entry level κεφαλή (cartridge) για dj mixing

Reaction score
0
Γεια χαρά .
Ετοιμάζομαι να αγοράσω ένα σετάκι απο βελόνες για djing , οχι πολλα scratch και πολλες ταρζανιές, απλά αλλαγή κομματιών και μιξάρισμα, κατα κύριο λόγο μέσω timecode vinyls. Το άθλημα δεν το κατέχω και η ασχολία θα είναι καθαρά λόγω χόμπι. Θα ήθελα κάτι οικονομικό και ταυτόχρονα ποιοτικό και σκέφτομαι τις ortofon OM Pro S, όποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη . Σκεφτόμουν και το ενδεχόμενο η μία κεφαλή να είναι διαφορετική ωστε να έχω μία επιπλέον εικόνα σε περίπτωση που θα ήθελα να δώσω συνέχεια στην ασχολία αυτή.
Ευχαριστώ

Reaction score
0
Thanks, απο ένα μικρό search βλέπω πως μάλλον είναι discontinued ενώ φαίνεται πως η concorde dj mkII είναι η διαδοχική έκδοσή της. Δυστυχώς όμως στο skroutz βλέπω πως είναι απο τις πιο ακριβές επιλογές, ενώ εγώ θέλω κάτι entry level , στη χρηματική περιοχή των 100 , και εαν υπάρχει και κάτι value for money και ακόμα χαμηλότερα.

Reaction score
0
Καλημέρα , θα ήθελα να ρωτήσω και για την audio technica at-xp3 εαν έχετε κάποια γνώμη.
Όταν ήρθε στην κατοχή μου το sl200mk2 είχε την κεφαλή stanton 680mkII, η οποία ακουγόταν χάλια(παραμόρφωση στον ήχο). Προφανώς θα έφταιγε το stylus γι αυτό και την άλλαξα αμέσως με μία audio technica AT-95E αφού εκείνη την περίοδο ήθελα απλά ακρόαση. Η stanton γενικά είναι καλής ποιότητας ωστε να της δώσω κάποια σημασία και βάλω ένα καινούριο stylus? Με προβληματίζει πως δεν γνωρίζω πόσα χρόνια κάθεται η κεφαλή και σε τι κατάσταση μπορεί να είναι. Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω και για τις κεφαλές εαν ο χρόνος τις επηρεάζει ή δεν είναι λόγος ανησυχίας;

Γενικά είναι πολλά τα ερωτήματα γιατι είναι καινούρια αυτή η ενασχόληση και για το κομμάτι του αναλογικού χρειάζονται πολλές πληροφορίες για να βγεί κάποιο συμπέρασμα, ή να διαφορφωθεί μια άποψη . Πιστεύω πως στο forum υπάρχει πολύ υλικό και πολλές πληροφορίες, ωστόσο η εύρεσή τους δεν είναι εύκολη. Εαν υπάρχουν κάποια links με καποιους οδηγούς για νέους στο χώρο αυτόν που να κατατοπίζουν σε ένα βαθμό , ή τεχνικά άρθρα για στήσιμο πικαπ κλπ θα μου ήταν πολύ χρήσιμο.
Ευχαριστώ

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.138
Concorde να πάρεις.

Δες καλύτερα τι επιλογές έχεις με Concorde στη λέξη κλειδί στο ψάξιμο στο σκρουτζ.

Πχ

https://www.skroutz.gr/s/17978594/Ortofon-Κεφαλή-Πικάπ-Concorde-MKII-Mix-για-DJ-σε-Μαύρο-Χρώμα.html?from=catspan

Δες

κατα κύριο λόγο μέσω timecode vinyls.
Εδώ:

https://www.thomann.de/gr/ortofon_c...utm_medium=clickfire&utm_campaign=feed_id-355

Βλέπω στα χαρακτηριστικά

"Noise reduction on timecode vinyls"

Last edited:

Reaction score
0
Μεταξύ των concorde που προτάθηκαν θα σκεφτόμουν την 1η (mix ΜΚΙΙ) , λόγω του οτι είναι η πιο φθηνή (150 το σετ) έναντι των υπολοίπων και οτι τη βγάζει νουμερο ένα επιλογή των αγοραστών για cartridge στο thomann. Το "noise reduction on timecode vinyls" φαίνεται να δίνει πλεονέκτημα στις digital όμως αφενός είναι πανάκριβες αφετέρου η χρήση θα είναι κυρίως timecode αλλά όχι αποκλειστικά. Επίσης η χρήση θα είναι για σετάκια σε επίπεδο αρχαρίου, γι αυτό σκεφτόμουν και την πιο φθηνή των ortofon , ΟΜ pro S. Μεταξύ της τελευταίας και της concorde MKII , η concorde υπερτερει σε ποια σημεία? Θεωρείτε πως με βαση αυτά αξίζει η κεφαλή για έναν αρχάριο στο χώρο του mixing?

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Παρε concort και μην πολυσπας το κεφαλι σου αφου πιο πολυ θα παιζεις με τρακτορ και timecode και αφου εισαι αρχαριος οι concort ειναι αρκετα ανθεκτικες ειναι plug n play και δεν ασχολεισαιμε ρυθμισεις προτρακτορες και τετοια. Παρε ενα ζευγος οικονομικες ζευγαρι οσο αντεχει η τσεπη σου.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος