Focal Chorus 826W 30th Anniversary Edition // Συμβουλή

Reaction score
603
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αναρρωτήθηκα αν είναι μεγάλα για το χώρο μου γιατί έχω διαβάσει ότι αυτό το ηχείο είναι λίγο μεγάλο και δεν ταιριάζει παντού. Μάλλον στο δικό μου χώρο θα είναι ΟΚ βέβαια, μιλάμε για 52 m2.
Μια χαρα ειναι τα ηχεια για τον χωρο σου. Οσον αφορα τα 52 τ.μ, αυτα ειναι η επιφανεια του συνολικου χωρου και οχι του χωρου ακροασης.

Last edited:

Reaction score
715
Ακριβώς, βασικός παράγων ευχαρίστησης το σωστό μπάσο.

Και αυτό δυστυχώς εξαρτάται και σε μεγάλο βαθμό, από τον χώρο. Μάλλον ο χώρος καθορίζει που πρέπει να κινηθούμε, από απόψεως κόστους, μεγέθους, επιλογής τελικά.....Ηχείου.

Πρώτα λοιπόν ξεκινάμε από την επιλογή του ηχείου, βάσει του χώρου μας, και κατόπιν πάμε σε ενισχυτικά κλπ συνοδά μηχανήματα.
Επίσης το μεγαλύτερο μέρους του κόστους ενός συστήματος, βαρύνει το Ηχείο!
Σε ερωτηση για ηχεια που ειχα κανει σε εναν επαγγελματια πριν απο πολλα χρονια για το ποια ηχεια ειναι καλα να αγορασω, μου απαντησε να εχουν το 80% της αξιας του ηχοσυστηματος.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.667
Με πέτρες που έχουν γλείψει 50 παρθένες σε οίστρο
Τελικά, εσείς οι ντοτόροι είστε πολύ σκληροί ... Άμα δεν φτάνουν οι 50 παρθένες, θα στάξουμε και σάλιο του μίστερ Φρέμερ και όλα θα σάξουν :roflmao::roflmao::roflmao:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.406
Επίσης, για γήινες τιμές, απαραίτητη η ακρόαση κάποιας επιλογής της κλιπς πριν την τελική απόφαση.

Reaction score
15.469
Α, να, κάτι πάει να γίνει...

View attachment 118653

:D
Α να, αρχισανε οι κατεδαφισεις ... :D
Πυγολαμπιδα - ο ημιθεος στο "αγοραζοντας ηχεια" μιλαει για μεγεθος μεγαφωνων και αποσταση ακροασης ,κοιτα το.Προσωπικως εχω 4 8ιντσα απεναντι μου (στα 2,65 μετρα) και στο 1/3 του χωρου σου.Παρε οτι πιο μεγαλο μπορεις (και ποιοτικο βεβαιως).

Reaction score
7.037
Για την ιστορία, μέτρησα το χώρο μου και είναι 52 m2.

Και τώρα αναρρωτιέμαι... Είναι ασφαλές να πάω στα Focal Aria 948 ή θα βουίζουν; Μήπως τα Focal Aria 926 είναι πιο safe;
Τα 948 τα ζαχαρώνω και εγώ μετά από πολύ ψάξιμο σε ηχεία ( λόγω του χώρου μου ) και φυσικά θα πάω να τα ακούσω. Το μόνο θεματάκι που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής είναι ότι κατεβαίνουν στα 2,5 ΩΜ οπότε πρέπει ο ενισχυτής που θα τα οδηγεί να φοράει "παντελόνια"....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός