fe126e σε καμπίνα 2 δρόμων με woofer

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά

Εχω ένα ζευγάρι fostex fe126e και θέλω να κατασκευάσω
μια καμπίνα 2 δρόμων με woofer.:112:

Υπάρχει καμιά ιδέα ???

Reaction score
23
Re: Απάντηση: fe126e σε καμπίνα 2 δρόμων με woofer

Συμφωνω. Δες καλύτερα την FOSTEX και καλό θα ήταν να ακολουθήσεις τις σχεδιάσεις που προτείνει. Εγώ εχω κατασκευάσει αυτά http://sarris.info/main/en/horn-speakers και σε συνδιασμό με τα PSET 807 παιζουν απίθανα.:102:

φιλικά
costas
http://sarris.info

Reaction score
13
Η Fostex δεν εχει τιποτε να προτεινει για την πολυ ενδιαφερουσα ιδεα που εχεις.Ενα γουφερ θα σε απαλλαξει απο την απαιτηση για καμπινα τυπου κορνας για το 126, καθως δεν θα χρειαζεται το μικρο αυτο Full Range μεγαφωνακι να βγαλει χαμηλο. Αρα αποδεσμευεσαι απο την περιπλοκη, και σε βεβαιωνω, απολυτως χρωματισμενου Ακουστικου αποτελεσματος BLH. Το ζητημα ειναι να βρεις γουφερ που να ματσαρει σε dB με το 126, δηλαδη να πιανει τα 92-93 dB.Δυσκολο να βρεθει τετοιο γουφερ, και να ειναι πραγματικο γουφερ, καθως η συνηθισμενη κατασταση που παιζει σε αυτα τα dB ειναι κατι τεραστιας διαμετρου μεγαφωνα για μικροφωνικες, που δεν κατεβαινουν χαμηλα), αλλα εχει παρει κατι το ματι μου στην γκαμα της Peerless.Στην αναγκη μια λυση ειναι να βαλεις δυο γουφερ παραλληλα για να αυξηθει η συνολικη σταθμη, αλλα θα σου βγει το ηχειο 4ωμο.Προσοχη ομως. Το 126 αντεχει λιγα Βαττακια και απο κει και πανω κανει κατι σκασιματα σαν να πεφτουν χαστουκια.Εαν βεβαια το απαλλαξεις απο τα χαμηλα (πχ μεχρι 200 Ηz), θεωρησε οτι χονδρικα θα σηκωνει τα διπλασια Βαττ απ'οσα λεει ο κατασκευαστης.Εαν το γουφερ σηκωνει 150 Βαττ, αυτο δεν θα σημαινει οτι ολο το Ηχειο θα αντεχει αυτην την Ισχυ. Εχω κανει προσφατα μια υλοποιηση με ενα 15" ερζάτς γουφερ (Visaton BGS40) σε πολυ χαλαρο Bass Reflex, και ενα 8" Full Range (Visaton B200) σε μισοανοιχτη μπαφλα, που παει πολυ ωραια σε ολα εκτος απο το βαθυ χαμηλο, που ειναι υποτονικο, αλλα σιγουρα πολυ καλυτερο απο ενος σκετου Full Range σε οποιαδηποτε καμπινα. Οσο για τα ψηλα που βγαζει αυτο το Ηχειο ειναι υποκειμενικο εαν θα χρειαστει καποιος κατι περισσοτερο. Το 126 θα βγαλει παντως πιο πολυ υψηλο απο το Β200.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik