9 χωρις θολα και ξεπλυμανα χρωματα.πιστευω οτι σημερα ο Ελληνας ειδα λιγο μπαλα με αξιοπρεπη εικονα..

Reaction score
0

Δηλαδή το επόμενο βήμα θα είναι η μόνιμη εμφάνιση σκορ και ώρας ;

Reaction score
7.089

Τελος η ψηφιακη μεταδοση των βασικων καναλιων της κρατικης τηλεορασης και των ραδιοφωνικων σταθμων.Προσπαθησα χθες το βραδυ και σημερα το πρωι και τιποτα.
Για τα τηλεοπικα καναλια μικρο το κακο (αν και ειχαν σημαντικα καλυτερη εικονα) αλλα οι ραδιοφωνικοι σταθμοι ειναι απωλεια (τριτο και κοσμος δηλαδη).Μεσα απο τον mpeg2 δεκτη του dvd-recorder και το v-dac ακουγοντουσαν μια χαρα και ειχα γραψει και αρκετες ωρες στον σκληρο δισκο.

Staff online

• abcd
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef