Ethernet cables - Chord Epic

Reaction score
56
Εγώ έχω αναφέρει τί καλώδια χρησιμοποιώ, καθώς και τί βύσματα. Cat6 για το εσωτερικό δίκτυο, cat5e για τη wan μου προς το firewall. Έλα μου όμως που - όπως σου έδειξα - έχω ΜΗΔΕΝ σφάλματα μετάδοσης... Παρεμπιπτόντως, πάνε ίσα με 10 χρόνια απο τη τελευταία φορά που χρησιμοποίησα έτοιμο καλώδιο ethernet. Τα τερματίζω μόνος μου ακριβώς στις διαστάσεις που θέλω, αλλά κυρίως επειδή τα περνάω απο τρύπες στους τοίχους, κανάλια κλπ.

Κάποτε νόμιζα ότι άκουγα διαφορές. Μέχρι που έκανα όσο το δυνατόν πιο ανεπηρέαστη δοκιμή ( για να είμαι ειλικρινής, όχι και τόσο ανεπηρέαστη, ΗΛΠΙΖΑ ότι θα άκουγα διαφορές ) με τα καλώδια που είχα απορρίψει. Μετά, δοκίμασα και τα νέα καλώδιά μου, interconnects, ηχείων κλπ. Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι έχω Furutech GT2 usb καλώδιο και παίζω με ένα απο το e-shop των 20 εκατοστών και αξίας αγοράς μικρότερης του ενός ευρώ. Τώρα, μπορεί να νομίζεις ότι για κάποιο λόγο το σύστημα ή τα αυτιά μου είναι αναίσθητα σε τέτοιες...μικρολεπτομέρειες. Σε διαφοροποιήσεις που επιβεβαιώνονται απο το μικρόφωνο και το rew, μια χαρά ανταποκρίνονται τόσο το σύστημα, όσο και τα αυτιά μου, ενώ θα επιμείνω στο ότι το Daphile είναι ένα φανταστικό σύστημα αναπαραγωγής και η διαφορά μεταξύ normal και real time kernel είναι ακουστή.

Daphile και καθάρισες. Έρχεται προρυθμισμένο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα ήχου. Κάνεις και buffer ολόκληρο το album ( ή τη playlist ) στη ram και καθάρισες. Τραβάς και το καλώδιο δικτύου άμα λάχει και αυτό συνεχίζει να παίζει για ώρες.

οπα ενδιαφερον!!

Reaction score
56
Εν το μεταξύ τα καλώδια ethernet του πλαισίου είναι γτπ.... Χαχχαχαχαχχχ
και εσυ που το ξερεις αφου ολα ιδια ειναι;
φπ
Για κάνε quote ΜΙΑ έστω...
φοβαμαι…
επι
επισης εχω πει οτι εχω βρει καλωδιο με το μετρο που εχω παθει πλακαρα , αυτό ομως δεν αναιρει το θεμα με τις διαφορές στον ηχο (οχι παντα) και οτι καααπου υπάρχει κατι καλύτερο …. και πολυ ακριβότερο ….

Reaction score
12.572
οπα ενδιαφερον!!
Αν αναφέρεσαι στο Daphile, μπορείς να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις σε ένα παλιό υπολογιστη που τυχόν έχεις ( θα ήταν σοφό να μη προσπαθούσες να το εγκαταστήσεις σε mac ). Παλιότερα είχα ανεβάσει και έναν οδηγό εγκατάστασης εδώ πέρα.

επισης εχω πει οτι εχω βρει καλωδιο με το μετρο που εχω παθει πλακαρα , αυτό ομως δεν αναιρει το θεμα με τις διαφορές στον ηχο (οχι παντα) και οτι καααπου υπάρχει κατι καλύτερο …. και πολυ ακριβότερο ….
Ναι, αλλά δεν απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα. Ψυχοβγάλτης είσαι!

"Άρα, όλο αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν σφάλματα στη μετάδοση των δεδομένων που θα οδηγούσαν σε επαναποστολή των πακέτων; "

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.370
το λάθος που διαπιστώνω απο τα λίγα που διάβασα στα πεταχτά....είναι ότι μπερδεύετε τις αρχές λειτουργίας των ψηφιακών με αυτές των αναλογικών
τα ψηφιακά δημιουργήθηκαν για να μην έχουν κανενα από τα προβλήματα των αναλογικών
ΚΑΝΕΝΑ....όπου ακούτε τη λέξη ντιτζιταλ....να κάνετε κατευθείαν αντιστροφή στο μυαλό σας ότι γνωρίζετε στα αναλογικά...ΑΚΡΙΒΩΣ όμως το ανάποδο στα πάντα

