Fantastic BLURAY vs Fantastic HDDVD

Reaction score
6
Επι μήνες μιλάμε για την ανωτερότητα τον ενός φορμάτ έναντι του αλλου , για την χωρητικότητα που προσφέρουν και την κωδικοποίηση που χρησιμοποιούν.
Ολο αυτο το διάστημα ποτε δεν είχε γινει μια σύγκριση μεταξύ της ίδιας ταινίας που εχει βγει και στα δυο φορματ , με διαφορετική ομως κωδικοποίηση .
Τα πραγματα ήταν ετσι κανονισμένα ώστε τα περισσότερα HDDVD να χρησιμοποιούν κωδικοποίηση vc1 ενώ τα Bluray με περισσότερο πλουραλισμό στις επιλογές του ξεκινησε με mpeg2 χρησιμοποιώντας αργοτερα h264 και vc1.
Δυστυχώς τα αποκλειστικά στούντιο δεν προσφέρονται για συγκρίσεις ετσι μοιραία η κλήρος πέφτει στα μεχρι πριν από λιγο ουδέτερα στούντιο της Paramount και Warner.
Οι ευκαιρίες που εδιναν οι τιτλοι της Paramount ηταν πολλες αλλα παντα με ευνοϊκούς όρους για το HDDVD καθως σε αυτό εβαζε τα καλα του χρησιμοποιώντας vc1 ενώ στα Bluray ακομα και όταν επέλεγε διπλης στρώσεις δισκακια προτιμούσε το αρχαιο mpeg2.
Από την άλλη η Warner δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιου ειδος συγκρίσεις καθως και στα δυο φορματ χρησιμοποιεί τα ιδια transfer.
Τι να συγκρίνεις λοιπον όταν στην ουσια εχεις ένα hddvd χωμένο μεσα σε bluray;
Το περιτύλιγμα του;
Συνεπώς τόμπολα.
Απρόσμενα η ευκαιρια για ένα τετοιο συγκριτικό ηρθε από την μερια του Bluray και τις ευκαιριες που δίνονται λογω διαφορετικών διανομών σε Αμερική και Ευρώπη.
Για παράδειγμα το Prestige της Disney ( αποκλειστικά Bluray) διενεμήθη αργότερα στην ευρωπαϊκή αγορα σε HDDVD χάρη της διανομής της Warner.
Τέτοιες περιπτώσεις λιγο πολύ ολοι εχουμε συναντήσει και άλλες φορες και μαλιστα ειχαμε αναφερθει στο παρελθόν για τα παραθυράκια που υπάρχουν στις διανομές που επιτρέπουν ταινιες που λογικα θα έβγαιναν μονο σε Bluray να βγαίνουν και σε HDDVD.

Πριν λιγο καιρο μεγαλη εντύπωση μου εκανε η Γερμανική κυκλοφορία του Resident Evil σε HDDVD.
Η ταινια είναι της sony και δεν περιμενα ( η δεν ηξερα ) πως στην Ευρώπη την διανομή εχει η Γερμανικη Constantin Film.

Δυστηχως η Γερμανικη version που ειχα δει τοτε ηταν απογοητευτική σε σημειο να υποψιαζομαι πως η Spentzos εχει παράρτημα και στην Γερμανική αγορα. ( mpeg2 σε ταινια HDDVD πρωτη φορα ειδα)

Πριν λιγο καιρο όμως άλλη μια παραγωγη από την αποκλειστική στο Bluray, Fox βγηκε σε HDDVD από την Constantin Film στην Γερμανικη αγορα.
Ο λογος για το Fantastic Four The silver Surfer .
Η περίπτωση αυτην είναι ιδανικη για συγκριτικό γιατι σε αντιθεση με το Prestige που χρησιμοποιούσε ιδια κωδικοποίηση και στις δυο version εδώ εχουμε την Αμερικάνικη έκδοση με κωδικοποίηση h264 ενώ στην Γερμανική VC1.

Για να μην πολυλογώ περαιτέρω , παρακάτω σας παραθετω 8 ζευγάρια φωτογραφιών με το ιδιο ( περιπου) frame από αυτές τις δυο version.
Η σειρα που εχουν τοποθετηθεί οι φωτο δεν είναι η ιδια σε καμια από τις οκτω.
Αυτό παει να πει πως οπου βλεπετε Α δεν σημαίνει ότι οι photos προέρχονται από το ιδιο transfer πχ h264.
Μπορει να είναι και VC1.

Αυτό που καλείστε να κάνετε είναι να επιλέξετε από τις δυο version ποια είναι κατά την γνωμη σας η καλυτερη.
Σε ποιες υπαρχουν εμφανεις προτερηματα της εικονας που βλεπετε;.
Και αν βλεπετε βεβαια.

Τι επιλέγετε συνεπώς ;
Α
Β
ή και τα δυο είναι οκ

[FONT=&quot]Μετα το περας ολίγων ημερών και αφου δω αρκετη συμμετοχή σε αυτό το τεστ θα σας αποκαλύψω την πηγη των φωτογραφιών, δηλαδη από ποιο [/FONT][FONT=&quot]transfer[/FONT][FONT=&quot] προέρχονται[/FONT]

Attachments

Reaction score
6
Απάντηση: Fantastic BLURAY vs Fantastic HDDVD

8
Α Β

Οι Φωτογραφίες εγιναν capture με το mpc με decoder τον CoreAVC για Bluray και τον Sonic Cinemaster για τα evo του HDDVD.

Reaction score
1

Ενα μεγαλο μπραβο στον Ανδρεα.
Παλαιοτερα λεγαμε για συγκρισεις αλλα ολα στα λογια εμεναν. Τωρα μπορουμε να εχουμε ενα δειγμα του τι γινεται.

Και ξεκινω λεγοντας οτι, εκτος της φωτο 5, που δεν μπορω να διακρινω διαφορες, οι παρακατω ειναι ενος δισκου, νομιζω blu ray(καλα δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια):

1Α,2Α,3Α,4Β,6Β,7Α,8Α.
Σ'αυτες διακρινω περισσοτερο κοκκο αλλα και μεγαλυτερη ευκρινεια και νομιζω οτι τις προτιμω. Στις αλλες ειναι λες και οι ηθοποιοι εκαναν λιφτινγκ, ειναι δηλαδη πιο smooth η εικονα.

Αυτα απο μενα.

Και παλι μπραβο.:respect:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Κορυφαιο θεμα και συγχαρητηρια στον Ανδρεα.
Μολις εχω λιγο καιρο θα κατσω να τις δω με την ησυχια μου.
Παντως με μια πρωτη ματια οι διαφορες ειναι πολυ μικρες...

Reaction score
54
Δυστηχως η Γερμανικη version που ειχα δει τοτε ηταν απογοητευτική σε σημειο να υποψιαζομαι πως η Spentzos εχει παράρτημα και στην Γερμανική αγορα. ( mpeg2 σε ταινια HDDVD πρωτη φορα ειδα)
Χαχαχα, κορυφαια ατάκα.

Reaction score
12
1Α,2Β,3Α,4Β,5ΑΒ(καμια διαφορα),6Β,7Α(πολυ με δυσκολεψε αυτη),8Α

Μπραβο Ανδρεα καταπληκτικη δουλεια!!!Ανυπομονω να μαθω την αληθεια!!!

Reaction score
6

Ευχαριστώ παιδια , και γω ανυπομονώ για την οσο μεγαλύτερη συμμετοχή σας.

Απο αυτο θα εξαρτηθεί άλλωστε και η μελλοντική επανάληψη του τεστ σε προσεχή νεα κυκλοφορία Bluray που θα βγει με δυο transfer

Reaction score
385

Βρε συ πρωί πρωί μας έβγαλες τα μάτια.
Οι διαφορές πολύ μικρές και ίσως οφείλονται και στον Player που χρησιμοποιήθηκε.Ελπίζω να ήταν και οι δυο σεταρισμένοι σωστά χρωματικά κλπ.
Στα μάτια μου οι επιλογές είναι οι παρακάτω:
1.A
2.A
3.A
4.B
5.B
6.A
7.A
8.A

Reaction score
0
Ωραία σπαζοκεφαλιά μας έβαλες Αντρέα... :respect:

Καταρχήν σχεδόν όλες είναι Οκ, δεν το συζητάμε αυτό.

Οι επιλογές μου:

1. Α
2. Α
3. Δεν διακρίνω διαφορά που να με κάνει να προτιμήσω κάποια.
4. Β
5. Β
6. Όπως στο 3, μου φαίνονται σχεδόν ίδιες.
7. Α
8. Α

Reaction score
5

Μπραβο cinemusic! Εριξες πολυ δουλεια!

Διαφορες εγω δε βλεπω... ισως υπαρχουν καποιες με μικροδιαφορες στο φως και τα χρωματα αλλα πιστευω ειναι στο οτι δεν μπορει να ειναι 100% ιδιο το frame και οτι οι διαφορετικοι player βγαζουν και διαφορετικο αποτελεσμα...

Και μιας και μιλαμε για ταινια και οχι εικονες... θα πω οτι μου ειναι αδυνατο να καταλαβω διαφορες και μου φαινονται ΙΔΙΕΣ!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ωραίο "quiz"! :bravo:

Kατ'αρχήν εννοείται πως γενικότερα η ποιότητα είναι πολύ καλή.
Απλά για να έχει ενδιαφέρον και για να κάνουμε λίγο παιχνίδι, εγώ θα έλεγα...

1. A
2. A
3. A
4. B
5. Β
6. Β
7. A
8. A

Περιμένουμε τα συγκεντρωτικά και την αποκάλυψη της αλήθειας! :smoking:

Reaction score
5
δυσκολεύομαι να βρω διαφορές. ίσως να φταίει το μονιτορ, ίσως τα μάτια μου. πάντως αδυνατώ να απαντήσω ειλικρινά!

Μπράβο Ανδρέα :bravo:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik