Elac Miracord 46 - Βελόνα.

Reaction score
0
Καλησπέρα σας,
είμαι κάτοχος ενός Elac Miracord 46 και θα ήθελα να ρωτίσω γιατί δεν είμαι και πολύ σχετικός (τώρα ψάχνομαι) να μου πρότεινε κάποιος βενόνα που θα δω και την διαφορά αλλά και στο τι επιλογές έχω πάνω σε αυτό το μοντέλο γενικός...

Ευχαριστώ

elacmira46_07.jpg

Last edited:

Reaction score
8.905
Η βελόνα από ότι βλέπω είναι και αυτή ELAC, κάπου πάνω της πρέπει να λέει το μοντέλο, πχ STS και κάτι νούμερα μετά!

Reaction score
8.905
να μου πρότεινε κάποιος βενόνα που θα δω και την διαφορά.....
Μια αναβάθμιση είναι από την σφαιρική βελόνα που φοράει η κεφαλή σου να βάλεις μια ελλειπτική... από εδώ!

Reaction score
0
Μια αναβάθμιση είναι από την σφαιρική βελόνα που φοράει η κεφαλή σου να βάλεις μια ελλειπτική... από εδώ!
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Μπορείς να μου εξηγήσεις για να μαθάινω, τις διαφορές σφαιρικής vs ελλειπτικής? τι διαφορά στο άκουσμα θα παρατηρήσω?

Reaction score
0
Spherical vs. Elliptical (μια εικόνα... χίλιες λέξεις :D)
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και ναι 1 εικόνα 1000 λέξεις το κατάλαβα :)

Έχω μία ερώτηση / πρόβλημα και για να μην κάνω νέο post ρωτάω από εδώ...

Όταν πατάω play από τα ηχεία μου ακούω ένα ψιλο-δυνατό (και ενοχλητικό) τσάφ! παίζει ο δίσκος κανονικά... κανένα πρόβλημα το ίδιο μου κάνει και όταν πατήσω stop επιστρέφει ο βραχίονας στην βάση και πάει να σταματήσει και το πλατό... ακριβώς εδώ έχω το ίδιο τσάφ... τι μπορεί να είναι? Φτάιει η γείωση?

Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και ναι 1 εικόνα 1000 λέξεις το κατάλαβα :)

Έχω μία ερώτηση / πρόβλημα και για να μην κάνω νέο post ρωτάω από εδώ...

Όταν πατάω play από τα ηχεία μου ακούω ένα ψιλο-δυνατό (και ενοχλητικό) τσάφ! παίζει ο δίσκος κανονικά... κανένα πρόβλημα το ίδιο μου κάνει και όταν πατήσω stop επιστρέφει ο βραχίονας στην βάση και πάει να σταματήσει και το πλατό... ακριβώς εδώ έχω το ίδιο τσάφ... τι μπορεί να είναι? Φτάιει η γείωση?

Ευχαριστώ.
Τελικά το βρήκα τι φταίει ... το πολύμπριζο. Έβαλα το πικαπ μονο του σε άλλη μπρίζα και δεν κάνει πλέον το παραμικρό ... τώρα τι πολύμπριζο πρέπει να πάρω για να είναι οκ?

Reaction score
0
Τώρα να γυρίσω στο θέμα μου... η κεφαλή γράφει τον τύπο sts155. Αυτή που προτείνεις μάλλον δεν κάνει...

Reaction score
8.905
Εδώ είναι (όλες) οι βελόνες για τις Elac κεφαλές, έχει και για την 155, αυτή που σου πρότεινα (μάλλον) πρέπει να μπαίνει κανονικά, το σώμα (γεννήτρια) δείχνει να είναι το ίδιο, για να είσαι 100% σίγουρος, στείλε τους μέιλ και ρώτησέ τους!,

Reaction score
8.905
Εάν ψάξεις... υπάρχουν και πολύ φτηνότερες ρέπλικες, πχ. εδώ, εάν τις εμπιστεύεσαι... είναι μια φτηνή λύση!

Reaction score
0
Εάν ψάξεις... υπάρχουν και πολύ φτηνότερες ρέπλικες, πχ. εδώ, εάν τις εμπιστεύεσαι... είναι μια φτηνή λύση!
Τελικά την πήρα! ανώτερος ήχος αλλά εδώ έχω ένα άλλο πρόβλημα :) κολλάει πιο εύκολα... ιδιαίτερα σε κάποια πιο πολυπαιγμένα βινύλια.

Reaction score
0
Από ρυθμίσεις... τα έχεις κάνει όλα σωστά? ρίξε και μια ματιά εδώ!
Οκ ναι το έχω δεί αυτό το link ... θέλει πολύ διάβασμα... :)

Να ρωτήσω κάτι άλλο για το μέλλον... μπορώ πιστεύω να του βάλω πχ την SHUREM97 XE ... η βάση που έχουν εκεί που βιδώνουν η βίδες στήριξης είναι universal? εμένα είναι μισή ίντζα (η μία απο την άλλη απόσταση).. σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είχα καμία επίπτωση στον ήχο έτσι?

Ευχαριστώ

Reaction score
8.905
οι τρύπες στήριξης (απόσταση μεταξύ τους) στις κεφαλές είναι συνήθως 12.7mm.

Last edited:

Reaction score
0
οι τρύπες στήριξης (απόσταση μεταξύ τους) στις κεφαλές είναι συνήθως 12.7mm.
Ναι έχεις δίκιο τόση απόσταση σε 12.7mm = 1/2" που είπα εγώ παραπάνω ... και τόση απόσταση μου απάντησαν και απο την shure... οπότε είμαστε οκ.. Ευχαριστώ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster