Electrocompaniet AW 2x120-M

Reaction score
20
Απάντηση: Electrocompaniet AW 2x120-M

η αίσθηση του "αργού" έτσι όπως καταλαβαίνω ότι την εννοείτε την είχα ...κάτι που δεν ήταν και τόσο δυσάρεστο τελικά....
αν δεν υπάρχουν οι παραμορφώσεις και οι τσιρίδες: περί ορέξεως ουδείς λόγος...

Reaction score
1.831

Αν δεν έχεις την δυνατότητα σύγκρισης «συμβατικών» ηχείων με κόρνες (που θα σε αφήσει άφωνο) μπορείς να βρεις το ίδιο κομμάτι πχ κλασικής μουσικής, πιάνο, να εμηνεύεται σε 2 διαφορετικά tempo(i): Adagio (slow and stately: 66–76 bpm) και Allegro (fast, quickly and bright or "march tempo": 120–139 bpm): τέτοια διαφορά...
είμαι μαγκνεπανάκιας αλλά αυτές οι διαφορές στο tempo μάλλον σε malfunction μηχανημάτων μου έρχεται (ή σε απλή υπερβολή)...

Reaction score
20

είμαι μαγκνεπανάκιας αλλά αυτές οι διαφορές στο tempo μάλλον σε malfunction μηχανημάτων μου έρχεται (ή σε απλή υπερβολή)...
άλλη είναι η εμπειρία μου, αλλά θα υπερασπισθώ το δικαίωμά σου να λες την γνώμη σου

μέχρι να νιώσω ότι κινδυνεύω, οπότε την έκανα Λούης!!!
:142: :142: :143:

Reaction score
1.831

Μπορούμε να μιλάμε για χρόνια ολόκληρα για χροιές, μαλάκα πρίμα και στακάτα μεσοχαμηλά, περι ορέξεως ουδείς λόγος...

Αλλά αν υπάρχει μηχάνημα (η συνδυασμός αυτών) το οποίο να επεμβαίνει στο tempo ενός κομματιού κατ'εμέ είναι πρόβλημα....

Συγκρίνοντας τα μάγκνεπαν που ως μαγνητοστατικά έχουν ένα αβαντάζ σε ταχύτητα απόκρισης στο ηλεκτρικό σήμα με άλλα συμβατικά ηχεία που είχα και έχω δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στην εκλαμβανόμενη "ταχύτητα" της μουσικής στα αυτιά μου.
Η υποτιθέμενη ανωτερώτητα των μαγκ σε αυτό τον τομέα όμως εκτιμώ ότι προσθέτει στην αληθοφάνεια της αναπαραγωγής.

Όπως ακριβώς η βενζίνη των 100+ οκτανίων βοηθάει τον κινητήρα να λειτουργεί πιο σωστά σε ότι αφορά τους 4 χρόνους (αν μιλάμε για 4χρονο μοτόρι), έτσι και τα ελαφριά μαηλάρια προσθέτουν αληθοφάνεια σε αυτό που ακούμε.
Αλλά δε μεταβάλλουν το tempo.

Reaction score
20

Μπορούμε να μιλάμε για χρόνια ολόκληρα για χροιές, μαλάκα πρίμα και στακάτα μεσοχαμηλά, περι ορέξεως ουδείς λόγος...
ελπίζω η παραπάνω δυσ-τονία να μην είναι υπονοούμενο εις βάρος των... εμπειριών μου... :142: :142:

Για τα υπόλοιπα, όντως είναι ένα τεράστιο ερώτημα...

Reaction score
1.831

ελπίζω η παραπάνω δυσ-τονία να μην είναι υπονοούμενο εις βάρος των... εμπειριών μου... :142: :142:

Για τα υπόλοιπα, όντως είναι ένα τεράστιο ερώτημα...
XAXAXAXAXA

εννοείται πως όχι!

χαχαχαχα δες πως μπορεί να γίνει παρεξήγηση!

Reaction score
968
Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα μεταβολής του τέμπο της μουσικής. Απλά πρόκειται για το γνωστό χαρακτήρα που έχουν οι λαμπάτοι ως προς την "πλαδαρότητα" των μπάσων.
Οφείλεται στο χαμηλό damping factor, το οποίο επηρρεάζεται δυσμενώς ακόμη και από την εμπέδηση των ίδιων των ηχείων (όσο χαμηλότερη τόσο εντονώτερη η πλαδαρότητα), αλλά και από τη φαινομενικά ασήμαντη ωμική αντίσταση των καλωδίων (όσο μακρύτερα τόσο χειρότερα).

Ο έλεγχος των χαμηλών (σφιχτότερο μπάσο) θα μπορούσε να βελτιωθεί με την αύξηση του ποσοσοστού αρνητικής ανάδρασης (μέσα στο κύκλωμα του ενισχυτή), αλλά αυτό όμως δεν είναι εφικτό όταν η ταχύτητα απόκρισης του ενισχυτή δεν είναι επαρκώς μεγάλη, καθόσον τότε εμφανίζεται η ανεπιθύμητη και ενοχλητική παραμόρφωση μεταβατικών TIM (Transient Intermodulation Distortion).

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
..............να επεμβαίνει στο tempo ενός κομματιού κατ'εμέ είναι πρόβλημα....

Δεν είναι πρόβλημα μηχανημάτων, είναι απλά μη κατανόηση της λέξης tenpo από τον κάτοχό τους.

Reaction score
29.696

Ενας πολύ καλός τρόπος για να αντιληφθεί κανείς την ταχύτητα ενος ενισχυτή , είναι , σήμα απο γενήτρια , και απεικόνιση στον παλμογράφο του ημιτόνου η του τετραγωνικού παλμού που βγάζει στην έξοδο ο ενισχυτής.
Πέραν βεβαίως των rise time και slew rate μετρήσεων , που δείχνουν τι κάνει απο ταχύτητα ο ενισχυτής.

Reaction score
3.972

Ενας πολύ καλός τρόπος για να αντιληφθεί κανείς την ταχύτητα ενος ενισχυτή , είναι , σήμα απο γενήτρια , και απεικόνιση στον παλμογράφο του ημιτόνου η του τετραγωνικού παλμού που βγάζει στην έξοδο ο ενισχυτής.
Πέραν βεβαίως των rise time και slew rate μετρήσεων , που δείχνουν τι κάνει απο ταχύτητα ο ενισχυτής.
Αγόρι μου πιστημονικό, μη μπερδεύεσι αδίκως!!!
Θα σε πω εγώ πως γίνεται!!!!!!!!!!!!!

Διαλέγεις 2 (only) γνωστά τραγουδάκια.
Ενα μελωδικό, ένα ρυθμικό, που σε αρέσουνε κιόλαςςς.
Βάνεις το ρυθμικό πρώτα κ κάνεις Α-Β σύγκριση με τους 2 τελικούς.
Εκεί που θα κουνήσεις την κορμάρα σου κ θα επιθυμήσεις ν ακούσεις κ άλλο κ άλλο, αράζεις κ τσεκάρεις.
Μετά βανεις το μελωδικό.
Εκεί που θα σε πιάσουν τα μέλια κ τα ζαχαρώματα κ θα γουστάρεις αγκαλίτσες με την κυρά (ή την άλλη κυρά) ξανατσεκάρεις.
Τώρα αν τα τσεκαρίσματα συμπίπτουν, ξέρς ποιός τελικός είναι γιά σέ.
Αν δεν συμπίπτουν, επίλέγεις (άτιμη η π@τ@ν@ η επιλογή) τι σ αρέσει περισσότερο: να κουνάς τον κ@λο σου μοναχός ή με παρέα?

Απλά πράματα...:142:

Reaction score
1
Ρε παιδια καντε μου μερικες προτασεις για τελικους και αφηστε τα πιστημονικα ,,,

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Πάρε τον Ampliwire 250R, είναι εξαιρετικός. Ακόμα καλύτερα, πάρε έναν 50άρη ή 100άρη Audia Flight.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Electrocompaniet AW 2x120-M

Κατι αλλο πιο χι εντ εκτος απο bryston παιδια ?
Ρε παιδια καντε μου μερικες προτασεις για τελικους και αφηστε τα πιστημονικα ,,,
Η επιστημονική θεώρηση μπορεί να μη συντελεί στη μακαριότητα του χαϊεντά,αλλά σώζει δυνητικά την τσέπη του σε εύκολες και δύσκολες εποχές...:612:

Γιά να μην έχουμε πάθημα ανάλογο του...Κrellόπαιδου,ας παρατεθούν ορισμένα χρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά:

Audio Research pre:
OUTPUT IMPEDANCE: 400 ohms Balanced, 200 ohms SE main (2), 20K ohms minimum load and 2000pF maximum capacitance.
RATED OUTPUTS: 2V RMS (1V RMS SE) into 100K ohm balanced load (maximum balanced output capability is 30V RMS
at less than 0.5% THD at 1kHz).

Electrocompaniet:
Output Impedance (20 Hz - 20 kHz) < 0,01 ohm
RCA (single) input impedance 220 kohm
XLR (balanced) input impedance 110 kohm
Input sensivity for rated output 1 V

Audia Flight 100
Output power rms 8 ohm 4 ohm 2 ohm 100 W 200 W 400 W
Gain 29 dB
Input Sensitivity 1 V rms
Slew-Rate (su 8 ohm) > 200 V/µS
Input impedance Unbalanced:24, 28, 42, 57 Kohm - Balanced:23 Kohm
Damping factor (8 ohm) 85

Γιά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Bryston:
http://bryston.com/pdfs/09/3Bsst2_4Bsst2_MANUAL_20090213.pdf

Αλήθεια,βάσει ποίων κριτηρίων τα ενισχυτικά της Bryston δεν θεωρούνται ΄΄αρκετά΄΄ hiend;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Electrocompaniet AW 2x120-M

Η επιστημονική θεώρηση μπορεί να μη συντελεί στη μακαριότητα του χαϊεντά,αλλά σώζει δυνητικά την τσέπη του σε εύκολες και δύσκολες εποχές...:612:

Γιά να μην έχουμε πάθημα ανάλογο του...Κrellόπαιδου,ας παρατεθούν ορισμένα χρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά:

Audio Research pre:
OUTPUT IMPEDANCE: 400 ohms Balanced, 200 ohms SE main (2), 20K ohms minimum load and 2000pF maximum capacitance.
RATED OUTPUTS: 2V RMS (1V RMS SE) into 100K ohm balanced load (maximum balanced output capability is 30V RMS

Electrocompaniet:

Audia Flight 100
Gain 29 dB
Slew-Rate (su 8 ohm) > 200 V/&micro;S

Αλήθεια,βάσει ποίων κριτηρίων τα ενισχυτικά της Bryston δεν θεωρούνται ΄΄αρκετά΄΄ hiend;
Και τι προτεινεις να πραξω ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Electrocompaniet AW 2x120-M

Εχει ακουσει κανεις κυριος τον Electrocompaniet AW 2x120-M ειναι τελικος 2χ120 θελω να κανω κινηση.Εχω τον προενισχυτη AUDIO RESEARCH ref2mk2 και τα SPENDOR SP100.Βαρεθηκα τις ΛΑΜΠΕΣ Εσεις τι λετε ?
Και τι προτεινεις να πραξω ?
Gamut:
The RCA unbalanced input has a 20 kOhm input impedance.
Sensitivity can be selected internally by your dealer to be 0.775V, 1.55V, 3.1V or 3.9V for full power

1)Ξεκαθάρισε στη συνείδησή σου ακριβώς τα ηχητικά χαρακτηριστικά εξαιτίας των οποίων ΄΄βαρέθηκες΄΄ τις λάμπες.
2)Προτού κατατάξεις συσκευές ως ΄΄περισσότερο΄΄ ή ΄΄λιγότερο΄΄ hiend,αναλογίσου πόσο ΄΄hiend΄΄ είναι ο δικός σου χώρος ακρόασης.Δίχως να καταφύγεις αμέσως στις ΄΄προχωρημένες΄΄ λύσεις της ψηφιακής ισοστάθμισης,υπάρχουν συγκεκριμένες παράμετροι παθητικής φροντίδας χώρου που οφείλεις να λαμβάνεις υπόψη.
3)Καθόρισε πόσον καιρό παραμονής στο σύστημα δίνεις ακόμα στον τωρινό προενισχυτή και τα ηχεία σου.
4)Μην αγοράσεις συσκευή που να πληρεί οριακά τις προδιαγραφές συνεργασίας όπως καθορίζονται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά.Επέλεξε συσκευή με τη διπλάσια ισχύ,ευαισθησία και αντίσταση εισόδου απ'όσα σου είναι θεωρητικά απαραίτητα.

(Στην περίπτωση που ΄΄βαριέσαι΄΄ συσκευές δίχως να συντρέχει κανένας συγκεκριμένος λόγος,τότε δεν είναι απαραίτητο να ΄΄τυραννιέσαι΄΄ στις επιλογές σου.Απλά συνέταξε μιά λίστα μηχανημάτων που σου αρέσουν και αγόραζε το καθένα στη σειρά μόλις ΄΄βαρεθείς΄΄ το προηγούμενο.:612:)

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Electrocompaniet AW 2x120-M

Gamut:
The RCA unbalanced input has a 20 kOhm input impedance.
Sensitivity can be selected internally by your dealer to be 0.775V, 1.55V, 3.1V or 3.9V for full power

1)Ξεκαθάρισε στη συνείδησή σου ακριβώς τα ηχητικά χαρακτηριστικά εξαιτίας των οποίων ΄΄βαρέθηκες΄΄ τις λάμπες.
2)Προτού κατατάξεις συσκευές ως ΄΄περισσότερο΄΄ ή ΄΄λιγότερο΄΄ hiend,αναλογίσου πόσο ΄΄hiend΄΄ είναι ο δικός σου χώρος ακρόασης.Δίχως να καταφύγεις αμέσως στις ΄΄προχωρημένες΄΄ λύσεις της ψηφιακής ισοστάθμισης,υπάρχουν συγκεκριμένες παράμετροι παθητικής φροντίδας χώρου που οφείλεις να λαμβάνεις υπόψη.
3)Καθόρισε πόσον καιρό παραμονής στο σύστημα δίνεις ακόμα στον τωρινό προενισχυτή και τα ηχεία σου.
4)Μην αγοράσεις συσκευή που να πληρεί οριακά τις προδιαγραφές συνεργασίας όπως καθορίζονται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά.Επέλεξε συσκευή με τη διπλάσια ισχύ,ευαισθησία και αντίσταση εισόδου απ'όσα σου είναι θεωρητικά απαραίτητα.

(Στην περίπτωση που ΄΄βαριέσαι΄΄ συσκευές δίχως να συντρέχει κανένας συγκεκριμένος λόγος,τότε δεν είναι απαραίτητο να ΄΄τυραννιέσαι΄΄ στις επιλογές σου.Απλά συνέταξε μιά λίστα μηχανημάτων που σου αρέσουν και αγόραζε το καθένα στη σειρά μόλις ΄΄βαρεθείς΄΄ το προηγούμενο.:612:)

Για πες μου μερικους τελικους για αρχη ?

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Electrocompaniet AW 2x120-M

Audio Research pre:

Electrocompaniet:

Audia Flight 100
Gain 29 dB
Slew-Rate (su 8 ohm) > 200 V/&micro;S

Πολυ σωστη η ερωτηση σου φιλε Bhutia αλλα δεν απαντηθηκε.Πολυ κακως ομως υπαρχει αυτη η εντυπωση για τα bryston,ειδικα ο 4b sst2 ειναι πολυ καλο μηχανημα.
Εχω την εντυπωση οτι οι πιο πολλοι εχουν μεινει,στα bryston,στην δεκαετια του 1980 οπου τοτε τα bryston ειχαν θεματα.Απο τοτε ολα εχουν αλλαξει εκτος την 20ετη εγγυηση.Tελος παντων,τα μηχανηματα αυτα ειναι εντιμα,παντοδηγητες,και εχουν αψογο ηχο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp