Eχω κολλησει παιδια! Μια βοηθεια...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Με ενα φιλο μου κιθαριστα κανουμε προβες για καποια ακουστικα live... Εχει την κονσολα Behringer Xenyx 2442FX, http://www.behringer.com/EN/Products/2442FX.aspx και δεν μπορουμε να καταφερουμε να ενεργοποιησουμε τα fx της κονσολας για την φωνη (reverb). Προσπαθησαμε και διαβασαμε και το εγχειριδιο, ψαξαμε και στο ιντερνετ αλλα εισ ματην... Δεν ειμαστε και οι πιο σχετικοι με το αντικειμενο... Υπαρχει καποιος που ξερει απο την κονσολα και να μας βοηθησει βημα προς βημα???

Reaction score
7
Απάντηση: Eχω κολλησει παιδια! Μια βοηθεια...

Αρχικα φιλε μην συνδεσεις τιποτα στα εξωτερικα aux return .
Ανεβασε απο το καναλι που θες το aux send 3 πχ στο παρα τεταρτο για δοκιμη.
Μετα αφου επιλεξεις το εφε που θες απο τον προσεσσορα ανοιξε το aux return 3 (ειναι απο κατω του).Νομιζω πως θα δουλεψει.Αν οχι ,με τα δυο αυτα pots στο παρα τεταρτο ανοιξε το fader του bus 3 σιγα σιγα.

Ολα αυτα εννοειται με master πολυ πολυ σιγα για να μην κυνηγας κανενα κωνο :617:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Σε ευχαριστω για την απαντηση, αλλα και παλι, μπερδευτηκα. Ας πουμε οτι θελω να συνδεσω ενα δυναμικο μικροφωνο με XLR στο καναλι 2. Ποια κουμπια πρεπει να πατησω με την σειρα για να ακουσω το effect απο αυτο το καναλι μονο? Με συγχωρεις για την αγνοια μου, αλλα γινεται χαμος απο κουμπια και εχω πελαγωσει... Επισης, πρεπει να εχω συνδεσει κατι στο πισω μερος του μικτη? Τον μονο που εχω συνδεσει ειναι τον τελικο με XLR καλωδια...

Reaction score
7

Λοιπον αρχικα σιγουρεψου πως το μικροφωνο ακουγεται normal απο τον ενισχυτη(τον συνδεεις στο main προανως ε?) για να σιγουρεψουμε πως οι συνδεσεις ειναι οκ.

Αφου θα χρησιμοποιησεις το ενσωματωμενο εφε δεν χρειαζεται καμια περαιτερω συνδεση.
Πας στο καναλι 2 που εχεις το μικροφωνο.Κατω απο το eq του καναλιου (high ,mid,bass)
εχει τεσσερα ποτενσιομετρα aux. Θα χρησιμοποιησουμε το aux 3.Ανοιξε το δοκιμαστικα στο παρα τεταρτο(ή αν χρειαστει και παραπανω).

Μετα πας δεξια στην κονσολα πανω απο τα fader για το main mix ειναι ο επεξεργαστης εφφε.Διαλεγεις γυριζοντας το ποτ ''program''το εφε που θελεις και πατας το ποτ μεσα για να επιλεγει.

Υστερα κατω απο τον επεξεργαστη εχει τεσσερα ποτς υπο τον τιτλο stereo aux returns.
Ρυθμισε το aux 3 δοκιμαστικα στο παρα τεταρτο(η και παραπανω αν χρειαστει).
Σιγουρεψου πως στο κουμπι διπλα του ειναι επιλεγμενη η επιλογη ''to main mix.''

Εαν ακομα δεν ακους το εφε απο τα ηχεια βαλε και το aux send στο παρατεταρτο.

Λογικα θα δουλεψει.
Ρυθμιζοντας τα send και τα return κανονιζεις ποσο wet/dry(πολυ εφε/λιγο εφε) θα ακους.

Αυτα απο μνημης και απο τη φωτο!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Tα εκανα ολα αυτα. αλλα τιποτα... Δεν ακουγεται κανενα εφφε... Ειναι φλατ το σημα... :(

Reaction score
7

Χμμμμ δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο ρε γμτ.

για δοκιμασε τα ποτς που σου ειπα ολα στο ΚΑΙ τεταρτο.
Σιγουρεψου πως ο ενισχυτης ειναι συνδεδεμενος στα main output.
To κουμπι διπλα στο ποτ aux3 στα stereo aux returns να ειναι σιγουρα στο to main mix(δοκιμασε το και στις δυο θεσεις για να εισαι σιγουρος ποια ειναι ποια)

Στο τελευταιο :
''Εαν ακομα δεν ακους το εφε απο τα ηχεια βαλε και το aux send στο παρατεταρτο.''
εννοω το ποτ 3 που βρισκεται υπο τον τιτλο aux send κατω απο τον προσεσσορα.
Βαλτο και αυτο στο και τεταρτο.

Σιγουρεψου πως εχεις μονο τα μικροφωνα και τον τελικο συνδεδεμενο

Δεν μου ερχεται κατι αλλο τωρα :104:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Το εκανα αλλα με την επιλογη στο main mix μου βγαζει μια τρομακτικη παραμορφωση... Τι δεν παει καλα?

