Eξω απο τα δοντια...

Reaction score
164
Νίκος Τσαρουχάς said:
Η κολοκυθόπιτα θα έρθει κι εδώ είμαι σίγουρος και τότε η κατηγορία θα σπάσει σε απλή προβολή και hi end. Σε άλλα φόρα το έχουν ήδη κάνει. Ω, ρε θα κάθομαι από μια μεριά και θα ρίχνω κάτι γέλια. :lol: :lol:
:shock: Όχι!
Φαντάζεσαι να συζητάμε για την επίδραση του... στρωσίματος της οθόνης στο contrast; Ή για κρυογεννημένες λάμπες; :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Καλά μιλάμε φαντάζεσαι τον Κουκουράκη να πλακώνεται με τον unforgiven για το αν το καλώδιο ρεύματος κάνει περισσότερο διαφορά στους lcd ή τους dlp? :lol: :lol:

Κι εκεί θα μπαίνει ο dream_GR με τα νέα αντικραδασμικά για προβολείς, τα εξωτερικά τροφοδοτικά και τα επιροδιομένα βύσματα τροφοδοσίας με αντιμαγνητικά μεταλλικά μέρη αποξυγονομένου χαλκού. :lol: :lol:

Μπουαχαχαχαχαχα!!! Την έκατσες Καφάτε!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
164
Νίκος Τσαρουχάς said:
Καλά μιλάμε φαντάζεσαι τον Κουκουράκη να πλακώνεται με τον unforgiven για το αν το καλώδιο ρεύματος κάνει περισσότερο διαφορά στους lcd ή τους dlp? :lol: :lol:
Ποτέ με τον Κουκουράκη, είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο των LCDάδων. Τώρα που το λες, κάτσε να αλλάξω καλώδιο μήπως και δω καλύτερο μαύρο :lol:

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Κι εκεί θα μπαίνει ο dream_GR με τα νέα αντικραδασμικά για προβολείς, τα εξωτερικά τροφοδοτικά και τα επιροδιομένα βύσματα τροφοδοσίας με αντιμαγνητικά μεταλλικά μέρη αποξυγονομένου χαλκού. :lol: :lol:
Better to have outside your eye, than your name!!!! :p :p :?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.235
Πάντως ρε παιδιά ο διάλογος σας είναι απολαυστικός.
Τρελαίνομαι να διαβάζω σχόλια που είναι σαν να προέρχονται από δύο εκλογικές περιφέρειες.
Τελικά θα δούμε κανέναν DLP 1280X720 φτηνός στα 1200 ευρώ; Κι ας μην έχει Lens shift, ούτε ζούμ 1,6. Να είναι φτηνός αλλά όχι φτηνιάρικος. Άκου εκεί να μην είναι σφραγισμένα τα οπτικά του.
Άντε μην πάω να πάρω τον ΥΑΜΑΗΑ LPX500 που θεωρείται ο καλύτερος LCD και με κατασκευή φευγάτη. (περίπου 5000 ευρώ, πάρτε τα να μην σας χρωστάω) Τα αρμόνια πως τα έχουν φτηνά και τους προβολείς απλησίαστους;

V

VIDEOMIX

Guest
Ο DLP έχει μειονεκτήματα τα οποία βρίσκω στην θέαση των dvd στο σπίτι μου. Χαμηλή αναλυτικότητα, υποτονική διαβάθμιση χρωμάτων, οχι συμπαγή πλαίσια στα αντικείμενα. Είτε άνθρωπος, είτε κινούμενα αντικείμενα γενικότερα.
Σε σπίτι φίλου, έχω παρατηρήσει παρόμοια προβλήματα και με lcd. Με λίγα λόγια, οι βιντεοπροβολείς έχουν ακόμη πολλά βήματα προόδου και εξέλιξης έως ότου φτάσουν σε υψηλής ποιότητας θέαμα, κοντά σε αυτό της πραγματικότητας, αυτού δηλαδή που βλέπουμε εκτός πανιού, στο γενικότερο περιβάλλον μας. Και μην πάει ο νους σας στην τρίτη διάσταση που βλέπει το μάτι μας στο περιβάλλον. Ας βελτιωθούν τα υπόλοιπα και η τρίτη διάσταση ας εξελιχθεί και μετά απο 10 χρόνια.

Reaction score
1
Νίκος Τσαρουχάς said:
1. Είναι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ DLP, εξ ορισμού και συνολικά καλύτερος από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ LCD? (ξέχνα κατηγορίες τιμής, να μην αναφέρω πρόσφατο παράδειγμα, καταλαβαίνεις).
2. Πως βλέπεις την εμμονή κάποιων σε πανάκριβους μονότσιπους και τα γνωστά προβλήματά τους, όταν στα ίδια χρήματα μπορούν να πάνε σε επίσης πανάκριβους τρίτσιπους? Εσύ τι θα έκανες?
3. Πως βλέπεις σαν καταναλωτής την στάση της ΤΙ να μην δίνει στην αγορά φθηνές τρίτσιπες μηχανές?
4. Υπάρχει βελτίωση στο θέμα κίνηση στα νέα μοντέλα των dlp?
5. Είναι οι DLP, η καλύτερη τεχνολογία βιντεοπροβολής ανεξαρτήτως τιμής?
6. Στα ίδια χρήματα, στην μεσο-χαμηλή κατηγορία τιμής, ποιοί προβολείς έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής?

Στα σύντομα:
1. Φυσικά και όχι. Θα ήμουν το λιγότερο τρελός, αν σου έλεγα ότι ο X1 ή ο 5120 παίζουν καλύτερα από τον Fujitsu LPF-D711(!!!). :shock:

2. Έχω αναφερθεί εκτεταμένα και σε αυτό το forum για τις όποιες ενστάσεις έχω στην εικόνα των SXRD της Sony (Ruby). Θα σου εξηγήσω παρακάτω αναλυτικότερα τι ακριβώς θα έκανα εγώ.

3. Απαράδεκτη.

4. Πολύ δύσκολη ερώτηση, που απαιτεί ιδιαίτερα μακροσκελή και αναλυτική απάντηση. Δεν ξέρω καν αν είμαι σε θέση να σου απαντήσω, γιατί πολλούς DLP προβολείς που έχω δει, δεν είχα τον χρόνο ή δεν ήμουν σε θέση να τους υποβάλω στα συγκεκριμένα τεστ που αναδεικνύουν ειδικότερα τα προβλήματα κίνησης. Δεν θα απαντούσα σαφέστατα ναι, όπως απάντησε ο Ανδρέας, γιατί απλά δεν πιστεύω ότι όλα τα νέα DLP μοντέλα διαθέτουν βελτιωμένη κίνηση σε σχέση με το παρελθόν. Γενικά η κίνηση είναι πολύ μεγάλο και χαώδες αντικείμενο συζήτησης, καλύτερα να την συζητήσουμε σε ένα άλλο θέμα.

5. Ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους κάποια πράγματα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ, πάντα κατά τη γνώμη μου. Και αυτό γιατί εξαρτάται πάντα από την οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα πράγματα. Έτσι λοιπόν:

Θέλει κάποιος το καλύτερο μαύρο και τον απόλυτα καλύτερο λόγο αντίθεσης που είναι διαθέσιμος σήμερα; Εάν ναι, θα πάρει εννιάιντσο CRT.

Θέλει κάποιος ένα αρκετά ισορροπημένο μείγμα καλού μαύρου, αντίθεσης, ομοιομορφίας φωτεινότητας και χρωματικότητας, καλής χρωματικής ισορροπίας και με την απόλυτα καλύτερη δυνατή σύγκλιση που είναι διαθέσιμη σήμερα; Θα πάρει τον ακριβότερο ΜΟΝΟΤΣΙΠΟ DLP1080 που αντέχει η τσέπη του και που γουστάρουν τα μάτια του.

Θέλει όλα τα παραπάνω χωρίς rainbow, με καλύτερο χρώμα και πιθανότατα βελτιωμένη κίνηση; Θα τα σκάσει ΠΟΛY ΧΟΝΤΡΑ για έναν ΤΡΙΤΣΙΠΟ DLP1080, όταν με το καλό βγουν.

Θέλει κάποιος όλα τα παραπάνω συνδυασμένα με φοβερά άνετη θέαση (βλέπεις κάδρο 100 ιντσών από το ενάμισι μέτρο και δεν παίρνεις χαμπάρι) αλλά με κάποιες μικρές παραχωρήσεις στην ομοιομορφία φωτεινότητας και χρωματικότητας, στη σύγκλιση καθώς και στη λεγόμενη «υφή των χρωμάτων»; Θα πάρει έναν Ruby και θα είναι ευτυχισμένος.

Τέλος, θέλει κάποιος να βλέπει όλη μέρα (κυριολεκτώ, ακόμα και με το φως του ήλιου στο δωμάτιο προβολής) ποδόσφαιρο καθώς και όλα τα μηχανοκίνητα σπορ και το βράδυ να βλέπει έχοντας όλα τα φώτα του σαλονιού αναμμένα, για να μπορεί να πλακώνεται με τους φίλους του στις πίτσες και τις μπύρες; Παίρνει έναν Nec MT-1075 (πιστεύω να θυμάμαι καλά το μοντέλο) με 3.000 ANSI Lumens φωτεινότητα και είναι ευτυχισμένος.

6. Διόλου δεν με απασχολεί η ποιότητα κατασκευής (εντάξει δεν μιλάμε βέβαια και για προβολείς φτιαγμένους από χαρτόνι!). Εάν σε απασχολεί τόσο πολύ, πάρε έναν Marantz και καθάρισες! Γενικά, δεν πολυδίνω σημασία, με ενδιαφέρει περισσότερο το μηχάνημα να έχει καλή εικόνα.

Από κει και πέρα όμως Νίκο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να θεωρηθούν αντικειμενικά. Στο τελευταίο συγκριτικό συγκρίναμε σε άμεση αντιπαράθεση έναν LCD 720 των 1500 ευρώ (Panasonic 900) και έναν DLP 720 των 2000 ευρώ (Optoma H72). Ο Optoma υπερίσχυσε καθαρά σε όλους τους τομείς της εικόνας, νομίζω ότι δεν μπορεί αυτό να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ο Optoma απέδωσε σαφέστατα καλύτερη αναλυτικότητα και ευκρίνεια στα πάτερνς αναλυτικότητας από το δισκάκι του Peter Finzel special edition. Απέδωσε σαφέστατα καλύτερο μαύρο από τον Panasonic (αν μπορεί να θεωρηθεί μαύρο το σκούρο μπλε που βλέπαμε στον Panasonic). Απέδωσε σαφέστατα καλύτερο contrast (ακόμα και ένας τυφλός το έβλεπε) όχι μόνο βέβαια από τον Panasonic αλλά και από τους υπόλοιπους προβολείς του συγκριτικού. Στα δε κλιπάκια από το κινέζικο 720p, βλέπαμε αντίστοιχα μια κίτρινη-χρυσαφί παραλία και έναν μπλε ουρανό από τον Optoma, ενώ βλέπαμε μία πράσινη(!) παραλία και έναν κίτρινο ουρανό(!!) από τον Panasonic. Στα δε πάτερνς της φωτεινότητας ανά 10IRE από το δισκάκι του Peter Finzel, το vertical banding του Panasonic έβγαζε μάτια, ενώ ειδικά στα μεσαία 50-60IRE, ο Panasonic ήταν σχεδόν για λύπηση με μόνο το μεσαίο κομμάτι του πάνελ να δείχνει γκρίζο, ενώ το αριστερό κομμάτι ήταν γκριζοκόκκινο και το δεξί γκριζομπλέ!

Ξέρω, ξέρω, θα μου αναμασήσεις τη γνωστή καραμέλα, ότι ο Panasonic ήταν εντελώς αρύθμιστος κτλ. Γιατί μήπως ο Optoma ήταν ρυθμισμένος; Στα γρήγορα του ρυθμίσαμε μόνο το μαύρο στο digital 16, και αυτό ήταν όλο! Ή μήπως ειλικρινά πιστεύεις ότι με ρυθμισμένους αναλυτικά τους δύο προβολείς, θα αντιστρεφόντουσαν οι ρόλοι και θα επικρατούσε ο Panasonic;! Τα ίδια πάνω κάτω θα διαπίστωνες, αν σύγκρινες οποιονδήποτε άλλο LCD με το πάνελ D5 (Sanyo Z4, Epson TW-600 κτλ.) με τον Optoma. Και σε ρωτάω λοιπόν: Πές μου έναν λόγο που κάποιος που δεν βλέπει rainbow, θα προτιμήσει έναν LCD 720 έναντι του Optoma 72 ή του Infocus IN76. Για να μη δώσει τα 500 παραπάνω ευρώ; Να το δεχτώ. Για να έχει την ευκολία του Lens shift μήπως; Να το δεχτώ κι αυτό. Αλλά σίγουρα δεν υπάρχει κανένας λόγος που να έχει σχέση με εικόνα Νίκο, όπως πολύ σωστά σου απάντησε ο Αντρέας! 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Βρε Παναγιώτη επί της ουσίας δεν διαφωνούμε. Δεν σου είπε κανείς ότι ο epson έχει καλύτερο μαύρο από όλους τους dlp.
Αν διαβάσεις πάλι όσα παραπάνω έγραψα θα το καταλάβεις.

