ESS Technology Announces Sabre32 Reference DAC

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: ESS Technology Announces Sabre32 Reference DAC

Ο Νίκος (Salas) έχει σχεδιάσει και παρουσιάσει στο DIYAUDIO ένα βαρβάτο shunt τροφοδοτικό. Έχω ακούσει καλά λόγια για την απόδοσή του πάνω στο Buffalo (ειδικά με remote sensing), γι'αυτό και θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις..
Για τα υπόλοιπα δε διαφωνώ, γι'αυτό άλλωστε το "χάσουμε" το έβαλα σε εισαγωγικά!
Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε βαρεθεί τα πειράματα (λογικό μετά από 2+ χρόνια) και πραγματικά ελπίζω το Buffalo με τα Salas να παίζει καλύτερα από τα δικά αυτά που χρησιμοποιούμε τώρα μπας και ξεκολλήσουμε και αποφασίσουμε να ασχοληθούμε (και) με αυτό! :116:

Reaction score
1.059
Απάντηση: ESS Technology Announces Sabre32 Reference DAC

Τόσο χάλια είναι το τροφοδοτικό του buffalo που χρειάζεται αναβάθμιση; Το remote sensing θέλει προσοχή (μικρό μήκος και επιλογή καλής διαδρομής), αλλιώς μπορεί να κάνει ταλαντώσεις.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ο καθένας φτιάχνει το δικό του PSU ή παίρνει κάποιο από τα έτοιμα.
Στην παρούσα φάση παίζω με Placid shunts (2 BP σε dual-mono κι ένα single για τα ψηφιακά), το καθένα με δικό του μετασχηματιστή.

Reaction score
9

στό'πα, ε? είναι αρχηγός ο περ!
Κατι λεγαμε για τον foobar...:120:
Eεεεεμμμμμ, εχω ετοιμη την πλακεττα για τους lundahl, καιαιαιαι...:120:
Κατι λενε μην ταξεις σε μικρο και σε τρελλο...
Ποσο μαλλον οταν συγκεντρωνεις και τα δυο!:142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563

κάθε πράμα στον καιρό του, κι ο κολιός τον ...αύγουστο! :135::143:

πάντως, για να ξέρουμε τι λέμε, δε χρειάζεσαι ποτ για να ελέγχεις το ψηφιακό βόλιουμ, καταντάει ανωμαλία ρε παιδί μου, σα να λες πως θες πικάπ για να παίξεις τα φλακ σου...:138:

άλλες εποχές, άλλες ανάγκες.:144:

Reaction score
9

κάθε πράμα στον καιρό του, κι ο κολιός τον ...αύγουστο!

πάντως, για να ξέρουμε τι λέμε, δε χρειάζεσαι ποτ για να ελέγχεις το ψηφιακό βόλιουμ, καταντάει ανωμαλία ρε παιδί μου, σα να λες πως θες πικάπ για να παίξεις τα φλακ σου...

άλλες εποχές, άλλες ανάγκες.
Σε ποιο ψηφιακο volume αναφερεσαι του foobar η το volumite?
Για το μεν foobar εισαγει μια καθυστερηση, που ναι μεν ειναι ρυθμισιμη αλλα ακουγονται θορυβοι, για το volumite δε, ε! αλλο πραμα να το γυριζεις με το χερι!
Θυμιζει κατι σε αρνι ενα πραμα!
Ειναι... χειροπιαστο πως να το πω;:142:
Σοβαρολογωντας τωρα οταν σκεφτομουνα να ξεκινησω την κατασκευη του buffalo, ηθελα να εχω την δυνατοτητα να το συνδεσω κατ'ευθειαν στον τελικο, και το cd player πανω του.
Εκτος αν εννοεις οτι αντι για ποτενσιομετρο και volumite, να ελεγχεις την εξοδο του dac με ολοκλωρωμενο (κατι σε cs αν θυμαμαι καλα)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563

Θυμιζει κατι σε αρνι ενα πραμα!
Ειναι... χειροπιαστο πως να το πω;:142:
χαχαχαχαχαχα, έτσι, έτσι, και γω το ίδιο λέω για τις γυναίκες, όπου δε θέλω καθόλου 2D, τις προτιμώ σε ρίαλ, σε 3D, για να μπορείς να τις πιάσεις, να καταλάβεις που βουλιάζει το χέρι και που όχι...

και τα δυο είναι άριστα, καθώς ψηφιακά, σε ψηφιακό μέσο! εγώ είμαι κατα του αναλογικού βόλιουμ βρε!:126:

Reaction score
9

χαχαχαχαχαχα, έτσι, έτσι, και γω το ίδιο λέω για τις γυναίκες, όπου δε θέλω καθόλου 2D, τις προτιμώ σε ρίαλ, σε 3D, για να μπορείς να τις πιάσεις, να καταλάβεις που βουλιάζει το χέρι και που όχι...
Αααααααααααααααααχααααααχααααααα!
Σωστος!
Εγω τις λεω χειρολαβες!
Πιασιματα δηλαδη!:143::143:

Reaction score
9

και τα δυο είναι άριστα, καθώς ψηφιακά, σε ψηφιακό μέσο! εγώ είμαι κατα του αναλογικού βόλιουμ βρε!:126:
Παντως εγω το volumite εχω στο buffalo, αλλα αν δεν βρω αλλο τροπο να ελεγχω απο μακρυα το volume, σκεφτομαι να το κανω (το volumite pot) τηλεχειριζομενο:138:

Reaction score
9

Καλο μηνα συντροφοι και συναγωνιστες!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563

Reaction score
9

γειά στα χέρια σου βρε αρχιμάστορε! :126:

δε με λες, τι διαφορά άκουσες?
To περιγραφω στο post 146, και μου εχεις απαντησει στο post 150 :111: :107:
Συνοπτικα θα ελεγα μου εκανε εντυπωση περισσοτερο η αναλυση στο χαμηλο, η εντυπωσιακη αλλαγη στα μικροδυναμικα, στα μεταβατικα. και θα ελεγα σε χαμηλες εντασεις ακουγονται πολυ περισσοτερα στοιχεια!
Εγινε πιο "ζωντανο", αν δεν γινομαι υπερβολικος.

Reaction score
9

Παντως μια χαρα τον χορευει τον τελικο, η full εξοδος του buffalo.
Βρηκα κατι (plugin) για τηλεχειρισμο στον foobar, αλλα δεν δουλευει στην τελευταια version...

D

deleted user 10898

Guest
το σαββατο θα βαλω ξυπνητηρι.... το σαββατο θα βαλω ξ υ π ν η τ η ρ ιιιι...
τ ο σα ββαααατοοοοοοοοο....

Reaction score
9

Kατα την γνωμη μου αξιζει τον κοπο.
Δεν θα απογοητευτεις.
Δεν θα μπω στην διαδικασια να πω οτι ειναι η καλυτερη υλοποιηση ever, και οτι τα παταει ολα στο λαιμο, ουτε πως εχω ακουσει οτι dac κυκλοφορει, παντως το δικο μου συστημα - και με την βοηθεια των παιδιων της diy - το ζωντανεψε!:109:

Reaction score
0

Παίδες χαιρετώ.
Μόλις παρέλαβα το Βuffalo 32s που αγόρασα μέσω της αγγελίας του forum(http://pict.com/expo/3981133/bec264faae). ΟΙ πρώτες εντυπώσεις κατασκευής εξωτερικά και εσωτερικά είναι άριστες. Ο μάστορας ήταν άξιος.
Χθες το έστησα για πρώτη φορά. Το τροφοδοτησα μέσω USB από το FOOBAR/WASAPI. Μετά το DAC me RCA το συνέδεσα στον YAmaha 663 και απο εκεί με preout RCA στον NADC272 (ηχεία Infinity reference 61 MKII). Το σύγκρινα με την προηγούμενη σύνδεση μου FOOBAR/WASAPI me HDMI στον YAmaha 663(internal dac) και απο εκεί με preout RCA στον NADC272.

¨Εκανα λίγες μόνο δοκιμές λόγω έλλειψης χρόνου αλλά νομίζω ότι τελικά οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι αυτές που μετράνε περισσότερο. Λοιπόν πρώτες μου εντυπώσεις είναι ότι σε normal mode δεν άκουσα σημαντικές διαφορές από τα δύο σχήματα. Σε "PURE DIrect" mode του YAmaha τολμώ να πω ότι η σύνδεση μέσω HDMI μου ακούστηκε καλύτερα.

Αλλά παίδες η τελική μου προσπάθεια ήταν αυτή που με άφησε άναυδο!!! Συνέδεσα το DAC απευθείας με τον τελικό και ο ήχος ξαφνικά έγινε πολύ πολύ πολύ καλύτερος απο οτιδήποτε έιχα ακούσει από το σύστημά μου μέχρι τώρα!!! (συγχωρήστε την έλλειψη περιγραφικότητας αλλά είμαι ψιλοάσχετος με το αντικέιμενο). Άκουγα λεπτομέρειες που δεν έιχα ξανακούσει στα συγκεκριμένα κομμάτια.

Τα συμπέρασματά μου μέχρι στιγμής είναι ότι 1) το BUffalo είναι πάρα πολύ καλό DAC(Ευχαριστώ τοκ Μάνο που μου το πούλησε)... και
2) μάλλον ο YAmaha 663 ώς προενισχυτής για το DAC μάλλον το σκοτώνει!!!!! (μου φαίνεται θα μπώ σε νέα έξοδα)

Αν έχετε κανα σχόλιο για το τι θα ταίριαζε ευπρόσδεκτο.

To volumite το είχα στο τέρμα για να δουλέυει ο YAmaha663 (προενισχυτής) διαφορετικά δεν ακουγότανε τίποτα--είναι σωστή ρύθμιση?

Οι δοκιμές μου θα συνεχιστούν βέβαια....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Καλορίζικο!

Εννοείται πώς θα βγάζεις τον Yamaha από το παιχνίδι όταν ακούς δικάναλο.
Αυτά είναι ανέκδοτα, δεν είναι προενισχυτές. Για να βρεις πολυκάναλο AV προ που να μπορεί να σταθεί σε σοβαρά δικάναλα συστήματα πρέπει να τα χώσεις πολύ χοντρά.

Μπορείς άνετα να παίζεις όπως είσαι τώρα (DAC->τελικός) και να ρυθμίζεις το volume από το Foobar.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab