Ebay - Αποριες και προβληματισμοι.....

Reaction score
89
Αν και εχω παραγγειλει καμποσες φορες δυστηχως τιποτες δεν ειναι παντα ροδινο με αυτο το διαολι.....

Απανταχου ebayστες για μαζευτητε κ δωστε μου τα φωτα σας μπας κ μαθουμε μια ωρα αρχιτερα οσο τωρα που προλαβαινουμεν!!!
Δυο αποριουλες:
Η μια εχει να κανει με το τι μπορουμε να κανουμε απαξ και οι 45 μερες που μας δεινει το ebay για protection period περασουν. Δυστηχως τη πατησαμε με τα γλυκολογα κ τωρα δε ξερω τι να κανω. Βασικα του εστειλα πισω για συσκευη για επισκευη κ τωρα δε μου τη στελνει πισω. Στα μηνυματα που ανταλασουμε μεσω ebay φαινεται καθαρα οτι δε το στελνει κ ολο το αναβαλει. Μπορουν αυτα να χρησιμοποιηθουν απτο ebay σαν μια μορφη πιεσης ή πιστοποιησης οτι με δουλεευει 2 μηνες τωρα κ βαλε? Κατι αλλο εγω απτη μερια μου μπορω να κανω αφου ουτε αρνητικο feedback δε μπορω να βαλω καν αναθεμα το..... Θυμαμαι οταν του εγραψα μου παν να τον κανω report αλλα δε καταφερα ποτε να δω πως γινετε.

Το δευτερο εχει να κανει με επιστροφη προιοντος. Ειχα παραγγειλει μια ρακετα κ αντι για σχεδον καινουργια μου ηρθε ενα πραμα λες κ σκοτωνε γερμανους στο δευτερο παγκοσμιο πολεμο!!!!! Τα μεταφορικα τοσο να μου ερθει ελλαδα οσο κ αυτα για να του τη στειλω πισω τα πληρωνει πλεον κ τα δυο ο πωλητης? ή πληρωνω εγω την επιστροφη? :104:

Να στε καλα παιδες ευχαριστω για προκαταβολικα για τις απαντησεις σας!!!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.816
Τα πράγματα είναι απλά.

Αν ο πωλητής δεν έχει άριστο feedback, δεν ψωνίζεις!

Πάντα διαβάζεις όλο το feedback τους.

Αν πλησιάζουν οι σαρανταπέντε ημέρες, κάνε report και αν έρθει μετά κάνε retract.

Αν κάτι ακούγεται πολύ καλό γιά να είναι αληθινό, είναι!

Όλοι την πατάνε μία-δύο φορές. Αν την πάτησες περισσότερες, σταμάτα!

Θα σκεφτώ και άλλα.

Reaction score
89
βρε μαζι σου κ γω!!! τωρα βαλαμε μυαλο το πραμα ειναι αν μπορω να της κανω κατι της λουκριτιας απαξ κ εχουν περασει οι 45 μερες!!!

με τα μεταφορικα ομως τι γινετε τα πληρωνω εγω για να του στειλω πισω τη λαλακια ή αυτος που μου την εστειλε αρχικα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Απάντηση: Ebay - Αποριες και προβληματισμοι.....

Προσωπικά, έχω αποκομίσει την αίσθηση πως οι γερμανοί είναι πολύ εντάξει στο ebay, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Οι υπόλοιποι διακυμαίνονται, αναλόγως στον άνθρωπο που θα του τύχει...

Reaction score
89
εμενα κ τα δυο εχουν να κανουν με ισπανους!!! ο ενας στην ισπανια κ αλλος στην αμερικη αναθεμα τους!!! αν κ πολλα λεγονται για τους ιταλους αλλα ακομα δε μου χει κατσει καμμια στραβη....

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.816
Ποιοί είναι? Να τους κοιτάξω και να σου πω τη γνώμη μου.

Αριθμούς συναλλαγών δώσε.

Reaction score
89
Ποιοί είναι? Να τους κοιτάξω και να σου πω τη γνώμη μου.

Αριθμούς συναλλαγών δώσε.
βρε το κακο εχει ηδη γινει οποτε τι γνωμη να μου πεις αφου τα καντυλια θα τα κουσουν ετσι κ αλλιως!! το πραγμα ειναι πως τους κανω report τουλαχιστον να πω οτι κατι εκανα. Βασικα ο δευτερος ειναι ανοιχτο το claim ακομα οποτε μπορω να του αφησω κ αρνητικο feedback απλα θελω να δω τωρα που θα του επιστρεψω το προιον οπως συμφωνησαμε θα τα επιβαρυνθω εγω τα μεταφορικα ή τα πληρωνει αυτος μιας κ ειναι δικια του η λαλακια???

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.816
Ό'τι συμφωνήσετε. Ζήτησε του να σου τα στείλει με PayPal.

Reaction score
89
με paypal θα τα στειλει θελει δε θελει. νομιζα οτι ειναι δεδομενο πως απαξ κ σου στειλει κατι λαθος ο πωλητης ειναι υποχρεωμενος να το παρει πισω κ να πληρωσει κ τα εξοδα επιστροφης οχι?

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Ebay - Αποριες και προβληματισμοι.....

εμενα κ τα δυο εχουν να κανουν με ισπανους!!! ο ενας στην ισπανια κ αλλος στην αμερικη αναθεμα τους!!! αν κ πολλα λεγονται για τους ιταλους αλλα ακομα δε μου χει κατσει καμμια στραβη....
Για τον Ισπανό δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, για τον άλλο στην αμερική (αν εννοείς ΗΠΑ) υπάρχει κάποια υπηρεσία (στις ΗΠΑ) που μπορείς να απευθυνθείς και κυνηγάνε τέτοιες περιπτώσεις.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω το όνομα της υπηρεσίας αλλά ένας φίλος σε παρόμοια περίπτωση που το κυνήγησε όχι μόνο του επέστρεψαν το προϊόν αλλά και τα λεφτά!

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Re: Ebay - Αποριες και προβληματισμοι.....

Για τον Ισπανό δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, για τον άλλο στην αμερική (αν εννοείς ΗΠΑ) υπάρχει κάποια υπηρεσία (στις ΗΠΑ) που μπορείς να απευθυνθείς και κυνηγάνε τέτοιες περιπτώσεις.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω το όνομα της υπηρεσίας αλλά ένας φίλος σε παρόμοια περίπτωση που το κυνήγησε όχι μόνο του επέστρεψαν το προϊόν αλλά και τα λεφτά!
αυτην εδω εννοεις μηπως?

• internet Crime Complaint Center
http://www.ic3.gov/default.aspx

Reaction score
89
τωρα που χαζευα παλι λιγο το ebay βρηκα αυτο εδω

Issue a full refund
Buyers are expected to return an item if they want a full refund. We'll ask the buyer to ship the item to you—with tracking information—within 7 days. eBay requires buyers to pay the cost of return shipping, unless you and the buyer have come to a different agreement. In unusual circumstances, eBay may pay the cost of return shipping.

Το unusual αραγες τι μπορει να ειναι εχουμε καμμια ιδεα ??

Reaction score
62
Είμαι στο eBay από το 1999, και ως αγοραστής (κυρίως) αλλά έχοντας κάνει και αρκετές πωλήσεις.
Οπότε θα γράψω κάποια πράγματα που μπορεί να φανούν χρήσιμα.

- Από τη στιγμή που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σε συναλλαγή, πρέπει να κάνουμε "open case" είτε μέσω eBay είτε μέσω PayPal (εφόσον έτσι έγινε η συναλλαγή και καλό είναι να γίνεται έτσι!) εντός των 45 ημερών που μας δίνεται το δικαίωμα.
Μετά το πέρας της περιόδου των 45 ημερών, το eBay/PayPal δε μας καλύπτει πλέον.
Μπορούμε να κάνουμε κάτι τότε; Χλωμό...πιασ' τ' αβγό και κούρευτο...

Προσωπική εμπειρία:
Πωλητής από Αγγλία μου είχε στείλει αντικείμενο με απλό ταχυδρομείο (Royal Airmail).
Μετά από 1 μήνα περίπου δεν είχε φτάσει οπότε (έχοντας ήδη ειδοποιήσει τον πωλητή για ενδεχόμενο πρόβλημα στις 2 βδομάδες)
του είπα να το αναζητήσει μέσω της ταχ. υπηρεσίας (το Royal Mail δηλ. τα ΕΛΤΑ της Βρετανίας, καλύπτουν με ασφάλεια έως και 45 λίρες ακόμα και απλές αποστολές έναντι απώλειας/καταστροφής). Αυτό που είχα αγοράσει ήταν 30 λίρες περίπου με τα μεταφορικά.
Ο πωλητής μου είπε ότι έκανε την απαιτούμενη αίτηση και τώρα θα περιμέναμε το αποτέλεσμα της αναζήτησης.
Βέβαια, δύσκολο να υπήρχε απάντηση εντός των 2 βδομάδων που έμεναν για την κάλυψη μέσω eBay/PayPal.
Και όντως μια-δυο μέρες πριν λήξει η προθεσμία (χωρίς ακόμη να έχει όπως μου έλεγε απάντηση από Royal Mail) του είπα "Αδερφέ, όλα ΟΚ, σε πιστεύω αλλά ανοίγω το case για να είμαι ήσυχος...", όπως και έκανα.
Μετά από κάποιο διάστημα (δε θυμάμαι πόσο) μου έγραψε ότι πήρε την αποζημίωση από ταχυδρομείο και με αποζημίωσε πλήρως και μένα μέσω PayPal.
Έκλεισα κι εγώ το case και όλα μέλι-γάλα.
Προσοχή! Πρώτα θα πάρετε την αποζημίωση και μετά θα κλείσετε το case!

Θα μπορούσα να μην είχα ανοίξει case και να είχα αποζημιωθεί;
Πολύ πιθανό αλλά γιατί να το ρισκάρω; Τσάμπα είναι ούτως ή άλλως...

Εμπειρία φίλου:
Πάλι από Αγγλία...είχε αγοράσει ένα πολύ ακριβό βινύλιο (ένα 7ιντσο ήταν), περίπου 130 λίρες αν θυμάμαι καλά, είχε πληρώσει περίπου 10 λίρες μεταφορικά, αρκετά δηλ. για να του σταλεί ασφαλισμένο.
Παραλαμβάνει το βινύλιο σπασμένο σε μια γελοία συσκευασία, εύκαμπτη καθόλου ασφαλή, και μάλιστα με απλό ταχυδρομείο που είχε κοστίσει στον πωλητή 2-3 λίρες!
Έπεσε το απαιτούμενο μπινελίκι όπως καταλαβαίνετε και ανοίχτηκε case μιας και ο πωλητής του έλεγε κάτι απίστευτες μ@λ@κίες.
Στα πλαίσια του case ο πωλητής ζήτησε την επιστροφή του αντικειμένου για να δώσει αποζημίωση (όπως δικαιούται με βάση τα eBay rules) και όντως το eBay το δέχτηκε και ζήτησε να σταλεί πίσω το αντικείμενο με έξοδα του αγοραστή.
Ο φίλος μου θεώρησε ότι συστημένο με ΕΛΤΑ θα ήταν ΟΚ.
Αμ δε...το eBay απαιτεί η αποστολή να είναι πλήρως traceable online μέσω site! Μέχρι να φτάσει στον παραλήπτη δηλαδή.
Το συστημένο εξωτερικού από ΕΛΤΑ είναι traceable online μόνο εντός Ελλάδας δηλ. βλέπεις ότι έφτασε στο αεροδρόμιο και μετά τίποτα...μόνο στο ταχυδρομείο θα σου πουν, μετά από πόσες μέρες άγνωστο, αλλά το eBay δεν το δέχεται αυτό!
Αποτέλεσμα για να μην πολυλογούμε;
Ο πωλητής έκανε την πάπια στις ερωτήσεις αν το έλαβε, το eBay δε δέχτηκε την αποστολή εφόσον δε φαινόταν online ότι ο πωλητής το παρέλαβε και έκλεισε το case σε βάρος του αγοραστή χωρίς δηλ. να δικαιούται αποζημίωσης.
Το μόνο που "κατάφερε" ήταν να αφήσει ένα αρνητικό feedback στον πωλητή...:110:
Α! υπόψιν ότι ο φίλος μου είχε στείλει εξαρχής scan με την απόδειξη αποστολής με το tracking number όπως τον είχε υποχρεώσει το eBay, αλλά...

Είχα και άλλες σχετικές εμπειρίες αλλά αυτές είναι έτσι οι πιο "ζουμερές" και κατατοπιστικές...συν του ό,τι βαριέμαι να γράψω κι άλλα :119:

Γενικώς το eBay έχει αλλάξει/αυστηροποιήσει εδώ και 1-2 χρόνια την πολιτική του σε σχέση με τις αποζημιώσεις.
Ο κύριος λόγος ήταν η υποψία (λόγω μεγάλου αριθμού cases) ότι αρκετοί αγοραστές λάμβαναν αντικείμενα μέσω απλού ταχυδρομείου και μετά το 'παιζαν "Κινέζοι" ότι δήθεν δεν έλαβαν τίποτα, άνοιγαν cases, δε μπορούσε να αποδειχθεί όντως ότι τα είχαν παραλάβει και έτσι τσέπωναν και αποζημίωση!
Κυρίως ύποπτοι για τέτοιες πρακτικές ήταν Ιταλοί, γι' αυτό και είναι πιθανό να έχετε δει ότι πολλοί πωλητές δε στέλνουν καν στην Ιταλία ή στέλνουν μόνο μέσω ασφαλισμένης/traceable αποστολής...

Επίσης υπόψιν ότι στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, το eBay δε δέχεται κάποιος να ανοίγει πολλά cases ακόμα και αν πιθανόν έχει δίκιο σε όλα!
Και χωρίς να γνωρίζω ακριβή αριθμό, δε μιλάμε για μεγάλο αριθμό π.χ. 3-4 cases σε διάστημα 3 μηνών ας πούμε...ο user θεωρείται "ύποπτος" και δέχεται από προειδοποίηση ή στέρηση του δικαιώματος να ανοίξει άλλο case για κάποιο διάστημα, μέχρι και αποβολή από το eBay.
Έχω δει τέτοια περίπτωση όπου υπήρξε προειδοποίηση αλλά δε θυμάμαι ακριβώς αριθμό cases και χρονικό διάστημα.

Οπότε προσοχή.

Αυτά...

Reaction score
89
φιλε frozenface με προλαβες μιλαμε για τα ΕΛΤΑ. Ηθελα να το γραψω για να μη τη πατησει κανεις γιατι δυστηχως τη πατησα κ γω κ τωρα τρεχω με τα ΕΛΤΑ. Ασχετο αλλα μιας κ το φερε η συζητηση τα αντιστοιχα ΕΛΤΑ της ισπανιας ξερετε ποια ειναι? Μου ειπαν τα ξουραφια τα εδω να το ψαξω το τρακιν number που μου δωσαν στο ταχυδρομειο στο αντιστοιχο σαιτ της ισπανιας για να βγαλω ακρη!!

Εμπειρικα επειδη θα χρειαστει να επιστρεψω τη ρακετα αμερικη για να μη τη ξαναπαθω εχετε καποια προτιμηση ποια εταιρια να χρησιμοποιησω για να μη ψαχνομαι παλι με τα online tracking ? UPS DHL ACS courier?? Η παω στη Γενικη ταχυδρομικη που την εχω χρησιμοποιησει αρκετα αλλα για ελληνικες αποστολες???

Reaction score
89
ρεσεις ebayαδες δωστε καμμια προτιμηση για μεταφορικη εξωτερικου μη τη παθουμε δευτερη φορα με ελλειψη tracking number που θελει το ebay. :(

Reaction score
62
Υπάρχουν πολλές επιλογές: DHL, FEDEX, UPS, EMS (ΕΛΤΑ courier) κλπ.
Ετοίμασε το πακέτο, ζύγισέ το και δες ποια είναι η οικονομικότερη επιλογή μετά.

Reaction score
89
ρεσεις για δωστε μου μια ακομα συμβουλη αν σας ειναι ευκολο.

Ειναι να επιστρεψω τη ρακετα αμερικη κ τα εχουμε βρει με τον πωλητη κ μου εχει δωσει διευθυνση κλπ. ΔΕΝ εχω ανοιξει καποιο claim τα βρηκαμε μεσω των μηνυματων του ebay. Χρειαζεται λετε να ανοιξω claim ή δεν υπαρχει λογος? Η διευθυνση που μου εδωσε χρειαζεται να ειναι η registered address στο ebay ή το paypal οχι???

Reaction score
122
Απάντηση: Ebay - Αποριες και προβληματισμοι.....

Σε τέτοια περίπτωση εξαντλώ το χρονικό περιθώριο και πχ την προτελευταία μέρα ανοίγω claim αν δεν έχω λάβει τα χρήματα πίσω. Ταυτόχρονα στέλνω μήνυμα στον πωλητή ότι το κάνω για τυπικούς λόγους. Για τη διεύθυνση δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Reaction score
89
αυτο θα εκανα ετσι κ αλλιως. Επειδη εχω ακομα 10 μερες μπροστα μου περιθωριο θα το στειλω αυριο κ αν δεν εχει φτασει σε 9 μερες θα το ανοιξω κ οταν με το καλο το λαβει το κλεινω. Πλεον αμα εχεις καει μια φορα πανε στην ευχη κ οι ευγενιες κ οι ευαισθησιες χιχιχιιιιι :)

τα αντιστοιχα ΕΛΤΑ της ισπανιας ξερουμε ποια ειναι???

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt