EASTERN ELECTRIC MINIMAX DAC

Reaction score
140
παίδες ψήνομαι άσχημα για το συγκεκριμένο dac
τι λέτε?
Υλοποίηση με ess 9018 αλλα και λαμπατη εξοδο με 12au7 + solid state επιλέξιμο

[FONT=Tahoma,Verdana,Arial]he Eastern Electric MiniMax DAC is one of the finest DAC on the market today.
Incorporating the ESS 9018 32 bit DAC, a Dynamic Range of 129dB, and a staggering Frequency Response from 15Hz-32KHz every note is beautifully portrayed.
The MiniMax DAC was engineered with the best of both worlds envisioned with its output being selectable between Tube and solid state. A 12au7 was employed in the amplification stage not just as a buffer for a true tube output. The results, are stunning realism presented in vocals, wood bodied and brass instruments. Deep articulate bass with silky extended highs.
Thank you for the glowing reviews and feedback the MiniMax line has received, we will continue to engineer the most musical and affordable audio components.

Specs :

FR : 15Hz – 32KHz
SR : 32bit - 32, 44.1, 48, 192KHz (except USB)
DR : 129dB
Dig Inp Imp : 75Ω
Out Imp : Tube 22K, SS 10K
Out V : Tube 3V, SS 2.5V
S/N ratio : Tube 90dB, SS 95dB
THD : 0.5% Tube, 0.02% SS
Cons. : 12W
Mains : 230V
N.W. : 3kg

[/FONT]
open1.jpg

http://www.6moons.com/audioreviews/easternelectric/dac.html
http://www.stereomojo.com/Eastern Electric MiniMax DAC Review/EasternElectricMiniMaxDACReview.htm
http://www.audiophilia.com/wp/?p=4804

δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στην ελλαδα ( μάλλον από γαλλια θα έρθει )
τιμή 700 ευρω :119::119::119:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.824
Απάντηση: EASTERN ELECTRIC MINIMAX DAC

πολύ χαμηλό ρε συ είναι το 90 και 95db...

επίσης, από usb να περνάει μόνο 16/44 είναι πια παλαιολιθικό.

η τιμή του βέβαια είναι καλή, ιδίως αφού έχει και λάμπα (αν τη θες δηλαδή).

Reaction score
140
Re: Απάντηση: EASTERN ELECTRIC MINIMAX DAC

πολύ χαμηλό ρε συ είναι το 90 και 95db...

επίσης, από usb να περνάει μόνο 16/44 είναι πια παλαιολιθικό.

η τιμή του βέβαια είναι καλή, ιδίως αφού έχει και λάμπα (αν τη θες δηλαδή).
η usb δεν με ενδιαφέρει μιας και το θέλω για να παίξω με egreat ως τρανσπορτ η και το logitech squeezbox touch
η λάμπα ναι με ενδιαφέρει μιας και άκουσα το 202 του weiss στον χώρο μου και δεν μου άρεσε στα υψηλά και στα χαμηλά
ίσως η λάμπα δίνει ένα έξτρα σώμα στις υψηλές και στις χαμηλές

σχετικά με το S/N ratio και έμενα μου φαίνεται περίεργο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.824

αντώνη μου, σόρυ για αυτό, αλλά φιλαράκια είμαστε, άκου το: βλακείες λες. Η USB σε ενδιαφέρει, απλά δε το ξέρεις.:116:

από την άλλη, να παίρνεις το σάμπρε που το "ατού" του είναι η ανάλυση και να το θάβεις με μια λάμπα κι ένα κακοφτιαγμένο SS στάδιο εξόδου με τέτοιες επιδόσεις, είναι επίσης βλακεία. πάρε κάτι άλλο ρε αδερφέ...

θα σου έλεγα να πάρεις με κλειστά μάτχια αυτό το κουτάκι και να ησυχάσεις.

θα δώσεις κάτι παραπάνω, αλλά έχει πολλά "υπέρ", μη το συζητάς (και βαριέμαι να κάθομαι να γράφω ποια είναι τα "υπερ" αυτής της συσκευής...)

