extra μνημη RAM:::?????

Reaction score
13
Εξαρτάται από το τι θες να κάνεις....
Αν σερφάρεις μόνο στο internet , γράφεις κείμενα (μικρά),και παίζεις παιχνίδια απλά σχετικά δεν χρειάζεσαι πάνω από 512ΜΒ (τα 256 για XP είναι λιγα).
Αν θες να κάνεις επεξεργασία εικόνας , ήχου ,video ή να δουλέψεις CAD προγράμματα (ηλεκτρονικά,μηχανικά) τότε το 1GB είναι μονόδρομος (προσωπική μου άποψη - και πολών άλλων).Να ξέρεις όμως ότε δεν αξίζει να επενδύσεις σε μνήμης παλαιάς τεχνολογίας .Αν το μηχάνημά σου δέχεται DDR - Ι (έστω) μνήμες μην το σκέφτεσαι καθόλου (με τόση μνήμη θα μπορείς - αν θες - να απνεργοποιήσεις και την virtual memory που δημιουργούν τα windows στον δίσκο - swap file).Για κόστος υπολόγισε γύρω στα 120 - 140 ευρώ για 2 Χ 512ΜΒ (έχω πάρει τις twinmos και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εδώ και 8 μήνες και σκέφτομαι για άλλο ένα ζευγάρι....Να ξέρεις όμως ότι ενώ η διαφορά ταχύτητας στην αρχή θα είναι αισθητή σε λίγο καιρό θα την συνηθίσεις και δεν θα σου κάνει αίσθηση...

Reaction score
7
Και αν το MB εχει ταχυτητα μνημης 333 (για ποσοτητα μνημης ως 2GB, ενω παει στα 266 για μνημη 3GB (για DDR παντα)) πρεπει να παρεις μμνημη στα 266-333, ή μπορεις να παρεις και στα 400 (επειδη βγαινει πιο φτηνη)?
Θα μπορει να λειτουργει η 400 στα 333 του MB ή οχι? Ή δεν θα παιρνει μπροστα μετα?
Το ΠΛΑΙΣΙΟ ειναι ακριβο για κατι τετοια?
Εχεις να προτεινεις καποιο αλλο πιο οικονομικο καταστημα?

(για επεξεργασια ηχου βασικα, αν και με τα 256 -αν δεν εχω 512 και δεν θυμαμαι- καλα παει)

Reaction score
13
Είσαι τυχερός !Σου έχω ευχάριστα νέα!
Μπορείς να αγοράσεις DDR400 μνήμες χωρίς να έχεις κανένα πρόβλημα με την μητρική σου.

Για επιβεβαίωση σου παραθέτω το link στην ιστοσελίδα της twinmos :

PC3200-DDR400 DRAM Module

όπου γράφει

Backward compatible with DDR 400/333/266 MHz motherboards
Όσο για φθηνά μαγαζιά μπορείς να κοιτάξεις στο http://www.e-shop.gr

(εγώ τις είχα πάρει από το Multirama

Πρόσεχε να ρωτήσεις πόσο είναι το CL (Cas Latency) .Σε μερικές είναι 3 και σε άλλες είναι 2.5 .Προτίμησε το 2.5 (μικρότερο = καλύτερο - χονδρικά για να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες)

Τέλος δεν έχω τοποθετήσει (προσωπικά) DDR400 σε μητρική που υποστηρίζει έως DDR333.Έχω κάνει το αντίστροφο (μνήμες DDR333 -> μητρική DDR400)και τις πούσαρα κιόλας στα 400 και δουλεύαν άψογα (οπότε και ο 1ος συνδυασμός δεν θα έχει πρόβλημα - το υπογράφει και η εταιρία).Καθώς επίσης κοίτα την ισχύ του τροφοδοτικού σου να είναι τουλάχιστον 300 -350 Watt (ποιοτικό και όχι αυτά τα τενεκεδόκουτια) και άνω (έχω άσχημες εμπειρίες με χαμηλότερα τροφοδοτικά και αυξήσεις μνήμης!).

Reaction score
2
καλό θα ήταν να πάρεις 1GB και να βγάλεις τα 256 που ήδη έχεις.
αν θες να τα κρατήσεις και αυτά πρέπει για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα δουλεύει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια μνήμη με αυτή που έχεις.
Καλύτερα πάρε 1GB DDR400, βάλτο και βάλτο στα 333. Με το κατέβασμα της συχνότητας λογικά θα κερδίσεις σε CasLatency, οπότε μπορείς να το βάλεις 2.5 αντί για 3. Για να δοκιμάσεις αν ο συνδυασμός cpu cache - chipset - memory δουλεύει σωστά τρέξε memtest.
http://www.memtest86.com/

Reaction score
13
Να τονίσω κάτι :

Ο Σωτήρης προτείνει να ρυθμιστεί η CL από 3 σε 2,5.

Θα προσθέσω το εξής :

1.Καλό είναι να αγοραστεί η μνήμη με CL2,5 και όχι να ρυθμιστεί από το bios από CL3 σε CL2,5(για καλύτερη αξιοπιστία το θέτω)

2.Καλό είναι να μην πειράζονται οι τιμές χρονισμού λειτουργίας της μνήμης και αυτό μόνο για θέμα αξιοπιστίας και σταθερότητας στην λειτουργία του μηχανήματος

Και όπως σωστά ανάφερες Σωτήρη καλό θα είναι να αφαιρεθεί εντελώς η προηγούμενη μνήμη (πάντοτε για θέμα σταθερότητας στην λειτουργία του μηχανήματος).Και θα πρότεινα 2 Χ 512ΜΒ ώστε σε περίπτωση αγοράς νέας μητρικής με chipset που να υποστηρίζει Dual DDR επικοινωνία με την μνήμη να έχουμε μια δωρεάν αύξηση στην ταχύτητα προσπέλασης της μνήμης.

Reaction score
7
Thanx... μολις το αποφασισω θα ενημερωσω!
Αν δεν ενημερωσω θα πει οτι τα επαιξε το εργαλειο!!!

Και εγω θα προτιμουσα 2x512, για την περιπτωση που τα παιξει η μια :( να μεινει η αλλη...

Reaction score
2
JohnnyWalker said:
Να τονίσω κάτι :

Ο Σωτήρης προτείνει να ρυθμιστεί η CL από 3 σε 2,5.

Θα προσθέσω το εξής :

1.Καλό είναι να αγοραστεί η μνήμη με CL2,5 και όχι να ρυθμιστεί από το bios από CL3 σε CL2,5(για καλύτερη αξιοπιστία το θέτω)
δε λέω ακριβώς αυτό. απλά το CL εξαρτάται και από τη συχνότητα λειτουργίας, δηλαδή το rating μιας μνήμης είναι π.χ. DDR400CL3, στα 200MHz δηλαδή έχει CL3. Σίγουρα η αγορά γρηγορότερης μνήμης π.χ. DDR400CL2.5 είναι καλύτερη διότι στα 166MHz μπορεί να δουλεύει και CL2. Πάντως αυτά μικρή σημασία έχουν, το βασικό είναι η σταθερότητα.

JohnnyWalker said:
2.Καλό είναι να μην πειράζονται οι τιμές χρονισμού λειτουργίας της μνήμης και αυτό μόνο για θέμα αξιοπιστίας και σταθερότητας στην λειτουργία του μηχανήματος
ο καλύτερος τρόπος είναι το memtest. 1-2 ώρες memtest error free είναι ένας πολύ καλός δείκτης σταθερότητας, ανεξάρτητα από τις προδιαγραφές της μνήμης.

τέλος, για να επανέλθω στην ερώτηση;) καλό είναι ό,τι μνήμες αγοράσεις (όταν το αποφασίσεις) να είναι με lifetime εγγύηση:)
πάντως με 1GB θα δεις αρκετή διαφορά σε ταχύτητα από τα 256.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Aν βαλεις μνημες με διαφορετικη ταχυτητα 266 & 400 θα δουλεψουν (θεωρητικα)?
Και αν δουλεψει θα πεσει η ταχυτητα στα 266 ?
θεωρητικά πάντα θα δουλέψουν στην μικρότερη ταχύτητα...

αλλά η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη πολλές φορές δεν αποδίδει τα αναμενόμενα...
Για λόγους σταθερότητας καλύτερα να είναι όλες ίδιες...

Reaction score
2
καλό θα ήταν να μην τις ανακατέψεις. υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν, κατεβάζοντας τη συχνότητα της 400 -> 266 και με χαλαρά timings.
πάντως από τη στιγμή που δεν είναι ίδια τα τσιπάκια, μόνο με το memtest θα σαι σίγουρος.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@