Eλληνικό Ηeavy Metal

Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Το συγκρότημα θρύλος για τα Ελληνικά δεδομένα. Όλοι τους γνωρίζουν, αλλά πόσοι όμως έχουν ακούσει προσεκτικά την μουσική τους; Epic Metal με στοιχεία και από Greek folk music, με κυρίαρχο θέμα την Αρχαία Ελληνική ιστορία. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα τέτοια Ελληνικά σχήματα σαν τους Θεσσαλονικείς Sarissa.



Ιστορικό σχήμα από την Θεσσαλονίκη που κυκλοφόρησαν δίσκο στα 1986 και δυστυχώς δεν είχαν καμία επιτυχία, παρά μόνο σε συλλεκτικούς κύκλους. Hard Rock και Heavy Metal με αρκετά καλό δέσιμο, ωραία τραγούδια, αλλά δυστυχώς η μουντή παραγωγή χαντάκωσε τους Vavel. Ίσως το μόνιμο αγκάθι για τα Ελληνικά σχήματα, η οχι καλές παραγωγές. 'Αξιζαν όμως κάτι καλύτερο, αλλά μας άφησαν όμως δυο καλούς αξιοπρεπείς δίσκους σαν παρακαταθήκη για να τους θυμόμαστε πάντα.

[DOUBLEPOST=1474057469][/DOUBLEPOST]Τέλειο μελωδικό Heavy Metal με τέλεια παραγωγή, οι Raw Silk αρέσουν σε όλους τους Έλληνες Metal fans και δεν είναι τυχαίο. Επαγγελματικός ήχος, εκπληκτικά τραγούδια μου σου μένουν αμέσως. Τα σχόλια για το album αυτό είναι πάντα διθυραμβικά μέχρι και σήμερα.



Ένα από τα πιο αδικημένα Ελληνικά σχήματα, ενώ άξιζαν τα μέγιστα χάθηκαν άδοξα. Με αυτόν τον δίσκο οι Spitfire θα μείνουν για πάντα στο πάνθεον του Ελληνικού Heavy Metal. Το “First Attack” είναι από τα καλύτερα δείγματα Metal που πρέπει να έχετε στην δισκοθήκη σας. Έχουν καλοζυγισμένο ήχο και δυνατά συναυλιακά τραγούδια.

 

Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Όταν ο Nigel Foxxe έφυγε από τους Flames, λίγο καιρό έμεινε αδρανής, αφού δημιούργησε τους Thanatos Inc., με τους οποίους κυκλοφόρησε έναν δίσκο με τίτλο “Life Ltd”. Ο δίσκος είναι εξαιρετικός, και δεν μπορώ να πω ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική των Flames. Έτσι, το 1987 είχαμε το πρώτο techno-Speed Metal album για τα Ελληνικά δεδομένα.



Είναι μια Thrash Metal μπάντα που δημιουργήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει οκτώ άλμπουμ και έχουν συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ως headliners ή guests. Ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που έπαιξαν Speed / Thrash Metal στην Ελλάδα. Το “Made In Hell” είναι στο ύφος του US Thrash Metal, αλλά η αδύναμη κακή παραγωγή και το drum-machine τα κατέστρεψε όλα.

 

Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Πολλοί νομίζουν ότι είναι Ελβετοί, μέγα λάθος. Ελληνικό σχήμα που παίζει μελωδικό Metal με έμφαση κυρίως στην κιθάρα. Έχουν σοβαρές συνθέσεις και φωνητικά που ξεχωρίζουν. Δυστυχώς χάθηκαν άδοξα ενώ είχαν να προσφέρουν πολλά στο Ελληνικό Hard Rock - Heavy Metal.



Έλληνες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Έχουν σωστή ισορροπία μεταξύ μελωδίας, κιθαριστικής ευφυΐας και ποιότητας, καλό Ευρωπαϊκό Metal, έχουν μέλλον μπροστά τους. Kάνουν περίφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, και θα μπούμε για πάντα στο παγκόσμιο χάρτη του Metal, και στις εγκυκλοπαίδιες του Metal.

 

Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Άλλο ένα Metal σχήμα που ασχολήθηκε με την Ελληνική ιστορία, το “1821” είναι ένα concept album. Αρκετά καλή παραγωγή, ωραία παιγμένο Heavy Metal με κέφι, πάθος, ηρωισμό. Τεχνικά καταρτισμένοι σαν group οι Marauder δίνουν ένα τέλειο album, με θέμα τους αγώνες των Ελλήνων κατά των Τούρκων.


Σχήμα που παίζει Αμερικάνικο εμπορικό 80's Hard &Heavy Metal. Καθαρός ήχος με καλοδουλεμένα τραγούδια, δυστυχώς αυτό ήταν το μόνο τους πόνημα, καθώς δεν κυκλοφόρησαν κάτι άλλο. Έτσι οι Power έμειναν στην ιστορία του Ελληνικού Heavy Metal σαν ένα συγκρότημα που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε αυτό που ήθελε.

 

Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Ένα από τα ποιοτικότερα Power Metal σχήματα οι Dark Nova, στον καλύτερο δίσκο τους. Έχουν φοβερά τραγούδια που σε παίρνουν μαζί τους και με έναν εκπληκτικό τραγουδιστή που σου κολλάει με το πρώτο άκουσμα. Υπάρχουν ακόμα. Αυτή η δισκογραφική τους δουλειά, στην έκδοση του βινυλίου είχε διαφορετικό εξώφυλλο από το CD.



Άλλο ένα Ελληνικό Metal σχήμα που πήγε άπατο. Δυστυχώς το εκπληκτικό τους Heavy Metal δεν ακούστηκε αρκετά όσο θα έπρεπε. Ο ήχος τους είναι επιθετικός, καθαρός κάτι ανάμεσα σε Power/ Speed Metal. Καλοδουλεμένα τραγούδια παιγμένα με πάθος και ορμή, άξιζαν κάτι καλύτερο. Αυτό το album είναι κάτι σαν best of, αφού περιέχει όλα τα τραγούδια των Deceptor.

[DOUBLEPOST=1474061308][/DOUBLEPOST]Οι Αθηναίοι Rust χάθηκαν άδικα μετά το μοναδικό αυτό album τους, αν και έκαναν αρκετά εμπνευσμένα live. Καθαρόαιμο Heavy Metal με δομημένα γνήσια τραγούδια. Ο ήχος τους ανάμεσα σε Heavy/ Power Metal, αλλά το album τους βγήκε σε μια νεκρή περίοδο για το Ελληνικό Heavy Metal, και ξεχάστηκε γρήγορα.


Οι Vice Human είναι το παλαιότερο Ελληνικό Metal σχήμα, που υπάρχει ακόμα και σήμερα. Ο δίσκος αυτός θεωρείται από τους πρώτους (αν όχι ο πρώτος) στο Ελληνικό Heavy Metal. Παίζουν παραδοσιακό Hard Rock, αλλά οι κακές παραγωγές δυστυχώς τους κυνηγούν πάντα, και δεν αφήνουν να φανεί η άξια του group.

 

Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Το πρώτο τους album και ίσως το καλύτερο που ηχογράφησαν οι Power Crue. Εδώ το Heavy Metal είναι καταιγιστικό με έναν τραγουδιστή που δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Τραγούδια που τα θυμάσαι για πάντα, καλοπαιγμένο και σφιχτοδεμένο σύνολο τραγουδιών.

 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.366
Γιάννη" ωραίο thread ρε, μπράβο!

Μόλις μπορέσω, θα ανεβάσω Sunburst από Λάρισα.
 

xristos twin

Music, Serials
Μηνύματα
413
Reaction score
500
Villagers of Ioannina City - Ti kako

Clarino Rules Greek Folk- metal

[DOUBLEPOST=1481922165][/DOUBLEPOST]Villagers of Ioannina City - Zvara

[DOUBLEPOST=1481922212][/DOUBLEPOST]Villagers of Ioannina City (VIC) - Karakolia

 
Last edited:

Μηνύματα
1.294
Reaction score
445
Εγω παλι γουσταρω με τρελα "Ανωριμοι" !! Λιγο ποιο σωστο στοιχο να ειχανε θα ηταν κορυφη! Απιστευτος epic ηχος...

Αλλη μουρλα μπαντα: Το πλοκαμι του Καρχαρια! Τρελοκομειο!!!

Τελος, θυμαται κανεις τους Gulag?
 



Μηνύματα
205
Reaction score
271

Δεν είναι metal metal λίγο πιο aor αλλά ήταν γκρουπαρα!!

Και λίγο πιο καινούριο αλλά τα σπάει!!!
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.297
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top