να και το μανιουάλι του.

αυτά....

Reaction score
140

αντώνη μου, σόρυ για αυτό, αλλά φιλαράκια είμαστε, άκου το: βλακείες λες. Η USB σε ενδιαφέρει, απλά δε το ξέρεις.:116:

θα σου έλεγα να πάρεις με κλειστά μάτχια αυτό το κουτάκι και να ησυχάσεις.

θα δώσεις κάτι παραπάνω, αλλά έχει πολλά "υπέρ", μη το συζητάς (και βαριέμαι να κάθομαι να γράφω ποια είναι τα "υπερ" αυτής της συσκευής...)

να και το μανιουάλι του.

αυτά....
έχουν γνώση οι φύλακες :145:
το πρόβλημα είναι το εξής και στις 2 περιπτώσεις
δεν υπάρχει δυνατότητα ακρόασης οπότε αν κάτι πάει στραβά την κάτσαμε
στην μια περίπτωση είναι 700 στην άλλη 1400 γιουρια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.824

δε βλέπω λόγο να πάει κάτι "στραβά" με τέτοια υλοποίηση! Νομίζω πως είναι έως και αδύνατο να ακούσεις την ποιότητά της... μια "μυρουδιά" παίρνεις.
τα λέει κι ο κουφός, αλλά πχιος τον ακούει...

όσο για το 202, δε μπορώ να δεχτώ πως έχει "θέμα" στα πρίμα του, κάπου αλλού ζορίζεται το σύστημά σου, κι έχω την υποψία πως ξέρεις που...:126:

και τες πα, αν θες να δεις το τέρμα του δρόμου, χτύπα βρε φιλαράκι μια λίο να τη βρεις με τους χαρακτήρες της, χωρίς να χάνεις ανάλυση ή οτιδήποτε άλλο. ξέρεις, αυτή την ποταπή τη μέτρικ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.824

εγώ, για το καλό σου στα λέω αυτά...

κάνω και διαφήμιση στον κρις-χατ αμα λάχει, παίρνω και ποσοστά!:116:

άθενς προ όντιο, μέτρικ με δόσεις! βουαλά!:116:

Reaction score
4.419

Αντωνη αν βαλεις το εσωτερικο ρολοι στο touch δε νομιζω να χρειαστεις κατι αλλο. Δηλαδη το ποιο πιθανο θα ειναι οτι οι διαφορες θα ειναι ψιλοι στ αχυρα!

Reaction score
140

εγώ, για το καλό σου στα λέω αυτά...

κάνω και διαφήμιση στον κρις-χατ αμα λάχει, παίρνω και ποσοστά!:116:

άθενς προ όντιο, μέτρικ με δόσεις! βουαλά!:116:
ακριβό αλλά τουλάχιστον με δυνατότητα ακρόασης

Reaction score
140

Αντωνη αν βαλεις το εσωτερικο ρολοι στο touch δε νομιζω να χρειαστεις κατι αλλο. Δηλαδη το ποιο πιθανο θα ειναι οτι οι διαφορες θα ειναι ψιλοι στ αχυρα!
χμ θέλει να αγκαρεψω τον γιαννη να έρθει στην γκατερινη να το ακούσω αυτό το ρημάδι το τατς το αναβαθμισμένο
αυτός είναι κατενθουσιασμένος

Reaction score
140

εσύ το άκουσες ?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.314
εγω τ ακουσα παντως..οχι αυτο αλλα αλλο παρομοιο
οχι στο σπιτι μου, καπου αλλου.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.314
ε τι να ειπω, σε αλλο σπιτι τ ακουσα με Audio Physic και Εlectrocompaniet.
Με dac chord, το μικρο, Μicromega AirStream , και ενα ipod Dock Wadia.

Με λιγα λογια κ χωρις να βαλεις μεσα στις ευκολιες κ μονο ηχο καθαρα, μικρες εως αδιορατες οι διαφορες μεταξυ τους.
ψιλοι στ αχυρα θα λεγα εγω.

Ο ΒασΤσαρ το δινει το M1 dac.
Ο flash o Γιαννης λεει παιζει σχεδον ισαξια με το Weiss 202.

E τι να πω, βγαλε συμπερασμα, οι ακροασεις ηταν θεωρητικα προχειρες αλλα προσεκτικες, δεν νομιζω να χρειαζοταν και καμια επιστημονικη προσεγγιση...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Αφού τόσο πολύ σου λείπει το "λαμπίδιον":113: βάλε ένα πορτατίφ στο ίδιο πολύπριζο με τα στέρεα.:105:

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.652

Δες εδώ σουξέ οι περιττές αρμονικές.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.314

Αφού τόσο πολύ σου λείπει το "λαμπίδιον":113: βάλε ένα πορτατίφ στο ίδιο πολύπριζο με τα στέρεα.:105:
σα δε ντρεπεσαι κι εσυ λεω εγω μπρουταλ....

Reaction score
1

Σαν κάτοχος του Eastern Electric Minimax ας γράψω κι εγώ τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου.

Ξεκινώ με αυτά που είχα γράψει ένα μήνα περίπου πριν σε άλλο νήμα.

--------------------------------------------------

Dac με sabre τα παρακάτω:

1) Eastern Electric Minimax DAC. Δεν είναι στην κατηγορία 1000+ αλλά μια που το έχω και μ' αρέσει ας το γράψω.
http://eeaudio.com/eeaudio_20102.htm

Και ένα review:
http://www.stereomojo.com/Eastern Electric MiniMax DAC

%20Review/EasternElectricMiniMaxDACReview.htm

Έχει χειρότερες μετρήσεις από τα άλλα δύο αλλά οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια.

2) Anedio D1.
http://www.anedio.com/index.php/product/d1_overview

Review: http://www.head-fi.org/forum/thread/528473/review-anedio-d1-dac-my-new-reference-dac

3)W4S DAC2
http://www.wyred4sound.com/webapps/p/74030/117839/457975

H σειρά είναι από το φθηνότερο στο ακριβότερο. Στα δύο τελευταία δίνουν και demo αν και δε νομίζω να συμφέρει αν σκεφτείς τα μεταφορικά.

---------------------------------------------------

Φιλιππα μια ερωτηση, τι ηταν αυτο που σε οδηγησε στην αγορα του εν λογω ντακ?

Κατέληξα στο συγκεκριμένο dac με βάση τα παρακάτω:

α) Ήθελα να πάρω εξωτερικό dac για να το χρησιμοποιώ με φορητό υπολογιστή
β) Ήθελα να πάρω κάτι με sabre
γ) Η τιμή δεν είναι μικρή (σχεδόν 670 ευρώ) αλλά δεν είναι και εξωφρενική
δ) Διάβασα πολλά θετικά σχόλια. Δε με ενδιαφέρουν τόσο τα review των επαγγελματιών του διαδικτύου όπως αυτό που έβαλα αλλά αυτά που βρίσκει κανείς στα διάφορα φόρουμ.
ε) Έχει έξοδο με λάμπα και τελεστικούς που αλλάζουν (περνάς εύκολα από τη λάμπα στους τελεστικούς) για να μπορώ κι εγώ που δεν είμαι της κατηγορίας diy να κάνω κάποιες αλλαγές και να το φέρω στα μέτρα μου.
στ) Θα μπορούσα να το "αναβαθμίσω" αργότερα αφού μάθω κάποια πράγματα πρώτα πάνω στην κάρτα ήχου που έχω.

----------------------------------------------------

Βάζω επίσης και ένα πρόσφατο review του Anedio D1 που το συγκρίνει με το EE Minimax.

http://www.stereomojo.com/Anedio Audio DAC1 review/AnedioAudioDAC1REVIEW.htm

-----------------------------------------------------

Αυτό που έχω να πω για συγκεκριμένο DAC είναι ότι είμαι ενθουσιασμένος. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει.

Η εξέλιξη βέβαια στα dac είναι γρήγορη και σε 2-3 χρόνια θα βρίσκει κανείς κάτι πολύ καλύτερο με λιγότερα χρήματα αλλά αυτό συμβαίνει σε όλα, στο χώρο του ήχου ίσως με πιο αργό ρυθμό.

Πολύ καλά reviews για το dac μπορεί να βρει πολλά στο ίντερνετ όπως και πολλούς που το έχουν αγοράσει και είναι ευχαριστημένοι

Εγώ όπως συνήθως θα γράψω αυτά που δε μου άρεσαν ή με προβλημάτισαν.

Η usb του δεν προσφέρει πολλά. Θα προτιμούσα να μην είχε και να ήταν φθηνότερο. Το πρόβλημα λύνεται εύκολα με το Hiface ή με παρόμοιο προϊόν. Εγώ προς το παρόν στέλνω σήμα από την κάρτα ήχου που έχω, την Asus ST.

Στην αρχή είχα προσπαθήσει να στείλω σήμα με οπτική (ήταν το πρώτο καλώδιο που βρήκα μπροστά μου) και είχα προβλήματα. Δεν κλείδωνε πάνω από 24-96. Μερικές φορές είχα κάποιες διακοπές στον ήχο ακόμη και σε 24-96. Μετά την ανταλλαγή κάποιων e-mail με τον πωλητή και αυτός με τη σειρά του με τον κατασκευαστή κατάλαβα ότι δεν μπορώ να έχω πάνω από 24-96 από την οπτική και με συμβούλεψαν να χρησιμοποιήσω coaxial. Αυτό από ότι κατάλαβα συμβαίνει και σε όλα τα υπόλοιπα DAC αλλά εγώ δεν το ήξερα.

Με coaxial κλειδώνει μέχρι 24-192 χωρίς προβλήματα.

Η λάμπα ίσως να μη δίνει το "χρώμα" που περιμένει κάποιος. Εγώ ακούω σχεδόν αποκλειστικά με ακουστικά τους τελευταίους μήνες και καταλαβαίνω αυτό που δίνει, σε ηχεία δεν ξέρω. Η λάμπα που είχε πάνω του το dac μου έδινε κάποιου είδους θόρυβο. Δεν ξέρω αν η λάμπα που είχε πάνω του το Minimax ήταν προβληματική ή έτσι είναι αυτές οι λάμπες, οι γνώσεις μου πάνω στις λάμπες είναι μηδαμινές. Αυτό που έκανα ήταν να την αλλάξω και τώρα όλα καλά. Έβαλα μια TJ Full Music 12AU7. Στα περισσότερα φόρουμ προτείνουν κάποιες NOS Mullard αν δεν κάνω λάθος αλλά μια που δεν ξέρω τίποτα για λάμπες όπως είπα και για να μην πληρώσω για χρυσάφι κάτι που μπορεί να είναι μαϊμού προτίμησα την TJ.

Η αλλαγή τελεστικών δίνει τον ήχο που θέλει κάποιος. Αφαίρεσα κάτι ΝΕ5532, ΝΕ5534 που είχε (Δεν έχω τίποτα με τους συγκεκριμένους αλλά κάτι δε μ' αρέσει όταν χρησιμοποιούνται σε DAC. Αντίθετα σε ενισχυτή ακουστικών που έχω ενώ τους είχα βγάλει στο τέλος τους ξανάβαλα.) Μετά από αρκετές δοκιμές κατέληξα να χρησιμοποιώ τους LME49720HA (αυτούς που δεν μου άρεσαν με τίποτα πάνω στην Asus) και OPA627 ή LT1028ACN8 (δεν ξέρω ποιους θα κρατήσω τελικά ανάμεσα στους δύο τελευταίους) Η επιλογή τελεστικών νομίζω ότι είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός, τι του αρέσει, και εξαρτάται και από το υπόλοιπο σύστημα.

Αυτά τα λίγα και ελπίζω να μη σας κούρασα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan