ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

Reaction score
777
Λοιπόν...
ωραίο το συστηματάκι, ωραία και τα ντάκια!!!
ας μιλήσουμε λίγο την χαιεντική τώρα...:137:

Dac1(Μάνος)
Ολοκληρωμένη λύση.ηχητικά ουδέτερο.ανέδιδε ελαφρά ψηφιακίλα όχι όμως ενοχλητική.
Dac2(Κυριάκος)
Θύμιζε ελαφρά λαμπάτη υλοποίηση.Όμορφο αποτέλεσμα...μάλλον ρεαλιστικό.Είχε ελαφρά χαμηλό μπάσο που επειδή το ηχείο το είχε με άνεση τσίμπαγε ώρες ώρες.σίγουρα σε ένα μικρό ηχειάκι θα κάνει θαύματα(όπως στο δικό μου που έπαθα πλάκα).
Dac3(bufalo)
Σιγουρα το καλύτερο στα μεσουψηλά.πολύ καλή λεπτομέρεια και ακρίβεια.μάλλον και στα χαμηλά ήταν το καλύτερο απλά στην αυτί το τσιμπημένο χαμηλό αρέσει.

γενικότερα αυτό στο οποίο κατέληξα για ακόμη μία φορά είναι...οτι η επένδυση σε dac δέν...
ένα καλό diy dac είναι υπεραρκετό για οποιοδήποτε σύστημα.οι διαφορές είναι πολύ μικρές.ουσιαστικά πλέον το θέμα τείνει σε "γούστο μου καπέλο μου" παρά σε ουσία.
αν λοιπόν εξαιρέσουμε μηχανάκια τύπου metric τα οποία κάτι έχουν να δώσουν στον τεχνολογικό τομέα, θεωρώ οτι η τυπικές εκδόσεις των dac όπως τις έχουμε συνηθίσει είναι λεφτά χωρίς αντίκρυσμα.
αν τώρα βέβαια κάποιος θέλει να κυνηγήσει την τόσο μεγάλη λεπτομέρεια...οκ...ας το κάνει...απλά για το υπόλοιπο 99% μία diyκη λύση είναι υπεραρκετή.
τα χουμε ξαναματαπεί αλλα τα ξαναλέμε...:137:

Το σύστημα του Κυριάκου είναι πάρα πολύ ωραίο και ειδικά το πικάπιον του.Σίγουρα το ηχείο δέν συγχωρεί λάθη.ότι λάθος υπάρχει στην αλυσίδα θα το δείξει...Όταν έφυγαν οι άλλοι με τον Κυριάκο ακούσαμε και τους βραχίονες...ωραία γενικά...ωραία!!!!

Reaction score
16
Re: Απάντηση: ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

αναμενόμενη θα έλεγα η (έστω και μικρή) υπεροχή του βουβαλιού.

όπως και νά'χει, νά'στε καλά που μας αναφέρατε τα συμπεράσματά σας.

Θα ήθελα πάντως και ένα σχόλιο, περί της διαφοράς που ακούσατε ανάμεσα στο βουβάλι και το Metronome, τουλάχιστον ο κάτοχος του Metronome θα έχει σαφή άποψη.

επίσης, με το χέρι στην καρδιά δηλαδή, και λίγο "χαλαρά", πείτε μας (κατά τη γνώμη σας) αν αξίζει τον κόπο κανείς να κυνηγάει τόσο πολύ το ντακ, όταν το υπόλοιπο σύστημά του είναι πολύ πολύ υποδεέστερο από αυτό με το οποίο εσείς ακούσατε αυτές τις διαφορές, και με κανα μηδενικό λιγότερο δηλαδή στο συνολικό του κοστολόγιο. Διότι ΙΜΗΟ, τζάμπα η τόση φασαρία....
Για μένα οι διαφορές θα ήταν ακουστές και σε φθηνότερα αλλά καλά στημένα συστήματα, σε κάποιο μικρότερο βαθμό .
Βέβαια και τα τρία DIY dac ήταν πολύ αξιοπρεπή και αυτό μετράει. Είχαν σαφή χαρακτηριστικά που μπορεί να ταίριαζαν ή να μην ταίριαζαν με την φιλοσοφία κάποιου συστήματος ή τα γούστα του ιδιοκτήτη του και γιαυτό είναι σημαντικό να κυνηγάς και εκεί τις λεπτομέρειες αφού τις κυνηγάς σε όλα τα άλλα.

Reaction score
777
για όσους δέν τον ξέρετε ο protos είναι ο diy-άς του bufalo και ο κατασκευαστής του aca-συστήματος στην έκθεση!!!!!!!

Reaction score
877

αναμενόμενη θα έλεγα η (έστω και μικρή) υπεροχή του βουβαλιού.

όπως και νά'χει, νά'στε καλά που μας αναφέρατε τα συμπεράσματά σας.

Θα ήθελα πάντως και ένα σχόλιο, περί της διαφοράς που ακούσατε ανάμεσα στο βουβάλι και το Metronome, τουλάχιστον ο κάτοχος του Metronome θα έχει σαφή άποψη.

επίσης, με το χέρι στην καρδιά δηλαδή, και λίγο "χαλαρά", πείτε μας (κατά τη γνώμη σας) αν αξίζει τον κόπο κανείς να κυνηγάει τόσο πολύ το ντακ, όταν το υπόλοιπο σύστημά του είναι πολύ πολύ υποδεέστερο από αυτό με το οποίο εσείς ακούσατε αυτές τις διαφορές, και με κανα μηδενικό λιγότερο δηλαδή στο συνολικό του κοστολόγιο. Διότι ΙΜΗΟ, τζάμπα η τόση φασαρία....

Κώστα καλησπέρα ..

Προσωπικά έχω αναφέρει πλλές φορές τη γνώμη μου πως οι διαφορές των ψηφιακών δηλ. είναι ελάχιστες...

Πραγματικά, κατά καιρούς έχω εντυπωσιαστεί με τις διαφορές που έχω ακούσει σε 'αναλογικές' αλλαγές πχ πικάπ ή κεφαλές ή στα ενισχυτικά, ακόμα και σε πιο 'γήινα' συστήματα... Ποτέ όμως δεν έχω ακούσει μεγάλου εύρους διαφορές από dacs, με εξαίρεση αυτές μεταξύ των μονόμπιτων NOS(non oversampling) dacs σε σύγκριση με τα oversampling...

Όμως εδώ, αντίθετα με τη γνώμη των υπολοίπων, έχω να πω ότι το Metronome ήταν 100% 'δεμένο' με την ποιότητα του υπόλοιπου συστήματος...

Όλα τα DIY υπολοίπονταν του Metronome σε κάποιον ή σε κάποιους τομείς... Ο ήχος του ήταν φίνος, εκλεκτός, ισορροπημένος, λεπτομερής και δυναμικός και έδενε απόλυτα με τον ήχο του υπόλοιπου συστήματος... Δεν θα έλεγα τον όρο 'αναλογικός' αλλά τόσο μουσικός που σε έκανε να ξεχνάς το ότι παίζουν μηχανήματα και απλά αναπαυόσουν στην θέση ακρόασης να απολαύσεις φανταστικό παίξιμο...

Αν με ρωτήσετε να βαθμολογήσω(παλιές κακές συνήθεις βλέπετε) θα του έδινα σίγουρα αρκετές μονάδες πάνω από τα υπόλοιπα dacs πάντα σε σχέση με το σύστημα που έπαιζε...

Reaction score
877

Στο παρελθον δοκιμασατε ο καθενας μεμονωμενα η με παρεα τα dac με καποια επωνυμα της αγορας?
Όλοι οι συμμετέχοντες είναι στην 'hi-fi' και την 'DIY' κοινότητα πολύ πολύ καιρό και φυσικά έχουμε κάνει πολλές πολλές δοκιμές...

Απλά εγώ προσωπικά θα σου πω πως όταν τεστάρισα το 'δικό' μου dac no1 σε κόντρα με το benchmark... πούλησα το benchmark...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

Μπράβο σε όλους σας, πάντα τέτοια.

Reaction score
877
για όσους δέν τον ξέρετε ο protos είναι ο diy-άς του bufalo και ο κατασκευαστής του aca-συστήματος στην έκθεση!!!!!!!
.....που παρά λίγο να πουλήσει 27 φορές τα DIY ηχεία του στην έκθεση...:144:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Όπως παρατηρεί και ο Κομφούκιος σε άπταιστη...Κινέζικη προφορά:΄΄Ι-ζι γου-εν γιου νο χάου΄΄:612:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Aλεξ, Μάνο, Νίκο!

Να επανέλθω στην ερώτηση μου: Ηταν το συγκριτικό τεστ blind?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Ευχαριστούμε για την αναλυτική παρουσίαση.

Για μένα οι διαφορές θα ήταν ακουστές και σε φθηνότερα αλλά καλά στημένα συστήματα, σε κάποιο μικρότερο βαθμό .
Σίγουρα ναι.
Δεν είχαμε CS αλλά έχουμε κάνει άπειρες "κόντρες" με διάφορα Buffalo (πάνω από 10 παραλλαγές, από το πρώτο 24άρι μέχρι το τωρινό Buffalo II) τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλα DAC (Benchmark, Theta, Mark Levinson, "ονομαστά" κινέζικα κ.α. πολλά) και οι διαφορές είναι από ακουστές εώς τραγικές..

Πάντως, επειδή έχουμε ακριβώς το ίδιο DAC, θα πρότεινα να δοκιμάσεις να προσθέσεις άλλο ένα Placid BP + τον αντίστοιχο μετασχηματιστή για να είναι dual-mono η τροφοδοσία. Έτσι παίζω εγώ και η διαφορά ήταν αρκετή σε σχέση με το "απλό" setup.

Απλά εγώ προσωπικά θα σου πω πως όταν τεστάρισα το 'δικό' μου dac no1 σε κόντρα με το benchmark... πούλησα το benchmark...
Έτσι, να τα λέμε αυτά γιατί έχω καταντήσει γραφικός να λέω πόσους ξέρω που είχαν Βenchmark και το πούλησαν άμεσα όταν άκουσαν Buffalo... :116:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

.....

Έτσι, να τα λέμε αυτά γιατί έχω καταντήσει γραφικός να λέω πόσους ξέρω που είχαν Βenchmark και το πούλησαν άμεσα όταν άκουσαν Buffalo... :116:
Γιατί, το Benchmark το θεωρείτε καλό DAC? :139:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Γιατί, το Benchmark το θεωρείτε καλό DAC? :139:
Έλα ντε.. Το σίγουρο είναι πώς ζητάει περισσότερα από μία ιδιοκατασκευή Buffalo (εκτός αν φτιάξεις κάτι πολύ extreme που, άντε, να ανέβεις στα 1500 ευρώ για τα υλικά).
Για εμπορικό μηχανάκι/πολυ-εργαλείο δεν είναι κακό στα χρήματά του. Απλά θεωρώ ότι πλέον υπάρχουν και καλύτερα (ακόμα κι αν βγάλουμε τα DIY εκτός συναγωνισμού).

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Κώστα θάθελα να παρακαλέσω, αν έρθεις Αθήνα και μπορείς, να φέρεις το DAC σου να το ακούσω κι εγώ που διαβάζω τόσα και τόσα. Θα έχεις και την δυνατότητα να το ακούσεις κι εσύ με τα AKG K-1000 και τον ενισχυτή τους όπου δεν ξεφεύγει τίποτα.
Εάν δεν είναι μπελάς επαναλαμβάνω.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Κώστα θάθελα να παρακαλέσω, αν έρθεις Αθήνα και μπορείς, να φέρεις το DAC σου να το ακούσω κι εγώ που διαβάζω τόσα και τόσα. Θα έχεις και την δυνατότητα να το ακούσεις κι εσύ με τα AKG K-1000 και τον ενισχυτή τους όπου δεν ξεφεύγει τίποτα.
Εάν δεν είναι μπελάς επαναλαμβάνω.
Πολύ ευχαρίστως! :126:
Να το βάλω σε ένα κανονικό κουτί όμως γιατί δε νομίζω να βγάλει το ταξίδι έτσι:

Η σκόνη είναι για να κόβει το "γρέζι". :116:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

... όλο μοσχάρι και χοιρινό! Βαρέθηκα!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Το πολύ καλό chip(sabre) που φιλοξενούσε το παρόν dac μας έδειξε στη συγκεκριμένη δοκιμή πως όσο πιο βαθειά(32 bit) είναι η ψηφιακή επεξεργασία των επίσης ψηφιακών μουσικών δειγμάτων, τόσο πιο αναλυτικό είναι το αποτέλεσμα…
Mάνο, δεν είναι τα 32bit αλλά τα πολύ υψηλά rates και τα διάφορα άλλα "μαγικά" που κάνουν εσωτερικά τα Sabre.
Πίστεψέ με, τα συμπεράσματά σας θα ήταν λίγο πολύ τα ίδια ακόμα και αν ακούγατε το "παλιό" 24μπιτο Sabre. Έχουν δικό τους ήχο.

[Υπόψην για να πάρεις datasheet των chip πρέπει να υπογράψεις Non-Disclosure Agreement.]

Tο ότι υπέκυψε στη "γοητεία" των Sabre o μαστρο-Weiss και το ενσωμάτωσε στο 202 (και τόσοι άλλοι, έστω και με καθυστέρηση), λέει πολλά - μεταξύ άλλων ότι κάτι ήξεραν οι "γραφικοί" από την Κρήτη που το φωνάζουν κάτι χρόνια τώρα.

Θέλω κι εγώ ένα Buffalo ... :136:
Σε σύγκριση με τη δουλειά που έχει πέσει στο πικάπ, η κατασκευή ενός Buffalo θα είναι παιχνιδάκι. ;)

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Πριν καιρό που είχα μιλήσει, μεταξύ άλλων, με τον Weiss για τα διάφορα DACs με sabre, μου είχε απαντήσει κατά λέξη:
"...things look simple but unfortunately they are not".
Δεν μου εξήγησε περαιτέρω.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Πριν καιρό που είχα μιλήσει, μεταξύ άλλων, με τον Weiss για τα διάφορα DACs με sabre, μου είχε απαντήσει κατά λέξη:
"...things look simple but unfortunately they are not".
Δεν μου εξήγησε περαιτέρω.
Να τον ρωτήσουμε στην επόμενη συνέντευξη! :116:

Σίγουρα δεν είναι simple τα πράγματα... Εμείς παιδευόμαστε χρόνια με τα μαραφέτια. Ακόμα περισσότερο οι Twisted Pear στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη αυτών των DIY λύσεων (που κάτι μου λέει ότι δε θα υπάρχουν για πολύ).
Μάλιστα τυχαίνει να είναι και γείτονες με έναν από τους βασικούς μηχανικούς πίσω από τα Sabre - κάπως έτσι έπιασαν την "καλή" πριν το πάρει χαμπάρι ο υπόλοιπος κόσμος.
Κι όμως είμαι (σχεδόν) σίγουρος ότι το 202 θα παίζει πιο σωστά από το καλύτερο Buffalo που μπορούμε να φτιάξουμε. :126:

Αλλά στο DIY ειδικά μετράει πολυ η διαδρομή και όχι ο προορισμός... Μετράει επίσης το ότι ακούς κάτι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
Όταν, δε, αυτό το "κάτι" σε φέρνει απρόσμενα κοντά στον προορισμό, ε, η ικανοποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Τα τελευταία - δύσκολα - μέτρα είναι για λίγους, όπως ο μαστρο-Weiss, αλλά η ύπαρξη τους μοιάζει περισσότερο με ευλογία παρά με κατάρα (βλ. διατηρείται και το δικό μας ενδιαφέρον). :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead