ESS Classic CS1

Reaction score
79
Πωλούνται ζεύγος ηχείων ESS AMT 1, ανακατασκευασμένα, στην τιμή των 1.200 ευρώ. Πρόκειται για αξιόλογα ηχεία, vintage για τα οποία ανάλυση της εργασίας ανακατασκευής μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό μου blogspot με τις DIY κατασκευές:
http://armonia-speakers.blogspot.gr
στην σελίδα Modifications
Στο εν λόγω σύνδεσμο μπορούν να ανατρέξουν και οι φίλοι DIY για να δουν και την δουλειά που τους έκανα.
Τα ηχεία είναι Αμερικανικής κατασκευής με το γνωστό Air Motion Transformer του Heil.
Είναι ακόμα στην παραγωγή, αναβαθμισμένα και αποτι βλέπω στον παρακάτω σύνδεσμο πωλούνται καινούργια στην τιμή των 4500$ (στην USA)
http://esslabsusa.com/speakers/

Attachments

Reaction score
31
Το ηχειο αυτο δεν εχει καμμια σχεση με το Ess Amt1 ουτε το woofer ποσο μαλλον
το tweeter ,ειναι απλως μια ιδιοκατασκευη
Το Air Motion Transformer του Heil ειναι αυτο της φωτογραφιαςπου παραθετω.
heil3-4-0-547x547_280x420.jpg

Reaction score
79
Το ηχειο αυτο δεν εχει καμμια σχεση με το Ess Amt1 ουτε το woofer ποσο μαλλον
το tweeter ,ειναι απλως μια ιδιοκατασκευη
Το Air Motion Transformer του Heil ειναι αυτο της φωτογραφιαςπου παραθετω. View attachment 108040
Μην γράφεις πράγματα εάν δεν είσαι 100% σίγουρος, Το ηχείο είναι 100% original και εχω και τις ταμπελές με τα serial numbers
Αυτό που έβαλε σε φώτο είναι άλλη έκδοση του AMT, εάν την ψάξεις θα δεις ότι στην εποχή του δεν είχε κυκλοφορήσει μονο μια έκδοση. Βέβαια σήμερα κυκλοφορεί μονο μια έκδοση του ΑΜΤ και πωλείται περί τα 450-500 ευρω το τεμάχιο μονο το ένα ΑΜΤ.

Είχα στείλει mail στην ESS, με τις πινακίδες με τα serial numbers που είναι φθαρμένες (βλέπε φώτο) και μου απάντησε ότι μπορεί εαν θέλω να μου φτιάξει νέες για τα ηχεία μου.

Συμπληρωματικά θα ήθελα να δηλώσω ότι όπως αναφέρω είναι η πρώτη έκδοση, δηλαδή η AMT1 και όχι η ΑΜΤ1a, ή η ΑΜΤ1b ή h AMT1c (δεν θυμάμαι μέχρι ποια έκδοση υπάρχει).
Το είχε φέρει ο πατέρας μου στην δεκαετία του 80, από Σαυδική Αραβία, μαζί με την υπόλοιπη οικοσυσκευή του όταν γυρίσαμε Ελλάδα. Το έπαιξα σαν έφηβος, αλλά σε κάποιο πάρτι έκαψα τις μεμβράνες το ΑΜΤ (συνδέσαμε τα καβάδια φωτορυθμικά στην έξοδο ηχείων του ενισχυτή) και ήταν η εποχή που είχε κλείσει το εργοστάσιο. Οπότε τα αποθήκευσα ....και μετά απο χρόνια ανακάλυψα ότι είχε ξαναανοίξει το εργοστάσιο, οπότε αγόρασα μεμβράνες και τελικά έγινε τώρα η πλήρης αποκατάσταση τους.
Άλλο χαρακτηριστικό της πρώτης έκδοσης είναι ότι είναι κάτι σαν trasmition line στο woofer, με 10ιντσο woofer. Ενώ στις επόμενες εκδόσεις (δεν ξέρω από ποια και μετά) υιοθέτησε διάταξη παθητικού ακτινοβολιτή, τοποθετημένου στην πίσω πλευρά.
Ακόμα ανάμεσα στης εκδόσεις σε κάποια έχει 10ιντο woofer και σε κάποια άλλα 12ιντσο woofer.
Εάν ψάξει κανείς στο internet θα δει ότι πολλοί έχουν κάνει ανακατασκευή τους , κάποια μάλιστα έχουν βάλει zebrano καπλαμά, ...όμορφα πράγματα δηλαδή. Αρα είδα ότι άξιζε να ασχοληθεί κανείς μαζί τους.

Attachments

Last edited by a moderator:

Reaction score
31
Επειδη απο τα χερια μου περασε σχεδον ολη η σειρα των ESS ΑΜΤ σου ανεβαζω μια φωτο
των AMT 1 και ειναι αυτο και μονο αυτα. Δεν βλεπεις οτι τα ταμπελακια σου γραφουν CS1 Ξεχασα να σου πω οτι στο σπιτι μου εχω ενα ΑΜΤ 1 που το χρησιμοποιω σαν subwoofer.
Και ειμαι 100% σιγουρος γι αυτα που γραφω.
ESS-AMT-1-ldsound.ru-4.jpg
ESS-AMT-1-ldsound.ru-4.jpg

Reaction score
79
Επειδη απο τα χερια μου περασε σχεδον ολη η σειρα των ESS ΑΜΤ σου ανεβαζω μια φωτο
των AMT 1 και ειναι αυτο και μονο αυτα. Δεν βλεπεις οτι τα ταμπελακια σου γραφουν CS1 Ξεχασα να σου πω οτι στο σπιτι μου εχω ενα ΑΜΤ 1 που το χρησιμοποιω σαν subwoofer.
Και ειμαι 100% σιγουρος γι αυτα που γραφω. View attachment 108076 View attachment 108076
ΝΑΙ σε αυτό έχεις δίκιο, άρα είναι τα ESS Classic CS1 Speakers !!!, αλλά πάλι δεν είναι DIY.

Να ανεβάσω και μερικές παλαιότερες φωτογραφίες των ESS, τραβηγμένες στο σαλόνι του σπιτιού μου, παρέα με τα electrocompaniet, τα οποία λάτρευε. Πάει έφυγαν και αυτά...

Attachments

Last edited by a moderator:

Reaction score
30
Ενα ζευγαρι ESS ειχα αγορασει το 1979 οταν μπηκα Πανεπιστημιο.Αγοραστηκαν στην Lyric στα Εξαρχεια. Δοθηκαν σε φιλο κ βρισκονται σε αχρησια καποιες 10ετιες.Δεν θυμαμαι μοντελο, θυμαμαι τον παθ. ακτινοβολητη πισω του.Ερωτω: Αξιζει ο ηχος τους σημερα να επισκευαστουν ;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.369
Members
38.691
Νεότερο μέλος
agnooumenos