Τα παράδοξα της υπόθεσης τα έθεσα και λίγο ή πολύ ακόμη, με το στόμα μισόκλειστο... μου απαντήσατε. Μισόκλειστο γιατί δεν λέτε ούτε κι εσείς οι έμπειροι να παραδεχτείτε ξεκάθαρα, ότι όχι ρε γμτ, οι D5 δεν είναι χειρότεροι από οποιονδήποτε dlp, κάτι που με ελαφρά καρδιά πετάνε μερικοί. Η αλήθεια θέλετε δεν θέλετε, είναι ότι πχ ένας epson σε σχέση με έναν 5120 κερδίζει ΣΕ ΟΛΑ τα σημεία, είτε αφορούν ξεκάθαρα στην εικόνα είτε αφορούν σε άλλα επί μέρους στοιχεία. Αν η μη ξεκάθαρη δήλωση αυτού δεν είναι κόλλημα, τότε τι είναι? :shock:

Η παραδοχή των παραπάνω καθώς και η μη αντίδραση από μέρους σας, αυτομάτως ρίχνει τον δείκτη της αντικειμενικότητας υπό του μηδενός και δεν χρειάζεται να το εξηγήσω εγώ αυτό περισσότερο. Είδες τι έγραψε ο φίλος cinemusic που ούτε προβολέα έχει, ούτε συνεπώς ξέρει όλα αυτά για τα οποία συζητάμε και απλά θέλει να αγοράσει έναν προβολέα.

Επίσης βλέπω συνεχώς να εμμένετε σε προβλήματα που αφορούν αμιγώς τσίτσιπες μηχανές, βλέπε σύγκλιση. Αυτό το θεωρώ ακόμη πιο απαράδεκτο γιατί δεν μπορείτε να παραδεχτείτε ότι τα ωφέλη από τα τρία τσίπ είναι πολά περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Συνεχώς όμως αυτά τονίζετε. Και βέβαια όπως είπε ο φίλος cinemusic ότι θέμα κυκλοφορεί με dlp μειονεκτήματα είναι κάπου βαθιά θαμένο. :lol:
Η πικρή αλήθεια έιναι ότι αν μπορούσαν οι dlp φίλοι, θα πέρνατε τρίτσιπους dlp και θα τρώγατε στη μάπα το 90% των προβλημάτων για τα οποία κατηγορείτε όλη μέρα τους lcd. :lol: :lol:

Την διαφορά στο σκεπτικό μας την έχω ήδη εξηγήσει αλλά θα την ξαναπώ. Εμένα ποσώς με ενδιαφέρει αν οι lcd ειναι καλύτεροι από τους dlp ή το αντίθετο. Βλέπω περισσότερο τα οικονομοτεχνικά κριτήρια παρά καθαρά τεχνικά και πολύ πιθανό αύριο που θα αλλάξω μηχανάκι να πάρω dlp αν δεν με ενοχλεί στην όραση. Ειδικά όμως για το τελευταίο, από την στιγμή που με ενοχλεί και από την στιγμή που μια τεχνολογία ΕΝΟΧΛΕΙ μια σοβαρή μερίδα αγοραστικού κοινού, για μένα είναι εκ των πραγμάτων αποτυχημένη, τόσο σχεδιαστικά όσο και μαρκετίστικα και ο πιθανότερος λόγος πλασαρίσματός της είναι η ματζιριά του κατασκευαστή. Διότι με 3 dlp σε λογικά κοστολόγια δεν θα συζητούσαμε τώρα...

- Πάντως για να μην παρεξηγιέμαι, σας αγαπάω και σας θαυμάζω για την αγάπη σας στο σπορ, γι αυτό και σας την πέφτω. :lol:

Και κάτι τελευταίο κυρίως για τους άλλους φίλους μου γιατί ο Παναγιώτης και ο Ανδρέας το ξέρουνε ήδη.
Αν νομίζετε ότι δεν είστε hi end, είστε πολύ γελασμένοι. Hi end είναι το ψάξιμο, το διάβασμα, το άγχος μαζί βέβαια με τις ακριβές - καλές μηχανές και τα ακριβά - καλά ic, (βλέπε dvi-dvi με 300€ όταν στην αγορά βρίσκει κανείς και με 25€). Έχετε την αίσθηση ότι αυτό θα μείνει στα τωρινά επίπεδα για πάντα? Όσο περνούν τα χρόνια θα γίνεται χειρότερο. Κοιτάξτε πως κατάντησε ο Βογιατζάκης. :lol:
Τιμή σας και καμάρι σας, για χόμπυ μιλάμε. :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Η τελευταια παραγραφος του Παναγιωτη ειναι ολα τα λεφτα :wink:

Παντως , η αληθεια ειναι πως τουλαχιστον εγω(ο Παναγιωτης μαλλον εχασε το τραινο :lol:) προσπαθω να ξεφυγω απο την ασθενεια των συνεχων ρυθμισεων στο κυνηγι της αψογης εικονας.
Προσπαθω να χαλαρωσω και να απολαυσω και καμμια ταινια καπου-καπου.

Βιντεοπροβολεις και hi-end?
Ποτε!
Διοτι εδω πως θα ισχυσει το δογμα "εσυ μπορει να μην ακους καλα αλλα εγω ακουω τις διαφορες"?
Οραση ειναι!
Ολα φορα παρτιδα :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Βιντεοπροβολεις και hi-end?
Ποτε!
Διοτι εδω πως θα ισχυσει το δογμα "εσυ μπορει να μην ακους καλα αλλα εγω ακουω τις διαφορες"?
Οραση ειναι!
Ολα φορα παρτιδα :wink:
- Άμα βάλεις τον Βογιατζάκη και εμένα δίπλα δίπλα τα ίδια πράγματα θα προσέξουμε? Όχι βέβαια.
- Τα ίδια πράγματα έχουμε διαβάσει? Όχι βέβαια.
- Τα ίδια test έχουμε κάνει? Όχι βέβαια.
- Ξέρω εγώ κανένα pattern απ' έξω. Όχι βέβαια.
- Στο σπίτι τον ίδιο εξοπλισμό έχουμε? Όχι βέβαια.
- Το ίδιο καλώδιο dvi νομίζεις ότι αγοράσαμε? Όχι βέβαια.

Αυτό hi end είναι φιλαράκι. Hi end δεν είναι ότι εμείς βλέπουμε ή ακούμε και οι άλλοι δεν μπορούν. Το ψάξιμο είναι. Το σκουλήκι. Και δόξα το Θεό, έχει ένα σκουλήκι η προβολή, ΝΑ με το συμπάθειο. :wink: :lol:

Καλομελέτα κι έρχεται. :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Πριν απαντησει ο Παναγιωτης ασε με να κανω μια προσπαθεια , στα σοβαρα αυτη την φορα:

1.Εννοεις στις ιδιες αναλυσεις?Εαν ναι , τοτε η απαντηση ειναι ναι αλλα σηκωνει πολυ υποκειμενικο μεσα.
ti, stis idies mono? edo pigate na vgalete oti kai oi DLP mikroteron analiseon einai kaliteroi ton LCD-D5 kati pou sto sigritko oloi to eipate oti den isxie...
anyway...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Εαν καθησουμε δεκα ατομα και κληθουμε να επιλεξουμε αναμεσα σε δυο βιντεοπροβολεις που παιζουν οι εννεα στους δεκα θα επιλεξουν τον ιδιο.
Εαν τα ιδια δεκα ατομα κληθουν να επιλεξουν αναμεσα σε δυο ζευγαρια ηχεια θα...καταληξουν στο νοσοκομειο απο τις διαφορες σε αυτα που ακουσαν :lol:
Ειναι θεμα αισθησης!

Αντε τωρα να ασχοληθεις με τους βλαμενους σου στην κατηγορια σου και να επιλεξετε ποια πριζα ..ακουγεται καλυτερα διοτι εδω ειναι σοβαρη κατηγορια :lol: :lol: :lol:  

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.235
Στους DLP βρίσκεις τιμές από 700 ευρώ μέχρι 15000 και βάλε. Στους LCD βρίσκεις από 700 ευρώ μέχρι 2200 το πολύ. Μετά δεν έχει τίποτα εκτός από τον ΥΑΜΑΗΑ που προανέφερα, τον οποίο δεν έχω δει και πολύ θα το ήθελα. Αν έβγαζαν και μια κατηγορία LCD σε ανώτερα επίπεδα ποιότητας και φυσικά τιμής ίσως η κουβέντα μας να ήταν πολύ διαφορετική. Π.χ. να έβγαιναν οι 4 γνωστοί LCD και σε μια κατηγορία των 3500 - 5000 ευρώ. Με την ανάλογη ποιότητα και ίδιας ανάλυσης πάνελ 1280Χ720.
Ποιά είναι η γνώμη σας;

V

VIDEOMIX

Guest
Το έχω επισημάνει και σε άλλο thread παλαιότερα αυτό.
Η γνώμη μου; Να την ξαναπώ λοιπόν. Οτι η τεχνολογία των LCD δεν έχει να επιδείξει τίποτα στην παραπάνω κατηγορία τιμών. Είναι μια φθηνή τεχνολογία.(συγκριτικά εννοώ) Ωχχχ, θα με φάει τώρα το
"καρτέλ" Τσαρουχά, ίνφο και ένερξυ. :lol:
Αυτή πάντως είναι η θέση μου. :?

Reaction score
0
Νομιζω οτι η κοντρα dlp-lcd εχει γινει κατι σαν Ολυμπιακος - Παναθηναικος.
Ο VIDEOMIX δεν καταλαβαινω που κολλαει μιας και ειναι.......ΑΕΚ. :lol: :lol: :lol: :lol:
Σαααααααακηηηηηηηηηηηηη!!!

Reaction score
164
Από κει και πέρα όμως Νίκο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να θεωρηθούν αντικειμενικά. Στο τελευταίο συγκριτικό συγκρίναμε σε άμεση αντιπαράθεση έναν LCD 720 των 1500 ευρώ (Panasonic 900) και έναν DLP 720 των 2000 ευρώ (Optoma H72). Ο Optoma υπερίσχυσε καθαρά σε όλους τους τομείς της εικόνας, νομίζω ότι δεν μπορεί αυτό να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ο Optoma απέδωσε σαφέστατα καλύτερη αναλυτικότητα και ευκρίνεια στα πάτερνς αναλυτικότητας από το δισκάκι του Peter Finzel special edition. Απέδωσε σαφέστατα καλύτερο μαύρο από τον Panasonic (αν μπορεί να θεωρηθεί μαύρο το σκούρο μπλε που βλέπαμε στον Panasonic). Απέδωσε σαφέστατα καλύτερο contrast (ακόμα και ένας τυφλός το έβλεπε) όχι μόνο βέβαια από τον Panasonic αλλά και από τους υπόλοιπους προβολείς του συγκριτικού. Στα δε κλιπάκια από το κινέζικο 720p, βλέπαμε αντίστοιχα μια κίτρινη-χρυσαφί παραλία και έναν μπλε ουρανό από τον Optoma, ενώ βλέπαμε μία πράσινη(!) παραλία και έναν κίτρινο ουρανό(!!) από τον Panasonic. Στα δε πάτερνς της φωτεινότητας ανά 10IRE από το δισκάκι του Peter Finzel, το vertical banding του Panasonic έβγαζε μάτια, ενώ ειδικά στα μεσαία 50-60IRE, ο Panasonic ήταν σχεδόν για λύπηση με μόνο το μεσαίο κομμάτι του πάνελ να δείχνει γκρίζο, ενώ το αριστερό κομμάτι ήταν γκριζοκόκκινο και το δεξί γκριζομπλέ!
Συγγνώμη βρε παιδιά... Διαβάστε τα υπογραμμισμένα. Αν τα μισά ίσχυαν τότε δεν θα πουλιόταν ούτε ένας LCD. Ούτε στο σύλλογο τυφλών δεν θα τους αγόραζαν! Είναι δυνατόν όλοι οι LCD, ή ακόμα χειρότερα, ένας από τους καλύτερους εκπρόσωπους της συγκεκριμένης τεχνολογίας, να αποδίδει έτσι; :shock:
Αυτό που περιγράφεται πιο πάνω είναι μία άθλια εικόνα που θα αντιστοιχούσε σε προβολέα πριν από δέκα χρόνια.
Αν τα πιο πάνω είναι αληθινά, ο Panasonic έδειχνε το μαύρο, μπλε, δεν είχε contrast έδειχνε εντελώς λάθος χρώματα, είχε πολύ έντονο vertical banding, αριστερά έδειχνε κόκκινα και δεξιά μπλε; Και τον χρησιμοποιήσατε σε τέστ;. Και δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να φωνάξει "ρε παιδιά, αυτός είναι χαλασμένος"; Ή μήπως τον βρήκατε πληγωμένο και είπατε να βγάλετε συμπεράσματα; :lol:

Αν αυτά τα διαβάζατε στο Hitech, τι θα λέγατε; Αν τα διαβάζατε σε ξένα fora, δεν θα γελάγατε; Ακόμα και αν αναφερόντουσαν σε οποιαδήποτε συσκευή απεικόνισης, είναι αδύνατο να συμβαίνουν σε συσκευή που δεν είναι χαλασμένη.

Μήπως αρχίζουμε να γινόμαστε χειρότεροι από τους χαϊ-εντάδες; Αυτοί τουλάχιστον διαφωνούν για το αν το ένα σύστημα τοποθετεί καλύτερα τα έγχορδα ή αν το άλλο αποδίδει καλύτερα τη φωνή του χ τραγουδιστή της τζαζ. Δεν άκουσα ποτέ κανέναν να λέει: "Το χ ηχείο έχει μεσαίες για γέλια και υψηλές που και ένας κουφός θα ενοχλούνταν". Ούτε για τα ηχεία του σπιτιού μου δεν θα εκφράζονταν έτσι (που έχουν και άστρωτες ασφάλειες στον πίνακα :p ) :lol:

Reaction score
164
Και, επειδή αρχίζω και τους γουστάρω τους χαϊεντάδες, είδα ότι έχουν φτιάξει μπασοπαγίδες.
Μήπως υπάρχουν ρεϊνμπόου-παγίδες; Να στήσω μερικές στο δωμάτιο, να πάρω και έναν DLP μπας και δώ εικόνα της προκοπής; :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΟΝΟΤΣΙΠΟΙ DLP!
ΖΗΤΩ Η ΤΡΙΤΣΙΠΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Κάτω η απάτη με σήμα το ουράνιο τόξο!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Μην δίνεις σημασία βρε στα παιδιά. Αν μη τι άλλο, από το thread φάνηκε ότι υπερβάλουν, αλλά δεν θα το παραδεχτεί κανείς τους ότι και να λες. Ούτε με φάλαγγα. :lol: :lol: Τι να κάνουμε τώρα να τους σφάξουμε? :lol: :lol:

- Πλάκα έχει και ο videomix, άκου λέει η lcd είναι φθηνή τεχνολογία, ενώ οι άλλοι που βάζουν μόνο ένα τσιπακι είναι χουβαρδάδες. Γειά σου ρε Θάνο! :lol: :lol: :lol:
- Ξαναλέω. Από την στιγμή που μια τεχνολογία ΕΝΟΧΛΕΙ μια σοβαρή μερίδα αγοραστικού κοινού, είναι εκ των πραγμάτων αποτυχημένη, τόσο σχεδιαστικά όσο και μαρκετίστικα και ο πιθανότερος λόγος πλασαρίσματός της είναι η ματζιριά του κατασκευαστή ή η ύπαρξη προωθητικού καναλιού στην αγορά που απλά δεν μασάει. Ένας ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετος με το θέμα, που δεν έχει δει ποτέ προβολέα και δεν τον ενδιαφέρει κιόλας να δει ποτέ, αν το άκουγε αυτό θα συμφωνούσε... It's common sense.

Τα άλλα είναι και λίγο αυθυποβολή (ενίοτε και υποβολή). Ψυχοακουστικά φαινόμενα τα λέμε στο hi end, ψυχοοπτικά μάλλον θα λέγονται εδώ. :lol: :lol:

Άντε καλή αρχή. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

p.s. Καλά φοβερή ιδέα το πλασάρισμα ενός tweek για το rainbow. Για να το σκεφτούμε ετούτο, μπορεί να τα οικονομήσουμε... :lol:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.657
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale