Focal Alpha 65 Home cinema set up

Reaction score
5
Καλησπερα,
Χρειαζομαι τη βοήθεια σας μετά από την απόφαση να πουλήσω το home cinema 5.1 και να αξιοποιήσω τα ενεργά monitor που έχω.

Έχω στη κατοχή μου εκτός από τα monitor μια εξωτερική κάρτα ηχου usb Scarlett Focusrite 2i2 συνδεδεμένη με MacBook Pro και η tv μου είναι μια Sony 4Κ HDR XF90

η χρήση θα είναι
Μουσική
PS4
Movies
(Αν είναι εφικτό και ράδιο)

μια σκέψη είναι να αγοράσω ένα streamer όπως:
  • Yamaha NP-S303 - Network Player
  • Yamaha WX-A50 MusicCast Wireless Streaming Amplifier
  • YAMAHA WXAD-10
    Χωρίς να γνωρίζω ποιο είναι σωστή επιλογή μου αρέσει το πρώτο (έχει και ράδιο που θέλει η σύζυγος), βέβαια αν παίξω με τον WXAD-10 ίσως αγόραζα και μια soundbar με woofer για τις ταινίες (και εδώ έχω χαθεί λίγο επίσης..) θα κοιταγα Sony,JBL,Yamaha &Sonos ώστε να άκουγα μουσική από μόνιτορ και ταινίες από soundbar.. το σαλόνι μου είναι 4.60Χ5.50 ..ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές!!

Attachments

Reaction score
1.064
Εφοσον ειναι ενεργα χρειαζεσαι μεταβλητη εξοδο οπως το
Yamaha WX-C50 προενισχυτης streamer . Ta υπολοιπα δεν κανουν που αναφερεις

Reaction score
5
Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Τα ηχεία, όντας πιο πίσω απο την τιβι δημιουργούν προβλήματα στον ήχο.
Κατ,αρχας ευχαριστώ για την απαντηση
Όποτε είναι προτιμότερο να «κολλήσω» τη σύνθεση πίσω και να φέρω μπροστά τα ηχεία;
Εφοσον ειναι ενεργα χρειαζεσαι μεταβλητη εξοδο οπως το
Yamaha WX-C50 προενισχυτης streamer . Ta υπολοιπα δεν κανουν που αναφερεις
Όποτε η κάρτα ήχου αφοπλίζεται και μπαίνει το streamer preamp,
Μηπως σε αυτά τα χρήματα αγόραζα ένα soundbar για streaming και ταινίες και έπαιζα μουσική από Mac-Focusrite-Focal

Last edited:

wnet

Nearfield
Reaction score
18.451
Δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι θες.... ή έχεις αλλά ψάχνεις λάθος συσκευές...
Θες (όπως λες)
  • Μουσική
  • PS4
  • Movies
  • (Αν είναι εφικτό και ράδιο)
και ψάχνεσαι με τα streamers;;

Οκ λοιπόν, αφού έχεις στουντιακό (άντε home στουντιακό) εξοπλισμό, θα το αντιμετωπίσεις στουντιακά, αντρίκια & πρόστυχα :) . Η λύση μου θα είναι οικονομικότατη.

Αγοράζεις ένα τέτοιο:
1607653382384.png

(καλώδιο οπτικής ίνας, 2-10 ευρά) και το συνδέεις στην οπτική έξοδο της τηλεόρασης.

ένα τέτοιο:
1607653525720.png

(dac optical to analog, 7-30 ευρά) και το συνδέεις στην άλλη μεριά του πιο πάνω καλωδίου.

και ένα τέτοιο:
1607653685078.png

(καλώδιο RCA to JACK 1/4, 7-20 ευρά) και συνδέεις τα rca στo παραπάνω dac και τα jack στις μπροστινές εισόδους της focusrite.

Αυτό που έχουμε κάνει είναι να πάρουμε τον ήχο της τηλεόρασης και να τον φέρουμε στην focusrite.
Άρα MOVIES & PS4 θα παίζουν έτσι.
Μουσική, ιντερνετοραδιόφωνα και streaming οποιουδήποτε τύπου από το mac.

Ρυθμίσεις τώρα.... στην focusrite οι μπροστινοί διακόπτες πρέπει να είναι:
  1. ο stereo/mono στη θέση stereo
  2. οι line/instr στη θέση line
  3. 48V στο off
  4. Pad στο off
  5. gain τα ρυθμίζεις και τα 2 μαζί ώστε τα led που έχουν από πίσω στα πολυ δυνατά της τηλεόρασης να ανάβουν πράσινα αλλά όχι κόκκινα
Χρησιμοποιείς το volume της focusrite κανονικά και διαλέγεις αν θες να ακούσεις tv ή mac από το direct monitor της focusrite (αριστερά tv, δεξιά mac)

(εναλλακτικά αντί της οπτικής εξόδου της tv μπορείς να πάρεις ήχο από την έξοδο ακουστικών... ακόμη πιο φτηνά, μόνο ένα καλώδιο, μαλλον έχεις και τηλεχειρισμό στην ένταση, ίσως ελαφρά χειρότερη ποιότητα)

Αυταααά
Φυσικά υπάρχουν πολλεεεές ακόμα λύσεις και ίσως πιο κομψές και με περισσότερες δυνατότητες, αλλά θα βάλεις το χέρι στην τσέπη πολύ πιο βαθιά και μάλλον θα αφήσεις και την focusrite στην άκρη.

Last edited:

wnet

Nearfield
Reaction score
18.451
Ένα μειονέκτημα με τα παραπάνω είναι πως η focusrite που έχεις μάλλον παίρνει ρεύμα μόνο από το usb οπότε πρέπει να είναι το mac ανοιχτό και για movies/ps4... τελικά ίσως δεν πρότεινα καλή λύση...

Reaction score
5
Μια χαρά κατεύθυνση και πολύ βατή χωρίς ρισκο!!!
Έλεγα να streamάρω για να έχω τη δυνατότητα να πεταω ότι θέλω χωρις απαραίτητα να ανοίγω mac
Βέβαια αν δώσω στη tv την έξοδο θα χρησιμοποιήσω τις smart δυνατοτητες για να παίξω μουσική
Το πολύ πολύ συνδέω το usb της audio card στη tv για ρεύμα

αν παίξω έτσι
Θα χρειαστώ woofer?
λογικά πιο κοστοβορα λύση αλλά ας τη δούμε
Από την άλλη παίζω με ένα οικονομικό dac και αγοράζω και μια soundbar που θα μου προτείνεται 300-500€ Με woofer και δυνατότητα ασύρματων δορυφόρων σαν μελλοντική άγορα (έχω κολλήσει λίγο αν και ξέρω ότι δεν αποδίδει αλλά είναι μαζεμένη και εύχρηστη)

wnet

Nearfield
Reaction score
18.451
Αν θες να ξεμπλοκάρεις το(από το) mac όσο πιο πολύ γίνεται, τότε δε γλυτώνεις αγορά συσκευής σαν το WX-C50 που σου προτάθηκε. Εκεί θα συνδέσεις με οπτικό καλώδιο την TV, και το mac (για όποτε θες αυτό) μέσω της focusrite στην αναλογική είσοδο του WX-C50. Έτσι πάλι θα τα έχεις όλα.

Woofer (για την ακρίβεια subwoofer) θα χρειαστείς (ή δε θα χρειαστείς) ανάλογα με τα γούστα σου και μπορείς να το βάλεις όποτε θες, ακόμη και τώρα, άσχετα από το δρόμο με τα streamer που θα διαλέξεις.

Reaction score
1.064
Εχεις 2 6,5 woofer και θα πας σε ηχομπαρα με ηχειακια 2 ιντσων και ενα woofer 6 για σαμπ. Για ηχομπαρα πρπει να δωσεις 500€ για κατι αξιολογο minimum . Με τη yamaha εισαι ετοιμος , χειριζεσαι απο τηλεχειρηστηριο , ταμπλετ τα παντα .
Εχει sub out αν θελεις να βαλεις sub αργοτερα .Μπορεις να ρυθμισεις μπασα , πριμα , να ανεβασεις την ενταση εισοδου tv σε περιπτωση που ειναι χαμηλη .
Οπως ειπε και ο dimifoot ομως φτιαξε σωστα την τοποθετηση των ηχειων .
Αργοτερα περνεις μια ηχομπαρα μικρη για ταινιουλες οχι πανω απο 150€ η μια μεταχειρισμενη .

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.015
Μηπως σε αυτά τα χρήματα
Χαλάρωσε λίγο.
Πρωτα φτιάξε την τοποθέτηση όπως είπαμε.

Θα σου πρότεινα να πάρεις εναν AV, ισως μτχ προηγούμενης γενιάς που τα κάνει όλα.

Reaction score
5
Χαλάρωσε λίγο.
Πρωτα φτιάξε την τοποθέτηση όπως είπαμε.

Θα σου πρότεινα να πάρεις εναν AV, ισως μτχ προηγούμενης γενιάς που τα κάνει όλα.
Έχω θέμα με την ιδιομορφία του χώρου όποτε δε μπορώ να «περάσω» τα ηχεία μπροστά
Κανα έστω αυτή τη πατέντα προσωρινά για να μην είναι πίσω

Attachments

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.015
Έχω θέμα με την ιδιομορφία του χώρου όποτε δε μπορώ να «περάσω» τα ηχεία μπροστά
Κανα έστω αυτή τη πατέντα προσωρινά για να μην είναι πίσω
Καλύτερα έτσι

Reaction score
5
Απορία,
Από την στιγμή που έχω τη focusrite, αν ακολουθήσω τη προταση του @wnet και συνδεσω ενα dac(optical to analog) και απλά χρησιμοποιήσω τη tv σαν πηγή και τη κάρτα ήχου σαν προενίσχυση, δε θα είμαι οκ προς το παρόν;

Reaction score
1.064
Ναι οκ θα ειναι αλλα καλο ειναι να μην πας σε πολυ φτηνο dac . Καλυτερα βρες καποιο μεταχ απο αγγελιες.

Reaction score
1.064
Απο 40-50 € και ανω , πχ Real Cable NANO-DAC .
Εγω θα εκανα μια ζητηση στις αγγελιες με το ποσο που διαθετω . Σιγουρα θα εχεις αρκετες προτασεις.............προς το παρον !;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.401
Τώρα που ήρθαν πιο μπροστά τα ηχεία, βελτιώθηκε τίποτα στον ήχο;

Θα πρότεινα σε όλο τον τοίχο, πίσω από τηλεόραση και ηχεία, σε όλο το πλάτος του τοίχου, να μπει ένα χοντρό (10-15cm) πάνελ απορρόφησης, πλάτος όσο ο τοίχος και ύψος όσο η τηλεόραση, με ύφασμα γύρω γύρω, ώστε να μη φαίνεται ιδιαίτερα (όσο φαίνεται).

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Καλύτερα έτσι
Ήρθαν τα ηχεία μπροστά (όπως και έπρεπε) αλλά έχουν διαφορετικό ύψος μεταξύ τους νομίζω.. Πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος..
Τώρα αν είναι πολύ μικρή η διαφορά και δεν βλέπω εγώ καλά.. οκ

Last edited:

Reaction score
11.773
Θα χρειαστώ woofer?
λογικά πιο κοστοβορα λύση αλλά ας τη δούμε
Αν θες να βάλεις υπογούφερ θα πρέπει να βρεις ένα που να κάνει bass managament (crossover, στάθμη και φάση)

Reaction score
1.064
Τώρα που ήρθαν πιο μπροστά τα ηχεία, βελτιώθηκε τίποτα στον ήχο;

Θα πρότεινα σε όλο τον τοίχο, πίσω από τηλεόραση και ηχεία, σε όλο το πλάτος του τοίχου, να μπει ένα χοντρό (10-15cm) πάνελ απορρόφησης, πλάτος όσο ο τοίχος και ύψος όσο η τηλεόραση, με ύφασμα γύρω γύρω, ώστε να μη φαίνεται ιδιαίτερα (όσο φαίνεται).
Ειναι Front firing αυτα και εχουν και ρυθμιστικα πισω για τα bass .Γιατι γιατρε μου τοσο απορροφηση ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas