earthquake sub cp 8

Reaction score
62
Απο το σαλονι μου εχει περασει velodyne dd12 και b&w 4000.To dd12 για ταινιες ηταν για κλωτσιες και για stereo πολυ καλο.Το δε 4000 επαιζε και τα δυο εξισου καλα.Το δε earthquake mkv 15 ειναι πολυ καλυτερο στης ταινιες και απο τα δυο αλλα χανει στο stereo.

Reaction score
0
Απάντηση: earthquake sub cp 8

Απορώ πως και δεν τα έχει πάρει κάποιος αντιπρόσωπος αφού είναι κορυφαία σε τιμή/απόδοση

Reaction score
150
Κάποια στιγμή το σκέφτηκα κι εγώ αλλά μιλάμε για ID προϊόν (Internet Direct) με συγκεκριμένη τιμή ή οποία επιτυγχάνεται επιδή πωλούν απ'ευθείας.

Αν μπει αντιπρόσωπος και θέλει και dealers κτλ, πάνε περίπατο οι τιμές. Επίσης πωλούν από Βόρεια Ευρώπη που έχουν στοκ οπότε ούτε τελωνεία έχεις ούτε τίποτα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

σωτηρη εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.ΤΑ μεγαλα teu φορανε αναλογικο ενισχυτη μετα δακτυλοιδη μετασχηματιστου.
Μονο ο τοροιδης 12 κιλα ενα πραμα.Και απο ρευμα αλλο τιποτις

Reaction score
150
Βασικά για να εξηγούμε δεν τα έχω ακούσει τα SVS και δυστυχώς δεν είναι εποχές για να πάρω ένα PB13 Ultra να το δοκιμάσω και μετά να το πουλήσω και ειλικρινά δεν μου χρειάζεται τρίτο sub.

Αυτό που έχω να πω είναι πως κατα βάση τελικά το μπάσο αν και ωραίο είναι πρόβλημα. Πρόβλημα γιατί ενοχλείς τους γύρω (τους πανω, τους κάτω) και ακόμα κι εγώ που δεν έχω γύρω ενοχλώ τη γυναικα μου και τον μικρό το βράδυ αν αρχίσω κι ανεβάζω στάθμες.

Σκεφτείται λοιπόν πόσο θα χρησιμοποιήσετε το sub πριν το αγοράσετε.

Reaction score
5.740
να το παρεις ρε σωτηρη να το ακουσεις .
μετα δεν θα εχεις προβλημα θα τα βρουμε εμεις ...
ααα !!!
δεν παιρνεις 2 για να τα κοντραρεις με τα δικα σου ?
το συστημα ισοσταθμισης μην ξεχασεις !

Reaction score
3.085
Earthquake sub cp 8. Δεν είναι πολύ μικρό;

Διάβασα με ενδιαφέρον, τόσο τα posts εδώ όσο και το review της ιστοσελίδας του link.

Δεν σας κρύβω ότι με ενδιαφέρει ένα καλό, "μαζεμένο" όσο γίνεται (αδόκιμος όρος, αλλά απαραίτητος για να εκφράσει τους περιορισμούς που τίθενται έτσι κι αλλιώς σε ένα καθιστικό σπιτιού) και φυσικά με επαρκές, απροβλημάτιστο και απαραμόρφωτο χαμηλό.

Έχοντας συμβιώσει χρόνια τώρα με ένα από τα καλύτερα subwoofers της κατηγορίας 1000-2000 ευρώ - ίσως το καλύτερο στην εποχή του - το Mirage BPSS-210, (κι άλλες γνώμες χρηστών εδώ), μαζί με το απαραίτητο συνοδό του ηλεκτρονικό crossover LFX-3, θεωρώ ότι αποστολή του καλού sub είναι το καλό δέσιμο με τα - εμπρός κύρια, κυρίως - ηχεία, η αναπαραγωγή των χαμηλών χωρίς παραμόρφωση και φυσικά το - όσο γίνεται - χαμηλότερο "χαμηλό".

Ως εκ τούτου, η απορία μου για το συγκεκριμένο sub της Earthquake πηγάζει χωρίς πολλή σκέψη λόγω του μεγέθους του. Πώς να το κάνουμε, αναπαραγωγή χαμηλών συχνοτήτων σημαίνει αυτόματα και πολύ μεγάλο μήκος κύματος (μερικές φορές κοντά ή και πάνω από 20 μέτρα) και βέβαια μετακίνηση μεγάλων όγκων αέρα.

Αυτό μεταφράζεται σε μεγάλες διαστάσεις οδηγού ή τουλάχιστον σε μεγάλες διαδρομές, εάν υπάρχει περιορισμός διαστάσεων (διαμέτρου, δηλαδή). Και φυσικά απαιτείται ενισχυτής με επάρκεια ισχύος και ταχύτητα καθώς και σχεδίαση οδηγού, που εκτός από την μεγάλη διαδρομή να μπορεί να ανταποκρίνεται με φυσικότητα και ταχύτητα στην επαναφορά. Ήτοι δυνατοί μαγνήτες και πηνία, ταχύτατοι στις κινήσεις τους και καλός και προσαρμοσμένος σχεδιασμός όλου του οδηγού.

Τί από τα παραπάνω διαθέτει το μικρό CP 8? Γιατί από μέγεθος πάσχει έτσι κι αλλιώς.

Αν κάποιος μπορεί να μου τη λύσει αυτή την απορία, θα το εκτιμούσα.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Απο τοτε μεχρι σημερα εχουν αλλαξει πολλα πραματα πανω στο ολο θεμα.Τα sunfire εχουν ενα πολυ δυνατο ενισχυτη και μια μοναδα ικανη να σπρωχνει γρηγορα και αποτελεσματικα αρκετο αερα.Βεβαια παντα υπαρχουν καλυτερα σαμπακια.Συντομα ερχεται μια αλουμινενια αποκαλυψη απο τον καρβερ.Καπου το εχω ξαναπει.Βεβαια ειναι τι θελει καποιος απο ενα σαμπ.Και ολα αυτα αν ειναι σε θεση να υλοποιηθουν στον χωρο του με τις οποιες ανωμαλιες υπαρχουν εκει.Πριν κανα 7 χροναι το htm ειχε μαι αναφορα στους χωρους και την φροντιδα αυτων.Ο τοτε χολμαν ελεγε
ολοι οι χωροι ακουγονται boomy and woofy .Και αυτο το καταλαβαινουμε οταν φερνουμε τον χωρο μας στα ορια του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Οσο αφορα το μικρο ερθ , οπως καθε αλλο σαμπ της εχει ενα ικανο ενισχυτη ωστε να κροταλιζει τον κωνο του γουφερ .Και ενα γουφερ με μεγαλη διαδρομη και καλο ελεγχο.Αυτα ειναι μια καλη συνταγη για να πετυχεις πολλα

Reaction score
150
Παναγιώτη,

Υποθέτω τα εξής:

- Είναι Ported αλλά με περίεργη σχεδίαση και ο αέρας κάνει ορθλη γωνια εκει μέσα. Επίσης δεν θα μου

- Ισχυρίζονται πως κάνει "μεγάλες" διαδρομές ο οδηγός οπότε ας υποθέσουμε κι εδώ πως για 8" κάνει ότι μεγαλύτερο σε διαδρομή γίνεται.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κάνει ότι κάνει με τη λογική ότι θα το τοποθετήσεις ΚΟΝΤΑ στον ακροατή. Με το κοντά εννοούν είτε ακριβώς μπροστά σου ή κάτω από τον καναπέ.

Έτσι και output στη θέση ακρόασης πετυχαίνουν και αποφεύγουν διάφορα άλλα προβλήματα που επιδρούν αρνητικά στον ήχο. Μέχρι εκεί όμως και τα 23Hz που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα ειδικά για τόσο μικρό sub.

Ανάλογο αλλά "γαϊδούρι" sub κατασκευάζει και η Danley αλλά εκεί βάζεις τον καναπέ πάνω στο sub γιατί είναι μεγάλο.

Πέραν αυτών των εικασιών αν δεν το μετρήσεις ποτέ δεν θα ξέρεις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Σωτηρη αν αρχισεις να μετρας θα πεσει πολυ κλαμα .Οι μετρησεις σχεδον του καθε κατασκευαστη ειναι απλα για να γεμιζουν σελιδες και τα πνευμονια του αγοραστη με περηφανια.Αν μπεις στη διαδικασια του μετραω θα δεις ΑΛΛΑ πραματα.Το ολο θεμα εχει να κανει και με τον χωρο - ακυρωσεις -στασιμα-θεση-ισσοσταθμιση-σωστη ρυθμιση.Αν μετα απο αυτα ενα σαμπ δεν σε ικανοποιει παας για αλλο.
Το να ακους ενα σαμπ σε ενα μαγαζι και να σε ενθουσιαζει και μετα να το πηγαινεις σπιτι σου και να τρως ηττα ειναι και αυτο μεσα στο παιχνιδι.Καθως επισης ΠΟΣΑ και τι ειδους μπασα θελεις να εχεις στον χωρο σου.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: earthquake sub cp 8

Σωτηρη αν αρχισεις να μετρας θα πεσει πολυ κλαμα .Οι μετρησεις σχεδον του καθε κατασκευαστη ειναι απλα για να γεμιζουν σελιδες και τα πνευμονια του αγοραστη με περηφανια.Αν μπεις στη διαδικασια του μετραω θα δεις ΑΛΛΑ πραματα.Το ολο θεμα εχει να κανει και με τον χωρο - ακυρωσεις -στασιμα-θεση-ισσοσταθμιση-σωστη ρυθμιση.Αν μετα απο αυτα ενα σαμπ δεν σε ικανοποιει παας για αλλο.
Το να ακους ενα σαμπ σε ενα μαγαζι και να σε ενθουσιαζει και μετα να το πηγαινεις σπιτι σου και να τρως ηττα ειναι και αυτο μεσα στο παιχνιδι.Καθως επισης ΠΟΣΑ και τι ειδους μπασα θελεις να εχεις στον χωρο σου.
Μα γιατί νομίζεις ότι πήγα σε custom λύση και ακόμα ρυθμίζω και μου έφαγε κι ένα χρόνο αναμονή και ακόμα πρέπει και να χώσω (σε ενισχυτή) και να ρυθμίσω κι άλλο.

Έχω πολύ μεγάλο και περίεργο χώρο που ρουφά τα μπάσα με το καλαμάκι. 480 Κυβικά!

Επίσης κατέληξα ότι SUB χωρίς EQ δεν πρόκειται ποτέ να σου βγάλει το καλύτερο του ευατό!

Απλά το συγκεκριμένο Sub αποφεύγει πολλά προβλήματα μιας και η θέση τοποθέτησης για την οποία προορίζεται τα λύνει κατά πολύ. Άλλο να θες 100dB+ στα 4,5,6,7 μέτρα και άλλο στο 1!

Reaction score
3.085
Φυσικοί περιορισμοί και χώρος

Απο τοτε μεχρι σημερα εχουν αλλαξει πολλα πραματα πανω στο ολο θεμα.Τα sunfire εχουν ενα πολυ δυνατο ενισχυτη και μια μοναδα ικανη να σπρωχνει γρηγορα και αποτελεσματικα αρκετο αερα.Βεβαια παντα υπαρχουν καλυτερα σαμπακια.Συντομα ερχεται μια αλουμινενια αποκαλυψη απο τον καρβερ.Καπου το εχω ξαναπει.Βεβαια ειναι τι θελει καποιος απο ενα σαμπ.Και ολα αυτα αν ειναι σε θεση να υλοποιηθουν στον χωρο του με τις οποιες ανωμαλιες υπαρχουν εκει.Πριν κανα 7 χροναι το htm ειχε μαι αναφορα στους χωρους και την φροντιδα αυτων.Ο τοτε χολμαν ελεγε
ολοι οι χωροι ακουγονται boomy and woofy .Και αυτο το καταλαβαινουμε οταν φερνουμε τον χωρο μας στα ορια του.
Argi, δεν αμφισβητώ ότι όσο περνάει ο χρόνος, τα πράγματα αλλάζουν, μιας και η τεχνολογία εξελίσσεται. Αυτό όμως, δεν αλλάζει τα βασικά, δηλαδή την ανάγκη για μετακίνηση μεγάλων όγκων αέρα με μεγάλα μήκη κύματος, την ανάγκη ταχύτατης επαναφοράς των οδηγών και άρα την ανάγκη μεγάλων και πολύ καλά σχεδιασμένων μονάδων, που να οδηγούνται από ανάλογους μεγάλους και ταχύτατους ενισχυτές.

Αυτό που λέει παρακάτω ο Σωτήρης, το να το έχεις δίπλα σου, δηλαδή, κι όχι σε απόσταση 4,5,6 μέτρων είναι παράγοντας σημαντικός για την τελική επιλογή.

Με 8 ιντσούλες τί να πετύχεις; Εντάξει, υπάρχει βελτίωση ΚΑΙ στο μήκος διαδρομής ΚΑΙ στους ενισχυτές ΚΑΙ στους οδηγούς. Αλλά το μέγεθος είναι - μετά από ένα σημείο - αξεπέραστος περιορισμός.

Δες παρακάτω τί εννοώ.

Μα γιατί νομίζεις ότι πήγα σε custom λύση και ακόμα ρυθμίζω και μου έφαγε κι ένα χρόνο αναμονή και ακόμα πρέπει και να χώσω (σε ενισχυτή) και να ρυθμίσω κι άλλο.

Έχω πολύ μεγάλο και περίεργο χώρο που ρουφά τα μπάσα με το καλαμάκι. 480 Κυβικά!
Όντως, πολύ μεγάλος χώρος. Θέλει μεγάλη ισχύ, τόσο ηλεκτρική (εκπεφρασμένη σε Watt) όσο και ηχητική (εκπεφρασμένη σε SPL) και ανάλογη με τη θέση ακράσης.

Επίσης κατέληξα ότι SUB χωρίς EQ δεν πρόκειται ποτέ να σου βγάλει το καλύτερο του εαυτό!

Απλά το συγκεκριμένο Sub αποφεύγει πολλά προβλήματα μιας και η θέση τοποθέτησης για την οποία προορίζεται τα λύνει κατά πολύ. Άλλο να θες 100dB+ στα 4,5,6,7 μέτρα και άλλο στο 1!
Ο δικός μου χώρος δεν είναι, βεβαια, τόσο μεγάλος, αλλά δεν είναι καν μεσαίος. Είναι 120+ κυβικά και ασφαλώς δεν υπάρχει sub κάτω από τον καναπέ, στη θέση ακρόασης.

Γι αυτό και τα ερωτηματικά μου.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Πριν αρκετα χρονια ο παλιος αντιπροσωπο της sunfire ειχε φερει το πρωτο κυβακι .Οταν μπηκε στο τοτε στουντιο και αρχισε να παιζει και το κυνηγαγαμε στον χωρο.Απο τοτε εχουν περασει πολλα χρονια.Καπου στο 2002 οταν παρουσιασε το true eq sub woofer signature.Ανεφερε στο μανιουαλ του οτι ηταν σε θεση να παιξει ακομα πιο δυνατα απο σαμπ σε μεγεθος μικρου ψυγειου.Και το εκανε.Αν ακουσεις τα μικρα της σαμπακια, οπως και της ερθ δεν μπορεις (οχι μονο εσυ ) να πιστεψεις οτι αυτο το μπασο ερχεται απο αυτο το μικρο κουτακι.Ομως οπως ξαναειπα το ζητουμενο δεν ειναι μονο ο spl αλλα και καπια αλλα πραματακια.Η τεχνολογια (απο την 10ετηια του 70 ) που παρουσιαστηκε το πρωτο σαμπ μεχρι σημερα εχει προχωρισει παρα πολυ.Ο καρβερ καταφερε να δειξει τον δρομο σε πολυ κοσμο.Πλεον υπαρχουν καμποσοι κατασκευαστες που φτιαχνουν μικρα σαμπ .Πλεον ξεκλειδωνουν ευκολα τις πορτες ενος σπιτιου απο τα μπαουλακια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.323
Members
38.541
Νεότερο μέλος
drammer