πέτυχα μέχρι και την λέξη jitter ...που είχα χρόνια να την ακούσω....κ που θυμήθηκα επικές μάχες στα πρώτα χρόνια που διάβαζα το αβουσάιτ...από ιστορικά μέλη :biggrin:

για όλους εσάς που ασχολείστε με τα προβληματα αυτά να γνωρίζετε ΕΝΑ και μόνο πράγμα
το έθερνετ φέρνει στις συσκευές μας το απόλυτο σήμα...δεν αλλοιώνεται και δεν βελτιώνεται, ούτε καθαρίζεται κλπ από κανένα καλώδιο
αυτό που κάνει τα λάθη....και που ακούγεται...είναι τα μειονεκτήματα των συσκευών μας να μετατρέψουν αυτό το σήμα σε αναλογικό...αυτό το ''jitter'' ακούγεται...όχι το ψηφιακό της μετάδοσης...και σε αυτό ευθύνεται το DAC...όχι το έθερνετ...ούτε το ρούτερ...ούτε η οπτική...ούτε τίποτα από την είσοδο της συσκευής μας και πίσω

το jitter στην μετάδοση δεδομένων ΔΕΝ επηρεάζει τον ήχο
όσα μπιτς φεύγουν...τόσα έρχονται και είναι ΠΑΝΤΑ σωστά..γιατί υπάρχουν μηχανισμοί διόρθωσης που τα τακτοποιούν ΟΛΑ.... αν δεν υπήρχαν.... δεν θα ακούγαμε την πληροφορία

Reaction score
3.504
Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό ενώ μετρητικά υπάρχουν χαοτικές διαφορές ;
Μετρητικά υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές που δύσκολα γίνονται αντιληπτές από την πλειοψηφία των ακροατών.
Εδώ οι περισσότεροι δεν ακούνε διαφορές μεταξύ mo3 και CD .

Reaction score
2.167
Εδώ είναι όλη η ουσία. :wink:
Επηρεάζει και το ακουστό φάσμα το rf interference

Μετρητικά υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές που δύσκολα γίνονται αντιληπτές από την πλειοψηφία των ακροατών.
Εδώ οι περισσότεροι δεν ακούνε διαφορές μεταξύ mo3 και CD .
Ξαναδιάβασε τι έγραψες … Είπες όλες οι ψηφιακές συσκευές …

Reaction score
3.504
Ξαναδιάβασε τι έγραψες … Είπες όλες οι ψηφιακές συσκευές …
Να πάρεις ένα dvd player των 30 ευρώ και να συγκρίνεις την ψηφιακή του εξοδο με την έξοδο ενός streamer, για το ίδιο μουσικό δείγμα.
Αφαίρεσε το σήμα του δεύτερου από το πρώτο και άκουσε το αποτέλεσμα που θα προκύψει.
Θα διαπιστώσεις ότι πλέον όλα τα ψηφιακά είναι ίδια ή σχεδον ίδια εφόσον κανένας δεν τα ξεχωρίζει μεταξύ τους.
Αν βρω χρόνο θα ανεβάσω παραδείγματα και μετά το συζητάμε το θέμα των ψηφιακών όσο θέλετε

Reaction score
2.480
και εσυ που το ξερεις αφου ολα ιδια ειναι;

φπ

φοβαμαι…
επι

αναφέρομαι στην ποιοήτηα κατασκευής του (περίβλημα, ποιότητα ακροδεκτων κτλ). Την δουλεια του την κάνει μια χαρα.
Και εγώ όπως ο φίλτατος τα καλώδια eth τα φτιάχνω μόνος μου αν θέλω συγκεκριμένο μηκος. Στο σπιτι παιρνω ετοιματζήδικα της ugreen ή delock.

Reaction score
2.167
Να πάρεις ένα dvd player των 30 ευρώ και να συγκρίνεις την ψηφιακή του εξοδο με την έξοδο ενός streamer, για το ίδιο μουσικό δείγμα.
Αφαίρεσε το σήμα του δεύτερου από το πρώτο και άκουσε το αποτέλεσμα που θα προκύψει.
Θα διαπιστώσεις ότι πλέον όλα τα ψηφιακά είναι ίδια ή σχεδον ίδια εφόσον κανένας δεν τα ξεχωρίζει μεταξύ τους.
Αν βρω χρόνο θα ανεβάσω παραδείγματα και μετά το συζητάμε το θέμα των ψηφιακών όσο θέλετε
Το jitter/phase noise δεν αποτυπώνεται πάνω στα ίδια τα δείγματα και το null πάνω στα δείγματα μπορεί να δείχνει ότι τα bits είναι ίδια ( αν είναι ) αλλά οχι ότι ο χρονισμός και το περιβάλλον rf είναι ίδια

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv