Epos K1

Reaction score
32
Διάβασα ότι το συγκεκριμένο ηχείο θα μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω ενός module από passive σε active. Τι γνώμη έχετε για αυτό; Αξίζει η αγορά του εν λόγω ηχείου για ένα σύστημα περισσότερο για μουσική αλλά και με ταινίες, με πολυκάναλο ραδιοενισχυτή;

Reaction score
32
  • Να προσθέσω ότι τα χαρακτηριστικά που δίνει ο κατασκευαστής είναι τα εξής:
  • Power Handling: 100 Watts unclipped speech and music
  • Frequency Range: 51Hz – 30KHz
  • Impedance: 4 Ohms
  • Sensitivity: 88dB – 2.83v @ 1m
  • Tweeter: 25mm soft dome, 25mm high-temperature voice coil in a reservoir of Ferro-fluid and driven by a high quality neodymium magnet system.
  • Bass/Midrange: 150mm of piston area made from a polypropylene cone with a 25mm high-temperature voice coil and shielded magnet system.
  • Crossover: Tweeter = 1st order crossover feeds the tweeter and comprises of a 2.2uF high quality Polypropylene capacitor and metal oxide resistor.
  • Mid/Bass = 2nd order low-pass filter, featuring a large iron-core inductor and high quality Polypropylene capacitor. The K2’s crossover can be configured in either single or bi-wire configuration, via large 4mm terminal posts.
  • Internal Wiring: 18 AWG oxygen free copper stranded cable
  • Finish: Satin White or Satin Black
  • Grille Optional snap on Grille can be added.
  • Size 295x185x226mm / 11.81×7.28×8.9 inches
  • Weight: 5.5kg / 12lb per speaker; 12kg / 26.45lb packed pair

Reaction score
32
Έχω δει και αυτό το οποίο μου αρέσει επίσης:

GURU Junior

TYPICAL IN-ROOM RESPONSE34Hz–30kHz
SENSITIVITY87dB (2,83V, 1m)
NOMINAL IMPEDANCE5Ω (min 4Ω). Mean value:8Ω
CROSSOVER FUNCTION2-7kHz. Non-textbook function
CROSSOVER CLASSPassive
RECOMMENDED AMPLIFIER POWER5W-150W
PEAK POWER HANDLING, >300HZ>160W
ENCLOSURE TYPEHelmholtz resonator
ENCLOSURE MATERIALMDF/Metal
DRIVERS1×20,5mm (0,8″) dome tweeter, 1x102mm (4″) coated paper cone
IDEAL LISTENING DISTANCE1 – 4 m
DIMENSIONS (WxDxH)182x280x239mm
NET WEIGHT5 kg
PLACEMENTBookshelf or stand-mount
FINISHESBlack and white piano lacquer, walnut veneer

Reaction score
32
Και τελευταίο το:

Chario Delphinus Constellation

Low Frequency LoadVented 2pi sr (proprietary)
Configuration2 ways
Drivers1 tweeter 38 mm soft dome
Drivers1 woofer 170mm paper compound
Sensitivity90 dB SPL / 1 m / 2.83V
Frequency @-3dB45-20.000 hz
Xover Frequency170-1.500 Hz
Rated Impedance4 ohm
Suggested Amplifier50-140 W / 4 ohm
Size1.030 X 230 X 370
Weight26 Kg

Επειδή εμπειρία και γνώση δεν έχω μεγάλη, το frequency range όσο μεγαλύτερο εύρος δείχνει, τόσο καλύτερα; Υπάρχει κάτι γενικά που πρέπει να προσέξω; Ποιό θα προτείνατε;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Αν και τα φουσκώνουν όλοι, γενικά είναι καλύτερη η ευρύτερη απόκριση.

Το Guru Junior με δέκα εκατοστών woofer προσωπικά δε θα το έπαιρνα, θέλει sub αν δεν προορίζεται για γραφείο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Δεν τα έχω ακούσει ούτε τα έχω δει.

Τα 12 όμως κιλά του Chario και το φινίρισμά του με συγκινούν. :)

Reaction score
32
Τώρα έχω denon avr3313 αλλά προτίθεμαι να το δώσω και να πάρω άλλο, ίσως το yamaha aventage a3040;

Reaction score
221
το Guru ειναι μικρο,το Epos δηλωνει μικροτερη ισχυ απο τους ενισχυτες αυτους,το Chario μοιαζει ιδανικο αλα κοντα σε αυτη την τιμη υπαρχει και το Atc scm11 που ειναι καλυτερο ηχειο

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Tο Chario ειναι πολυ πλουσιο ηχοχρωματικα, με πολυ χαμηλο και κορυφαιο τουιτερ. Με μια προυποθεση, σοβαρη οδηγηση γιατι κατεβαινει στα 2.5Ω. Το 11 ειναι εντελως διαφορετικο ηχειο σε φιλοσοφια, κορυφαιο κι αυτο στο ειδος του.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
32
Με βάλατε σε σκέψεις και με τα ATC αλλά δεν καταλαβαίνω όταν λέμε ότι το ATC SCM 11 είναι κορυφαίο στο είδος του.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Το ATC SCM11 ειναι απο τα ελαχιστα ηχεία κλειστης καμπινας στην κατηγορια (ισως το μονο) και ειναι ενα κορυφαιο ισορροπημενο ηχειο μονιτορ χαρακτηρα.

Reaction score
32
το guru junior είναι μικρό, το epos δεν έχω καταλάβει αν αξίζει, το chario θέλει δικάναλο καλό ενισχυτή και ίσως το atc να ενδείκνυται για το σύστημα που θέλω, μουσική και παράλληλα ταινίες (λιγότερο βέβαια).
θα χρειαζόταν αλλαγή του πολυκάναλου με τα atc;

Reaction score
32
τώρα θα γελάσεις, έχω δύο μικρά boston acoustics τα οποία προορίζω για πίσω περιφερειακά σε ταινίες, είχα δύο mordaunt-short 902 ή 912 τα οποία έδωσα πριν λίγο καιρό με την προϋπόθεση να κάνω κάτι καλύτερο.

Reaction score
221
δεν γελαω ποτε με εξοπλισμο,στα αυτια σου ακουγοταν καλυτερα το boston η το mordaunt short?

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Κλειστού τύπου είναι και τα spendor s3/5R2. Άνω του χιλιάρικου ως κατηγορία τιμής βέβαια.

Reaction score
32
με δύο λόγια σύντομα ή αν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος να διαβάσω, μπορείτε να μου δώσετε να καταλάβω τι είναι το μονιτορ και τι το ηχείο κλειστής καμπίνας, ευχαριστώ.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis