Eξω απο τα δοντια...

Reaction score
0
Α ρε Unfo , τζαμπα τα λες.
Παει ο αλλος και αγοραζει DLP με Δωρο 10 κουτια δραμαμινες και panadol Xtra για τον πονοκεφαλο λογω Rainbow.
Aυτο δεν λεγεται "μειωμενη αντιλιψη";;; 8)

Tsar(ε) δεν παιρνεις τηλ. και τον Mac;;
Δινω την Δευτερα Κρυογεννεση και Μεθοδολογια Στρωσιματος Καλωδιων. :lol:

Reaction score
3
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=4747.0

"Ολα τα χρώματα είναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ και απαραίτητα για να πάρουμε μια πλήρη και σωστή εικόνα.
Συνήθως Κώστα οι DLP έχουν σε κάποιο εκ των τριών χρωμμάτων μεγαλύτερη υστέρηση ενώ τα άλλα δύο είναι πιο κοντα στο πρότυπο σημείο αναφοράς.

Οι LCD από την άλλη μεριά είναι συνήθως ορικά πάνω στα σημεία αναφοράς του προτύπου."

Δεν τα λέω εγώ.... 8) :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ας μπουμε για λιγο στην θεση ενος νεου φιλου που επελεξε να διαβασει το παραπανω θεμα και να μαθει λιγα πραγματα για τις διαφορες μεταξυ των δυο τεχνολογιων.
Οπως μου ειπε καποιος "ενα απο τα καλυτερα θεματα που εχω διαβασει αλλα απο την μεση και μετα..."
Απο την μεση και μετα προφανως ολοι χασαμε την μπαλλα :cry:

Ολοι εχουμε , και παρα πολυ καλα κανουμε , τις αποψεις μας για το ποιος ειναι καλυτερος , τα υπερ της μιας τεχνολογιας , τα κατα της αλλης...

Το θεμα ειχε τιτλο ομως "Εξω απο τα δοντια"
Ξερετε γιατι?
Διοτι ειναι παρα πολυ δυσκολο για καποιον που εμπορευεται βιντεοπροβολεις να βγαινει να υποστηριζει μια τεχνολογια.
Την στιγμη μαλιστα που η αλλη του εδωσε "ψωμι να φαει"
Ναι , εννοω πως τουλαχιστον αυτη την χρονια πρεπει να πουλησα πολλους περισσοτερους LCD παρα DLP προβολεις.
Ιδιαιτερα στην περιπτωση του Panasonic 900 εγινε το "ελα να δεις"
Σας το ειπε και ο unforgiven παραπανω , ο σωστος εμπορος κρινει τις αναγκες και τις προσδοκιες του πελατη και τον "οδηγει" στο κομματι εκεινο που θεωρει πως θα τον αφησει ικανοποιημενο.
Ακριβως το ιδιο ειχα κανει καποτε και στον Παναγιωτη Βογιατζακη οταν ειχε "μαλλιασει" η γλωσσα μου να μην αγορασει LCD.
Η οπως στην περιπτωση του αλλου φιλου(δυστυχως δεν θυμαμαι το nick του αλλα ειναι απο την Λαμια) που εβλεπε τοσο πολυ rainbow σε βαθμο που δεν τον αφηνα να αγορασει DLP με τιποτα.Παρ' ολα αυτα δεν μπορουσε να αποδεκτει την εικονα των LCD και ετσι καναμε μια συμφωνια να του δωσω τον DLP για μια εβδομαδα και εαν συνεχιζε να εχει προβλημα να του τον αλλαζα με εναν LCD.Δεν με ξαναπηρε ποτε τηλεφωνο.

Περα απο ολα αυτα , και αντιθετα απο τις εικασιες του Νικου Τσαρουχα :lol: , η πειρα ειναι αυτη που σε βοηθα να βλεπεις μελλοντικα.Τα τοσα χρονια στην δουλεια αυτη μου εδειξαν οτι:
Ειναι π.χ. απο σπανιο εως απιθανο ο κατοχος ενος καλου DLP προβολεα να αγορασει LCD.Και στις σπανιες φορες που αυτο γινει θα απογοητευτει πολυ συντομα και θα τρεξει στην πρωτη ευκαιρια να αγορασει ξανα DLP.
Aντιθετως η ταση ανθρωπων που ειχαν αγορασει LCD και ο επομενος προβολεας τους ειναι DLP ειναι συχνοτατη.
Ακομα και εγω ο ιδιος θα "σπρωξω" καποιον σχετικα απειρο προς LCD
Στην περιπτωση του ηδη εμπειρου χρηστη ομως βλεπουμε τα πραγματικα ειναι διαφορετικα.

Που θελω να καταληξω?
Το ποια τεχνολογια θεωρει ο καθενας απο εμας καλυτερη δεν παυει να κρυβει μια αρκετα μεγαλη δοση υποκειμενικοτητας απο την στιγμη που ηδη ειμαστε κατοχοι της μιας εκ των δυο μεγαλων τεχνολογιων.
Απο την αλλη κανεις δεν μας "εβαλε το μαχαιρι στον λαιμο" για να διαλεξουμε οπωσδηποτε αυτο που κατεχουμε σημερα.
Το οικονομικο επισης ειναι ενας σημαντικος παραγοντας(φθηνοτεροι LCD ακριβοτεροι DLP)
Η καραμελλα με τους τριτσιπους εμενα προσωπικα δεν μου λεει απολυτως τιποτα , και εαν εχω δει καποιες διαφορες σε πανακριβα 3chip μοντελα DLP αυτες εστιαζονται καθαρα στο θεμα της πιο ανετης παρακολουθησης για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα.
Ομως δεν εχω και δεν θα εχω ποτε τον χρονο να παρακολουθω 8-10 ωρες συνεχομενες και ετσι ο μονοτσιπος DLP(η σωστοτερα οι μονοτσιποι DLP) που διαθετω κανει/κανουν την δουλεια τους μια χαρα.
Ο καθενας απο εμας ενοχλειται απο διαφορετικα πραγματα και αποζητα διαφορετικα πραγματα στην εικονα.

Ολα αυτα βεβαια μεχρι την στιγμη που οι κατοχοι LCD που ελαβαν μερος σε αυτη την συζητηση αποκτησουν εναν DLP της προκοπης :lol:
Τοτε θα ηθελα να τους ακουσω παλι... :wink:

Reaction score
5
nai omos andrea, de nomizo kaneis na amfevale tin torini iperoxi ton DLP... to oikonomiko thema omos merikes fores einai pio simantiko apo mia diafora stin eikona gia opos eipes kai esi... liges ores stin ousia tin evdomada.
to na zitiseis apo tin agora ta dipla lefta gia ligo kaliteri eikona sta idia xaraktiristika einai ipervoli. otan to katalavei afto i TI emena prosopika to epomeno mou modelo tha einai DLP, arkei na min me enoxlei to RBE...

signomi pou de mporo na dexto oti o infocus 72 (480p) exei tin idia timi me ton epson tw600(720p) pou einai anoito na tous sigrinoume, se opoiondipote tomea!

einai san na sigrineis ton infocus 76 me kapoio modelo DLP ton 5000euro... e, nai! tha einai xeiroteros! pos na to kanoume! kai antistoixa ton benq ton 5000euro me ton sony ruby...

de ginete! stin katigoria 1000-1500euro oi LCD einai nikites kai prosferoun timia HD eikona.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Οταν ειχα πρωτοδει DLP προβολεα (Χ1) ειχα παθει την πλακα μου. Συνηθισμενος στην εικονα απο τον W400QM που η λαμπα του αρχιζε να τα παιζει, η εικονα του ηταν πολυ πιο φωτεινη, με συμπαγες μαυρο, εντονα χρωματα και πολυ καλυτερη αποπλεξη. Το RBE με ενοχλουσε αρκετα, αλλα η ολη αισθηση ηταν πολυ εντυπωσιακη. Επαιζε καλυτερα κι'απο την 46αρα μου!!! Η πρωτη μου σκεψη ηταν οτι απο δω και μπρος μονο DLP θα κοιταω. Περασε ομως ο καιρος και αρχισε να πεφτει η φωτεινοτητα... Και εδω ξεκινουν τα προβληματα... Οι μονοτσιποι απο την φυση τους δεν μπορουν να αποδοσουν την κλιμακα του γκρι οπως ενας LCD. Το αποτελεσμα? Οσο επεφτε η φωτεινοτητα, τοσο τα μαυρα εβγαιναν "μονοκομματα" και τα λευκα "καμενα". Απο την αλλη, ο Sony μου, με απειρες ωρες προβολης και με ανυπαρκτη σχεδον φωτεινοτητα, απέδιδε καλυτερα σ'αυτον τον τομεα! Και μη μου πει κανεις οτι σκεφτεται να αλλαζει λαμπα καθε 1000 ωρες... Οπωσδηποτε, οι νεοι DLP δεν υποφερουν τοσο πολυ απο τα φαντασματα του παρελθοντος. Και το εχω ξαναπει, οτι για DLP με βλεπω στο μελλον. Μεχρι στιγμης, απο αυτους τους DLP που εχω δει, αν και υπερειχαν σε σημεια απο τους αντιστοιχους LCD, δεν θεωρησα οτι δικαιολογουσαν τα λεφτα τους σε σχεση με τους δευτερους. Απο την νεα γενια δεν εχω δει ακομα κανενα. Οταν θα δω, να ειστε σιγουροι ατι θα αποδωσω τα εύσημα εκει που πρεπει. Θα προσπαθησω να δω τον Optoma στην πρωτη ευκαιρια, μονο και μονο για να δω τις διαφορες απο την εικονα του 900αρη.  Και φυσικα δεν αποκλειω οτι με την καινουργια γενια LCD, DLP, SXRD, μπορει να αλλαξουν τα στρατοπεδα... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γύρω γύρω όλοι... Για το rexona δεν βλέπω να λέμε και πολλά όμως... :wink:

Το rexona δεν είναι ποιά τεχνολογία είναι καλύτερη. Αυτό δεν έχει απάντηση και προφανώς οι dlp έχουν πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα. Το θέμα είναι ότι αν σας ρωτήσει κάποιος αν ο w100 είναι καλύτερος ή χειρότερος του epson, μια απάντηση σαν αυτή του τύπου που δώσατε, ότι δηλαδή είναι καλύτερος αλλά με χαμηλότερη ανάλυση, μάλλον δεν δείχνει λογική. Επιπλέον Ανδρέα με αυτά που ακούω, δείχνει το... σπρώξιμο του αγοραστή προς τους lcd, να είναι η μεγαλύτερη απάτη ever. Και μετά λέμε ότι θα μπερδευτεί ο αναγνώστης?

Φυσικά θα μπερδευτεί, όταν εσύ λες ότι πούλησες φέτος περισσότερους lcd από dlp και δεν αντιδράς σε αυτούς που θεωρούν ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ dlp καλύτερο από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ lcd.

Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Οι υπερβολές πάντα εμπεριέχουν υποκειμενισμό. Δεν θα φανταζόμουν ότι είναι τόσο δύσκολο να το παραδεχτούμε...

Δεν βλέπω τίποτα συνεπώς να βγαίνει από το στομάχι. Δεν το συζητάω καν για έξω από τα δόντια...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νικο , εαν νομιζεις πως καπου εχω υπερβαλει η εχω απαντησει κατα το ημισυ η ακομα δεν εχω πει την αληθεια , σε παρακαλω παρα πολυ να τονισεις το συγκεκριμενο σημειο.
Εαν επισης θα ηθελες μια περισσοτερο "straight" απαντηση σε οποιο ζητημα εσυ νομιζεις πως εχει μεινει μετεωρο , ευχαριστως να το κανω.
Το τι πουλησα με το τι πιστευω απεχει ετη φωτος.
Το εαν ενημερωνω εξ αρχης τους πελατες μου για το τι θεωρω καλυτερο με κανει να κοιμαμαι ηρεμος τα βραδια.
Το οτι οταν παιζουν δυο εικονες διπλα διπλα και η(ας πουμε) δεξια ειναι 40% καλυτερη απο την(επισης ας πουμε) αριστερη και ο πελατης επιλεγει την αριστερη επειδη ειναι 300 η 400 € φθηνοτερη , ε για αυτο δεν μπορω να κανω τιποτα απολυτως!

Που δεν σε εχω καλυψει φιλε? :wink:

Reaction score
437
Ήμουν κάτοχος του Χ1. Αποφάσισα να αλλάξω pj γιατί με ενοχλούσε το 4:3 και ήθελα αποκλειστικά 16:9.
Εκείνη την εποχή έπαιζαν για τα οικονομικά μου, ο 4805 (1800€) και ο sanyo z2 (2200€).
Πήγα και τους είδα και αγόρασα τελικά τον 4805.
Το οικονομικό δεν έπαιξε κανένα ρόλο.
Προτίμησα την χαμηλότερη ανάλυση γιατί δεν μπορούσα τα ψεύτικα χρώματα, το μελιτζανί μαύρο και την όλη εικόνα του z2. Μου έκανε εικόνα από video game (στο υπερβολικό) όπως έχω ξαναπεί.
Οι 720 dlp τότε κόστιζαν στα 4500€.
Είπα ότι θα περιμένω να πέσουν οι τιμές και να πάρω 720 dlp.
Αν το πρόβλημα μου ήταν οικονομικό, δεν θα έπαιρνα και πάλι lcd στα 1500€, αλλά θα περίμενα να μαζέψω 400 € παραπάνω και να έπαιρνα τον ΙΝ76.
Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέτε συνέχεια για τις τιμές της ΤΙ, για τα rainbow, για χαμηλή νοημοσύνη των dlp κατόχων και άλλο ένα σωρό χαζομάρες, οι οποίες καταστρέφουν το thread και βγάζουν μία άσχημη εικόνα προς τον κόσμο που το παρακολουθεί.
Το ξέρετε ότι ο τρόπος που γράφουν ορισμένοι και διακωμωδούνε τα thread (για την κατηγορία projectors) έχουν αποτρέψει κάποιους, ακόμα και μένα να γράψω όποιες απορίες μου δημιουργούνται;
Προτιμώ να πάρω τον Α ή Β τηλέφωνο και να το συζητήσουμε, από το να το γράψω εδώ.
Και αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί. Γιατί ΘΕΛΩ να το γράψω εδώ. Γιατί όπως κάποιοι με βοήθησαν με τα γραπτά τους στο άλλο forum και συνέχιζαν κι εδώ, έτσι και εγώ θέλω να βοηθήσω με την σειρά μου κάποιους άλλους. Πες ότι θέλεις να πεις χωρίς να μειώνεις την άλλη τεχνολογία.

Το που θέλω να δίνω εγώ τα χρήματά μου να μην ενοχλεί κανέναν και ούτε να με χαρακτηρίζει κανείς.
Το αν με ενοχλεί ή όχι το rainbow είναι αποκλειστικά δικό μου θέμα και δεν θα μου πει κανείς ότι έχω μειωμένη αντίληψη.
Και στο κάτω κάτω για την εικόνα δεν μιλάμε;
Σου αρέσουν οι lcd; Πάρτον και τελείωσε.

Και σαν σημείωση να αναφέρω ότι, όποια τεχνολογία δεν είναι dlp, δεν σημαίνει ότι είναι lcd.
Ο ruby ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ lcd. Έχει άλλο πάνελ, άλλη λάμπα, άλλη τεχνολογία.

Reaction score
164
sothoms said:
Το ξέρετε ότι ο τρόπος που γράφουν ορισμένοι και διακωμωδούνε τα thread (για την κατηγορία projectors) έχουν αποτρέψει κάποιους, ακόμα και μένα να γράψω όποιες απορίες μου δημιουργούνται;
Προτιμώ να πάρω τον Α ή Β τηλέφωνο και να το συζητήσουμε, από το να το γράψω εδώ.
Και αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί. Γιατί ΘΕΛΩ να το γράψω εδώ. Γιατί όπως κάποιοι με βοήθησαν με τα γραπτά τους στο άλλο forum και συνέχιζαν κι εδώ, έτσι και εγώ θέλω να βοηθήσω με την σειρά μου κάποιους άλλους. Πες ότι θέλεις να πεις χωρίς να μειώνεις την άλλη τεχνολογία.

(...)
δεν θα μου πει κανείς ότι έχω μειωμένη αντίληψη.
Χιούμορ λέγεται και είναι κάτι που μας κάνει να περνάμε καλύτερα. Επίσης δείχνει ότι δεν είμαστε δυσκοίλιοι και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Αλληλοπειραζόμαστε, γιατί ότι λέμε το λέμε φιλικά. Όταν οι περισσότεροι παραδεχόμαστε ότι είναι υποκειμενικά θέμα και δεν βρίσκουμε ΠΟΤΕ άκρη, απλά χαλαρώνουμε.
Προτιμώ την πλακίτσα, παρά το πλάκωμα και να μη σηκώνω μύγα στο σπαθί μου.
Το που θέλω να δίνω εγώ τα χρήματά μου να μην ενοχλεί κανέναν και ούτε να με χαρακτηρίζει κανείς.
Το αν με ενοχλεί ή όχι το rainbow είναι αποκλειστικά δικό μου θέμα και δεν θα μου πει κανείς ότι έχω μειωμένη αντίληψη.
Και στο κάτω κάτω για την εικόνα δεν μιλάμε;
Σου αρέσουν οι lcd; Πάρτον και τελείωσε.
Τότε τι το συζητάς; Σου αρέσουν οι DLP, πάρτον και τελείωσε... Δώσε τα χρήματά σου εκεί που θέλεις και αφού είναι όλα αποκλειστικό σου θέμα, μην το συζητάς καν.

Έχεις κάποιο παράδειγμα; Ρώτησε κάποιος πχ για το HDCP και τον αρχίσαμε στο χαβαλέ χωρίς να δοθεί απάντηση; Σε απέτρεψε ποτέ κανένας να ρωτήσεις; Σε κορόιδεψα, εγώ πχ, σε κάποια ερώτησή σου;

Μην είμαστε υπερβολικοί... :roll:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ανδρέα με έχεις καλύψει απόλυτα. Εσύ διόλου υπερβολικός υπήρξες.
Και τελικά δεν υπάρχει κανένα κρυφό μύνημα στην όλη κουβέντα. Αν δεν το καταλάβατε, συμφωνούμε άπαντες. Η τσουβαλοποίηση από κάποιους δεν είναι καλή όμως. Και δεν είναι καλή όχι μόνον γιατί ενδεχομένως να τσιγκλάνε ασκόπως κατόχους άλλης τεχνολογίας, αλλά γιατί πρέπει να υπάρχει το δικαίωμα και της άλλης πλευράς να πιστεύει ότι στις χαμηλές κατηγορίες η καλύτερες λύσεις είναι από το στρατόπεδο των lcd. Τίποτε παραπάνω.

- Το μυστικό είναι το παρακάτω:
sothoms said:

Μήπως όμως πριν τα πούμε αυτά, πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας?

Φίλε sothoms, φιλοσοφίες περί μειωμένης αντίληψης δεν θα είχες να αντιμετωπίσεις, αν οι φίλοι του dlp δεν προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν ΟΛΑ τα προβλήματα των dlp, μαζί και το rainbow. Επειδή η κουβέντα έχει ξαναγίνει, οι περισσότεροι επειδή δεν το βλέπουν, νομίζουν ότι γι αυτούς που το βλέπουν το θέμα είναι ψυχολογικό και αν δεν το προσέχεις δεν τρέχει κάστανο και άλλα τέτοια. Διότι για κάποιον βρε παιδιά που χρειάζεται δραμαμίνες για να δει μια ταινία, χ@στηκε για το βαθύ του μαύρο. Και επιπλέον το πάρα πολύ σοβαρό θέμα της ανάλυσης, δείχνει πτέσμα για κάποιους. Ε αυτό είναι μία πάρα πολύ τραβηγμένη τοποθέτηση.
Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς αυτό.

Είναι τόσο τραβηγμένη που στο τέλος το δάσος χάνεται.
Το μοναδικό συμπέρασμα που προκύπτει από τα γραφόμενα των dlp φίλων, είναι ότι ΟΛΟΙ οι dlp είναι καλύτεροι, λες και αν έτυχε να έχουν παλιό, ή κακό dlp προβολέα στο σπίτι τους, χειρότερο από lcd νέας γεννιάς, με χαμηλότερη ανάλυση κλπ θα τους πει κάποιος χαζούς. Εγώ αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί να φοβάται αυτός να πει ότι ρε παίδες το προβόλι μου είναι ίσως χειρότερο από τα lcd, αλλά αν το αλλάξω δεν θα πάω σε lcd, θα πάρω έναν καλύτερο dlp και να μην φοβάμαι να πω εγώ ότι ναι ρε μάγκες άμα αλλάξω προβόλι μπορεί να πάω σε dlp (αν καταπολεμίσω το rbe), γιατί στις κατηγορίες που θέλω είναι καλύτεροι.

Αυτό λέγεται μετριοπάθεια, που μέχρι στιγμής βλέπω μόνον από τη μία πλευρά, άρα μην θεωρείς φίλε sothoms ότι σε αδικεί κάποιος. Δεν γίνεται ένας από τους δύο να νερώνει το κρασί του. Πρέπει όλοι να το κάνουμε.

Εδώ βρε ο Θάνος τσατίστηκε και έφυγε από την κουβέντα, γιατί λέει ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, λες και αυτή είναι αποκλειστικό μου ή σου, προνόμοιο. Για τέτοια μετριοπάθεια μιλάμε. Γύρνα πίσω ρεεεεεε! :lol:

Ο καθένας μας πρέπει να αντιμετωπίζει τον άλλον με σεβασμό. Και όταν λες σε μια μερίδα κόσμου ότι αυτό που του κάνει το κεφάλι κουδούνι ή η ανάλυση δεν είναι σοβαρά θέματα αλλά προσωπικά του προβλήματα, τότε γίνεσαι εντελώς άδικος μαζί του και πάνω από όλα προσβάλεις την κρίση του.

Ένας λόγος παραπάνω όταν σου λέει ότι οι dlp μάλλον είναι καλύτεροι (αλλά όχι γενικώς και αδιακρίτως όπως νομίζεις) και αν αλλάξει μπορεί να πάρει τέτοιον.

Reaction score
14
Βρε παίδες ζεστη εχουμε, το καλοκάιρι ήρθε, όμορφα μπάνια να κάνουμε να κουλάρουμε και να είμαστε δροσεροί στις συζητήσεις μας. Οι παραλίες είναι τίγκα στα ταγκα, και μιας και βρεθηκα και εχτες και σήμερα σας μεταφέρω ότι τι DLP & LCD, ότι βλεπουν τα ματάκια μας είναι χαρμα οφθαλμώνε!!!!!

Και το τέλειο μαυρο είδα και το τέλειο ξανθό είδα και το τελειο Ρωσσίδι με το κουρεμένο το τσιτσίδι... και αμα λάχει εχω αποθανατίσει μερικά με μια όμορφη SONY με 3CCD καμερούλα και αν θέλετε σας δίνω υλικό για να τεστάρετε τα προβολάκια σας. Ουτε trainbow δεν θα δέιτε ουτε prixels ουτε τίποτε!!!

Ολες οι τεχνολογίες για να υπάρχουν εχουν τους πελάτες τους. Ειναι θέμα τσεπης και γούστου.

Θα πώ μονο κάτι να μην πέιτε οτι σας το χαβαλεδιάζω.

Ο μιστερ Α.Κ. είχε εναν πελάτη που ήθελε να αγοράσει προβολέα που ήταν κοντά στα 3,500 Ευρώ, μάρκα δεν λέω. Ο προβολέας αυτός 1 1/2 χρόνο πίσω ήταν ισως ο καλίτερος. Τωρα ομως εμεινε τεχνολιγικά πίσω. Ο πελάτης όμως τον ήθελε. Ο μιστερ Α.Κ. όμως επειδή πάνω από όλα θελει να κοιμάται ήσυχος το βράδυ (εστω και μετά απο ξενύχτι...!) ήταν κατηγορηματικός και προσπαθούσε να τον αποτρέψει. Ο πελάτης όμως ήταν φιξαρισμένος. Ο Μιστερ Α.Κ. του πούλησε τελικά την Rolls Royce της ΟPΤΟΜΑ αν και το παλαιότερο κομμάτι δεν θα τον χάλαγε να φύγει, άλλωστε έμπορος είναι.

Ομως τι αξίζει για ενα επαγγελματία, να "τρικάρεις" εναν πελάτη ή να κάνεις μια φιλική σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη σου? Εγώ πάντα προτιμώ το δευτερο γιατί θελω να εχω εμπιστοσύνη οτι το guidance του επαγγελματία θα είναι ώς τον βαθμό που θα βρεί και θα μου ταιριάξει σαν γάντι αυτό που κάνει αυτό που θέλω και αντεχω οικονομικά

Reaction score
0
Εγω που εχω LCD ,αλλα ηθελα DLP ,αλλα εβλεπα Rainbow ,
εχω μειωμενη αντιληψη;;; :lol:
Tsar(o) ΜΗΝ μου απαντησεις γιατι θα ....Διαγραφω. :lol:

Ρε παιδια μην ποδοσφαιροποιουμε την κουβεντα.
Διαλογος,καλη διαθεση και μπολικο,μπολικο χιουμορ!!!!! :D

Reaction score
164
dream_GR said:
Ομως τι αξίζει για ενα επαγγελματία, να "τρικάρεις" εναν πελάτη ή να κάνεις μια φιλική σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη σου? Εγώ πάντα προτιμώ το δευτερο γιατί θελω να εχω εμπιστοσύνη οτι το guidance του επαγγελματία θα είναι ώς τον βαθμό που θα βρεί και θα μου ταιριάξει σαν γάντι αυτό που κάνει αυτό που θέλω και αντεχω οικονομικά
Off topic, αλλά πάνω στη δική σου ιστορία, έχω πιο τρανταχτό παράδειγμα, αλλά μην ξεφύγουμε εντελώς ;)

Εγω που εχω LCD ,αλλα ηθελα DLP ,αλλα εβλεπα Rainbow ,εχω μειωμενη αντιληψη;;; Laughing
Από τη στιγμή που βλέπεις rainbow, δεν έχεις μειωμένη αντίληψη :lol: (αυτό με τη "μειωμένη αντίληψη" ξεκίνησε από ένα post μου που, ηλίου φαεινότερον, ήταν 1000% του χαβαλέ! )
Ή πιο σωστά, η μειωμένη σου αντίληψη δεν οφείλεται στην επιλογή προβολέα! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
437
unforgiven δεν μπορείς να κάνεις πλάκα όλες τις ώρες. Καταντάει ΒΑΡΕΤΟ.

Νίκο πάλι για το rainbow μιλάς.
Πες ότι δεν έβλεπες rainbow (δεν ήξερες καν τι είναι) και ότι διέθετες 500 € ευρώ επιπλέον.
Τι θα έπαιρνες τον optoma 72 ή τον panasonic 900;

Εγώ έχω δει αρκετούς που από lcd έχουν πάει σε dlp. Ακόμα έχω μιλήσει με κάποιους που λένε ότι οι dlp έχουν φοβερή εικόνα αλλά έχω lcd γιατί με ενοχλεί το rainbow.

Κανέναν δεν έχω δει από dlp να πάει σε lcd.
Και το μόνο που ακούω από κατόχους των lcd είναι για το rainbow. Κανένας δεν λέει κοίτα τι χάλια μαύρο έχουν οι dlp, κοίτα τι τραγικά χρώματα.
Όλοι λένε πω πω rainbow.

Να περνάτε καλά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και τι είναι δηλαδή το rbe βρε φίλε μου? Λεπτομέρεια?
Η ανάλυση? Λεπτομέρεια κι αυτή?

Γιατί υποβαθμίζεις τα κριτήρια των άλλων δεν σε καταλαβαίνω... :?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.766
Ρε παιδιά κι εγώ έχω αλλάξει 3 προβολείς LCD και τώρα θέλω DLP αλλά με χαλάει το RBE και αυτή η χάλια κίνηση σε σχέση με τον LCD.
Αυτό το ξεκούραστο της θέασης πως να το αποχωριστείς? Εγώ πολύ συχνά βλέπω (χειμώνα μόνο) 2 ταινίες απανωτά με φίλους.
Π.χ. τα Resident evil 1 & 2 , τα 2 The transporter κ.λ.π. Ανησυχώ μήπως το μετανιώσω αν πάω σε DLP. Όμως θέλω. Τι να κάνω?
Υπ΄όψιν ότι σε 2 μέρες πάω να δω σε επείδειξη τον Infocus ΙΝ76. Επιτέλους.
Θα σας πω και τις εντυπώσεις μου πρώτα ο θεός.

Reaction score
14
Μελίδης  Μιχάλης said:
Ρε παιδιά κι εγώ έχω αλλάξει 3 προβολείς LCD και τώρα θέλω DLP αλλά με χαλάει το RBE και αυτή η χάλια κίνηση σε σχέση με τον LCD.
Αυτό το ξεκούραστο της θέασης πως να το αποχωριστείς?   Εγώ πολύ συχνά  βλέπω (χειμώνα μόνο) 2 ταινίες απανωτά με φίλους.
Π.χ. τα Resident evil 1 & 2 , τα 2 The transporter κ.λ.π.  Ανησυχώ μήπως το μετανιώσω αν πάω σε DLP. Όμως θέλω. Τι να κάνω?
Υπ΄όψιν ότι σε 2 μέρες πάω να δω σε επείδειξη τον Infocus ΙΝ76. Επιτέλους.
Θα σας πω και τις εντυπώσεις μου πρώτα ο θεός.
Εγώ που είδα όλο το LOST season one & season two (40 ώρες) σε 7 μερες στον OPTOMA 72i χωρίς όυτε μια ασπιρίνη/δραμαμίνη τί εχω βρε σεις (μιλάμε 5-6 ώρες την ημέρα)??

Κάτι πρεπει να παίζει με τα ματια του καθενός μας? Αλλά με τι ακριβως? Εχω φίλο που σε τηλεόραση που δεν είναι 100Hz δεν βλέπει πάνω απο 5 λεπτά το ίδιο και εγώ ζαλίζομαι.

Reaction score
5
sothoms said:
Πες ότι δεν έβλεπες rainbow (δεν ήξερες καν τι είναι) και ότι διέθετες 500 € ευρώ επιπλέον.
Τι θα έπαιρνες τον optoma 72 ή τον panasonic 900;
fisika kai ego pou pira ton epson an eixa afta ta 800euro parapano pou zitaei o optoma, tha ton epelega...
alla afou den ta exo... de tha peso stin katigoria 480p ton DLP... alla tha parameino (opos kai ekana) se kapoia LCD D5 efarmogi...!

poio to paralogo? to etos 2006 sas fenete paralogo na mi thelei kapoios me 1000euro na plirosei 480p???

Reaction score
164
sothoms said:
unforgiven δεν μπορείς να κάνεις πλάκα όλες τις ώρες. Καταντάει ΒΑΡΕΤΟ.
Μπα... καλά περνάμε!
Να περνάτε καλά.
Αυτό κάνουμε. Κοίταξε να χαλαρώσεις για να περνάς και εσύ καλά :)
Πάντως έχει πλάκα: Οι DLPάδες, συμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα έπαιρναν πάλι DLP. Τελεία και παύλα. Γιατί είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει, και σύμφωνα με αυτούς, ό,τι καλύτερο θα υπάρξει.
Όσοι έχουν LCD, θα το ψάξουν όταν έρθει η ώρα της αγοράς και ανάλογα θα πράξουν, χωρίς κολλήματα. Μας λέει κάτι αυτό;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop