Focal Alpha

Reaction score
766
να ρωτησω κατι...

τα συγκεκριμενα ηχεια απ οτι βλεπω δεν εχουν ρυθμιστικο εντασης ετσι δεν ειναι?...ή μου διαφευγει κατι?

εχουν στη πλατη τις γνωστες εισοδους και ρυθμιστικο για eq στα "χαμηλα" και τα πριμα, καθως και ενα διακοπτακη για την ευαισθησια στο τουιτερ...

αυτο σημαινει οτι θα χειριζομαστε την ενταση απ το οποιο software προγραμμα μεσω pc ή θα χρειαζεται οπωσδηποτε προενισχυτη/dac?

και αν οντως υφισταται τετοιο θεμα (δλδ αυξομειωση εντασης με software ή pro/dac), υπαρχει καποιο αρνητικο σε αυτο?

γιατι πηγαινοντας στην athens τη Παρασκευη, σκεφτομουν και αυτα τα ηχεια για αγορα και ενω ελεγα να καθισω απλα ενα ifi nanodsd μεταξυ pc και ηχειου, τωρα βλεπω οτι ισως με τα alpha χρειαζεται pro/dac

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Διάβασε το manual και το spec sheet για να καταλάβεις τι κάνουν τα ρυθμιστικά και ο διακόπτης. ;)
Μια χαρά θα παίξουν απο το PC.

Reaction score
766
κατεβασαμε το manual...συμφωνα μ αυτο, η αυξομειωση της εντασης θα γινεται απο την "πηγη"...

....3. Make sure the mains voltage mentioned at the bottom of the back panel (below the IEC inlet) is matching your local mains voltage range. If it is not the case, do not connect the monitors to a power source and contact your dealer or distributor. Use the power cable provided to connect the monitors to the AC sockets.
4. Switch on the audio source connected to the monitor and make sure the output level of the audio source is set at
-∞ or at a very low level.
5. Switch on your monitors. The monitors are now in "Standby" mode.
6. Increase the output level of your audio source slowly to unmute the monitors.
In order to allow you to plug up to two audio sources to the monitors using RCA and XLR inlets, please
note that both inputs will remain on. Please refer to page 14 for more information.
After switching on the monitors, and after activation of the automatic "Standby" mode (please refer
to page 14 for more information about "Auto standby mode"), the signal detector circuit will need
approximately few seconds to unmute the monitors.
7. After your tracking, mixing or mastering session, we recommend you to switch of the audio gears this way :
a. Switch your monitors off
b. Switch the audio source off
και να διορθωσω στο προηγουμενο post μου...σιγουρα με pro/dac δε θα υπαρχει θεμα...με αυξομειωση εντασης μεσω software ρωταω..γενικα νομιζα οτι, θα επρεπε να βγαινει "σταθερο" σημα σε volt απ το pc....δλδ "κλειδωνουμε" πχ με το foobar σταθερη τιμη εξοδου και η αυξομειωση της εντασης θα γινοταν σε αλλο κομματι της αλυσιδας...οτι αυτο ειναι το πιο σωστο να το πουμε...λαθος εντυπωση μαλλον?

Last edited:

Reaction score
677
κατεβασαμε το manual...συμφωνα μ αυτο, η αυξομειωση της εντασης θα γινεται απο την "πηγη"...

και να διορθωσω στο προηγουμενο post μου...σιγουρα με pro/dac δε θα υπαρχει θεμα...με αυξομειωση εντασης μεσω software ρωταω..γενικα νομιζα οτι, θα επρεπε να βγαινει "σταθερο" σημα σε volt απ το pc....δλδ "κλειδωνουμε" πχ με το foobar σταθερη τιμη εξοδου και η αυξομειωση της εντασης θα γινοταν σε αλλο κομματι της αλυσιδας...οτι αυτο ειναι το πιο σωστο να το πουμε...λαθος εντυπωση μαλλον?
Γενικά,εγώ δεν θα εμπιστευόμουν τον έλεγχο της έντασης σε ένα μηχανάκι που ανα πάσα στιγμή μπορεί να κολήσει και να αρχίσει τα μπδδδδ,τζμπμπμπμπμ,κλπ.Κατάλαβες.

Reaction score
766
εγω νομιζα οτι το καλυτερο ειναι αυτο που ειπα πιο πανω...δλδ φιξ τιμη της εντασης εξοδου απ το pc και αναθετουμε αυξομειωση εντασης ειτε σε pro/dac, ειτε παιζουμε με ρυθμιστικο του ηχειου...

γιατι σκοπιμα αφησαν "εκτος" στα aplha, τη δυνατοτητα αυξομειωσης εντασης απευθειας απ το ηχειο?

επειδη οι στουντιαδες που θα το χρησιμοποιουν, θα το συνδεσουν αναγκαστικα σε audio interface δλδ εξωτερικη καρτα ηχου?...

δλδ καθε φορα που θα παμε να παιξουμε θα πρεπει να προσεχουμε απαρεγκλιτα τα εξης

4. Switch on the audio source connected to the monitor and make sure the output level of the audio source is set at
-∞ or at a very low level.
5. Switch on your monitors. The monitors are now in "Standby" mode.
6. Increase the output level of your audio source slowly to unmute the monitors.
δε ξερω...δε με αρεσει αυτο...οποτε ή dac/pro με δαυτα ή....αλλο ηχειο:D

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Κανένα Focal δεν έχει ρύθμιση έντασης.

Αυτά που γράφουν είναι για απρόσεκτους που μπορεί να έχουν ξεχάσει το volume της πηγής στο τέρμα.
Σε νορμάλ καταστάσεις, φυσικά και δεν χρειάζεται να κατεβάσουμε το volume.
Στα δικά μου πάντως, ο ενισχυτής ξεκινάει απο υψηλή ένταση.

Reaction score
766
με τα cms συγκρινα τα alpha...τα cms εχουν, ετσι δεν ειναι?

μπα...συνεχιζει να μη με αρεσει το ολο σκηνικο "εντασης" μεσω pc...ειμαι και "ξεχασιαρης" γενικα:D

καλυτερη λυση, η αγορα ενος pro/dac ή εξωτερικη καρτα ηχου τυπου scarlett/motu κλπ κλπ...αλλα για να πας σε προκοπης pro/dac πρεπει να βαλεις χερι τσεπη λιγο πιο βαθια...και αμα θες και dsd κλπ, μια καρτα ηχου αλα scarlett/motu απλα δεν...ντακσι, εχεις περισσοτερα να "παιξεις" με καμπυλες eq κλπ κλπ και να φερεις καλυτερα τον ηχο, αλλα δεν εχω τις γνωσεις και θελω και αναπαραγωγη dsd κλπ...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Σωστά, τα CMS έχουν volume μπροστά κι εγώ έψαχνα πίσω, τα μεγάλα δεν έχουν. Δεν το πρόσεξα γιατί για μένα αυτά είναι για μια φορά, μετά ρυθμίζεις απ' την πηγή ή τον προ.

Reaction score
766
αυτο που ηθελα να κανω συγκριση και να ρωτηξω για τελικη αγορα στην athens, ηταν 2 "πακετα"

alpha 65 + ifinano dsd/εξωτ. τροφοδοτικο VS a5x + ifi κλπ κλπ

κοστος και τα 2 πακετα κοντα στο 1000αρικο...απλα στη περιπτωση του adam, παιζουμε με ρυθμιστικο εντασης πανω στο ηχειο

D

deleted user 10898

Guest
to ρυθμιστικο ποτενσιομετρο στα ενεργα ηχεια δεν εχει συνηθως την κλασικη χρηση του volume!!!

πχ στα focal cms λεει ο τεχνικος της focal...

the 'front volume dial' is not a volume control, it's an input trim. so right now, you are clipping the input since you have the input trim at -30dB! (it goes from -66 to 0dB (at maximum)

set it back to 0dB (maximum) and all will be fine (and probably WAY louder that you'll ever need)

If it's too loud, then you can change the input gain in the back from -10 or 0 to +4dB.

Let me know!

Cheers,

Focal Professional, Lauten Audio, VOVOX and Moon Professional North America
www.focalprofessional.com
www.lautenaudio.com
www.moon-professional.com
www.vovox.com

Reaction score
766
το ιδιο γραφει και για τα adam στα τεχνικα χαρακτηριστικα...

δεν το ονομαζει ποτενσιομετρο εντασης αλλα συμφωνα με το πινακα input sensitivity

Control panel
Input Sensitivity-∞ to +14 dB
High Shelf EQ > 5 kHz±6 dB
Low Shelf EQ < 300 Hz±6 dB
Tweeter gain±4 dB
εμεις δλδ πρεπει να το αφηνουμε κανονικα σε τιμη 0 (default)?...ασχετα αν στη πραξη, χρησιμοποιειται ως επιτοπλειστον σαν κλασικο volume control...

με αλλα λογια, ειναι λαθος να το βαζουμε σε τιμες αλλες απο την default (θεση 0)...ζοριζουμε ή υπολειτουργουμε το ηχειο με αυτο το τροπο...πρπεπει παντα η τιμη να ειναι στο 0...απλα εχει να κανει με το τι σταθμη σηματος εχουμε στην εισοδο του ηχειου και ρυθμιζουμε με το ποτενσιομετρο, ωστε να μην εχουμε υπερφορτωση, οπως λεει και ο τεχνικος της focal...

δλδ στα alpha ολες οι "τιμες" απο "μαμα" ειναι εκει που πρεπει...δλδ στο default..καi παιζεις μονο απο τη "πηγη"

αρα, τι σοϊ διλληματα ειναι αυτα που εχω εγω?...:D

ουφ...εχω πολλα να μαθω με το θεμα "ενεργα"

Last edited:

Reaction score
766
παντως στο thomann λεει για διαθεσιμοτητα απο 30-05-14...

μεχρι να ομαλοποιηθουν οι αποστολες δλδ, θα παει και μεσα Ιουνιου...

Reaction score
6.598
η ενταση κανει απλα καλυτερη προσαρμογη με τους προενισχυτες , ετσι ωστε ουτε να υπερφορτωνονται τα τελικα σταδια ουτε να υπολειτουργουν , εχεις δηλ μεγαλυτερη ευελιξια με ποσους προενισχυτες μπορεις να τα οδηγησεις .παρομοια τετοια θα δεις σε ολους του pa τελικους μπροστα , αν και η καλυτερη λειτουργεια συνηθως ειναι τερμα δεινωντας και τις χαμηλοτερες παραμορφωσεις, ενα παραδειγμα τετοιο ο behringer A500 και εαν δεν κανω λαθος και οι parasound (δεν ειμαι σιγουρος για ολους) οπου ειναι και η αχιλλειος πτερνα τους.(αν και οχι pa)

Reaction score
766
η ενταση κανει απλα καλυτερη προσαρμογη με τους προενισχυτες , ετσι ωστε ουτε να υπερφορτωνονται τα τελικα σταδια ουτε να υπολειτουργουν , εχεις δηλ μεγαλυτερη ευελιξια με ποσους προενισχυτες μπορεις να τα οδηγησεις .παρομοια τετοια θα δεις σε ολους του pa τελικους μπροστα , αν και η καλυτερη λειτουργεια συνηθως ειναι τερμα δεινωντας και τις χαμηλοτερες παραμορφωσεις, ενα παραδειγμα τετοιο ο behringer A500 και εαν δεν κανω λαθος και οι parasound (δεν ειμαι σιγουρος για ολους) οπου ειναι και η αχιλλειος πτερνα τους.(αν και οχι pa)
ωραια...και αν δεν σκοπευουμε να παρουμε pro?...καποιος που θελει να τα συνδεσει απευθειας σε pc και εξωτερικο dac...δλδ η αλυσιδα ειναι pc - dac - ηχειο...

υπαρχει προβλημα να αυξομειωνουμε ενταση απ το pc?...ειναι καλο να εχει ΚΑΙ το ηχειο input sensitivity volume, απο το να εξαρτωμαστε σε αυτο το θεμα μονο απο το software του pc?...ή τελικα η πιο σωστη λυση απ ολες για ενεργα ηχεια, ειναι αναγκαστικα με pro/dac?

Reaction score
766
Δεν υπάρχει πρόβλημα.-
μαλιστα...παω αυριο να πσωνισω κατιτις, γιατι κουραστηκα και βαρεθηκα...μεσανατολικο το κανα...αμα δε παιξει θα τα βαλω στο τζακι :tongue:

μετα απο επικοινωνια, περιπου 15 του μηνα τα πρωτα demo απ τα νεα alpha, στην athens για ακροαση...

τα πραγματα θα ομαλοποιηθουν τελος Μαιου, οπου και θα ξεκινησει μαλλον και η διαθεση τους για αμεση αγορα

Reaction score
6.598
μαλιστα...παω αυριο να πσωνισω κατιτις, γιατι κουραστηκα και βαρεθηκα...μεσανατολικο το κανα...αμα δε παιξει θα τα βαλω στο τζακι :tongue:

μετα απο επικοινωνια, περιπου 15 του μηνα τα πρωτα demo απ τα νεα alpha, στην athens για ακροαση...

τα πραγματα θα ομαλοποιηθουν τελος Μαιου, οπου και θα ξεκινησει μαλλον και η διαθεση τους για αμεση αγορα

θα σου δωσω ξυλο ελια εγω στα διπλα κιλα για το τζακι και τα μεταφορικα δικα μου και , στειλτα θα τα ριξω στο δικο μου τζακι , ειναι φτιαγμενο να καιει ηχεια με την ελια καπνιζει.:D:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης