Epos ES 22 επισκευη / πωληση

Reaction score
5
Καλησπερα ομαδα ,
Εχω τα Εpos ES22 και θελουν αλλαγη τα tweeters τους !
Σκεφτομαι να τα πουλησω , δεν εχω αποφασισει ακομα την τιμη τους και παρακαλω εαν ξερει καποιος να αναλαβει την επισκευη τους . Δεν αποκλειω την πιθανοτητα οταν θα ειναι επισκευασμενα να ερωτευτω τον ηχο τους ΞΑΝΑ και να μην τα πουλησω τελικα !

Ευχαριστω εκ των προτερων

Reaction score
5
Ένας κέντρο Αθήνα, είναι ο Πανταζόπουλος.

Αν τα κρατήσεις τελικά, θα πρέπει να πάρεις και μεγαλύτερο ενισχυτή.
Γεια σου φιλε και ευχαριστω για την απαντηση. Τα ηχεια αυτα παιζουνε με 2 τελικους , εναν meridian για τα χαμηλα και εναν audiolab για μεσαια / πριμα ......(2πλοκαλωδιωση) .........Ο audiolab 8000p ειναι 2χ120 wrms που για μεσαια και χαμηλα ειναι πολυ δυνατοτερος απο οτι χρειαζεται ! Απλα ο audiolab απλα και μονο που ανοιξε χωρις να ξεκινησει να παιζει καν εβγαλε καπνο .............εκαψε 2 φορες ασφαλεια ............και κατα πασα πιθανοτητα εκανε και την ζημια στα Epos. Εχει παει για service , και ο Θεος μαζι μας !

• Like
Reactions: ika

ika

News
Reaction score
16.513
Καλά ξεμπερδέματα.
Υπέθεσα πως σε κάποιο τσακίρ κέφι με τέρμα το volume, τα έκαψε ο ενισχυτής.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Επιτυχημένη επισκευή tweeter δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ στην Ελλάδα ούτε και πρόκειται να γίνει.
Μόνο με αντικατάσταση θόλου θα έχεις σωστή απόδοση, αν είναι διαθέσιμο το ανταλλακτικό.

Reaction score
5
Επιτυχημένη επισκευή tweeter δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ στην Ελλάδα ούτε και πρόκειται να γίνει.
Μόνο με αντικατάσταση θόλου θα έχεις σωστή απόδοση, αν είναι διαθέσιμο το ανταλλακτικό.
Καλημερα , Δικο μου λαθος , για αντικατασταση tweeters μιλαω μονο !

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Καλημερα , Δικο μου λαθος , για αντικατασταση tweeters μιλαω μονο !
Αν δεν κάνω λάθος Seas tweeters φοράνε. Το δικό τους έχει καταργηθεί αλλά το 27TBC/G ταιριάζει ακριβώς και είναι ελαφρώς βελτιωμένο.

Reaction score
1.279
Εάν έχει κοπεί το πηνιόσυρμα από το πηνίο στο άκρο, ξετυλίγεις με προσοχή μια σπείρα και έτοιμο το tweeter. Αν έχει αρπάξει το πηνίο το πετάς.

Reaction score
5
Εάν έχει κοπεί το πηνιόσυρμα από το πηνίο στο άκρο, ξετυλίγεις με προσοχή μια σπείρα και έτοιμο το tweeter. Αν έχει αρπάξει το πηνίο το πετάς.
Ποτε δεν ηθελα τις επισκευες , προτιμω να αλλαξει ολο απο την αρχη να εχω το κεφαλι μου σιγουρο . Ασε που το κοστος αλλαγης και για τα 2 tweeters ειναι περιπου 100 ευρω . Σε ενα τετοιο ηχειο δεν μπλεκεις με επισκευες κατα την αποψη μου.

Reaction score
7.069
Γεια σου φιλε και ευχαριστω για την απαντηση. Τα ηχεια αυτα παιζουνε με 2 τελικους , εναν meridian για τα χαμηλα και εναν audiolab για μεσαια / πριμα ......(2πλοκαλωδιωση) .........Ο audiolab 8000p ειναι 2χ120 wrms που για μεσαια και χαμηλα ειναι πολυ δυνατοτερος απο οτι χρειαζεται ! Απλα ο audiolab απλα και μονο που ανοιξε χωρις να ξεκινησει να παιζει καν εβγαλε καπνο .............εκαψε 2 φορες ασφαλεια ............και κατα πασα πιθανοτητα εκανε και την ζημια στα Epos. Εχει παει για service , και ο Θεος μαζι μας !
Αν ο Meridian είναι πιο ισχυρός από τον 8000p, τότε μάλλον ήταν πλεονασμός η διπλοενισχυση. Μάλλον κάτι έκανες λάθος με την διπλοκαλωδιωση στα τουιτερ-μιντ γουφερ. Μια χαρά μπορούν να οδηγηθούν αυτά τα ηχεία ακόμα και από τον audiolab μόνο του. Δοκίμασες να στείλεις mail στην εταιρεία, για να τους ρωτήσεις με ποιο τουιτερ μπορείς να αντικαταστήσεις τα αρχικά? Βέβαια η epos είναι λίγο περίεργη ιστορία, μιας και έχει αγοραστεί από Γερμανούς και δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει (αν βγάζει κάποια ηχεία κλπ). Οπότε καλύτερα προσπάθησε να στείλεις μήνυμα στην Creek audio, που ουσιαστικά ήταν η μητρική εταιρεία της Epos.

Reaction score
5
Αν ο Meridian είναι πιο ισχυρός από τον 8000p, τότε μάλλον ήταν πλεονασμός η διπλοενισχυση. Μάλλον κάτι έκανες λάθος με την διπλοκαλωδιωση στα τουιτερ-μιντ γουφερ. Μια χαρά μπορούν να οδηγηθούν αυτά τα ηχεία ακόμα και από τον audiolab μόνο του. Δοκίμασες να στείλεις mail στην εταιρεία, για να τους ρωτήσεις με ποιο τουιτερ μπορείς να αντικαταστήσεις τα αρχικά? Βέβαια η epos είναι λίγο περίεργη ιστορία, μιας και έχει αγοραστεί από Γερμανούς και δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει (αν βγάζει κάποια ηχεία κλπ). Οπότε καλύτερα προσπάθησε να στείλεις μήνυμα στην Creek audio, που ουσιαστικά ήταν η μητρική εταιρεία της Epos.

Οπως εγραψα και στον φιλο εχθες , ο audiolab ξαφνικα μετα το power on και χωρις να παιζει τιποτα σαν πηγη εριξε ασφαλεια (την καβουρνιασε κανονικα) και μετα απο αλλαγη ασφαλειας αμεσως την εκαψε και παλι και εβγαλε και καπνο και μυρωδια . Τα ηχεια παιζανε με την ιδια καλωδιωση 2-3 χρονια και με το ιδιο setup χωρις κανενα προβλημα . Πιστευω οτι καποια αστοχια του Audiolab που ειχε επανω του mid+tweeter οδηγησε και το καψιμο τους . Εχει παει σε τεχνικο ο ενισχυτης , πολυ φοβαμαι οτι θα μου γυρισει πισω σαν μη επισκευασιμος και απο εκει και περα θα αλλαξω εγω την καλωδιωση , τα tweeters , και θα τα ριξω με απλη καλωδιωση στον Meridian ! Σε δουλεια να ειμαστε !

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752