Fantastic BLURAY vs Fantastic HDDVD

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.806
Απάντηση: Fantastic BLURAY vs Fantastic HDDVD

:bravo:

Με την πρώτη ματιά δεν είδα διαφορές. Μετά από συγκριτικό έβγαλα τα παρακάτω συμπεράσματα:

Reaction score
0
1A 2A 3A 4B 5B 6B 7A 8A
Προτιμησα αυτες που μου φανηκαν οτι ειχαν μεγαλυτερη λεπτομερεια ...

Reaction score
0
1)Και τα δύο ΟΚ.
2)Και τα δύο ΟΚ.Η Β είναι πιο φωτεινή, έχει μεγαλύτερο gamma δεν ξέρω.
3)Και τα δύο ΟΚ.
4)και τα δύο ΟΚ.Εδώ η Α είναι πιο φωτεινή.
5)Και τα δύο ΟΚ.
6)Και τα δύο ΟΚ.
7)Και τα δύο ΟΚ.
8)και τα δύο ΟΚ.

Οι διαφορές και των δύο φορμάτ είναι πολύ μεγάλες από το συμβατικό DVD.
Μεταξύ τους δεν νομίζω ότι υπάρχουν διαφορές που μπορούν να ξεχωρίσουν κάποιο από τα δύο.

Reaction score
0

Τρομερο κουιζ!!!Λοιπον στα δικα μου ματια και με το δικο μου pc βλεπω τα εξης.
1=Β
2+Α
3=Β
4=Β
5=Β
6=Α
7=Α
8=Α:happy_4:

Reaction score
6

Ελα να βλέπω και άλλους .
107 μελη εχουν δει το θεμα ως τωρα και εχουν ποστάρει μονο οι δεκατρείς.

Επισης θα ηταν ενδιαφέρον οσοι εχετε γραψει την άποψη σας αλλα και οσοι θα το κανετε προσεχως να αναφέρετε το μεσο προβολής .
Pc Monitor , tv η προβολέα.
Αυτό το ρωτώ γιατι εχει ενδιαφέρον ποσες ηταν οι ίντσες που σας χρειάστηκαν για να καταλήξετε στα συμπεράσματα σας.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ωραίο "quiz"! :bravo:

Kατ'αρχήν εννοείται πως γενικότερα η ποιότητα είναι πολύ καλή.
Απλά για να έχει ενδιαφέρον και για να κάνουμε λίγο παιχνίδι, εγώ θα έλεγα...

1. A
2. A
3. A
4. B
5. Β
6. Β
7. A
8. A

Περιμένουμε τα συγκεντρωτικά και την αποκάλυψη της αλήθειας! :smoking:

Tις φώτο τις είδα στο monitor του laptop, σε ανάλυση 1440x990. :pc:

Reaction score
0
Ωραία σπαζοκεφαλιά μας έβαλες Αντρέα... :respect:

Καταρχήν σχεδόν όλες είναι Οκ, δεν το συζητάμε αυτό.

Οι επιλογές μου:

1. Α
2. Α
3. Δεν διακρίνω διαφορά που να με κάνει να προτιμήσω κάποια.
4. Β
5. Β
6. Όπως στο 3, μου φαίνονται σχεδόν ίδιες.
7. Α
8. Α
Στην οθόνη του PC, 1280x1024.

Υγ. Με την αναβάθμιση δεν μπορούμε να κάνουμε πια edit σε "παλιά" μηνύματα; Και αν γράψουμε @#$%^&ία και δεν τη δούμε εγκαίρως scipta manent οριστικά;

Reaction score
62
Στα μάτια μου οι διαφορές είναι τόσο αμελητέες, που το να πώ το Α είναι καλύτερο απο το Β θα είναι ψέμα. Και δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορές side by side...φανταστείτε πόσο άδικο έχουν κάποιοι που λένε ότι η Α έκδοση είναι καλύτερη απο τη Β στο ένα ή στο άλλο φορμά. Αν θανακούσω κάτι τέτοιο θα...)( )(

Reaction score
19
Οι διαφορές είναι υπαρκτές αλλά αμελητέες. Side by side στην παρούσα περίπτωση τουλάχιστον, με αρκετή προσοχή (γι'αυτό και αμελητέες), φαίνονται.
Εν κινήσει δε νομίζω κανείς μας να έπερνε πρέφα τη διαφορά στο sharpness, αλλά και πάλι θα μπορούσε να τις διαφοροποιήσει βάση του λίγο διαφορετικού κοντραστ τους (με A-B σύγκριση, αλλιώς ούτε αυτό).

Σε μια 20άρα, 1680x1050:
1Α, 2Α, 3Α, 4Β, 5B, 6Β, 7Α, 8Α.

Αυτές που δεν προτίμησα έχουν μια πολύ πολύ ελαφρά αλλοίωση, σαν να έχουν κάνει lifting όπως είπε και ο smooth criminal!

Reaction score
1.844
Σε Samsung 226BW ανάλυση 1680Χ1050

1Α πιο λεπτομερής στο παρασκήνιο
2Α πιο καλή αντίθεση
3- δεν είναι οι ίδιες, διαφορετική λήψη. Το μεγάλο φυτό πίσω δεξιά είναι ίδιας ποιότητας.
4Β Η Α είναι πιο φωτεινή και χαλάει το χρώμα του δέρματος.
5- δεν είδα διαφορά, εκτός που δεν είναι πάλι το ίδιο στιγμιότυπο.
6- δεν είδα διαφορές.
7Α Πιο βάθος χρώματος.
8Α Παρομοίως

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.695

Μπράβο σύντροφε Ανδρέα. Καλή δουλειά έκανες. Χαλάλι τα λεφτά.

Λοιπόν οι διαφορές είναι ανάξιες λόγου. Λίγο πιο φωτεινή η μια από την άλλη.
Ψηφίζω όποιο φορμά έχει ελληνικούς υπότιτλοι

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Μπράβο Ανδρέα,πολύ καλή δουλειά, οι διαφορές είναι σχεδόν ανύπαρκτες, και ιδίως όταν παρακολουθείς το έργο δεν νομίζω να τις καταλάβη κάποιος!!!

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Fantastic BLURAY vs Fantastic HDDVD

Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλα σας λογια και δράττομαι της ευκαιρίας να απαντήσω σε μερικές αποριες – ενστάσεις σας.
Όπως γραφω στην αρχη εχω χρησιμοποιήσει κοινο player για το capture των φωτογραφιών αλλα όπως είναι λογικο διαφορετικούς decoder.
Συνεπως δεν εχει ιδιαίτερη σημασια η χρηση του player καθως οι decoder κανουν την δουλεια.
Σε αυτόν τον τομεα δεν εχουμε πολλες επιλογες.
Συμφωνώ πως θα ηταν προτιμοτερο οι decoder να προέρχονται από κοινο κατασκευαστή όπως αυτοι της cyberlink που χρησιμοποιεί το power dvd αλλα ακομα και αυτοι δεν είναι ρυθμισμένοι σωστα με συνέπεια το Brightness και το Contrast να είναι διαφορετικά ( άλλο για bd αλλο για HDDVD)
Tο ιδιο προβλημα ειχα και σε αυτην την περιπτωση με το Brightness , contrast και σε αυτά και μονο υπαρχουν καποιες διορθώσεις που επίτηδες εκανα με το ματι και όχι με καποιο πατερνακι.
Σίγουρα στο μελον οι επιλογες θα είναι περισσότερες.

Σχετικά με το τσακ ποτ στην επιλογη του ιδιου frame αν θυμάμαι καλα μονο σε μια είναι απόλυτα το ιδιο.

Επίσης να προσθέσω πως μπορει ο τιτλος του τοπικ ως πιο πιασάρικος να λεει Fantastic BLURAY vs Fantastic HDDVD αλλα στην ουσια πρόκειται για h264 vs VC1 και αυτό δεν εχει να κανει αποκλειστικά με το ένα η το άλλο φορματ καθως η Warner σε όλα τα bluray της χρησιμοποιεί vc1 πραγμα που δεν βρισκω το λογο να μην το κανει και μετα τον Μαιο.

Υγ. Με την αναβάθμιση δεν μπορούμε να κάνουμε πια edit σε "παλιά" μηνύματα; Και αν γράψουμε @#$%^&ία και δεν τη δούμε εγκαίρως scipta manent οριστικά;
Δικαίωμα για edit εχεις μεχρι και μιση ωρα από την στιγμη που ποσταρες ,
Από οσο ξερω ετσι ηταν και πριν.

Reaction score
0
Πολύ καλό θέμα.....Οποιος βρεί όλα τα HD να παίξει και Λοττο. Μικρές διαφορές για το καλό μας ..

Reaction score
1
Όπως είπε και ο Ανδρέας, τα levels είναι διαφορετικά. Αρκεί να εστιάσει κανείς σε μαύρη περιοχή για να διακρίνει πως οι 1β, 2β, 3β, 4α, 5α, 6α, 7β, 8β είναι από το ίδιο σετ.

Με 1α κάτι παίζει. Εχει καμένα λευκά, κάτι που δεν συμβαίνει στις υπόλοιπες. Μάλλον κάποιος έβαλε το χεράκι του...

Εννοείται πως δεν μπορώ να καταλάβω ποιες είναι h264 και ποιες vc1. Πως θα μπορούσα άλλωστε, αφού οι δύο αλγόριθμοι είναι κατά βάση ίδιοι, γνήσιοι απόγονοι του mpeg2. Η διαφορά τους έγκειται στο ποιος εισπράττει δικαιώματα.

Reaction score
1
Με το που είδα τι παίζει κατέβηκα κάτω για να γράψω reply...

1. Α
2. Α
3. ΟΚ
4. Β
5. ΟΚ
6. Β
7. Α
8. Α

Πάω τώρα με αγωνία να δώ τι είπαν άλλοι και αν ξέρουμε ποιό είναι ποιό

Reaction score
0

Ενα μεγαλο μπραβο στον Ανδρεα.
Παλαιοτερα λεγαμε για συγκρισεις αλλα ολα στα λογια εμεναν. Τωρα μπορουμε να εχουμε ενα δειγμα του τι γινεται.

Και ξεκινω λεγοντας οτι, εκτος της φωτο 5, που δεν μπορω να διακρινω διαφορες, οι παρακατω ειναι ενος δισκου, νομιζω blu ray(καλα δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια):

1Α,2Α,3Α,4Β,6Β,7Α,8Α.
Σ'αυτες διακρινω περισσοτερο κοκκο αλλα και μεγαλυτερη ευκρινεια και νομιζω οτι τις προτιμω. Στις αλλες ειναι λες και οι ηθοποιοι εκαναν λιφτινγκ, ειναι δηλαδη πιο smooth η εικονα.

Αυτα απο μενα.

Και παλι μπραβο.:respect:

Στο επόμενο συγκριτικό να κάτσουμε δίπλα-δίπλα μιας και βλέπουμε τα ίδια πράγματα................:happy_9::happy_9::happy_9::happy_4:

Να προσθέσω μόνο το 5Β. Συγχαρητήρια Ανδρέα, πολύ καλή δουλειά!!!!!!!!!!

Reaction score
5
Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον Ανδρεα αν μη τι αλλο για το μερακι του :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Κατα εμενα λοιπον

1-Α
2-Α
3-Α
4-Β
5-Β
6-Β
7-Α
8-Α

ολα αυτα σε 17αρα 1280Χ1024

Και παλι μπραβο :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Reaction score
7

Με το imagezoom plugin του firefox μπόρεσα να διακρίνω κάποιες διαφορές στα 1280χ1024 της 17άρας οθόνης μου.
Οι διαφορές αυτές κάνουν τη σειρά Α,Α,Α,Β,Β,Β,Α,Α (που φαίνεται ότι προτιμούν και οι περισσότεροι) να φαίνεται πιο ευκρινής και ενίοτε με ελαφρώς καλύτερο contrast (στο μάτι μου τουλάχιστον).
Στα screenshots της άλλης σειράς φαίνεται σα να μαλακώνει η αντίθεση και να λείπει πληροφορία (σαν εφέ smooth).

Κατά τη διάρκεια της προβολής, όμως, αμφιβάλω αν θα ήταν ορατά όλα αυτά.
Πολύ μερακλίδικη δουλειά πάντως Ανδρέα, well done!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo