FLAC, AAC ή mp3 για Android;

Μηνύματα
3.914
Reaction score
658
Όπως λέει και η επικεφαλίδα FLAC, AAC ή mp3 για κινητό Android. Βασική παράμετρος αφορά την ποσότητα του μπάσου.
Σίγουρα σε ποιότητα θα είναι καλύτερο το FLAC. Με ποιόν ελεύθερο player.
Αυτονόητο τα mp3 σε στάθμες που δεν κλιπαρουν (93-96 dB).
 


Μηνύματα
14.164
Reaction score
7.190
Όπως λέει και η επικεφαλίδα FLAC, AAC ή mp3 για κινητό Android. Βασική παράμετρος αφορά την ποσότητα του μπάσου.
Σίγουρα σε ποιότητα θα είναι καλύτερο το FLAC. Με ποιόν ελεύθερο player.
Αυτονόητο τα mp3 σε στάθμες που δεν κλιπαρουν (93-96 dB).
Οτι και να επιλεξεις δεν θα δεις διαφορα,αν μιλαμε για αναπαραγωγη του αρχειου μονο απο το κινητο,ειτε με ακουστικα,ειτε στελνωντας το σημα σε καποιο ηχοσυστημα,αυτοενισχυομενο ηχειο κλπ. Αν χρησιμοποιησεις καποιο usb dac και καλα ακουστικα ή το dac και να στειλεις το σημα σε καποιο ηχοσυστημα κλπ,τοτε εχει νοημα αυτο που ρωτας και προφανως οσο λιγοτερη συμπιεση εχει το αρχειο,τοσο καλυτερα θα ακους.
 

Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.587
Προσωπικά δεν αλλάζω φορμά, όπως τα έχω τα αρχεία (φλακ, μπ3, αλακ κτλ) τα περνάω και τα αναπαράγω και από το κινητό. Δε βρίσκω κάποιο λόγο να αλλάξεις φορμά εκτός ίσως από το να κάνεις downgrade για να μειώσεις το χώρο που καταλαμβάνουν. Πάλι όμως μία micro sd των 128gb κοστίζει 30€ και ξενοιάζεις. Μεγαλύτερη διαφορά θα δεις ανάμεσα πλέιερς (η free έκδοση του HF player για μένα είναι άψογη ηχητικά αλλά δυστυχώς δεν παίζει όλα τα φορμά) παρά ανάμεσα σε μπ3 και φλακ. Μιλάω πάντα για χρήση με κάποιο usb dac, αν χρησιμοποιείται απλά η έξοδος του κινητού δεν έχει νόημα να κουβεντιάζουμε.
 

D

Deleted member 35

Guest
Σε player εγώ έχω το hiby που είναι προς το παρόν δωρεάν και παίζει ακόμη και dsf αρχεία.

Σε ότι αφορά τα αρχεία πρέπει να δεις πως θα ακούς. Δηλαδή αν είσαι όλη την ώρα στο δρόμο δεν έχει ουσία το FLAC καθώς θα σου πιάνει όγκο και ο γύρω θόρυβος θα χαλάει την ακουστική. Αν από την άλλη θες κάτι για πιο ήσυχες καταστάσεις όπως γραφείο - ξενοδοχείο τότε πας σε FLAC και τελειώνεις.
 

Μηνύματα
3.914
Reaction score
658
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Τον HF τον ξέρω, αλλά ο άλλος είναι ο Hiby Music αν κατάλαβα καλά.

Ωραία μια και δεν ήθελα μα μπλέξω με FLAC.

Μια κι από τι διαβάζω τα πάμε καλά με τους player, σε Mac ποιόν ελεύθερο συνιστάται; (κυρίως για mp3).

Πιθανό bonus, υπάρχει πιθανότητα με επεξεργασία του mp3 να κάνω κάτι; Βασικά μόνο το mp3gain χρησιμοποιώ για να ανεβάσω τις στάθμες τόσο που να μην κλιπάρει 93-96 dB συνήθως.
 


Μηνύματα
159
Reaction score
47
Αν είναι να φτιάξω ringtone προτιμώ AAC στο export.
Για μουσική, απλά την μεταφέρω, δεν την κάνω convert.
Τώρα για Αϊ Πούντ και Αϊ τιούνς είναι άλλη ιστορία :p
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.568
Μηνύματα
3.055.529
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red
Top