Equalizer 7 περιοχών

Reaction score
19
JVC SEA RM20

Τα πουλάω γιατί έχω αγοράσει ένα με περισσότερες περιοχές και σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει χώρος. Οπότε προκειμένουν να καταλήξουν σε κανένα πατάρι, ας τα πάρει κανένας να τα χρησιμοποιήσει. Είναι αγορασμένα 2ο χέρι από συμφορουμήτη και πρέπει να είναι καμια 15ρια χρονών λογικά, μπορεί και παραπάνω.

Τιμή: €20

http://www.hifimuseum.info/tn_JVC SEA-RM20.jpg
http://www.hifimuseum.info/tn_JVC SEA-RM20 z.jpg

cbk

Reaction score
5
Καλημέρα!

Είναι 2 κομάτια; (επειδή μιλάς στον πληθυντικό...)

Υπάρχει το manual?

Η εξωτερική τους κατάσταση είναι καλή; (φαντάζομαι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα)

Reaction score
19
Να προσθέσω ότι έχουν πάρα πολύ καλό ήχο.

Ο λόγος που τα είχα πάρει ήταν για να δω (με οικονομικό τρόπο κ σωστά) αν θα μου δώσουν κάτι παραπάνω σε ήχο τα EQ, γνωρίζοντας ότι τα JVC εκείνης της γενιάς είχαν πολύ καλό ήχο.

Όταν είδα ότι ο ήχος δεν είχε καμία σχέση με πριν, τα κράτησα λίγο καιρό και μετά πήρα ένα σετάκι με 15 περιοχές αντίστοιχης ποιοτητας. Είναι αρκετοί μήνες που τα κρατάω απλά για να μην είναι άδειο ένα ράφι και φαίνεται άσχημα, αλλά επιδή θα γεμίσει σύντομα, κρίμα είναι να πάνε σε κανένα πατάρι.

Όταν τα χρησιοποιούσα, είχα συνδέσει το CD Player πάνω τους και αυτά στην είσοδο CD-in του ενισχυτή. Ο άλλος τρόπος σύνδεσης είναι στο loop του κασσετοφώνου του ενισχυτή, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για να ξέρω αν δουλεύει.

Αυτά ήταν κομμάτι ενος ολοκληρωμένου συστήματος της JVC και νομίζω ότι έπαιζαν το ρόλο του προενισχυτή. Προσπάθησα να τα βάλω να δουλέψουν σαν προενισχυτής, αλλά δεν τα κατάφερα.

Είχαν και τηλεκοντρόλ, αλλά δεν υπάρχει.

Καλημέρα

Reaction score
19
Καλημέρα!

Είναι 2 κομάτια; (επειδή μιλάς στον πληθυντικό...)

Υπάρχει το manual?

Η εξωτερική τους κατάσταση είναι καλή; (φαντάζομαι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα)
Καλημέρα. Ένα κομμάτι είναι. Η εξωτερική τους κατάσταση είναι μια χαρά. Δεν έχω καταλάβει να έχουν κάποιο πρόβλημα όσο καιρό τα χρησιμοποιούσα.

Manual δεν υπάρχει. Για τι χρήση τα θέλεις.

Reaction score
19
Βέβαια πολλές από τις λειτουργίες τους δεν τις ήξερα και δεν τις χρησιμοποιούσα καθόλου. Τα είχα μόνο για να φτιάχνω τις συχνότητες.

Reaction score
19
Η ρύθμιση γίνεται για κάθε συχνότητα που φαίνεται στην φωτό για +/-10db, σε βήματα των 2db, από το δεξί μέρος της συσκευής. Υπάρχουν ξεχωριστά κουμπιά για κάθε μια συχνότητα, για την αύξηση και τη μείωση της έντασής της.

2db είναι η μικρότερη διαφορά έντασης που μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί.

cbk

Reaction score
5
Ευχαριστώ GeOrge!

Και εγώ για να πειραματιστώ το σκέφτομαι... Θα ήθελα όμως και ένα manual, και από το λίγο που έψαξα, είναι όπως το λές: μέρος στερεοφωνικού συστήματος.

Reaction score
19
Μα δεν χρειάζεσαι manual. Απλά το συνδέεις και αλλάζεις τις συχνότητες. Anyway. Όπως θέλεις.

Ένα tip...

Το πρόβλημα μέσα στους χώρους που ακούμε μουσική, είναι κυρίως οι ανεπιθύμητες αντανακλάσεις, οι οποίες δημιουργούν ένα βουητό στον ήχο. Αυτό το βουητό, μειώνεται αν κατεβάζουμε την συχνότητα των 160Hz και κάποιες φορές και τη συχνότητα του 1KHz (ανάλογα φυσικά και με τα ηχεία).

Όταν δεν υπάρχει EQ καθόλου, θεωρούμε ότι ο ήχος είναι πολύ καλός και "καθαρός".

Αν όμως βάλει κάποιος EQ και κατεβάσει την ένταση της συγκεκριμένης συχνότητας, τότε η απορρία του όταν μετά από λίγο καιρό τα θέτει εκτός λειτουργίας για να συγκρίνει το πριν με το μετά, είναι "μα τι άκουγα τόσο καιρό?" "δεν έχει καμία σχέση ο ήχος". Εκτός αυτού, λόγο του ότι εξαφανίζεται το βουητό, ο ήχος γίνεται ποιό αναλυτικός και το μπάσο ποιό "καθαρό".

Επιπλέον, έχουμε δυνατότητα να ρυθμίσουμε και την συχνότητα των 63Hz, κάτι που δεν υπάρχει ως δυνατότητα στους περισσότερους ενισχυτές που κυκλοφορούν. Tο ρυθμίστηκό του μπάσου των περισσοτέρων ενισχυτών είναι πάνω από τα 100Hz! Συχνότητες δηλαδή, που δεν πρέπει να ανεβαίνουν προς τα πάνω, γιατί έτσι και αλλιώς ενισχύονται από τον χώρο μας και προκαλούν αυτό το βουητό που περιέγραψα.

Αυτά...

Καλημέρα σε όλους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa