Ever heard of these?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

NEWFORM RESEARCH
Ribbon παραγωγής τους και μεγάφωνα μεσαιοχαμηλών της Scanspeak!
Μια σχεδίαση που θα ζήλευαν πολλοί κατασκευαστές παγκοσμίως :wink:

Οι τύποι φαίνεται να ξέρουν τι κάνουν... οι τιμές είναι λιώμα, το δίνουν και σε do ti yourshelf kit :shock:

- Ενδιαφέρον έχουν και τα έτοιμα "πακέτα" που δίνουν π.χ. R645v2, Panasonic XR45, Behringer DCX2496!!! They are also going digital...   8)  

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αν τα έφερνε και κανένας χριστιανός στην Ελλάδα να τα ακούγαμε ρε γμτ...
Νομίζω ότι στο μέλλον θα δούμε περισσότερα.

p.s. Θα μπορούσαν κάλιστα να είναι τα επόμενα ηχεία μου. :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

συμβιβάζεσαι με αυτό Νίκο???

Analysis Audio Sigma

Model Sigma
Rating 200 W
Dimensions 208 cm, 35 cm, 46 cm
Weight each 55 kgr

Kαι είναι και ελληνικό...
Μόνο τιμή δεν ξέρουμε...

Το Sigma είναι ένα ηχείο υβριδικού τύπου.
Ένα στενό και ψηλό μαγνητοδυναμικό ribbon, τοποθετημένο πάνω σε ένα κουτί με κλασικό μεγάφωνο για τις χαμηλές συχνότητες.

Διαθέτει την μεγάλη εικόνα και αίσθηση παρουσίας των πλήρως επίπεδων Analysis, ενώ χρειάζεται λιγότερο χώρο.

Η μονάδα υψηλών-μεσαίων συχνοτήτων (ribbon), έρχεται απ' ευθείας από τα πλήρως επίπεδα ηχεία της Analysis.

Το τμήμα χαμηλών συχνοτήτων χρησιμοποιεί ένα γούφερ 10" το οποίο έχει κώνο από πέντε επάλληλα στρώματα και γραμμικό μαγνητικό σύστημα.

Το κλειστό κουτί που 'φορτίζει' το μεγάφωνο χαμηλών συχνοτήτων, είναι σχεδίασης τύπου "Άπειρης Μπάφλας".
Κατά την γνώμη μου αυτός είναι ο σωστός τρόπος για την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων με την ακρίβεια που απαιτείται για να συνοδευτεί ο εξαιρετικός ήχος ενός τουίτερ ribbon.

Ένα μεγάλο, συμπαγές ξύλινο κομμάτι, που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην μονάδα του ribbon και του κουτιού των χαμηλών συχνοτήτων που βρίσκεται από κάτω, τα απομονώνει ακουστικά με την βοήθεια της μάζας του.
Ένα δεύτερο παρόμοιο ξύλινο κομμάτι χρησιμοποιείται σαν βάση ολόκληρου του ηχείου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
ο Τάσος ο Χαρτζης της Analysis είναι μέλος του avsite... οπότε μπορείς να του στείλει ένα pm ή ένα e-mail (καλύτερα e-mail μιας και είναι πολυάσχολος) για να σου στείλει χαρακτηριστικά...

καλό θα ήταν βέβαια να κανονίσουμε -σαν AVsite- μία ακρόαση όλων των ηχείων της analysis μιας και είναι ίσως οι καλύτερες ελληνικές υλοποιήσεις...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
I Know, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ο κος Χάρτζης θα έχει τον χρόνο.
Αν διαβάσει το thread τον παρακαλούμε να μας ενημερώσει.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88