Extra δασμοί σε αγορές από Ebay, Αγγλία

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.684
Όπως ο τίτλος, μετά από την αλλαγή του τρόπου πληρωμής δασμών και ΦΠΑ σε αγορές από το Ebay, όλα τα παραπάνω πληρώνονται στον πωλητή-Ebay και αποδίδονται μετά από εκεί. Τον τελευταίο καιρό, σε τρεις αγορές από Αγγλία, για μικρά ποσά μέχρι 70 Ευρώ, με ανάγκασαν από το Ταχυδρομείο-Τελωνείο Αερολημένα, να πληρώσω έξτρα χρήματα, 10-15 Ευρώ. Έχετε την ίδια εμπειρία; Πως μπρορούμε να παραπονεθούμε και που ώστε να σταματήσουν την "κλοπή" ;

Reaction score
5
Καλησπέρα,
αυτό συμβάιναι μόνο μέσω του eBay's "Global Shipping Program" στο οποίο είναι ξεκάθαρο το τι θα πληρώσεις από πρίν στον πωλητή.
Κανονικά το δέμα σου έρχεται με ιδιωτική ταχυδρομική εταιρεία πχ DHL, UPS κλπ.
Εάν ο πωλητής ή σου δεσμεύσει όλα τα ανωτέρω ποσά ώστε να στο στείλει μέσω του ανωτέρω προγράμματος και τελικά στο στείλει σαν απλό δέμα μέσω των αγγλικών ταχυδρομείων και των ΕΛΤΑ εδώ πέρα, καλείσαι να πληρώσεις τος αναλογούντες δασμούς και φόρους.

Μήπως έχει συμβεί κάτι τέτοιο;

Ndis

Titika
Reaction score
4.812
Καλησπέρα, η Αγγλία ειναι πλέον εκτός Ε.Ε. συνεπώς υπάρχουν κανονικότατα δασμοί. Μαλακία κάνει ο seller ΑΝ δεν στο τονίζει. Οργανωμένα μαγαζιά στο προσθέτουν στη τιμή ή σε ενημερώνουν.

Θέλει πάντα προσοχή, για ακριβά πράγματα, ενα email πριν δεν βλάπτει. Ολη η ντροπή δική σου, πάντα να ζητάς υποτιμολογηση. Για τους κινέζους ειδικά που είναι ολοι ΠΑΣΟΚ ειναι το απόλυτο τίποτα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.416
..και απο discogs τοσο πηγαινει.
Απο Αμερικη ενας δισκος και μια πασμινα συνολικη αξια 50 δολλαριαμε 20 δολ. Μεταφορικα..εκτελονισμος 30 ευρα..
10 με 15..και καμμια φορα 20 ... Για 1-2 αντε 3 δισκους.
Τα cd, 1-2 ... Ευτυχως τα τελη ειναι 2-3 μεχρι 10 ευρα..
(Αυτα για Αθήνα κεντρο)
Σε αλλα εκτελονιστικα κεντρα ακολουθουν αλλη διαδικασια.

D

Deleted member 50795

Guest
Κανονικά όταν αγοράζεις ένα προϊόν από Αγγλία (μαγαζί), σου αφαιρεί τον ΦΠΑ και σου προσθέτει μόνο τα μεταφορικά. Μετά όταν φθάνει προστίθενται, ΦΠΑ , δασμοί , έξοδα εκτελωνισμού κτλ. Έτσι νομίζω.
απο ιδιώτη μάλλον αφαιρείται ο ΦΠΑ από την εξίσωση και παραμένουν τα άλλα.

Last edited by a moderator:

sony fan

"Επαγγελματίας"
Reaction score
113
Ολα αυτα γινονται εδω και καποιο καιρο. Δεν υπηρχαν ποτε δασμοι σε δισκους ουτε απο ebay ουτε απο discogs. Αγοραζω εδω και 20 χρονια. Τον τελευταιο καιρο οτιδηποτε λαμβανω απ εξω εχει δασμους ακομα και ενα cd. Παλιοτετα παραλαμβανα τα πακετα μου απο Ιαπωνια απο την οδο Κωνσταντινουπολεως και δεν πληρωνα ποτε τιποτα. Τωρα καθε εβδομαδα παω στην Οδο Κουμουνδουρου για καταθεση. Oσο και αν εχω ψαξει δεν εχω καταλαβει τι αλλαξε. Ισως καποιος να μας διαφωτισει. Η εντυπωση μου ειναι οτι σταματανε τα παντα. Εχω πληρωσει δασμους για περιοδικο που μου εστειλαν ως δωρο απο Αγγλια.

Reaction score
1.251
Εμένα με έστειλαν ένα βραβείο από την Αμερική και τα ΕΛΤΑ με έβαλαν δασμούς και τέλη 67 ευρώ!
Τι ψάχνετε; Ότι παραγγέλνουμε πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι θα έρθει μέσα από την ΕΕ διαφορετικά έχει χαράτσι!

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.684
Δεν καταλάβατε, εγώ πλήρωσα ΟΛΟΥΣ τους δασμούς και τον ΦΠΑ μέσω του Global Shipping Program όπου φαίνεται καθαρά το ποσό για:
- μεταφορικά
- δασμούς και ΦΠΑ
αυτό βγαίνει αυτόματα από το Ebay και όχι από τον αγοραστή. Και ενώ ΔΕΝ θα έπρεπε να κρατήσουν κάτι παραπάνω, αυτοί ζητάνε ένα ποσό για "έξοδα εκτελωνισμού" όπως λέει το κίτρινο ταμπελάκι που όμως δεν αντιπροσωπεύει ένα σταθερό ποσοστό επί του ποσού αγοράς. Τελευταία αγορά 60,69 Λίρες, κόστος εκτελωνισμού 7 Ευρώ. Πριν λίγο καιρό κόστος αγοράς 55 Λίρες κόστος εκτελωνισμού 12 Ευρώ. Αγορά 35 Λίρες, κόστος εκτελωνισμού 18 Ευρώ! Αντίθετα από Κίνα, δεν έχω πληρώσει κάτι επιπρόσθετο (μέχρι τώρα...)
Που είναι η λογική ή το ποσοστό βάσει τιμοκαταλόγου;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.370
Εμένα με έστειλαν ένα βραβείο από την Αμερική και τα ΕΛΤΑ με έβαλαν δασμούς και τέλη 67 ευρώ!
Τι ψάχνετε; Ότι παραγγέλνουμε πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι θα έρθει μέσα από την ΕΕ διαφορετικά έχει χαράτσι!

Μου κάνει εντύπωση αυτό, καθώς ένα βραβείο είναι εξ ορισμού μη εμπορικού χαρακτήρα (μιλαμε φανταζομαι σε κατι τυπου πλακετα, γλυπτο κλπ οχι λχ ενα λαπτοπ ως βραβείο).
Στα μη εμπορικού οι δασμοί επιβάλλονται στα αξίας άνω των 45 ευρώ ως εξής

"
(α) Τέλη προς το δημόσιο (δασμοί, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ)

Τα τέλη αυτά καταβάλλονται ανεξαρτήτως του παρόχου που έχει αναλάβει τη διακίνηση της αποστολής. Για αντικείμενα µη εµπορικού χαρακτήρα:

• για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι.
  • για είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 €, υπόκεινται σε κατ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον εκτελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους.
  • για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 €, καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι."

Reaction score
1.251
Μου κάνει εντύπωση αυτό, καθώς ένα βραβείο είναι εξ ορισμού μη εμπορικού χαρακτήρα (μιλαμε φανταζομαι σε κατι τυπου πλακετα, γλυπτο κλπ οχι λχ ενα λαπτοπ ως βραβείο).
Στα μη εμπορικού οι δασμοί επιβάλλονται στα αξίας άνω των 45 ευρώ ως εξής

"
(α) Τέλη προς το δημόσιο (δασμοί, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ)

Τα τέλη αυτά καταβάλλονται ανεξαρτήτως του παρόχου που έχει αναλάβει τη διακίνηση της αποστολής. Για αντικείμενα µη εµπορικού χαρακτήρα:

• για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι.
  • για είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 €, υπόκεινται σε κατ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον εκτελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους.
  • για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 €, καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι."
Είναι ένα πράγμα σαν γλυπτό φτιαγμένο από κρύσταλο με το όνομα μου σκαλισμένο επάνω στα ξένα και λόγω βάρους και FEDEX next day τα μεταφορικά ήταν πολλά.

Το καταχώρησαν ως έργο τέχνης, το αξιολόγησαν σε κάποιο ποσό που δε θυμάμαι, έβαλαν δασμούς , ΦΠΑ και κόστος εκτελωνιστή και με ήρθε το κοστούμι 67 ευρώ.

Δεν έχω πλέον κουράγιο να έρχομαι σε αντιδικία με δημόσιους υπαλλήλους πάσης φύσεως, εκτός αν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, οπότε πλήρωσα τα 67 ευρώ και το έχω και το καμαρώνω. :)

Reaction score
4.142
Το καταχώρησαν ως έργο τέχνης, το αξιολόγησαν σε κάποιο ποσό που δε θυμάμαι, έβαλαν δασμούς , ΦΠΑ και κόστος εκτελωνιστή και με ήρθε το κοστούμι 67 ευρώ.

Δεν έχω πλέον κουράγιο να έρχομαι σε αντιδικία με δημόσιους υπαλλήλους πάσης φύσεως, εκτός αν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, οπότε πλήρωσα τα 67 ευρώ και το έχω και το καμαρώνω. :)
Εγώ θα απαιτούσα να το ανοίξουν μπροστά μου.
Κατόπιν θα τους έλεγα να το κοιτάξουν καλα και να το βάλουν στον πάτο τους αν επέμεναν ότι είναι έργο τέχνης!

@jpaudio
Μάλλον έχει γίνει χαζομάρα απο το ebay.
Email άμμεσα, είναι κρίμα να διπλοπληρώνεις

Reaction score
1.251
Εγώ θα απαιτούσα να το ανοίξουν μπροστά μου.
Κατόπιν θα τους έλεγα να το κοιτάξουν καλα και να το βάλουν στον πάτο τους αν επέμεναν ότι είναι έργο τέχνης!
Δεν πάει έτσι.
Η διαδικασία εκτελωνισμού δε γίνεται στον τοπικό ΕΛΤΑ , όπου πάω να παραλάβω.
Στο ΕΛΤΑ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά.
Πρέπει κάποιος να πάει εκεί που διεκπεραιώνεται η εισαγωγή (δεν ήξεραν να μου πουν που είναι αυτό) και να τους πείσει.
Αλλιώς απλά να μην παραλάβεις.

Reaction score
1.258
Αυτό που εισπράττω εγώ, έχοντας συμπληρώσει μισό -παρά κάτι- αιώνα βιοπάλης, είναι πως ανέκαθεν το δικό μας κράτος έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για να νιώθει, κάθε νομοταγής πολίτης, αδύναμος, καταδυναστευμένος και "φουκαράς" σε κάθε επίπεδο. Τα ΕΛΤΑ και τα τελωνεία δεν αποτελούσαν και δεν αποτελούν εξαίρεση. Ο μόνος τρόπος, εν προκειμένω, να μη τους δώσεις λαβή να σε καταληστέψουν για μια ακόμα φορά, είναι να φροντίσεις να προμηθεύεσαι είτε από, είτε - "με τρίπλα" ;)- μέσω Ε.Ε.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.067
Το 2015 άρχισα να εισάγω τα μεγάφωνα για τα ενεργά ηχεία μου. Αγορές από yahoo.japan.
10 Μεγάφωνα , και όχι μόνο αυτά.
Στην αρχή απλώς τα έπαιρνα από κωνσταντινουπόλεως , ή από ΕΛΤΑ ΑΧΑΡΝΩΝ.
Στην πορεία άλλαξε το έργο και τα έπαιρνα από κων/πόλεως μετά από πληρωμή εκτελωνισμού και δαφόρων άλλων π@π@ριών.
Στο τέλος για 2 woofers αξίας τότε 250.000 yen , πλήρωσα 155e . Σχεδόν όσο η αξία τους.
μιλάμε για κανονικό Λησταρχείο .

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.684
Νεώτερη διαπίστωση: σε αγορές από Ευρώπη, εντός ΕΕ, χρεώνετε η διαφορά του ΦΠΑ!!!
Πρόσφατη αγορά από Γερμανία (αγορά από μαγαζί, όχι από ιδιώτη) το Ebay χρέωσε την διαφορά 5% του Γερμανικού ΦΠΑ. Το ίδιο ισχύει και σε αγορά άλλων ειδών από Γερμανικό μαγαζί, εκτός Ebay, ο ΦΠΑ που χρεώνουν είναι 24%
Τέρμα οι φτηνές αγορές από το εξωτερικό...

Reaction score
680
Νεώτερη διαπίστωση: σε αγορές από Ευρώπη, εντός ΕΕ, χρεώνετε η διαφορά του ΦΠΑ!!!
Πρόσφατη αγορά από Γερμανία (αγορά από μαγαζί, όχι από ιδιώτη) το Ebay χρέωσε την διαφορά 5% του Γερμανικού ΦΠΑ. Το ίδιο ισχύει και σε αγορά άλλων ειδών από Γερμανικό μαγαζί, εκτός Ebay, ο ΦΠΑ που χρεώνουν είναι 24%
Εχεις απόλυτο δικαιο. Αγορασα DAC από την μαμα εταιρια της Τσεχιας και μου ειπαν οτι μου χρεωνουν κανονικα τον ΦΠΑ της Ελλαδος 24% εκτος αν το παρω μεσω καποιας εταιριας στην Ελλαδα με EU VAT που μπορει να γινει χωρις ΦΠΑ!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.837
Αυτό δεν είναι νέο φαινόμενο. Πληρώνουμε τον ΦΠΑ της χώρας προορισμού. Πριν ακόμα βγει η Αγγλία από την ΕΕ θυμάμαι ότι αγόραζα προϊόντα που η τελική τιμή διέφερε από την αναγραφόμενη επειδή είχαμε διαφορετικό ΦΠΑ. Για Amazon μιλάω.

Reaction score
4.142
Και το Amazon de το κάνει αλλά ΜΌΝΟ για προϊόντα που στέλνει το ίδιο.
Αν πωλητής και αποστολέας είναι κατάστημα τότε χρεώνει τον ΦΠΑ Γερμανίας μόνο.
Αυτό έχει γίνει σε πολλές αγορές μου παλιότερα,δε νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι τελευταία.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.370
Δεν υπάρχει διαχωρισμός σε άμαζον/κατάστημα. Υπάρχει διαχωρισμός σε όγκο συναλλαγών.
Εάν ο ετήσιος όγκος συναλλαγών με πελάτες από τη χώρα μας υπερβαίνει ένα (πολύ χαμηλό νομίζω, ίσως και 10.000 ευρώ; ) όριο, τότε εισπράττεται και αποδίδεται ο ελληνικός φπα.
Για τον λόγο αυτό βλέπετε να σας χρεώνουν τον γερμανικό φπα τα μικροκαταστήματα που μόνο ευκαιριακώς έχουν συναλλαγές με Έλληνες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.141
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda