EPSON TW 2000 (πεφτει η φωτεινοτητα)

Reaction score
1
Καλησπερα στην παρεα σας.
Θα ηθελα την βοηθεια σας...εχω εδω και 2 χρονια τον EPSON TW 2000.
Ειμαι πολυ ικανοποιημενος με την αγορα του προβολεα...εδω και κανενα μηνα περιπου μου παρουσιαζει το παρακατω ''θεματακι''.
Μετα απο 3-4 λεπτα απο το αναμα του προβολεα ξαφνικα χαμηλωνει η φωτεινοτητα του προβολεα.
Το μονο που μου περναει απο το μυαλο ειναι η αλλαγη της λαμπας.
Αλλα δεν πεφτει η δυμανη της λαμπας σταδιακα ?
Απο το μενου πηγαινω και γραφει 1800 ωρες...να θελει αλλαγμα η λαμπα ?
Ξερετε απο που μπορω να βρω καλες τιμες για να αλλαξω λαμπα ? και ειναι και αυτο ?
Αν θυμαμαι καλα πρεπει μετα τις 2000-2500 ωρες αλλαγη λαμπας.
Απλα να αναφερω οτι απο τις ρυθμισεις μου στον προβολεα ειχα βαλει την επιλογη΄''ΖΩΝΤΑΝΟ'' και ο προβολεας ειχε μεγαλη φωτεινοτητα.
Σας ευχαριστω πολυ !!!:119::119::119:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: EPSON TW 2000 (πεφτει η φωτεινοτητα)

Αφου εγινε αντιληπτο-τουλαχιστον σε εσενα-στις 1800 ωρες θα ελεγα να μην εχεις παραπονο:126:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.547

Θα έλεγα ότι είναι θέμα λάμπας. Οι προδιαφραφές των κατασκευαστών δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα. Ειδικά αν ο προβολέας έχει δουλέψει κυρίως στη θέση high, είναι βέβαιο ότι πας για καινούρια λάμπα.

Για τη συγκεκριμένη λάμπα γράφει "average life expectancy 2000 hours".

Τώρα από τιμές, βλέπω από 400 έως 450€.

Reaction score
8.349

υπαρχει περιπτωση ο προβολεας να κατεβαζει μονος του τη λαμπα απο high σε low οταν περασεις καποιες ωρες,τοχω δει να συμβαινει σε μερικους προβολεις αλλα δεν ξερω για τον συγκεκριμενο.
Παντως οπως και ναναι χρειαζεσαι λαμπα.Καλη τιμη για λαμπιτσα θα βρεις στο e-bay εγω πηρα μια και δεν ηθελα να δωσω λεφτα,απο 300 ευρω που εκανε κανονικα την βρηκα απο τον κινεζακο 70 ευρω.Απλα σου στελνει μονο τη λαμπιτσα και πρεπει να τη βαλεις μονος σου στο κουτακι της και να βιδωσεις δυο -τρεις βιδουλες,πολυ απλο πραγμα με λιγο προσοχη.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: EPSON TW 2000 (πεφτει η φωτεινοτητα)

Ναι εψαξα λιγο και βρηκα καποιες με βαση και αλλες χωρις...αλλα δεν ηξερα λεπτομερειες πως γινετε.
Αυτη απο τον κινεζο μετα θα εχει ιδιες ωρες ζωης απο μια αλλη ?
Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι η ιδια με της ''μαμας'' (οχι σε ποιοτητα αλλα σε κατασκευη) ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.640

...Μετα απο 3-4 λεπτα απο το αναμα του προβολεα ξαφνικα χαμηλωνει η φωτεινοτητα του προβολεα.
εμένα πάλι, δε μου φαίνεται για πρόβλημα λάμπας με μειωμένη φωτεινότητα.

αναφέρει πως μετά από 3-4 λεπτά, ξαφνικά πέφτει η φωτεινότητα.

μια λάμπα που η φωτεινότητά της έχει πέσει, δε συμπεριφέρεται έτσι.

κάτι άλλο φταίει.

Αν η λάμπα είναι ρυθμισμένη να παίζει στο "high", ή ο προβολέας "αυθαίρετα" τη "γυρνάει" τη λάμπα στο "Low", ή το τροφοδοτικό μόλις ζεσταθεί "πέφτει" και δίνει λιγότερη ισχύ στη λάμπα για κάποιο λόγο, ή κλείνει κανα διάφραγμα, ή κάτι άλλο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.547

Κώστα, δεν υπάρχει περίπτωση, αν η λάμπα έχει φτάσει στο τέλος της να συμπεριφέρεται έτσι, πριν παραδώσει οριστικά το πνεύμα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.640

δε το βλέπω λογικό να "μπορεί" μια λάμπα να "συμπεριφέρεται" έτσι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.547

Χωρίς να μιλάω για λάμπα προβολέα, μου έχει τύχει 4-5 φορές σε λάμπες αλογόνου να αυξομειώνεται η φωτεινότητά τους λίγο πριν παραδώσουν το πνεύμα οριστικά. Μάλιστα, την μια εξ αυτών τελείωσε με έκρηξη...... ευτυχώς μικρής ισχύος!! :116:

Reaction score
8.349
Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON TW 2000 (πεφτει η φωτεινοτητα)

Αυτη απο τον κινεζο μετα θα εχει ιδιες ωρες ζωης απο μια αλλη ?
Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι η ιδια με της ''μαμας'' (οχι σε ποιοτητα αλλα σε κατασκευη) ?
η λαμπιτσα που μου ηρθε εμενα μοιαζει απολυτα ιδια σε κατασκευη αλλα βεβαια δεν ειμαι και ειδικος σε λαμπες.Ουτε για τις ωρες μπορω να σου πω, αλλα η τιμη δεν ειχε καμμια σχεση.Εγω δεν θαδινα τα λεφτα της "κανονικης" λαμπας και την αγορασα.

Reaction score
8.349

Δημητρη βρηκα αυτην εδω...''πιανουν'' τα χερια μου...λες να τα καταφερω και να την αλλαξω μονος μου?
http://viewitem.eim.ebay.gr/EPSON-Projector-Lamp-EMPTW2000-/260602650823/item
εγω πηρα απο τον purelamp ο οποιος ηταν αψογος.Ηρθε αμεσως και με 10 ευρω μονο DHL στην πορτα του σπιτιου μου.Δεν εχει απλη λαμπιτσα χωρις το κουτι?πρεπει ναχει ,οποτε ερχεται πιο φτηνα.

Reaction score
1

Δημητρη βρηκα αυτην εδω...''πιανουν'' τα χερια μου...λες να τα καταφερω και να την αλλαξω μονος μου?
Φέρνω τα κατσαβίδια και τα σπρέϋ αέρος :116: βάλε τον καφέ...φυτίλια θα τον κάνουμε :137:

Reaction score
1

Εγώ πάλι θα σου έλεγα ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (αν όχι βεβαιότητα) η λάμπα που έχεις βρει, όσο και επίσης αυτή που σου πρότεινε ο Γιάννης (Rose Athens), να είναι πολύ κατώτερες σαν απόδοση από την original λάμπα της Epson για τον προβολέα σου. Το απολύτως σίγουρο είναι ότι και οι δύο λάμπες που βρήκατε είναι ΣΥΜΒΑΤΕΣ (compatible) (κοινώς μαϊμούδες). :116:

Σίγουρα δεν μπορούμε να γενικεύουμε σε καμία περίπτωση, και μπορεί όντως μία συμβατή λάμπα να είναι πανομοιότυπη σε απόδοση με την γνήσια του κατασκευαστή, αλλά δυστυχώς ο κανόνας λέει άλλα πράγματα.

Στην παρακάτω φωτό βλέπεις δεξιά την μαϊμού συμβατή λάμπα για τον Sharp 10000 που έχω στο εφεδρικό μου setup στην κρεβατοκάμαρα. Στα αριστερά βλέπεις την original λάμπα της Sharp που έχει γράψει 1.750 ώρες λειτουργίας.

Η μαϊμού συμβατή λάμπα κόστισε 190 ευρώ κομπλέ με τα μεταφορικά από Αμερική, ενώ η original θα κόστιζε περίπου 350 ευρώ με τα μεταφορικά από Ευρώπη. Όπως βλέπεις εύκολα στη φωτό, η μαϊμού λάμπα δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα μόνο της φωτεινότητας που αντανακλά η original από το φλας της φωτογραφικής μηχανής.

Το τελικό αποτέλεσμα στο καλιμπράρισμα του προβολέα με τον Spyder 3 Pro: η μαϊμού λάμπα έχει διαφορετική φασματική συμπεριφορά και αδυνατεί να μου φέρει το χρωματικό τρίγωνο επάνω στην αναφορά, όπως το έκανε για πλάκα η γνήσια λάμπα, ενώ και η αποδιδόμενη φωτεινότητα της μαϊμού λάμπας είναι περίπου η μισή από αυτήν που θα έπρεπε! :141:

Σε τελική ανάλυση λοιπόν, στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, πήγα για μαλλί αλλά βγήκα κουρεμένος! Γλύτωσα μεν 160 ευρώ από την τιμή της original λάμπας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα σαφώς και δεν με ικανοποιεί...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON TW 2000 (πεφτει η φωτεινοτητα)

Φέρνω τα κατσαβίδια και τα σπρέϋ αέρος :116: βάλε τον καφέ...φυτίλια θα τον κάνουμε :137:
χαχαχα...μακαρι φιλε να γινοταν ...ειμαι απο επαρχια (Συρος).
αλλα και μονο που το προτεινες ειναι σαν να εχει γινει !!!
οποτε εσεις λετε να παω σε αυθεντικη λαμπα ?
ωχ παναγια μου ... θα φαμε καμπανιά !!! χαχαχα

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON TW 2000 (πεφτει η φωτεινοτητα)

εγω πηρα απο τον purelamp ο οποιος ηταν αψογος.Ηρθε αμεσως και με 10 ευρω μονο DHL στην πορτα του σπιτιου μου.Δεν εχει απλη λαμπιτσα χωρις το κουτι?πρεπει ναχει ,οποτε ερχεται πιο φτηνα.
Δημητρη αυτο το λινκ που ανεβασα ειναι σκετη λαμπα ετσι δεν ειναι?
και αντε να δεις απο που αλλαζει η λαμπα...με βλεπω να ανοιγω τα manual...!!!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON TW 2000 (πεφτει η φωτεινοτητα)

χαχαχα...μακαρι φιλε να γινοταν ...ειμαι απο επαρχια (Συρος).
αλλα και μονο που το προτεινες ειναι σαν να εχει γινει !!!
οποτε εσεις λετε να παω σε αυθεντικη λαμπα ?
ωχ παναγια μου ... θα φαμε καμπανιά !!! χαχαχα

Μακάρι να είχα μία σίγουρη και θετική απάντηση να σου δώσω, αλλά δυστυχώς δεν έχω... :203:

Το μόνο που ξέρω σίγουρα ότι οι μαϊμού συμβατές λάμπες είναι σαν το γουρούνι στο σακί, μπορεί να σου κάτσει καλά, αλλά μπορεί και όχι.

Αν για παράδειγμα στη δική μου περίπτωση η μαϊμού συμβατή λάμπα έβγαζε την φωτεινότητα που έπρεπε, σε γενικές γραμμές θα ήμουν ικανοποιημένος, τις διαφορές στο χρωματικό τρίγωνο ανάμεσα στις δύο λάμπες τις αντιλαμβάνεται πανεύκολα ένας αισθητήρας, αλλά πολύ δύσκολα θα τις αντιλαμβανόταν ένα ανθρώπινο μάτι χωρίς μεγάλη εμπειρία.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Και να ξέρεις ότι για να είσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι παραγγέλνεις την 100% original λάμπα για τον προβολέα σου, θα πρέπει να έχεις επικοινωνήσει πρώτα με τον πωλητή με e-mail και να του έχεις ζητήσει την ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ότι η λάμπα που πουλάει είναι η original, μια και η αγορά είναι πλημμυρισμένη κυριολεκτικά από μαϊμού συμβατές λάμπες, όλων των επιπέδων ποιότητας και τιμών... :116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.504
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$