Reaction score
7

Ωραια αφησε την επιλογη εκει(main mix).Αφου περναει το σημα τα αλλα φτιαχνονται.Η παραμορφωση σημαινει πως μαλλον κλιπαρει ο processor των εφφε.Ενα mini vu meter που εχει διπλα στα εφφε μαλλον θα δειχνει τσιτες,σωστα?Απλα χρειαζεται να χαμηλωσεις το σημα που του στελνεις.

Αρχικα ρυθμισε το aux 3 στο καναλι σου και το aux 3 στα aux send(κατω απο τον προσεσσορα) λιιιιιιγο πιο χαμηλα απο το και τεταρτο.

Σκοπος σου ειναι ,το μινι vu-meterακι που εχει διπλα στα εφφε,να μην τερματιζει-παραμορφωνει (αλλα να αναβει με τον ρυθμο,δηλαδη να βλεπεις πως παει σημα).χαμηλωνε λοιπον σιγα σιγα τα δυο αυτα ποτενσιομετρα μεχρι τα ledακια να δουλευουν νορμαλ

Αφου το πετυχεις αυτο μπορεις να ρυθμισεις ποσο εφφε θες απο το pot stereo aux return 3

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Δεν εννοω αυτο... Μολις πατησω το κουμπι to main mix (δηλαδη μολις το ξε-πατησω για να ειμαι ακριβης) βγαζει μια τρομερη παραμορφωση σαν κομπρεσερ που κινδινευει να μου καψει τα ηχεια... Για εφφε ουτε λογος...

Reaction score
7

Πρωτα-πρωτα δεν χαμηλωνεις λιγο τον τελικο?Δεν αξιζει για ενα reverb να καψεις τιποτα! :)

Στο θεμα μας

To μινι vu meter διπλα στον επεξεργαστη εφφε τι δειχνει? αναβει? στο τερμα? δειχνει clip?

1)Αν αναβει η ενδειξη ''clip'' ,δοκιμασε να χαμηλωσεις αυτα τα δυο ποτ που σου ειπα.Βαλτα στο ''ακριβως''.Αν παραμορφωνει παλι ,ακομα χαμηλοτερα.Μεχρι να σβησει το clip και να αναβουν μονο τα led του σηματος στον επεξεργαστη.

Με λιγα λογια με τα δυο αυτα aux send 3(στο καναλι σου και το γενικο) ρυθμιζεις τι σημα θα παει στον επεξεργαστη

2)Αν αναβει το vu metraki των εφφε ,αλλα κυριλε,δηλαδη χωρις να αναβει η ενδειξη clip
Τοτε το σημα φευγει απο τον επεξεργαστη ενταξει αλλα παραμορφωνει στην πορεια

Οποτε χαμηλωσε aux return 3 ( ρυθμιζει ποσο δυνατο θα ειναι το σημα που φευγει απο τον επεξεργαστη)

3)Αν το vu-meteraki των εφφε δεν αναβει καθολου σημαινει πως δεν παει σημα στα εφφε ,αρα πρεπει να δυναμωσεις τα δυο aux sends 3 και να δεις το βημα 1 ή 2

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Ο μετρητης δεν δειχνει τιποτα. Ο θορυβος που ακουγεται ειναι σαν να κανει βραχυκυλωμα καπου....

Reaction score
7

Δηλαδη και δεν παει σημα στα εφφε και βγαζει παραμορφωση!
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω που βρισκεται το προβλημα
Δεν μου εχει τυχει φιλε αυτο στο μικροτερο μοντελο που εχω χρησιμοποιησει. :203:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Εντελει υπηρχε προβλημα στον επεξεργαστη των εφφε! Η αντιπροσωπεια προχωρησε στην αντικατασταση του μοντελου. Ευχαριστω για την βοηθεια! :)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.514

Δεν υπάρχει πιο μεγάλο γ@μήσι από το να προσπαθείς να δουλέψεις κάποιες σχετικά πολύπλοκες pro audio συσκευές, να παιδεύεσαι να βρεις την άκρη, και τελικά να φταίει η ίδια η συσκευή.

Reaction score
7

Τελος καλο ,ολα καλα!!

Δεν υπάρχει πιο μεγάλο γ@μήσι από το να προσπαθείς να δουλέψεις κάποιες σχετικά πολύπλοκες pro audio συσκευές, να παιδεύεσαι να βρεις την άκρη, και τελικά να φταίει η ίδια η συσκευή.
Οντως φαντασου να του τυχαινε κατι τετοιο με εξωτερικο εφφε σε ψηφιακη κονσολα!!Καλα κρασια

Λιγο offtopic (αλλα θα μπορουσε να αφορα και την περιπτωση αυτη):
Μια απορια που ειχα παντα ειναι σχετικα με το ποια ειναι η σταση της εταιριας αν μηχανημα μεσα στην εγγυηση παρουσιασει βλαβη και κατστρεψει και αλλο εξοπλισμο.

πχ ο super wow τελικος ενισχυτης, εντος εγγυησης, παθαινει αμοκ και στελνει ολο το dc του rail του(σπανιο αλλα συμβαινει) στα πανακριβα line array κοστους πολλων χιλιαρικων.

Αναρωτιεμαι αν μια σοβαρη εταιρια θα αφηνε το χρηστη να επομιστει το κοστος του δικου της σφαλματος....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef