Epson Tw-10

Reaction score
384
Μπορει καποιos να μου πει την γνωμη του για τον EPSON TW10
ειμαι νεοs στο χωρο και λεω να ξεκεινησω μ αυτον αξιζει ?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.086
Και δεν ξεκινάς με κάτι πιο "ζωηρό" γιατί σε λίγο καιρό θα ψάχνεσαι για κάτι τέτοιο;
Ο TW10 εχει μικρή ανάλυση και οι τιμές πλέον είναι καλές και στους μεγαλύτερης ανάλυσης προβολείς.
Αν είναι πάρε τον TW20 που είναι καινούργιος και πιο βελτιωμένος.
Αυτή είναι η γνώμη μου.

Reaction score
1
Αν αναφέρεσαι στον TW10H, τον έχω εδώ και 6 μήνες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος(για τα λεφτά που έδωσα + 3 χρ. εγγύηση + κόστος λάμπας γύρω στα 220ε).

Ο TW20 είναι ελαφρώς καλύτερος και έχει και lens shift.

Για να παίξουν καλά χρειάζονται progressive σήμα από DVD η υπολογιστή.

Reaction score
384
Adrea τον έχω βρει 480 ευρώ με λίγες ώρες λειτουργίας. Είναι καλή τιμή;

Reaction score
384
Τι σημαίνει progressive σήμα από DVD ??
Συγγνώμη για τις αρχάριες ερωτήσεις.-

Reaction score
50
Για τέτοια λεφτά και μεταχειρισμένος προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι ιδιαίτερα καλή επιλογή. Δεν ξέρω το άνω όριό σου χρηματικά, αλλά με 624 ευρώ παίρνεις μια μακράααααν καλύτερη πρόταση, τον BenQ 5120 απ' το pixmania (http://www.pixmania.com/gr/gr/92920/art/benq/beioaioniaieyao-pe5120.html). Θα σου έλεγα να τον πάρεις από Ελλάδα αλλά μάλλον δε θα τον βρεις σε κανένα κατάστημα (εκτός αν έχει μείνει πουθενά στοκ). Τέλοσπάντων, απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Ο BenQ θα'ναι πολύ καλύτερος. Τώρα για να μη λέμε και ό,τι θέλουμε, υποκειμενική άποψη είναι αυτή, στην εικόνα ο καθένας βλέπει διαφορετικά πολλές φορές. Παρόλαυτά, νομίζω ότι σε τέτοιες κατηγορίες τιμής ο 5120 είναι ο αδιαμφισβήτητος "βασιλιάς". Το μόνο που ίσως πρέπει αν προσέχεις είναι το γεγονός ότι έχει "αργό" χρωματικό τροχό και ίσως βλέπεις ενοχλητικό rainbow. Αν είναι έτσι πάω πάσο. Τώρα θα μου πεις πού ξέρω αν μ' ενοχλεί... η μόνη λύση να τον δεις σε κάποιον που να τον έχει. Πάντως με DLP σε τέτοια ανάλυση θα βλέπεις πολύ λιγότερο pixelization απ' ότι με αντίστοιχο LCD, που, νομίζω είναι ο Epson.

Όσο για το progressive είναι το αντίθετο του interlaced. Για να σου δώσω να καταλάβεις, το interlaced σήμα (αυτό που βλέπεις σε τηλεόραση ή και σε DVD με πηγή scart) είναι σήμα που δημιουργείται απ' τη σύνθεση διαδοχικών εικόνων η καθεμία απ' τις οποίες έχει το μισό αριθμό γραμμών απ' την πλήρη ανάλυση της οθόνης. Δηλαδή η εικόνα στέλνεται "μισή μισή" και στο μάτι φαίνεται φυσικά ολόκληρη λόγω της ταχύτητας των frames. Το progressive σήμα όμως στέλνει ολόκληρη την εικόνα, με αποτέλεσμα ορατή βελτίωση! Αυτό επιτυγχάνεται είτε από είσοδο συνιστωσών του προβολέα είτε από ψηφιακή είσοδο (DVI ή HDMI). Από ψηφιακή μάλιστα είσοδο έχεις ακόμα καλύτερη εικόνα. Αυτό είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα του 5120 - έχει ψηφιακή είσοδο εικόνας. Αν μπορείς ν' ανέβεις σ' αυτά τα χρήματα και αν δε σ' ενοχλεί το rainbow εγώ θα πήγαινα καρφωτά για 5120...

Reaction score
384
Σαs ευχαριστω ολουs για την βοηθεια
ισωs κοιταξω για κατι ποιο δυνατο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.369
Members
38.691
Νεότερο μέλος
agnooumenos