F1 season 2007

GTX

Reaction score
39
Λοιπόν...δραματικές εξελίξεις όπως θα λέγανε και στις ειδήσεις :happy_5:

Έχουμε και λέμε.

Στις 13 του μήνα θα γινόταν η έφεση που κατέθεσε η Ferrari για το θέμα Stepney - Coughlan.

Με σημερινή της ανακοίνωση η FIA ακυρώνει την έφεση και καλεί την ίδια μέρα τη Mclaren (μόνο) για κανονικό δικαστήριο στο World Motor Sport Council λόγω νέων στοιχείων που βρέθηκαν στα χέρια της FIA.

Να θυμίσω οτι στο προηγούμενο αποδείχτηκε οτι η Mclaren και συγκεκριμένα ο Coughlan (μηχανικός της Mclaren) είχε στα χέρια του ένα ντοσιέ 700 σελίδων με λεπτομερή στοιχεία για το μονοθέσιο της Ferrari στο οποίο πρόσβαση του έδωσε ο Stepney (μηχανικός της Ferrari για τον οποίο και τη γυναίκα του εκκρεμεί δικαστήριο του Ιταλικού δικαίου με κατήγορο φυσικά τη Ferrari). Η απόφαση της δίκης ήταν να μην τιμωρηθεί η Mclaren αφού δεν αποδείχτηκε οτι αποκόμισε από αυτά τα στοιχεία κάποιο πλεονέκτημα έναντι της Ferrari. Παρόλο που ο Stepney ήταν αυτός που έδωσε πληροφορίες στη Mclaren για το πάτωμα της Ferrari το οποίο βασικά ήταν παράνομο (μαζί με άλλων ομάδων) και οδήγησε τη Mclaren να ζητήσει διευκρίνιση των κανονισμών στο συγκεκριμένο θέμα από τη FIA μετά το πρώτο GP στην Αυστραλία. Αυτή η διευκρίνιση ήρθε μαζί και με αναθεώρηση των διαδικασιών της FIA για την εξέταση των πατωμάτων που φυσικά οδήγησε τη Ferrari (και άλλες ομάδες) στον ανασχεδιασμό του επίμαχου σημείου για να περνάει τα καινούρια τέστ της FIA. Τέλος η απόφαση έλεγε οτι ναι μεν δεν τιμωρείται η Mclaren αλλά αν προκύψουν νέα στοιχεία θα την καλέσουν ξανά...αυτό δηλαδή που γίνεται τώρα.

Και επειδή αυτά δεν είναι αρκετά, λίγες μέρες πριν το GP του Μονακό, γύρω από τα καπάκια καυσίμου της Ferrari βρέθηκαν ίχνη από μια παράξενη σκόνη (που σκοπό είχε να μολύνει το καύσιμο) που συμπτωματικά βρέθηκε και στις τσέπες του....Stepney "happy_1""happy_1" Ο οποίος μέχρι τώρα ισχυρίζεται οτι είναι θύμα πλεκτάνης wall_1wall_1

Και περνάμε στο ζουμί ------>

Τα ενδεχόμενα είναι 2.

ή

Θα αθωώσουν τη Mclaren τελείως γιατί βρήκαν ακλόνητα στοιχεία οτι είναι αθώοι.....????? Πώς τί??? Και γιατί δεν καλούν και τη Ferrari???

ή

θα πετάξουν έξω από το φετινό (και πολύ πιθανόν και επόμενο) πρωτάθλημα κατασκευαστών ή και οδηγών τη Mclaren.

Με λίγα λόγια θα γίνει μαντάρα το φετινό πρωτάθλημα :mad_3::mad_3::mad_3: μέχρι και ο Kimi μπορεί πλέον να το σηκώσει :happy_5::happy_5::happy_5:, εμείς θα ξενερώσουμε για πάντα με τα καραγκιοζιλίκια τους wall_1wall_1, ο Alonso θα φύγει από την Mclaren αφού έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει αν η ομάδα εκθέσει τη φήμη του, βάσει του συμβολαίου του και θα πάει στη BMW ή τη Renault και του χρόνου θα πάρει πάλι το πρωτάθλημα η Ferrari. Η Mercedes θα το ρίξει στις ξενέρωτες λιμουζίνες και ο Hamilton θα κάτσει σπίτι με τον θείο Dennis :happy_8:

Περισσότερα εδώ κι εδώ

Reaction score
3
Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους θα λυπηθώ εάν συμβεί το δεύτερο σενάριο το οποίο αναφέρεις Γιώργο, σε έναν όμως θα αναφερθώ: το να στερήσουν τη δυνατότητα από αυτόν τον υπέροχο μαυρούλη, αυτόν τον οδηγό που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων με τις ικανότητές του στο τιμόνι και με την ποιότητα του χαρακτήρα του, να κερδίσει το πρωτάθλημα την πρώτη του χρονιά στην F1.:-(
Παράπλευρα βέβαια να ρίξει και μια λερωμένη πατσαβούρα στα μούτρα αυτού του υπερφίαλου Ισπανού, που θεωρεί τον εαυτό του κάτι λιγότερο από μικρό θεούλη.

GTX

Reaction score
39
το να στερήσουν τη δυνατότητα από αυτόν τον υπέροχο μαυρούλη, αυτόν τον οδηγό που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων με τις ικανότητές του στο τιμόνι και με την ποιότητα του χαρακτήρα του, να κερδίσει το πρωτάθλημα την πρώτη του χρονιά στην F1.:-(
Κοίτα αν συμβεί το δεύτερο ενδεχόμενο το οποίο επαναλαμβάνω εγώ θεωρώ πιο πιθανό (αφού για να μη καλέσουν την Ferrari δείχνει ότι δε θα χρειαστεί καν να ακούσουν τη δική τους πλευρά, κάτι που θα είχε λογική μόνο αν αποκλειστεί η Mclaren, οπότε τί να πεί η Ferrari?) το σίγουρο είναι οτι η Mclaren θα αποκλειστεί από το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, τώρα ανάλογα με τα στοιχεία που έχουν φαντάζομαι οτι θα εξαρτηθεί τί θα γίνει με το πρωτάθλημα των οδηγών, αφού αν αποδειχτεί οτι όχι μόνο η Mclaren λειτούργησε ύπουλα εναντίον της Ferrari αλλά το μονοθέσιο της είχε και κάποιο πλεονέκτημα από τα στοιχεία που κλέψανε, ε τότε δε βλέπω με ποιά λογική μπορεί να έχουν αξία οι όποιοι βαθμοί έχουν πάρει οι οδηγοί της Mclaren :sad::sad:

Γενικά πάντως αν αποκλειστούν οι οδηγοί της Mclaren μαμιέται το σύμπαν wall_2
Τί αξία θα έχει πια για κάποιον οδηγό ένα τέτοιο πρωτάθλημα, τη στιγμή μάλιστα που εμείς έχουμε την εντύπωση οτι παρακολουθούμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων που 5 αγώνες πριν το τέλος όλα είναι πιθανά με 4 οδηγούς να έχουν πιθανότητες να το σηκώσουν...

Άλλο ένα που άκουσα και δεν αποκλείεται να είναι αλήθεια, είναι οτι ο Stepney μετά από σκληρή πίεση από την Ferrari έχει χεστεί πάνω του για αυτά τα οποία πρόκειται να πάθει από το Ιταλικό δικαστήριο αυτός και η γυναίκα του οπότε έχει έρθει σε κάποια συμφωνία με τη Ferrari (κοινώς τα ξέρασε όλα με το Ν και με το Σ) μπας και η Ferrari αποσύρει τη δίωξή του στην Ιταλική δικαιοσύνη. Φαντάζομαι οτι αν ο τύπος καταδικαστεί κινδυνεύει με φυλάκιση...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.962
το να στερήσουν τη δυνατότητα από αυτόν τον υπέροχο μαυρούλη, αυτόν τον οδηγό που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων με τις ικανότητές του στο τιμόνι και με την ποιότητα του χαρακτήρα του, να κερδίσει το πρωτάθλημα την πρώτη του χρονιά στην F1.:-(
Για τις οδηγικές ικανότητες του Hamilton δεν αμφιβάλλει κανείς!
Αλλά ο χαρακτήρας που βγάζει προς τα έξω μου τη δίνει λιγουλάκι.
Το καλό παιδί, που όλα τα βλέπει θετικά, που γελάει ακόμα κι όταν εγκαταλείπει, με δηλώσεις του τύπου "Με τη βοήθεια του Θεού θα πάμε καλά"...
Ο πρωταθλητής πρέπει να είναι και λίγο "αλήτης" με την καλή την έννοια.
Άσε που κάποιες στιγμές το φαινόμενο Hamilton το βλέπω κι ως ένα marketing-ίστικο κόλπο.

Παράπλευρα βέβαια να ρίξει και μια λερωμένη πατσαβούρα στα μούτρα αυτού του υπερφίαλου Ισπανού, που θεωρεί τον εαυτό του κάτι λιγότερο από μικρό θεούλη.
Κάνε τις πατσαβούρες 2! :happy_5:

GTX

Reaction score
39
Για τις οδηγικές ικανότητες του Hamilton δεν αμφιβάλλει κανείς!
Αλλά ο χαρακτήρας που βγάζει προς τα έξω μου τη δίνει λιγουλάκι.
Το καλό παιδί, που όλα τα βλέπει θετικά, που γελάει ακόμα κι όταν εγκαταλείπει, με δηλώσεις του τύπου "Με τη βοήθεια του Θεού θα πάμε καλά"...
Άσε που κάποιες στιγμές το φαινόμενο Hamilton το βλέπω κι ως ένα marketing-ίστικο κόλπο.
Συμφωνώ απόλυτα. Ενώ στην αρχή τον πήγαινα το Hamilton (ειδικά αφού του έριχνε του Ισπανού :crazy_3:) σιγά σιγά άρχισε να μου τη σπάει η συμπεριφορά του και πλέον μου είναι και αυτός ιδιαίτερα αντιπαθείς.

Ίσως είμαι υπερβολικός αλλά...εγώ δεν θεωρώ οτι η οδηγική του ικανότητα είναι κάτι τόσο σούπερ. Και εξηγούμαι: δεν είπα οτι είναι κανένα κουλάδι αλλά δεν είναι πλέον και ο θεός που θέλουν να μας παρουσιάζουν. Ναι στην αρχή έκανε φοβερές εκκινήσεις αλλά αυτό δεν οφείλεται στην ικανότητα του αλλά μάλλον στο κακό launch system της Ferrari το οποίο μόλις βελτιώθηκε είδαμε τις Ferrari να πετάνε στην εκκίνηση. Εκτός αυτού κάτι που έχω ξαναπεί και πολύς κόσμος δείχνει να ξεχνάει. Ο Alonso και ο Kimi δεν μπορούσαν να οδηγήσουν τα μονοθέσια των νέων ομάδων τους πριν το 2007, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα καινούρια μονοθέσια να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του Massa και του Hamilton που είχαν κάνει τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης. Αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα λοιπόν για τους 2 αυτούς οδηγούς. Κάτι ακόμα είναι οτι ο Massa είναι ο μόνος από τους 4 που είχε ξαναοδηγήσει με bridgestone και ο Hamilton δεν είχε οδηγήσει ποτέ κάτι άλλο. Κατά τα άλλα πέρα από μια εντυπωσιακή προσπέραση με πολύ θράσος στο Massa τί άλλο τόσο φοβερό έχει κάνει φέτος ο Hamilton??? Σε αντίθεση με τον Massa που παρόλο που δεν είναι αυτός που υποστηρίζω (δε τον πάω ούτε αυτόν ιδιαίτερα και ομολογώ οτι μέχρι τώρα αυτόν τον είχα για κουλάδι) έχει πάρει φέτος τις περισσότερες pole, στο quali της Μελβούρνης έχασε την ευκαιρία να πάρει καλή θέση λόγω μηχανικού προβλήματος, στην Ουγγαρία πάλι είχε προβλήματα λόγω της ομάδας και γενικά έχει δείξει φέτος ότι αν όλα πάνε καλά μπορεί να κερδίζει. Άσε που ίσως στο Silverstone αυτός είναι που έκανε τον πιο εντυπωσιακό αγώνα για φέτος αποδεικνύοντας οτί ακόμα μπορούν να γίνουν προσπεράσεις :happy_5::happy_5:. Είπαμε σίγουρα είναι εντυπωσιακό ότι ο Hamilton αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος την πρώτη του κιόλας χρονιά αλλά σίγουρα είναι ευνοημένος από τις συνθήκες και πιστεύω οτι οποιοσδήποτε από τους 4 στη θέση του θα έκανε τα ίδια αν όχι και καλύτερα. Αν είχε μείνει ο Kimi στη Mclaren μπορεί το πρωτάθλημα να είχε ήδη τελειώσει...ή τα Mclaren να συνέχιζαν να σπάνε :happy_5::happy_5::happy_5:

GTX

Reaction score
39

Εγώ γι'αυτό πάω τον Kimi :happy_5::happy_5::happy_5:
Κάποιοι ξενερώνουν με τη συμπεριφορά του αλλά εγώ γουστάρω που είναι καλός σε αυτό που χρειάζεται, την οδήγηση και μόνο. Τα media τα αγνοεί πάντα όσο μπορεί, δεν είναι ο κλασικός οδηγός που αγαπούν οι δημοσιογράφοι και τρέχει πίσω από τις κάμερες να κάνει δηλώσεις σα τον DC. Όταν κάνει κάποιο λάθος πάντα το αναγνωρίζει και δεν αρχίζει να κατηγορεί όλους τους άλλους (Alonso, Montoya), όταν φταίει η ομάδα είναι πάντα συγκρατημένος και μοιράζεται την ευθύνη χωρίς να αρχίζει να κράζει, ακόμα και όταν τα Mclaren σπάγαν ασταμάτητα αυτός ποτέ δε βγήκε να κατηγορήσει, το πιο ακραίο που έκανε και ίσως από τα καλύτερα για μένα όταν το αμάξι του έσπασε στο Μονακό περπάτησε όλη την πίστα και αντί να πάει στο Padock πήγε και άραξε στο σκάφος του "happy_1""happy_1""happy_1"

Άλλο ένα highlight σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά από συνάντηση των οδηγών για να συζητήσουν θέματα ασφάλειας "I don't care I'm here to drive" :happy_5::happy_5::happy_5:

Reaction score
3
Άσε που ίσως στο Silverstone αυτός είναι που έκανε τον πιο εντυπωσιακό αγώνα για φέτος αποδεικνύοντας οτί ακόμα μπορούν να γίνουν προσπεράσεις :happy_5::happy_5:.
Άντε ρε με τα καρφιά σου…:happy_8:

Reaction score
0
Κοίτα αν συμβεί το δεύτερο ενδεχόμενο το οποίο επαναλαμβάνω εγώ θεωρώ πιο πιθανό (αφού για να μη καλέσουν την Ferrari δείχνει ότι δε θα χρειαστεί καν να ακούσουν τη δική τους πλευρά, κάτι που θα είχε λογική μόνο αν αποκλειστεί η Mclaren, οπότε τί να πεί η Ferrari?) το σίγουρο είναι οτι η Mclaren θα αποκλειστεί από το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, τώρα ανάλογα με τα στοιχεία που έχουν φαντάζομαι οτι θα εξαρτηθεί τί θα γίνει με το πρωτάθλημα των οδηγών, αφού αν αποδειχτεί οτι όχι μόνο η Mclaren λειτούργησε ύπουλα εναντίον της Ferrari αλλά το μονοθέσιο της είχε και κάποιο πλεονέκτημα από τα στοιχεία που κλέψανε, ε τότε δε βλέπω με ποιά λογική μπορεί να έχουν αξία οι όποιοι βαθμοί έχουν πάρει οι οδηγοί της Mclaren :sad::sad:

Γενικά πάντως αν αποκλειστούν οι οδηγοί της Mclaren μαμιέται το σύμπαν wall_2
Τί αξία θα έχει πια για κάποιον οδηγό ένα τέτοιο πρωτάθλημα, τη στιγμή μάλιστα που εμείς έχουμε την εντύπωση οτι παρακολουθούμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων που 5 αγώνες πριν το τέλος όλα είναι πιθανά με 4 οδηγούς να έχουν πιθανότητες να το σηκώσουν...
Δεν ξέρω τί προβλέπει ο κανονισμός, αλλά σε περίπτωση που η McLaren κριθεί ένοχη δεν υπάρχει κάποια ηπιότερη τιμωρία;
Το βρίσκω πολύ ακραίο να αποκλειστούν και οι οδηγοί της ομάδας, είναι κάτι που πιστεύω ότι δεν θα το ήθελε ούτε ο πιο φανατικός Ferrarista.

GTX

Reaction score
39
Δεν ξέρω τί προβλέπει ο κανονισμός, αλλά σε περίπτωση που η McLaren κριθεί ένοχη δεν υπάρχει κάποια ηπιότερη τιμωρία;
Το βρίσκω πολύ ακραίο να αποκλειστούν και οι οδηγοί της ομάδας, είναι κάτι που πιστεύω ότι δεν θα το ήθελε ούτε ο πιο φανατικός Ferrarista.
Αν βρεθούν ένοχοι για κατασκοπεία και σαμποτάζ??? Γιατί βασικά για αυτά τα 2 μιλάμε.

Εγώ νομίζω οτι αν δεν τους αποκλείσουν για πάντα θα δείξουν ελαστικότητα (λόγο της ιστορικότητας της ομάδας). Ειδικά αν αποδειχτεί οτι πήγαν να σαμποτάρουν τη Ferrari θα είναι τρελό.

Σίγουρα ο οποιοσδήποτε αποκλεισμός θα είναι κάτι πολύ κακό για το σπορ...:mad_3:

Reaction score
0
Ας τους αποκλείσουν όλους ...:happy_9: :happy_9:

Να τρέχει μόνη της η Ferrari σαν την Indianapolis :happy_6:

Και μετά να πάνε να φτιάξουν δικό τους πρωτάθλημα (ΧΩΡΙΣ Ferrari)

P.s. μήπως είμαι λίγο αντι-ferraristi ?????:happy_5: :happy_5:
Η αλήθεια είναι ότι έχω φάει κόλλημα ...
-Γουστάρω με τρέλλα Raikonen :respect: :happy_8:
-Γουστάρω με τρέλλα McLaren - Honda :cool_1:
-Απεχθάνομαι Ferrari :mad_3:
-Απεχθάνομαι Alonso wall_1
-Απεχθάνομαι Shumacher :mad_2:
-Αδιάφορος ο Hamilton και όλοι οι υπόλοιποι ... :happy_4:

GTX

Reaction score
39
P.s. μήπως είμαι λίγο αντι-ferraristi ?????:happy_5: :happy_5:
Η αλήθεια είναι ότι έχω φάει κόλλημα ...
-Γουστάρω με τρέλλα Raikonen :respect: :happy_8:
-Γουστάρω με τρέλλα McLaren - Honda :cool_1:
-Απεχθάνομαι Ferrari :mad_3:
-Απεχθάνομαι Alonso wall_1
-Απεχθάνομαι Shumacher :mad_2:
-Αδιάφορος ο Hamilton και όλοι οι υπόλοιποι ... :happy_4:
Δίδυμε αδερφέ μου??? :happy_5::happy_5::happy_5:
Λες και τα έγραψα εγώ είναι...στο μόνο που δε συμφωνούμε είναι οτι εγώ δεν τρελαίνομαι για Honda, μάλιστα την έχω ψιλοαντιπαθήσει λόγω του έρωτα που είχαν οι Άγγλοι με τον Button.

Reaction score
0
Εγώ το αλλάζω όχι λίγο πολύ!!!

1)Είμαι ferraristi μέχρι το κόκκαλο:cool_1: :cool_1: :cool_1: :cool_1:
2)Γουστάρω πολύ raikonen!!!:cool_4: :cool_4:
3)Γουστάρω πολύ φεράρι!!:bravo: :bravo: :bravo:
4)Απεχθάνομαι mclaren:mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3:
5)Απεχθάνομαι αλόνσο όσο κανέναν άλλοwall_2 wall_2 wall_2
6)Τρελένομαι για σουμάχερ:respect: :respect: :respect:
7)Μου αρέσει λίγο ο χάμιλτον:cool_4:

Reaction score
0
Δίδυμε αδερφέ μου??? :happy_5::happy_5::happy_5:
Λες και τα έγραψα εγώ είναι...στο μόνο που δε συμφωνούμε είναι οτι εγώ δεν τρελαίνομαι για Honda, μάλιστα την έχω ψιλοαντιπαθήσει λόγω του έρωτα που είχαν οι Άγγλοι με τον Button.
:bravo::respect:

Και εγώ ψιλοπαρμένα τα έχω εδώ και καιρό με την Honda από τότε που ήταν Μπάρ ... όχι τόσο με τον "κουμπιά" αλλά με τον τουρίστα τον Villeneuve.

Βασικά έχω αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα από τότε που πήγε ο Raikonen στη Ferrari ... θέλω να νικάει ο Kimi και να ΧΑΝΕΙ η Ferrari ...
wall_1wall_1wall_1 . Από την άλλη θέλω να νικάει η McLaren αλλά όχι ο Alonso :mad_2::crazy_11:wall_2

Δεν μπορούσε να πάει ο Ισπανός στη Ferrari για να διατηρήσουμε κι εμείς την ηρεμία του μυαλού μας (κι ας είμασταν και δεύτεροι ...)

GTX

Reaction score
39
Βασικά έχω αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα από τότε που πήγε ο Raikonen στη Ferrari ... θέλω να νικάει ο Kimi και να ΧΑΝΕΙ η Ferrari ...
wall_1wall_1wall_1 . Από την άλλη θέλω να νικάει η McLaren αλλά όχι ο Alonso :mad_2::crazy_11:wall_2
:happy_5::happy_5::happy_5::bravo::bravo::bravo:

Έτσι ακριβώς στην ομάδα μου πήγε ο αντιπαθέστερος οδηγός και ο οδηγός μου πήγε στη αντιπαθέστερη ομάδα wall_1wall_1wall_1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.187
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon